Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
A Shimano (olcsóbb) fékei ilyen nagy tûréssel készülnek, van amelyik új korában lötyög ennyire, bár ez nem baj, csak egy jelenség (szerintem)... Én új LX-et vennék nem párhuzamos shimano-ból, párhuzamosból meg XTR-t, a többi (fõleg a régi LX)dögnehéz...:) -márheezszempont-

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Olyan van, hogy a v-fék zárt "csapágyazása" kikopik? Az én fékpillangómnak bõ 1 mm játéka van elõre- hátra. Deore. Bár csak az egyik oldalon, ezért nem értem.

hülye kérdés.. nem lazult ki a csavar? :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 hozzászólás
Olyan van, hogy a v-fék zárt "csapágyazása" kikopik? Az én fékpillangómnak bõ 1 mm játéka van elõre- hátra. Deore. Bár csak az egyik oldalon, ezért nem értem.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

ühüm. még mindig: Shimanotol mily' Vféket- nem párhuzamos- vegyek? kar AVID SD7

Drágább BR-M580, olcsóbb BR-M431.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

ühüm.
még mindig:
Shimanotol mily' Vféket- nem párhuzamos- vegyek?
kar AVID SD7

mi bajod a párhuzamossal?
ami nem párhuzamos és shimano az sztem csak a deore

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Közben a kérdésemre meglett a válasz, ilyenek az avid vfékkarok.

Igen, de csak az FR-5-ösnek sikerült úgy elcseszni a végét, hogy egy bowdentípus sem megy bele rendesen. Sok sikert hozzá, engem ez a kar helyezett forgalmon kívülivé 6 hétre...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ühüm.
még mindig:
Shimanotol mily' Vféket- nem párhuzamos- vegyek?
kar AVID SD7

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
én egy ideig annak ideén használtam vfék karral outi féket nem vólt rossz de akkor vált tényleg használhatóvá mikor beszereztem a megfelelö kart azt mondják a bmx karok is jók de nekem nincs ilyen irányú tapasztalatom. sok sikert a bico épitéshez:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Közben a kérdésemre meglett a válasz, ilyenek az avid vfékkarok.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Hahóóóó!
Erre pliz gyorsan találjatok nekem ki vmi választ, mert össze kéne rakni a bringát és olyan fékkart kell vennem, ami megfelelõ!
SEGÍTSETEK!

A patkóféknél a mostani országuti fékekre gondolsz?

Ha igen akkor ahoz való egyenes kormányost vegyél vagy olyan fékkart amiben állítható a fékkar forgástengelye és a bowdenhúzás közti távolság egy állító csavar segítségével.

A hagyományos fékeknél álltalában kevesebb bowdent húz a fékkar,míg a V-fékeseknél többet,ez a különbség.

Azt tudom,hogy a V-fékhez nem ajánlott nem V-fékes kart használni mert baromi erõsen kell húzni és alig fog mert kevés bowdenz húz.

A forditottjánál,hogy mi a helyzet azt nem tudom,ezért kéne a fékhez való kar vagy az állítható,hogy lehessen szabályozni.

GT-Atee

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás

Sziasztok!

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi a különbség a patkó fékhez és a v-fékhez való fékkarok húzása között?

Konkrétan: tudok e v-fékkarral régi patkóféket húzni, vagy inkább vegyek olyan fékkart, ami speciálisan patkófékhez van (pl tiagra).
(mielõtt megkérdeznétek, hogy mi a fenéért v-fékkar és patkófék: trekking bicót építek, amin nincs v-fék felfogatási lehetõség...)

Köszi.

Hahóóóó!
Erre pliz gyorsan találjatok nekem ki vmi választ, mert össze kéne rakni a bringát és olyan fékkart kell vennem, ami megfelelõ!
SEGÍTSETEK!
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is lenne egy kérdésem, vettem egy pár avid fr5 fékkart a bringa butikban és azt nézem, hogy nem az a rendszer van benne mind a shimanokban más a bovdenbeakasztási rész, a kérdés az hogy ennél a fékkar típusnál így néznek ki a v-fékkarok vagy ez egy canti fékkar?

A sebesség mindent megold.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

srácok, az Avid SD7-es leírásában az van, hogy kizárólag Avid SD-szériás (+Ultimate) fékkarokkal mûködik...nem is az a gond, hogy nincs hozzá SD7-es fékkar (van itthon egy komplett SD7-es szett, a német xtr-re nem volt pénz, meg nem is kell a csúcs mindenbõl..), viszont a váltókarok nem jöttek még meg, és most meg egy ilyen deore fékváltókar van fent...tehát a kérdés: Avid SD7 + deore fékváltókar (nem DC) -> mûködõképes?

Persze. Az gondolom csak marketingfogás :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
srácok, az Avid SD7-es leírásában az van, hogy kizárólag Avid SD-szériás (+Ultimate) fékkarokkal mûködik...nem is az a gond, hogy nincs hozzá SD7-es fékkar (van itthon egy komplett SD7-es szett, a német xtr-re nem volt pénz, meg nem is kell a csúcs mindenbõl..), viszont a váltókarok nem jöttek még meg, és most meg egy ilyen deore fékváltókar van fent...tehát a kérdés: Avid SD7 + deore fékváltókar (nem DC) -> mûködõképes?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
üdv.
v fék en töröm a fejem:
eleddig lehetõségek:
Deore
oder: ritchey comp némi pofacserével /jelenleg kékkel van, nekem piros vót, anno'/
avagy: rééégi elsõ/második generációs LX

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás
Sziasztok!

Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi a különbség a patkó fékhez és a v-fékhez való fékkarok húzása között?

Konkrétan: tudok e v-fékkarral régi patkóféket húzni, vagy inkább vegyek olyan fékkart, ami speciálisan patkófékhez van (pl tiagra).
(mielõtt megkérdeznétek, hogy mi a fenéért v-fékkar és patkófék: trekking bicót építek, amin nincs v-fék felfogatási lehetõség...)

Köszi.
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha 200 forint a mérce, akkor vegyél promaxot...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
2005-os deore-m van, esõbe sec perc alatt elkopott a fékpofa...milyet vegyek bele?a gyárit azt ne?felõlem lehet cserélhhetõ betétes is csak ne legyen túlzottan drága, mert akkor veszek 200-ért promaxot:D:D:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Köszi! Bizarr. :) Bár ha emiatt szilánkosra törték volna magukat az élversenyzõk, akkor arról azért csak hallanánk! (habár elvileg a bowdenhúzásból ez így sehogyan sem jöhet ki, maximum összeszerelni körülményesebb...)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Szerintem felette szabványos, de tényleg rosszul néz ki!

Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]