Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Posted 2008. January 19. - 10:17
Régebben én sem párhuzamosra állítottam, de most, hogy szinte havonta cserélek pofát (ebben az idõben szimpla mindennapos városi használat mellett 4-500 km alatt széjjelkopik egy szett a saras hólétõl) nem sokat tökölök vele, és így is jó. Volt olyan bringám viszont, ahol nyekergett így beállítva. Úgyhogy nem kell feltétlen trükközni vele, szvsz.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Posted 2008. January 18. - 23:44
ennyi
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. January 18. - 23:19
Régi téma, volt már szó róla, de nem találom. Egyszerû, fékpofi beállítása.
Kérdés, hogy felnivel párhuzamos legyen (Így az egész felület egyszerre éri a felnit) vagy picit megdöntve a forgásiránnyal szemben?
A pofa dobozán (piros ricsi) döntve van, de pl yasec oldalán azt írják, h jobb az egyenes. (Jó mondjuk ott azt is írják, h kemény pofát vegyél...azért a felnimet nem etetném meg ha nem baj:D)
Köszi!
Posted 2008. January 13. - 19:32
Hello!
Melyik KoolStop pofát ajánljátok nagyon? A Tectonic nevû szerelhetõset
vagy az MTB pad nevüt ? Csak hogy milyet keressek a boltban
http://www.koolstop.com/brakes/index.php
Köszike elõre is!
BassLine
a kulonbseg, hogy a tectonic fekbetethazas es a gumit tudod benne cserelgetni,
az mtb pad pedig nem cserelheto pofas. sok kulonbseg nincs, azt vedd meg, amit
kapsz, mert nem konnyu szerezni mostanaban azt hiszem. Erre a teli vizes dzsuvas
idore kemenyebb osszetetelut vegyel, a fekete jo ilyen idoben is. A puha (piros)
semmit nem fog ha vizes, szarazon viszont orraesel tole.
Posted 2008. January 12. - 02:09
mar sokszor leirtam, de meg mindig igy van: v-fekhez a koolstop az etalon.
Hello!
Melyik KoolStop pofát ajánljátok nagyon? A Tectonic nevû szerelhetõset
vagy az MTB pad nevüt ? Csak hogy milyet keressek a boltban
http://www.koolstop.com/brakes/index.php
Köszike elõre is!
BassLine
Posted 2008. January 10. - 22:51
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Elég húzós áron mérik ezt a féket. Láttam már élõben, nagyon merev, ez asztán nem nyeklik, meg nem kotyogósodik ki.
én is kiváncsian várom:) usankábol kapom ballagásra ott "csak" 18 ropi körül van darabja. ha megkapom tuti a csapágyig szétszedem hajt a kiváncsiság:)
sd7-es karokkal fogom használni, elöször normál bowdennel és házzal, majd augusztustol nokonnal
egyedül a felnitöl és a fékbetéttõl parázok. mentem már rw2-es betétekkel de csak pár kilóméter erejéig, ráadásul dettó más felni volt mint amit én használok
holnap asszem veszek egy rw2-est és az itthon levö mach1,wtb felniken kipróbálom. de aztán az új lehet mavic lessz, még van idõm dönteni
bocs a dupláért, de elkéstem:\
Posted 2008. January 10. - 21:41
A pipát én kézzel szoktam megfelelõ ivre hajlitani.
én is. csak szoktam belerakni egy drótdarabot mielött meghajlítom, különben csúnyán megtörik a csõ
Posted 2008. January 10. - 21:39
Posted 2008. January 10. - 21:02
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. January 10. - 21:01
az Avid SD Ultimate fékhez milyen felnit ajánlotok?
(nagyon megtetszett ez a fék, júniusra tervezem a vételét, elöször csak 1 db-ot próba képpen)
néztem Erdélyi Eszter bringáját, õ már régóta ezzel a fékkel megy, de hogy milyen felnit használ azt nemtudom:(
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Elég húzós áron mérik ezt a féket. Láttam már élõben, nagyon merev, ez asztán nem nyeklik, meg nem kotyogósodik ki.
Én Avid SD5-öt hasnzálok, lassan pofákat kell vennem, Avid RW2-t néztem ki, meg bowdenszettet akarok még hozzá. Esetleg van tippetek? Valami erõsebb házra gondoltam, ami alig, vagy kis mértékben nyomható össze, és köszörült bowden-re. Amit eddig néztem szettben, XTR, Aligator, Avid Flack Jacket.
Posted 2008. January 10. - 16:47
Posted 2008. January 10. - 16:23
SD7-hez hátra adtak két pipát, egy simát és egy visszahajlót (90 foknál kisebb).
Az a jobban hajlított -úgy tudom- egyes össztelósokhoz kellhet. Azért adják azt IS, de a "normál" is jár hozzá.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2008. January 10. - 15:27
Posted 2008. January 10. - 15:09
X.
ps:
Posted 2008. January 10. - 15:00
Posted 2008. January 10. - 14:00
X.
Posted 2008. January 10. - 13:57
Posted 2008. January 09. - 16:02
Sziasztok,
a közönség segítségét kérném.
100 kilóban gondolkodva, egy Avid Single Digit5 + Avid FR5 fék+kar kombináció sun felnikkel életképes megoldás? Városba,földútra,másra nem valószínû...
Az Avid SD5 elõre és hátra is szerelhetõ? Mert ebike-on nem volt megkülönböztetve,hogy elsõ hátsó ,mint más fékeknél.
elso-hatso fek ugyanaz
Posted 2008. January 09. - 15:59
Posted 2008. January 09. - 15:53
a közönség segítségét kérném.
100 kilóban gondolkodva, egy Avid Single Digit5 + Avid FR5 fék+kar kombináció sun felnikkel életképes megoldás? Városba,földútra,másra nem valószínû...
Az Avid SD5 elõre és hátra is szerelhetõ? Mert ebike-on nem volt megkülönböztetve,hogy elsõ hátsó ,mint más fékeknél.