Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Mondjuk ugye kiállás és kiállás között lehet különbség. Van aki ugye jobbra balra táncoltatja a gépet és vonaglik a pedálon. Azért ha a kormányszarvnál húzod magad és nem távolodsz el túlságosan a nyaregtõl, akkor merevfaruval is sokkal hatékonyabban lehet mászni.

Mohus te próbáltad a german rugót is?

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Vannak olyan emelkedõk amiket nem lehet nyeregbõl leküzdeni!
Nyeregben ülve nem vészes a hintázás. Lehet, hogy a tagra kellene vennem 1 erõsebb rugót, persze csak ha lehet kapni.
A te géped se csúf!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
kiállva tekerésnél minden össztelós mozog. Alapvetõ külömbség, hogy össztelóssal mindig a nyeregben ülve kell mászni. Gáz akkor van, ha úgy is hintázik. Egyébként nagyon szép bicaj lett!

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Nekem germannal van szerelve szerintem hobbi célokra teljesen jó.
1 biztos, hogy nem pogozásmentes! Én a "nádszál testem" (100kg) miatt 10-11barra fújom, de igy is mozog kiálva tekerésnél. (azt hozzá teszem, hogy egy cseppet sem bánom, azért vettem mert elegem volt a fog vacogtató rázkódásból)
Ime õ:
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Az SPV elõtt german:a volt a gépben? Nagy a különbség?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
vettem itt aprón egy használt mission elite vázat. Nem lehetett a fõ forgáspontját bontani. Bevittem a Bigbike-ba, hogy õk foglalkozzanak a témával. A Velotrade elõször szó nélkül adott egy új hátsó részt, aztán Gyuri elintézte, hogy az egész vázat legarizzák és némi ráfizetéssel kaptam egy trans mission race vázat. Nagyon jól jársz, ha náluk vásárolsz, Gyuri a legjobb bringakereskedõ, akivel valaha dolgom volt.

ez a bringa:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
ez vicces. és mi történt a vázaddal?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
hehe akkor GYuri az én garis sztorimat mesélte neked:)
Egyébként 80e Ft körül van a manitou LRS tag.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Egyébként mennyibe kerülne egy SPV?

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
:)) Ott venném a gépet.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Ez Velotrade-es illetve Merida lehetõség. Elvileg kereskedõ független. De nekem konkrétan a BigBike ajánlotta

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Igen, errõl a garis dologról nekem is mesélt a kereskedõ. Visszavitte a hibás lengõkarokat a nagykerbe és kezébe nyomtak egy újat. Nem kértek számlát, vizsgálatot stb.
Ez a 20 e ftos csere kereskedõ függõ vagy ezt a Velotrade biztosítja?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Nézd én most télen újítottam egy trans-mission race vázat. Nem használtam még rendesen élesben, de azért pár tapasztalatom már van. A rendszer érzékeny, szépen mozog, de nem teljesen pogó mentes. szerintem kell hozzá a manitou SPV plat tag, hogy jó legyen. Ami a tagokat illeti, nagyon nagy dolog, hogy a merida garis intézése kitûnõ. Nem tudom a tagra mennyi gari van (a vázra 5 év), de pl van olyan lehetõség, hogy leadod a bármilyeb lepukkant és öreg LRS tagot és 20e ft-ért adnak egy manitou swingert.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Sorry ha sürgetem a dolgot, csak engem is szorít az idõ. És gondolom Nektek sem kell magyarázni milyen amikor nagyon rákattansz egy bringára. :)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Igen, ez germany:a-val va szerelve, és van még DT Swiss rugóstag meg X-fusion, de az gagyi. Szóval 3-ból lehet választani. sztem azért az már nevezhetõ választéknak. És játszhatsz még a különbözõ rugókkal is.

De tapasztalata van valakinek?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
hogyha a rugóstag nem tetszik (neadjisten behal) akkor nincs sok lehetõséged. mert van a manitou, meg germany:a vagymi. és ezzel kész.

tegnap tetted csak fel a kérdést. annyira ne legyél türelmetlen ;)

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Mire gondolsz, hogy nincs sok alternatív lehetõség? Te használtál már ilyen bicajt? Milyen rugóstag volt benne?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Elég érzékeny, bár ez rugóstagtól is függ, ennyi lenne a személyes hozzáfûznivalóm :)
Emellett azt írták róla vmi okos helyen h az asszimetrikus felépítés miatt sûrûn rá kell nézni a forgáspontok csavarjaira...
Ill. amikor megjelent a rendszer akkor még úgy hirdették h az 1:1-es áttételtõl pogózásmentes lesz; azon túl h sztem nincs közvetlen kapcsolat az áttétet és e között, még csak nem is pogómentes :)
Problémás lehet h a tag nem túl védett a dzsúzzal szemben, és nincs sok alternatív választási lehetõséged, h mit használsz a gépedben.
Így hirtelen ennyi...

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
De az LRS rugózásról van valakinek tapsztalata?

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Köszi a tanácsot, de a Mission Comp-ot most 255 e ért tudom megvenni. Nekem nem kell tárcsafék, és XT váltók, váltókarok, agyak vannak a Compon. Aszem elég jó ajánlat.