Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2007. augusztus 23. - 13:28
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 23. - 13:18
:rofl: Ó, bocs. Majd visszaviszi a fél XC élmezõny a fékrendszerét, mert biztos nyúlós.
Persze ettõl függetlenül szar az LX, párhuzamosítósból csakis XTR-t szabad venni...
jó, akkor módosítok: az LX sz@r. de jónéhány poston keresztül csak az LX-rõl volt, szó, gondoltam nem okoz akkora problémát. az xtr biztos jó. más kérdés, hogy annyiért én nem venném meg.
dante bazz, te mindenkivel kötözködsz? vagy csak engem utálsz? bár ahogy nézem, mindenkinek beszólsz ha lehet, így én sem veszem zokon.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. augusztus 23. - 13:05
többször leírtam én is és még sokan mások, hogy a párhuzamosítós cumók milyenek. azt, hogy (szerintem) nem éri meg szenvedni velük. mert nyúlnak, nehézkes beállítani és nehezebb mint egy nem párhuzamosítós
:rofl: Ó, bocs. Majd visszaviszi a fél XC élmezõny a fékrendszerét, mert biztos nyúlós.
Persze ettõl függetlenül szar az LX, párhuzamosítósból csakis XTR-t szabad venni...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. augusztus 22. - 21:07
Hö? És az miért jó? :hülyénnézek:
A végét és a - at benyelte a rsz, de most már mindegy!
Írta 2007. augusztus 22. - 08:24
Érv a köbön! :lol1:
Én kb. fél évet kínlódtam nem is oly rég egy ph LX-el (fékpofa, bowden+ház csere, minden beáll. kipróbálása), de aztán mégis visszakerült a korábbi - mostani avid-szerû kialakítású, (fujj mit mondtam!!!) - dia compe. Egyszerû mint a pont, de az LX karokkal - maradtak - nagyon rendben lévõ, határozott, kõkemény és könnyen, puhán mozgó párost alkotnak.
Ez igy sztem egy jó kombó,, de a köv biztos tárcsa lesz.
problémád van?
én egyetlen dolgot nem értek ezzel a melyik párhuzamosítós vagy nem v-fék témával kapcsolatban. mért nem lehet visszaolvasni kicsit? többször leírtam én is és még sokan mások, hogy a párhuzamosítós cumók milyenek. azt, hogy (szerintem) nem éri meg szenvedni velük. mert nyúlnak, nehézkes beállítani és nehezebb mint egy nem párhuzamosítós.
az lx (xt/xtr/vagy az állítható húzási mennyiséget tudó karok bármelyike) kar+avid(szerû, vagy bármely jó minõségû nem párhuzamosítós, pl lx, deore) fék+jó pofa és felni páros + hosszantiszálas bovdenház + köszörült bovden és persze jó beállítás mindent visz v-fék téren.
Írta 2007. augusztus 22. - 01:32
Írta 2007. augusztus 22. - 01:21
Érdekes, de az új Avid SD sorozat apró alkatrészei kevésbé kidolgozottak mint a korábbi volt.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. augusztus 22. - 01:13
Írta 2007. augusztus 22. - 00:59
Ne sajnáld, örök élet. Avid SL helyett inkább B+ Controlt vegyél, ugyanaz mint a régi SD (BikeMag, 2007. július, 74. oldal)Hozé, kikotyogósodott az avid sd sl-ed? Mert ha nem akkor én is ilyet veszek, sajnálom a pénzt az ulimate-ra.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. augusztus 22. - 00:54
Írta 2007. augusztus 22. - 00:31
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. augusztus 22. - 00:29
Írta 2007. augusztus 21. - 23:31
Most a Yasecen AVID SD SL van, ez finomabb darab, ez tényleg egy újjas, az lx inkább másfél.
Yaroslav postját én sem értem. ...és ti sem a párhuzamosítás lényegét.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. augusztus 21. - 22:31
Már várom amikor "feltalálják" - de miért nem én! - a befelé dõlõ oldalfalú felnit és el lehet végre felejteni ezt az ostoba párhuzamosítást!
Hö? És az miért jó? :hülyénnézek:
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. augusztus 21. - 21:14
lx-et add el, vegyél avidot.
Érv a köbön! :lol1:
Én kb. fél évet kínlódtam nem is oly rég egy ph LX-el (fékpofa, bowden+ház csere, minden beáll. kipróbálása), de aztán mégis visszakerült a korábbi - mostani avid-szerû kialakítású, (fujj mit mondtam!!!) - dia compe. Egyszerû mint a pont, de az LX karokkal - maradtak - nagyon rendben lévõ, határozott, kõkemény és könnyen, puhán mozgó párost alkotnak.
Ez igy sztem egy jó kombó,, de a köv biztos tárcsa lesz.
Írta 2007. augusztus 21. - 21:10
Ott sztem van némi fékbeállítási prob, v. alapból olyan a kialakítása de nem ismerem.
Már várom amikor "feltalálják" - de miért nem én! - a befelé dõlõ oldalfalú felnit és el lehet végre felejteni ezt az ostoba párhuzamosítást!
szerintem erre most sincs semmi szükség
egyébként sokan nem tudják, de a párh. nélküli fékeken is lehet játszadozni az alátétekkel, azért adnak hozzájuk eltérõ méreteket (a homorú alu alátétekrõl van szó). én is csak az Avid manuálból tudom, az SD7-eshez olyan alététeket adnak, hogy legalább 3-4 kombináció kijöjjön, és ezzel kb. minden felniszélességhez hozzá lehet állítani a cumót, úgy, hogy amikor odaér, épp párhuzamos legyen. ennél több szvsz nem kell..
Írta 2007. augusztus 21. - 21:03
Full 1 mm homorúság simán belerakható egy jófajta alufelnibe - a jó kis kopásmérõs (piros lett egy idõ után) Mavic színértéke be se rezgett egy ki homorúságtól. De nem a gumi feszíti szét, gumi nélkül is totál homorú.
Ott sztem van némi fékbeállítási prob, v. alapból olyan a kialakítása de nem ismerem.
Írta 2007. augusztus 21. - 09:33
Esetleg van itt vki olyan aki használt már lx párhuzamos vféket és avid sd7eset is?Ha van akkor megköszönném,ha leirná hogy melyiket találta jobbnak,és miben.thx
az LX-nek van saját siklócsapágya? mert nem írják a honlapon... az Avidnak van, és szerintem jó dolog, fõleg hosszútávon.
Írta 2007. augusztus 21. - 08:12
Esetleg van itt vki olyan aki használt már lx párhuzamos vféket és avid sd7eset is?Ha van akkor megköszönném,ha leirná hogy melyiket találta jobbnak,és miben.thx
lx-et add el, vegyél avidot.