Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az egyik xc élversenyzõ szerint az xtr is sz@r, nyúlós, õ csakis az avid sd ultimate-re esküszik.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

:rofl: Ó, bocs. Majd visszaviszi a fél XC élmezõny a fékrendszerét, mert biztos nyúlós. :D

Persze ettõl függetlenül szar az LX, párhuzamosítósból csakis XTR-t szabad venni...

jó, akkor módosítok: az LX sz@r. de jónéhány poston keresztül csak az LX-rõl volt, szó, gondoltam nem okoz akkora problémát. az xtr biztos jó. más kérdés, hogy annyiért én nem venném meg.

dante bazz, te mindenkivel kötözködsz? vagy csak engem utálsz? bár ahogy nézem, mindenkinek beszólsz ha lehet, így én sem veszem zokon. :D :P

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

többször leírtam én is és még sokan mások, hogy a párhuzamosítós cumók milyenek. azt, hogy (szerintem) nem éri meg szenvedni velük. mert nyúlnak, nehézkes beállítani és nehezebb mint egy nem párhuzamosítós

:rofl: Ó, bocs. Majd visszaviszi a fél XC élmezõny a fékrendszerét, mert biztos nyúlós. :D

Persze ettõl függetlenül szar az LX, párhuzamosítósból csakis XTR-t szabad venni...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

Hö? És az miért jó? :hülyénnézek:

A végét és a :) - at benyelte a rsz, de most már mindegy!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Érv a köbön! :lol1:

Én kb. fél évet kínlódtam nem is oly rég egy ph LX-el (fékpofa, bowden+ház csere, minden beáll. kipróbálása), de aztán mégis visszakerült a korábbi - mostani avid-szerû kialakítású, (fujj mit mondtam!!!) - dia compe. Egyszerû mint a pont, de az LX karokkal - maradtak - nagyon rendben lévõ, határozott, kõkemény és könnyen, puhán mozgó párost alkotnak.
Ez igy sztem egy jó kombó,, de a köv biztos tárcsa lesz.

problémád van? :D

én egyetlen dolgot nem értek ezzel a melyik párhuzamosítós vagy nem v-fék témával kapcsolatban. mért nem lehet visszaolvasni kicsit? többször leírtam én is és még sokan mások, hogy a párhuzamosítós cumók milyenek. azt, hogy (szerintem) nem éri meg szenvedni velük. mert nyúlnak, nehézkes beállítani és nehezebb mint egy nem párhuzamosítós.

az lx (xt/xtr/vagy az állítható húzási mennyiséget tudó karok bármelyike) kar+avid(szerû, vagy bármely jó minõségû nem párhuzamosítós, pl lx, deore) fék+jó pofa és felni páros + hosszantiszálas bovdenház + köszörült bovden és persze jó beállítás mindent visz v-fék téren.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A sima b+ pofákkal nincs jó tapasztalatom (kis porra, sárra azonnal elveszítette a fékerejét), az rw2 viszont nagyon bejött nekem (sun felnivel használom).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Nekem háromszínû, 700 Ft-os Author van az RW2 után és jobban fog. Láttam én már Tektro fékben Cool Stop pofát, sosem lehet tudni mit raknak bele.
Érdekes, de az új Avid SD sorozat apró alkatrészei kevésbé kidolgozottak mint a korábbi volt.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A b+ control-lal az a bajom, hogy betétcserével (gondolom nem rw2-es betétek vannak benne) egy árban van az sd7-tel és b+ felirat van rajta :) , az sl 15g-mal könnyebb.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Hozé, kikotyogósodott az avid sd sl-ed? Mert ha nem akkor én is ilyet veszek, sajnálom a pénzt az ulimate-ra.

Ne sajnáld, örök élet. Avid SL helyett inkább B+ Controlt vegyél, ugyanaz mint a régi SD (BikeMag, 2007. július, 74. oldal)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz, fék kipipálva.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem, és fog rendesen.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hozé, kikotyogósodott az avid sd sl-ed? Mert ha nem akkor én is ilyet veszek, sajnálom a pénzt az ulimate-ra.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
lx: 10000km-t használtam az lx-fékjeimet, nem tudok rosszat mondani rájuk.
Most a Yasecen AVID SD SL van, ez finomabb darab, ez tényleg egy újjas, az lx inkább másfél.

Yaroslav postját én sem értem. :) ...és ti sem a párhuzamosítás lényegét. :D

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Már várom amikor "feltalálják" - de miért nem én! - a befelé dõlõ oldalfalú felnit és el lehet végre felejteni ezt az ostoba párhuzamosítást!

Hö? És az miért jó? :hülyénnézek:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

lx-et add el, vegyél avidot.

Érv a köbön! :lol1:

Én kb. fél évet kínlódtam nem is oly rég egy ph LX-el (fékpofa, bowden+ház csere, minden beáll. kipróbálása), de aztán mégis visszakerült a korábbi - mostani avid-szerû kialakítású, (fujj mit mondtam!!!) - dia compe. Egyszerû mint a pont, de az LX karokkal - maradtak - nagyon rendben lévõ, határozott, kõkemény és könnyen, puhán mozgó párost alkotnak.
Ez igy sztem egy jó kombó,, de a köv biztos tárcsa lesz.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Ott sztem van némi fékbeállítási prob, v. alapból olyan a kialakítása de nem ismerem.
Már várom amikor "feltalálják" - de miért nem én! - a befelé dõlõ oldalfalú felnit és el lehet végre felejteni ezt az ostoba párhuzamosítást!

szerintem erre most sincs semmi szükség :)
egyébként sokan nem tudják, de a párh. nélküli fékeken is lehet játszadozni az alátétekkel, azért adnak hozzájuk eltérõ méreteket (a homorú alu alátétekrõl van szó). én is csak az Avid manuálból tudom, az SD7-eshez olyan alététeket adnak, hogy legalább 3-4 kombináció kijöjjön, és ezzel kb. minden felniszélességhez hozzá lehet állítani a cumót, úgy, hogy amikor odaér, épp párhuzamos legyen. ennél több szvsz nem kell..

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

Full 1 mm homorúság simán belerakható egy jófajta alufelnibe - a jó kis kopásmérõs (piros lett egy idõ után) Mavic színértéke be se rezgett egy ki homorúságtól. De nem a gumi feszíti szét, gumi nélkül is totál homorú. :)

Ott sztem van némi fékbeállítási prob, v. alapból olyan a kialakítása de nem ismerem.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Esetleg van itt vki olyan aki használt már lx párhuzamos vféket és avid sd7eset is?Ha van akkor megköszönném,ha leirná hogy melyiket találta jobbnak,és miben.thx

az LX-nek van saját siklócsapágya? mert nem írják a honlapon... az Avidnak van, és szerintem jó dolog, fõleg hosszútávon.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Esetleg van itt vki olyan aki használt már lx párhuzamos vféket és avid sd7eset is?Ha van akkor megköszönném,ha leirná hogy melyiket találta jobbnak,és miben.thx

lx-et add el, vegyél avidot.

Szücsy

Szücsy

újonc

• fórumtag
  • 4 posts