Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Spéci vázak vs Tömegtermék

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
218 replies to this topic

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Ez a Canfield Brothers nagyon megidított, de egy Brooklyn Maschine Work el is beérném:)

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Natehát:

Egy egyedi váz, ahogy elkészül, a szemed láttára, az már egy élõ, lélegzõ lény lesz. Azok a vázak, amelyek 1-2 hónapig készülnek(pl. Clifcat, Canfield B., Karpiel) már olyan minõségüek, amelyet nem tudnak utolérni a "gyárban" gyártottak. Jó érzés látni, ahogy összeáll, és persze jó érzés lesz ráülni, és rájönni, hogy megérte kiadni rá n+1 ft-ot, vagy dollárt. Mert az a váz csak a tied lesz!
(meghatódottság a tömegben ;D)

opium

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
vadkan: az se lenne rossz, ha egy binyót veszel, és amellé adnak porsche-t ;D :P Egy brinyigli csak olcsóbb, mint az autó... :)

én is eldöntöttem, nekem egy gyönyörûséges titán moratim lesz... majd... egyszer... ha nagy leszek :) :P

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
En ugy tudom, hogy a legkonnyebb sorozatgyartott vaz egy Litespeed orszaguti 89x gramm  :)
Kotekedes OFF

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
A legkonnyebb amirol hallottam, az 900 g, `sszem Merlin , de ez orszaguti.

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Amennyire en tudom a BMW ,Mercedes, Porsche meg ilyenek , mind sorozatok csak korlatozott peldanyszamban , olyan 1-2 ezer db. Es altalaban a Votec-nek van kiadva, hogy megcsinalja oket.
De pl a Porschenal volt olyan ,hogyha vettel egy verdat, kaptal egy binyot melle :)
Lehet hogy a bomossel is igy van, hajra vegyel egyet! szerintem az M5-os az cool! ;D

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
500 grammos vazat szerintem nem lehet gyartani, eceruen lehetetlen. Meg ha csinalnanak is, akkor se mernek raulni, lefele meg foleg nem mernek menni vele.
Szerintem a BMW is sorozatgyartasu bringa, Nemetorszagban eleg jol mehet nekik

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Stormbringer!!

Mentem vele! ;)
Klein Adept osztelos, Manitou Black, Hayes fek +hasonlok
szep-szep DE a Yasecom jobb lesz ;D
egyebkent a CAAD vazak is tutik, mielott az egyedi vaz mellet dontottem volna Cannondalet akartam venni, csak szamolgattam es rajottem hogy igy sokkal jobb gepet tudok epiteni ugyanannyi penzbol!!! 8)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Apropó! Mióta bringás vagyok igazán, az óta vágyom egy full-telós BMW bringára. Ez már régi szerelem, de ilyen szinten is fog maradni sajna. Tényleg, a BMW-k sorozatgyártásúak, vagy nem. A honlapon errõl nem írnak.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Ha sok pénzem lenne, megbíznám a mestert, hogy csináljon egy 500 grammos vázat. Annak azért már jó 700 rongy az ára. És még Csak a váznál tartunk. Mindennel együtt 2 millka fölé érnénk pár száz ronggyal. De azért király.

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
A hirneven kivul pedig meg azert dragabb, mert a mester dolgozik rajta, nem is keveset. Tajvanon a robotok percek alatt dobaljak ki a vazakat, az egyedi vazak viszont eleg sokaig keszulhetnek, es azert a gyartonak is meg kell elnie valamibol, akkor is, ha annyi ido alatt keszit el egy vazat mint a tajvani robotok ezret. Meg aztan a robotoknak nem kell pihenni stb.
Persze ettol fuggetlenul lehet jobb egy egyedi vaz, eppen ezert, mert nagyon precizen keszitik, olyanok, akik ertenek hozza.

Biztos, hogy a Caad nem olyan feeling mint egy Klein, de ha hozzamvagnak elkapnam  :)  Egyebkent szerintem a Klein idei gepei kifejezetten rondak. Es az is szeria, na de az akkor is Klein.
Mar eldontottem, hogyha sok penzem lesz akkor csinaltatok egy egyedi Litespeed-et vagy Merlin-t valami utos festessel  :)  Mennyi adot kene meg csalnom ahhoz  :) Na mindegy azert almodozni szabad  ;)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Vadkan!!

Láttál már közelrõl egy "sorozati" gyönyörû összecsiszolt hegesztésû Klein vázat?

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Én is gondolkodtam YASEC-on, és szerintem is megéri "saját" (tervezésû) vázzal menni, beállítva önmagadra, és az emberek is megnéznek egy ilyen COOL brinyót. De én azért maradok a SCUTUM-nál.

Stormi ;D

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Arcok szerintem a Klein is tok szeria!
persze kiraly :)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Nagy igazságot mondtál Em-Tee, de azért egy CAAD váz nem olyan mint a Hot Chili, vagy a Klein. A feelingre gondolok.

Stormi ;D

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Figyu nem tudom.. DE en mar eldontottem hogy Yasec vazam lesz, le van mar dumalva a Mesterrel  8)
Ez 145 ropi lesz de pont olyan amilyet megalmodtam!  ;D
Sok penz de szerintem megeri.
es biztos tobbet tud mint a legtobb gyari vaz.

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Nem akarok okoskodni, de azért a hírnéven kívül egy váz valamiért (minõség) drágább, mint egy széria nem?

Stormi ;D

Em-Tee

Em-Tee

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Szerintem az egyedi/ritka vazak minosegileg meg sulyilag nem biztos, hogy annyival jobbak, mint a sorozattgyartott tajvani cuccok, meg azert a nevet is jobban meg kell fizetni, de szerintem nem is ez a lenyeg az egeszben, hanem a feeling, hogy ilyen rajtad kivul senkinek sincsen, vagy csak nagyon keves embernek a vilagon, ami pl. a Bikemagben a Noll cikkben le volt irva.
De pl. a Trek 9.8 is sorozatgyartott vaz, abban nincs semmi kulonleges szerintem. Mondjuk en nagyon szivesen tekernek egy sorozattgyartott Cannondale-lel is  :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Szal a kérdésem az lenne,hogy egy spéci,egyedinek mondott váznak pl:Trek 9.8,Hot Chili Zymotic,Klein Attitude,Nicolai,Yasec,amik ugye minimum 200e-rõl indulnak van e akkora teljesítmény,súly,stb különbségük,mint a "szériagépeknek"pl:Merida Magnézium,Scott Taem Racing,Magellán Pyxis Team.
Mindenféle megközelítés érdekel.
SOK MINDEN FÜGG ETTÕL!!!!!!
Üdv:Thommey