Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

milyen brinyót kéne vennem?

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
239 replies to this topic

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Köszönöm a véleményeket! Itt a szegedi Prologban azt is meg lehet oldani szerencsére, hogy ezt a szettet átrakják egy másik K2 vázra. Van a honlapon egy K2 Zed team váz, ami nagyon tetszik. Remélem, hogy benne lesz az eladó a cserében :) Ha nem, akkor viszont baj van, mert a váznak a geometriája nagyon nem versenyzésre van tervezve. Na, remélem a legjobbakat...

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Nem kell bedölni a reklámnak hiszen majdnem minden vázat,alkatrészt Tajvanon csinálnak :) Tisztelet egypárnak, (love hand made) ;D Ezért nincsen nagy szerepe a márkának csak az eladásnál hogy minél többet fizessél érte :o Menetközben én nem nagyon szoktam bámulni a bringám küllemét! ;D

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
Mategov!

Bp-en a roto bike forgalmazza. Üllõi u. nem tom hány...
Az ára nem lessz(sokkal) több.
A lány a zed 3.0 at a külföldi ár alatt vette pl.
sz.tem max 10-20ezerel lessz dragabb,s annyit is még megér.
...amugy ha itt pesten a forgalmazotol veszed...lehet néha!! egyeszkedni...(remélem õk nem olvassák ;)
Sõt oyat is csináltak a lány esetében hogy kiengedték cserélni pár cuccot rayta(anno a béna shimano fékváltokart sramra)
és iyenkor utánna számoyák...s néha igy olcsobban yössz ki.
...Remélem idén is ebben a felfogásban áruyák.

yvorlpu

yvorlpu

törzsvendég

• fórumtag
  • 328 posts
Mategov!

mindenképp szerintem K2 !!
nõbarátomnak van tavayi zed3.0 és én mentem vele és qrvayo mászógép!!
amugy a mostani 4.0as vaz oyan mint a tavayi 3.0
s raadasul full ritchey kiegészitõk!4 nagyon starpabiró.a telo is yo nagyon.
+ ár érték arányban is sz.tem veri a konkurenciát.
;D
ok.ok!! van hátránya is.
- kicsit nehezebb váz(merevitések miatt)
-/+?nagyon merev

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Sztem ez a K2 ami a képen van nagyon kicsi azért látszik ilyennek, kb 17" lehet szvsz. Nemtom mekkora kell neked, de én megnézném a nagyobb méretûeket is ebbõl. Egyébként sztem inkább a Merida de csak esztétikai okokból. Max apránként cserélgeted rajta a dolgokat (háccsóváltó pl).

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Magyar árakat nem találtam neten, csak dollárban vagy euróban kifejezett értéket. Én egyetlen egy helyet tudok, ahol K2-t lehet kapni, és ez Szegeden a Prolog kerékpárüzlet: www.prolog.inf.hu Mázlim van, mivel szegedi vagyok ;) Mondjuk attól félek, hogy jó magyar szokás szerint 20-30-40 %-al többe kerül a bicikli, mint külföldön, de majd bemegyek a boltba és megérdeklõdöm az árakat.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Akkor a hiba az ön készülékében van, mert az enyémnél nem ír ki hülyeséget. Legalábbis nálam.
Viszont abban meg te segíts már légyszi, hogy hol lehet K2 kapni itthon és hol nézhetem meg az árakat a neten?

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Hmmm. Elgondolkoztató. Nekem is sokkal jobban tetszik a k2 felszereltsége. Egyedül a vázzal van gondom, mert nagyon meredek a felsõcsõ. Még elgondolkozok rajtuk, úgyis csak másfél hónap múlva esedékes. Köszi a hozzászólást. Azért litván honlapot linkeltem, mert a Merida.com-ról nem lehet linkelni(a tiédnél is valami hülyeséget ír ki, mint nálam).

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
És még annyit, hogy a Deore v-fék nemhiszem, hogy annyival jobb a TekTro-nál, mint amennyire az Avid fékkar a Deore-nál...

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Bocs, ha már nézted, csak valami litván oldalt linkeltél a Meridának a hivatalos helyett, abból gondoltam, hogy nem ismered a részleteket.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Véleményem szerint ebben az esetben a K2 egy magsabb szintet képvisel a villa, a hajtómû és a hátsóváltó terén is, ami LX, bár Deore karok mozgatják, emiatt nem biztos, hogy rettentõ sok különbség van a váltásteljesítményben a Merida Deore-jához képest, de tuti, hogy nem rosszabb, nomeg ott a mf :-). Valamint exkluzívabb a megjelenése és kissé agresszívabb a geometriája.
Szerintem nem kérdés, én legalábbis a K2-t választanám...

De nézd meg magad is specifikációkat:

http://www.k2bikes.c...zed4_specs.html

http://www.merida.co...sport&bikeId=15

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
A következõ 2 bicikli között nem tudok dönteni:
Merida Matts Speed 175000 Ft-ért:
http://www.gandrs.lv...item.asp?ID=605
K2 Zed 4.0 750 $-ért(=154500 Ft):
http://www.k2bikes.c...untain/zed4.asp
A felszereltség alapján egyértelmûen a K2 lenne, viszont a vázgeometria(a Meridanál inkább versenygeometria, míg a K2-nél jobban hasonlít egy Dirt Jumpra, mint XC-re) és a váz minõsége inkább a Merida mellett szól. Szerintetek melyik a jobb, ha lightosabb XC-versenyzésre szeretném használni?

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

ja és még vmi: ugye minden montinak 1 1/8 as a ...-ja

A megfejtés: Fejcsõ ;)
Nem, nem mindegyiké, de a mai aluvázak szinte kivétel nélkül ekkora méretûek.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
álta van 68 73 széles meg shimano/recefice ahol a komolyabbaknál nem tom hogy van (integrált tengely meg hasonló dolgok) de asszem jó lesz.

s1ru2

s1ru2

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
na köszi fiúk!
amúgy a 16.5" a jó kipróbáltam! Aki tudja válaszoljon

õõõõ még egy kérdés?(ne röhögjetek)(télleg nagyon kezdõ vagyok)Minden bringába ugyanakkora monoblokk kel???itt a Craterre és a PolarXre gondolok tehát az a monoblokk ami Craterben van elvileg jó PolarXbe??(én legalábbis így hallottam de plz írjátok meg a helyes választ)

ja és még vmi: ugye minden montinak 1 1/8 as a ...-ja ott ahol a telót beledugod? ergo minden vázba minden teló belefér(ne gondoljatok nagyon extrém telóra csak egy ilyen 40ezresre)
Köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
na, ha nem megyünk át normális társalgásba, lezárom. nem viccelek.

aki több, mint 175 az inkább a nagyobb polarix vázat vegye, én 185 vagyok, és nekem is jó volt, öcsém 175 neki is kiváló volt a 16.5"

amúgy meg: ha fel birtad emelni a kezeddel, akkor ugyanabban a boltban, ahol emelgetted, rá is bírsz ülni. és máris látod, hogy leér-e a lábad a nyeregbõl, vagy nem. :-X de biztosan adnak kitámasztókereket, ha kérsz hozzá.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jaja ;) tok jo erzes, amikor megkerdi valaki, hogyugralashoz mekkora vaz KELL.
en azt mondom amit vajda is, vegyen 21 colosat, es megerzi mi a joooo ;D
persze, utodok ez esetben kizarva. de ilyen az elet.
csak egy kis logika.... ::)
egy kis freerideos : te csinalod az ovodat itt, s1rus egyszeruen meg csak nem ert nagyon hozza, de ezert nem kell "kifiguraznod" leven te sem vagy teljesen okés.... ::) :P :-X :-X

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,651 posts
  • LocationRákosmente
Attól függ mit akarsz vele csinálni. Ha k*rva nagyokat akarsz vele repülni, legyen minél kisebb, hogy könnyebb legyen repülés közben kilökni magad alól (nehogy beleakadj).
Bár, én csak 171 vagyok (centi, nem kiló ;)) és nekem pont jó volt a 14.5-ös

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
szvsz ez az a kategoria ahol nem igazan szamit h mekkora a vazad.vagyis h pont de. ne legyen magas.
egy CC/maratonosnak persze jo ha meretre van a vaza, mer ugy neki ez hasznos.de itt sztem nem annyira mervado.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
több helyen is láttam már táblázatot arra hogy mekkora emberkének mekkora váz kell. de ha véglépp nem tudod eldönteni akkor rakjá a vázba egy villát meg két kereket oszt he..... proszáld meg ,hogy jó-e ;D