Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Van fékerõm, csak a vázat szeretném kímélni.
Picivel mázsa felett vagyok, így jobban kell ugyanazt a féket húznom, mint egy 60 kilós rájdernek. Nem szeretném, ha ez károsan befolyásolná a támvillákat, mert a kerék ugyan blokkol, de picit mocorognak a villaszárak is.

Egyébként ezt hogy tudtad megnézni? Nekem is mocorognak, de csak akkor tudom megnézni, ha nem rajta ülök és nem száguldok, szóval csak álló helyzetben. Amikor már megmozdul a támvilla, akkor általában a kerék már régen blokkolt. Nem hinném, hogy a vázakat meghatná ez a pici mocorgás. (nekem Merida Matts van, aminek a támvillái elég erõsnek mondhatóak szvsz)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Itt egy Kingstone:
http://apro.bikemag....t=55545&cat=all

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Van fékerõm, csak a vázat szeretném kímélni.
Picivel mázsa felett vagyok, így jobban kell ugyanazt a féket húznom, mint egy 60 kilós rájdernek. Nem szeretném, ha ez károsan befolyásolná a támvillákat, mert a kerék ugyan blokkol, de picit mocorognak a villaszárak is.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Fékmerevítõ hátulra? Valószínûleg más lehet a gyenge fékerõ oka.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!

Fékmerevítõt szeretnék feltenni V fékhez hátulra, csak van egy kis gondom:
Van egy acor típusú merevítõ, aminél az ív teteje és a csavarok vonala közt 10 centi a távolság.
Ez nekem kevés, mert nem fér be a sárvédõ a helyére. (11 centis már jó lenne)
Bringaboltban 2 csillagos kingstone merevítõt ajánlgattak, hogy abban talán van nagyobb, de náluk sem volt, és azóta sem találok sehol.
Nincs ötletetek, hogy hol lehet ilyet kapni?

köszi

Schnitt

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A Nokon külsõ aluháza a fék és váltó esetében teljesen egyforma?

Technikailag igen, max annyi a különbség, hogy mivel több hosszban vannak benne az elemek, s az egyik a fék, míg a másik a váltó ívére (kanyarokra) van optimalizálva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Menyus hidd el azzal jol jartal nekem az votl 1 evig es kivalá volt,sokkal jobb mint barmejik

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A Nokon külsõ aluháza a fék és váltó esetében teljesen egyforma?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
SD7, most vettem én is egy komplett SD7 szettet bringabutikban, és rá kellett jönnöm, hogy az eddigi alivio nem is fékezett, csak fékezgetett...meg az SD7 szerintem egy kicsivel magasabb kategória, mint a deore.

Menyus01

Menyus01

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Szerintetek az Avid Single Digit7, és Deore v-fék közül melyik a jobb?

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
Okes thx Vanik

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 posts

Sziasztok en csak véleményt szeretnék kérni az következõ cuccról,mert ezen agyalok hogy vegyem vagy ne vegyem,ha jó miert jó a nem jo miert nem jo??Shimano XTR ST-M960 fékváltókar! A tobbi cuccom ,fékek,agyak,elsõ-hátsó váltó már ugyanez a csalad.csak ezen vacillálok meg.Elõre is thx....

Hali, ha a többi cuccod is az, akkor inkább legyen teljes a szett!
Én is ugyenezen problémán töprengtem, csak nem XTR-rel, hanem full XT-nél, hogy lemondjak e a tfékrõl a full XT kedvéért (mert különben sok mindent át kéne cserélni, mivel nekem is fékváltókar van), úgyhogy maradtam szépen a v-féknél, persze meg kell fontolni azt is hogy mire használod a gépet, mert asszem arra amire nekem kell, (családi tempós normál CC), talán felesleges is a tárcsásfék (pontosabban errõl gyõztem meg magam), és sokkal szebben is mutat a full egyforma cucc is a bicón :-)
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

De azért még ott van az is, hogy nem mindenkinek tetszik a dual control használata.

Én is a nem mindenki táborát erõsítem.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts
thx enté,nem szeretnek tarcsát,...ptamás ha meg nem tetszik a dual eladom amennyiert vettem..thx a veleményeket de varom meg oket

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Egyetlen hátránya van: ha tárcsaféket akarsz, akkor az egészet cserélni kell. Egyébként kifogástalan.

De azért még ott van az is, hogy nem mindenkinek tetszik a dual control használata.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Sziasztok en csak véleményt szeretnék kérni az következõ cuccról,mert ezen agyalok hogy vegyem vagy ne vegyem,ha jó miert jó a nem jo miert nem jo??Shimano XTR ST-M960 fékváltókar! A tobbi cuccom ,fékek,agyak,elsõ-hátsó váltó már ugyanez a csalad.csak ezen vacillálok meg.Elõre is thx....

Egyetlen hátránya van: ha hidraulikus tárcsaféket akarsz, akkor az egészet cserélni kell. Egyébként kifogástalan.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Sznobok..:D:D

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Hát igen, mi is szeretjük azt a boltot :). Ezekhez a jófajta cuccokhoz nem értek, de ha a többim xtr lenne, és lenne erre is pénzem, simán megvenném, már csak a (itt nagyobb fejek által is említett) "májerfaktor" miatt is :D.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 posts

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
a legelsõ lx V-t shimanoéktól évken keresztül használtam kúl stop pofákkal/szürke/ a legjobb fék volt, amit valaha is birtokoltam. /tárcsám még nem vót/
A párhuzamosítós kúl, de gondolom, huzamos használat után kopik ám de hirtelen. Jó, a XTR biztos nem annyira, de az drága-nekem. Így valami strapásabb, tartós, de elfogadható mûködésû V-t szeretnék, a pofa úgyis felni kérdés fõleg, meg átszoktam a cartridge rögzítésre, azóta SOKKAL jobbak a fékeim, mint amíg csak natúr pofákat használtam. Valszeg, a nyitásból adódó szögeltérés miatt rugalmasság volt nálam a gebasz.
köffi mindenkinek