Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
SD7 nagyon jó, bár a gyári rw2es pofát az istenért nem sikerül beállítani elöl az xc717hez úgy, hogy ne sikitson, ha hirtelen fékezek. hátul semmi gond.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van olyan v-fék, ami nem kotyogósodik ki (talán sd ultimate, xtr)?

A sebesség mindent megold.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem
nemtudom
inkább vegyé jó pofát az elikszbe

Szücsy

Szücsy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok.Lx párhuzamos v-fékem van,és van rá vevöm anyiért amenyiböl tudnék venni egy avid sd7es v-féket.A kérdésem a következö:érdemes-e lecserélnem az lx-t egy avid sd-7re?Tapasztaható-e különbség a két fék között?Válaszokat elöre is köszönöm.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Sziasztok!

vmit most nem értek....néztem a bringa butik oldalát, és ott az vala, h egy PÁR xtr 13500huf. de zárojelben ott van, h elsõ, v hátso....hmm? most akkor az elsõ és a hátsó együtt ennyi? aki tisztában van az árakkal lécci segítsen!:) bocs, ha hülye a kérdés. :)

elsõ vagy hátsó
a kettõ együtt, elõre és hátra 27e, bár most csak 26;)
sztem

ilGatto

ilGatto

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

vmit most nem értek....néztem a bringa butik oldalát, és ott az vala, h egy PÁR xtr 13500huf. de zárojelben ott van, h elsõ, v hátso....hmm? most akkor az elsõ és a hátsó együtt ennyi? aki tisztában van az árakkal lécci segítsen!:) bocs, ha hülye a kérdés. :)
:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A legészrevehetõbb jele a felni falának határérték alá történõ vékonyodásának, hogy elkezdi a gumi szétfeszíteni a falat, így ha végighúzod rajta az ujjad és érzel egy kis homorúságot (sugárirányban kifelé), akkor vége.

Full 1 mm homorúság simán belerakható egy jófajta alufelnibe - a jó kis kopásmérõs (piros lett egy idõ után) Mavic színértéke be se rezgett egy ki homorúságtól. De nem a gumi feszíti szét, gumi nélkül is totál homorú. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

nem hiszem, hogy ez baj lenne, nekem az 1 éves Shimano (talán turney?) agyam is halk, gyak. nem is hallani. igaz, hogy ezalatt az idõ alatt 2-3-szor kihagyott egy reteszelést, de állítólag ilyen elõfordul.

...nekem ilyet nem csinált még! Majd télen szétszedem és megnézem.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
van hasonló korú 92> 200 GS, 400 LX, agyam teljesen tökéletes állapotban. A 200 GS ma is montiban van, kapja rendesen. Egyedül a szabadonfutót kellett hézagolni, újragolyózni.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

... a lyukak is rendben vannak, a kazetta hangja viszont alig hallatszik. Ettõl tartok egy kicsit...

nem hiszem, hogy ez baj lenne, nekem az 1 éves Shimano (talán turney?) agyam is halk, gyak. nem is hallani. igaz, hogy ezalatt az idõ alatt 2-3-szor kihagyott egy reteszelést, de állítólag ilyen elõfordul.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nem vagyok biztos benne, hogy egy új felnibe belemerném-e fûzni az agyat. Pontosabban van-e értelme.
HB-M550 az agy, tehát ezt a típust 1990-1992 között gyártották.
A kónusz hibátlan, alapvetõen egyik gazdájától sem kapott túl sokat (én vagyok a 3.), a lyukak is rendben vannak, a kazetta hangja viszont alig hallatszik. Ettõl tartok egy kicsit...

A felni viszont nem púposodik, tavaly és tavalyelõtt virsligumival használtam kizárólag - 5 bar nyomáson. Gondolom ez is számít.
Figyelgetem a fékpofát, nem eszi a felnit. Tavaszig kanti fékkel nyomtam, Ritchey (Kllo Stop) pofákkal, az meg pláne nem ette.

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

Nyilván, de akkor az ugye két új kerék és azok a mocskos anyagiak.
Egyébként ez nemtudom mennyire számít, de nyolcast sem nagyon kapok. Gondolom ha meg lenne gyengülve a felni, akkor elõször ott jelentkezne.

Amúgy: Sun Chinook, 32 lyukas LX agyak, 3 kereszt

és hogy végre ON legyen: SD7 fékek

A legészrevehetõbb jele a felni falának határérték alá történõ vékonyodásának, hogy elkezdi a gumi szétfeszíteni a falat, így ha végighúzod rajta az ujjad és érzel egy kis homorúságot (sugárirányban kifelé), akkor vége.
Amúgy az nem feltétlen két kerék, ha kb azonos profilú abroncsot választasz akkor csak felni+újrafûzés.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nálam ár/értékben az sd5 a nyerõ (olyan árban van, mint egy jó betét, és jó betét van benne). Felénk nincsenek olyan durva hegyek, ahová nekem tárcsa kellene a merevre és bejött a v-fék egyszerûsége, de a fullira soha nem raknék v-féket.
A kcnc a képek alapján nem lehet túl erõs.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek!Szerintem a V fékek között nincs akkora hatékonysági külömbség,(árában inkáb)mint pld a tárcsa fékek között szerintem.Bár milyen neves gyártó V-fékjét belehet úgy álitani hogy remekül müködjön.:D

De ezis csak 1 vélemény.:D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

20g-ért valaki "ölni" képes, fõleg 2x20-ért, shimanon, avidon kívül nem gyárt senki jó v-féket? Ár/értékben tudom mi a nyerõ.

alhonga, promax, b+ :)

a többi relatív kisszériás, minõségi cucc meg annyira sztem nem jó ár/érték arányú

én mondjuk ha vennék még az életben v féket xtr-t vennék,,,,,,bár inkább a kezemet vágatnám le, mint v-féket a montimra de ez az én betegségem...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Kcnc?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
20g-ért valaki "ölni" képes, fõleg 2x20-ért, shimanon, avidon kívül nem gyárt senki jó v-féket? Ár/értékben tudom mi a nyerõ.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
XTR ócsóbb a németeknél ;) Amióta tárcsa is van XTR-bõl, durván ócsón lehet beszerezni, olyan 15 rongyért. (persze a pár)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

V-fékbõl mi a csúcs (súly fékerõ párosításban)?

sd ultimate ? csakhogy occsó is legyen:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Xtr :)

De szerintem is értelmetlen téma, kb minden gyártó csúcsmodelljébõl igen jó teljesítményt össze lehet hozni.