Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Elõször csináld párhuzamosra, ha mázlid van, úgy sem nyekereg. Ha meg nyekereg, akkor ráérsz próbálkozi a fékpofa állásának variálásával.
Régebben én sem párhuzamosra állítottam, de most, hogy szinte havonta cserélek pofát (ebben az idõben szimpla mindennapos városi használat mellett 4-500 km alatt széjjelkopik egy szett a saras hólétõl) nem sokat tökölök vele, és így is jó. Volt olyan bringám viszont, ahol nyekergett így beállítva. Úgyhogy nem kell feltétlen trükközni vele, szvsz.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szvsz párhuzamos, fék meghuz erõsen , és közben meghuzod a pofákat finoman, nem mozduljon el.
ennyi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Najó, srácok, bocsi, de kifolyt már a szemem a visszaolvasástól...
Régi téma, volt már szó róla, de nem találom. Egyszerû, fékpofi beállítása.
Kérdés, hogy felnivel párhuzamos legyen (Így az egész felület egyszerre éri a felnit) vagy picit megdöntve a forgásiránnyal szemben?
A pofa dobozán (piros ricsi) döntve van, de pl yasec oldalán azt írják, h jobb az egyenes. (Jó mondjuk ott azt is írják, h kemény pofát vegyél...azért a felnimet nem etetném meg ha nem baj:D)
Köszi!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Hello!

Melyik KoolStop pofát ajánljátok nagyon? A Tectonic nevû szerelhetõset
vagy az MTB pad nevüt ? Csak hogy milyet keressek a boltban :)

http://www.koolstop.com/brakes/index.php

Köszike elõre is!

BassLine

a kulonbseg, hogy a tectonic fekbetethazas es a gumit tudod benne cserelgetni,
az mtb pad pedig nem cserelheto pofas. sok kulonbseg nincs, azt vedd meg, amit
kapsz, mert nem konnyu szerezni mostanaban azt hiszem. Erre a teli vizes dzsuvas
idore kemenyebb osszetetelut vegyel, a fekete jo ilyen idoben is. A puha (piros)
semmit nem fog ha vizes, szarazon viszont orraesel tole.

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

mar sokszor leirtam, de meg mindig igy van: v-fekhez a koolstop az etalon.

Hello!

Melyik KoolStop pofát ajánljátok nagyon? A Tectonic nevû szerelhetõset
vagy az MTB pad nevüt ? Csak hogy milyet keressek a boltban :)

http://www.koolstop.com/brakes/index.php

Köszike elõre is!

BassLine

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Elég húzós áron mérik ezt a féket. Láttam már élõben, nagyon merev, ez asztán nem nyeklik, meg nem kotyogósodik ki.

én is kiváncsian várom:) usankábol kapom ballagásra ott "csak" 18 ropi körül van darabja. ha megkapom tuti a csapágyig szétszedem hajt a kiváncsiság:)
sd7-es karokkal fogom használni, elöször normál bowdennel és házzal, majd augusztustol nokonnal

egyedül a felnitöl és a fékbetéttõl parázok. mentem már rw2-es betétekkel de csak pár kilóméter erejéig, ráadásul dettó más felni volt mint amit én használok
holnap asszem veszek egy rw2-est és az itthon levö mach1,wtb felniken kipróbálom. de aztán az új lehet mavic lessz, még van idõm dönteni

bocs a dupláért, de elkéstem:\

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

A pipát én kézzel szoktam megfelelõ ivre hajlitani.

én is. csak szoktam belerakni egy drótdarabot mielött meghajlítom, különben csúnyán megtörik a csõ

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A pipát én kézzel szoktam megfelelõ ivre hajlitani.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nokon.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

az Avid SD Ultimate fékhez milyen felnit ajánlotok?
(nagyon megtetszett ez a fék, júniusra tervezem a vételét, elöször csak 1 db-ot próba képpen)
néztem Erdélyi Eszter bringáját, õ már régóta ezzel a fékkel megy, de hogy milyen felnit használ azt nemtudom:(

Kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Elég húzós áron mérik ezt a féket. Láttam már élõben, nagyon merev, ez asztán nem nyeklik, meg nem kotyogósodik ki.

Én Avid SD5-öt hasnzálok, lassan pofákat kell vennem, Avid RW2-t néztem ki, meg bowdenszettet akarok még hozzá. Esetleg van tippetek? Valami erõsebb házra gondoltam, ami alig, vagy kis mértékben nyomható össze, és köszörült bowden-re. Amit eddig néztem szettben, XTR, Aligator, Avid Flack Jacket.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én azzal raktam össze, mert szebben ívelt (kisméretû a vázam).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

SD7-hez hátra adtak két pipát, egy simát és egy visszahajlót (90 foknál kisebb).

Az a jobban hajlított -úgy tudom- egyes össztelósokhoz kellhet. Azért adják azt IS, de a "normál" is jár hozzá.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
SD7-hez hátra adtak két pipát, egy simát és egy visszahajlót (90 foknál kisebb).

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Én is, de az elõzõ féket szettben vettem, és orr biza volt különbség, a hátsó hajlítottabb (volt ott, legalábbis).

X.

ps: Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ugyanazt a pipát használom elõl hátul.

A sebesség mindent megold.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Meg a pipának vagy minek a francnak a formája is más, plusz az elsõ fékhez némely gyártónál rövidebb csavarokat adnak.

X.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Annyi a különbség, hogy a fékpofa hogy van gyárilag beszerelve. 180 fokos forgatással lehet elsõ vagy hátsó.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Sziasztok,
a közönség segítségét kérném.
100 kilóban gondolkodva, egy Avid Single Digit5 + Avid FR5 fék+kar kombináció sun felnikkel életképes megoldás? Városba,földútra,másra nem valószínû...
Az Avid SD5 elõre és hátra is szerelhetõ? Mert ebike-on nem volt megkülönböztetve,hogy elsõ hátsó ,mint más fékeknél.

elso-hatso fek ugyanaz

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Tökéletes megoldás

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Sziasztok,
a közönség segítségét kérném.
100 kilóban gondolkodva, egy Avid Single Digit5 + Avid FR5 fék+kar kombináció sun felnikkel életképes megoldás? Városba,földútra,másra nem valószínû...
Az Avid SD5 elõre és hátra is szerelhetõ? Mert ebike-on nem volt megkülönböztetve,hogy elsõ hátsó ,mint más fékeknél.