Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tubeless - a belsõ nélküli rendszer

- - - - -

• Please log in to reply
1767 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Szevasztok!

Van valakinek erről a kerékszettről véleménye? Tapasztalata?

Köszi!

https://www.rosebike...els/aid:2678812

Agyat kérdezd Tonditól, ilyen van neki, felni, ha párodnak akkor simán, én a 90+ kilómmal már nem mertem beválalni, Arch lett.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Szappanos viz, egy oranyi b@szakodas, razas, forgatas utan az eredmeny...

Y2KgGua.jpg

Nem irtam, de a szelep rogzitese is megerne egy miset. A rogzitogyuru alatt meg van egy tomites. Azt kiszedtem, mert elegansan kiliffent a lyukon.

w7R61iC.jpg

Edited by arn, 2017. August 07. - 20:27.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Szevasztok!

Van valakinek erről a kerékszettről véleménye? Tapasztalata?

Köszi!

https://www.rosebike...els/aid:2678812

Team Heavy Pedál Szeged

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

A NoTubes oldalon nincs fent, de köszönöm ha megnézed!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Pár helyen körben a peremnél.

Akkor ezek szerint nem biztos, hogy mi vagyunk a nagyon bénák, ez azért jó :)

irtak olyan tippet a bikecomponenstol, hogy pattintsam ki a gumit, aztan vissza, ugy lehet a sealant mukodni fog ott is. ebben lehet vmi, mert ez volt az elso "szaraz" tubeless installom a boosterrel, korabban mindig szappanos viz, etc.most meg a helyere pattintottam, es utana raktam bele csak a sealantet (nem lett minden tiszta trutymo). jol vegiggondolva ebben lehet vmi...

most vagy nem csuszott teljesen a helyere, illetve a sealant el sem jut el addig, hogy ott szigeteljen. az a terv, hogy nem szedem le, csak letisztitom, kipattintom, vegigszappanozom, mint regen, aztan utana booster. egy probat meger, ez gyorsan megvan allvanyon, meg a kerekeket sem kell kiszedni.

ha ez igy mukodik, akkor szep dolog a booster, csak eppen a trutymos reszet nem uszom meg az elso installnal :)

Edited by arn, 2017. August 07. - 16:35.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi az infot. Jól látom, hogy ezt külön nem kapni? Pont vettem 2 szelepet, mindenem van a csomagból és drága is :)

Akkor már majdnem veszek egy másik külsőt a megszokott márkából (és akkor nem kellene a csomag), de nem akarok mert lehet nem maradok 29-es vonalon.  

majd megnézem a rendelő táblát de emlékeim szerint nincs.

de jól megkérik az árát, ugyanez a szett gumiszalag nélkül, 4 ropival olcsóbb.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ok, akkor lotykolok :D

a viz alatt ijeszto volt, mert akarhol neztem, mindenutt jott. irt amugy a bikecomponents, es visszakuldhetnem, es ott megvizsgaljak. de jobb lenne, ha mukodne, nem akarok x hetet ilyennel szopni.

Edited by arn, 2017. August 07. - 10:39.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az X-King nem csinálta csak a Race. Onnan rendeltem én is. Tegnap reggel szétszedtem, mindent letisztítottam és újra összeraktam. Most végre az eresztés helye is meg van, a folyadék nekem sem távozott. K.rv@ sokáig ráztam :) 1.8, 3 és 4 baron is. 4 baron hagytam és ezt a nyomást tartja. Lehet tekerek egyet ilyen magas nyomáson, hátha az segít. Engem is az bosszant, hogy Schwalbe külsőket közel sem ilyen könnyű a helyére tenni de ha fent vannak akkor kész. Nagyon jó a Race terepen.   

A löttyöt azért ki lehet onnan szedni, legalábbis egy részét :)

jah igen, nalad hol eresztett?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

2 kereskedői tapasztalat is volt mostanában olyan, hogy gyárilag tl ready kerék, contival (protec verzió) úgy működött csak jól hogy kellett az universal kitből az a vastag gumiszalag is. azzal viszont tökéletsen működött.

https://bikelogistic...em-univerzalis/

(kb 40 mili széles, "beírdalva" a megfelelő szélesség elkészítéséhez, és jó 1,5 mm vastag végtelenített holmi.)

Köszi az infot. Jól látom, hogy ezt külön nem kapni? Pont vettem 2 szelepet, mindenem van a csomagból és drága is :)

Akkor már majdnem veszek egy másik külsőt a megszokott márkából (és akkor nem kellene a csomag), de nem akarok mert lehet nem maradok 29-es vonalon.  

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Nalam az a gond, hogy a peremnel korbe ereszt... Igy nemtom mennyit szamit a lotykoles. A bringat elforditottam szogbe, hogy a jusson lotty a peremhez, aztan forgattam, hatha. De igazabol ha nem jon ott a lotty, nemtom van e ertelme. Ha par napot kibir leeresztes nelkul (2 barral hagytam ott), akkor meg parszor elmegyek vele bringazni, talan megszunik.

Tekerni jo volt vele, foleg lefele, amikor droppolt 0.2bart :) felfele szvsz annyival ballonosabb, hogy a mint az xking, hogy amit nyerek a mintan, elbukom a pogozason. Tegnap csutka szaraz volt minden (egesz evben talan par ilyen alkalom van), nagyon fekudt neki a terep, a koves szekciokon jobb volt vele atcsapatni. Ma esik, keddre epp jo vegyesterep lesz tesztelni.

Elol annyira nem preciz, mint az xking, sotteren inkabb sodrodik, talan hianyzik az oldalbutyok, de jol erezhetoek a reakciok. A black chilli jobb kompromisszumnak tunik, mint az eddigi schwalbe keverekek (az ujakra kivancsi lennek).

Edited by arn, 2017. August 06. - 16:59.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

nalam ugyanez van... mindket kerek ereszt. viszont nalam egyertelmu, hogy korben a peremnel jon a levego. benyomtam viz ala, es folyamatosan jonnek a perem alol a bubik (3 baron neztem). a hatso jobban ereszt, az elso kevesbe. ez igy eleg szivas, snake skint csak ossze kellett rakni. ezt is lotykoltem elotte, de ebben az esetben szvsz lotykolhetnem az idok vegezeteig. erdekes amugy, mert a folyadek nem jon belole sehol.

bikecomponentstol van nalad is? az xking es a race king is csinalja?

kar erte amugy, mert terepen jo volt.

Az X-King nem csinálta csak a Race. Onnan rendeltem én is. Tegnap reggel szétszedtem, mindent letisztítottam és újra összeraktam. Most végre az eresztés helye is meg van, a folyadék nekem sem távozott. K.rv@ sokáig ráztam :) 1.8, 3 és 4 baron is. 4 baron hagytam és ezt a nyomást tartja. Lehet tekerek egyet ilyen magas nyomáson, hátha az segít. Engem is az bosszant, hogy Schwalbe külsőket közel sem ilyen könnyű a helyére tenni de ha fent vannak akkor kész. Nagyon jó a Race terepen.   

talan tobb szalag kellene ala, de igy baromi kiabrandito, hogy tesztelgetni kell, hogy most hatha jo... az ember azt gondolna, hogy mar kinotte a gyerekbetegsegeket a tubeless. de akarmennyit is koltok ra (booster, anyamkinnya), mindig van vmi, ami megszivathat, dobhatom ki sealantet megint, es pocsolhetek vele.

A löttyöt azért ki lehet onnan szedni, legalábbis egy részét :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn, ez a 175gr egy kerékhez? kb mennyi lenne a normális mennyiség kerekenként?

Nem az ket kerek... korabban mindig mericskeltem, de utobbi idoben racsavarhato adagolot hasznalok, ami elvileg 60ml alapbol. Vegulis olyan sok jelentosege nincs, lesz kevesebb is idovel :)

Edited by arn, 2017. August 06. - 07:14.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

.... igy nem tudom mennyi lottyot toltottem bele (190g - szelepsuly), ami kicsit soknak tunik, pedig elvileg 60mlt toltottem bele. osszessegeben 55gal meg tobb is lett a bringa sulya :)

ps: meg is talaltam, 14g, igy ca 175g lett, kicsit sok.

arn, ez a 175gr egy kerékhez? kb mennyi lenne a normális mennyiség kerekenként?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Inkabb sose hasznaljak conti tubeless gumit, minthogy egy 1500gos kerekszettre meg ilyet tegyek. Egyelore hagyom a francba, aztan meglatom, hogy mit valaszol a webshop. Bar van egy sejtesem, hogy mar tekertem vele.

Kivancsi vagyok, hogy alacsonyabb nyomason megall e, vagy teljesen leereszt.

Edited by arn, 2017. August 05. - 21:43.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

2 kereskedői tapasztalat is volt mostanában olyan, hogy gyárilag tl ready kerék, contival (protec verzió) úgy működött csak jól hogy kellett az universal kitből az a vastag gumiszalag is. azzal viszont tökéletsen működött.

https://bikelogistic...em-univerzalis/

(kb 40 mili széles, "beírdalva" a megfelelő szélesség elkészítéséhez, és jó 1,5 mm vastag végtelenített holmi.)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ZTR Arch felnim van, a hátsó elég gyalázatosan szalagozva. A RoRo-nak és a Race Kingnek is kellett néhány nap amíg beállt, addig folyamatosan eresztett egy ponton.
Most már nem foglalkozom vele, remélhetőleg nem lesz új gumim míg megjön az új kerekem.

Azzal kibekulnek, ha egy ponton eresztene... olyankor mukodni is szokott, hogy beall, de ha korben ereszt, erre sok esely nincs.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

talan tobb szalag kellene ala, de igy baromi kiabrandito, hogy tesztelgetni kell, hogy most hatha jo... az ember azt gondolna, hogy mar kinotte a gyerekbetegsegeket a tubeless. de akarmennyit is koltok ra (booster, anyamkinnya), mindig van vmi, ami megszivathat, dobhatom ki sealantet megint, es pocsolhetek vele.

ZTR Arch felnim van, a hátsó elég gyalázatosan szalagozva. A RoRo-nak és a Race Kingnek is kellett néhány nap amíg beállt, addig folyamatosan eresztett egy ponton.
Most már nem foglalkozom vele, remélhetőleg nem lesz új gumim míg megjön az új kerekem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Kicseréltem a szelepet is és simán ereszt most is. Nem marad más mint szétszedem, letisztítom a gumi és a felni peremét is és újra összerakom nulláról (víz alatt sehol nem szivárgott, nincs más ötletem). 

A repedést még mindig elvetem mert a Ralph jó volt fent. 

Lásd fent. Nagyon simán mentek fel nekem is, túl simán.... Eddig ilyen problémám nem volt, elöl a most feltett RaRo hibátlan. Nem adom fel mert a RaceKing tök jó.  

nalam ugyanez van... mindket kerek ereszt. viszont nalam egyertelmu, hogy korben a peremnel jon a levego. benyomtam viz ala, es folyamatosan jonnek a perem alol a bubik (3 baron neztem). a hatso jobban ereszt, az elso kevesbe. ez igy eleg szivas, snake skint csak ossze kellett rakni. ezt is lotykoltem elotte, de ebben az esetben szvsz lotykolhetnem az idok vegezeteig. erdekes amugy, mert a folyadek nem jon belole sehol.

bikecomponentstol van nalad is? az xking es a race king is csinalja?

kar erte amugy, mert terepen jo volt.

Edited by arn, 2017. August 05. - 19:49.