Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
igazából egy esetben ér valamit, ha valami elég gány vázad van amit roppantul hajtogat a fék és/vagy annyira gyenge féked/fékpofád/felnid van, hogy izomból tépve se történik semmi. de inkább vegyél valami rendesebb féket/pofát, az sokkal többet ér.

RockMachine08

RockMachine08

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Még új vagyok errefelé, egyelõre csak nézelõdöm, olvasgatok tippeket, trükköket, tanácsokat.. Most vettem egy kétkerekût, lecserélve a 15 éves bringám.
Egy kérdésem lenne is mindjárt.. Láttam ilyet, hogy fékmerevítõ V-fékre ( http://ebike.hu/term....merevito/4116/ ), ez konkrétan mire jó? Hatása??
Bocs, ha hülye a kérdés, csak néhány hete ismerkedem a dolgokkal..
Elõre is köszöntem..

G
"Boldogtalanságunk egyik alapvetõ oka, hogy halhatatlanságunkról megfeledkezünk."

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

Sziasztok !

Most egy Tektro fékem van Avid karral, Riw2 betéttel, nekem nagyon megfelelõ, de építek egy másik gépet amire átrakom és a helyére keresek mást.

Kérdésem: Avid Sd5 és Sd7 között lehet hogy csak az adja a különbséget (árban) hogy a 7-et Riw2 pofával szállítják?

Szia!

SD5 és SD 7 között annyi a különbség, hogy SD7-et cartridge fékpofával szerelik alapból, SD7 bal oldali fékpillangójának teteje kis mértékben hátrafelé van hajlítva, ez teljesítményt nem befolyásolja számottevõen. Itt az összehasonlító táblázat.

Jó hír, hogy elégedett vagy RW2-vel, én is ilyet rendeltem. :)

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok !

Most egy Tektro fékem van Avid karral, Riw2 betéttel, nekem nagyon megfelelõ, de építek egy másik gépet amire átrakom és a helyére keresek mást.

Kérdésem: Avid Sd5 és Sd7 között lehet hogy csak az adja a különbséget (árban) hogy a 7-et Riw2 pofával szállítják?

Másik - lehet hogy fura - kérdésem: javítani szeretném egy régi Puch bringa fékhatását és mivel nagyon meg vagyok elégedve a Riw2 betéttel; lehet-e "úti" fékhez mtb fékpofát szerelni?

Vagy inkább vegyek rá egy komlett Sora, Tioga féket?
:chin:

Minden véleményt szívesen veszek, köszi!

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

nekem 4 volt az sd7 párban. az sl-nek meg ez a "normális" ára, ennyiért simán megéri
használdd egészséggel

Felénk 5k körül van az SD7, SL meg most az extra 13% kedvezménnyel 6,2k. Így megéri. :)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Ma megrendeltem fékkart, végül Avid SD SL lett, mert olcsóbb volt mint SD7. :)

nekem 4 volt az sd7 párban. az sl-nek meg ez a "normális" ára, ennyiért simán megéri
használdd egészséggel

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Ma megrendeltem fékkart, végül Avid SD SL lett, mert olcsóbb volt mint SD7. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Van egy olyan erõs gyanum, hogy az lx és az xt annyiban különbözik egymástól, hogy az xt-bõl kimartak egy kis darabot és más színûek.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az SD Ti fékkar nem egy komoly darab, sima öntött alu, meg egy kis festék, cscavarok. A féktest csapágyainak átmérõje nem különleges viszont a belsõ gyûrûk dupla szélességûek. Egy ujjal mindenhol megfogott. A csapágyazás nem könyebb lett a visszatérítés, de jobban számít, hogy nem remegett és vibrált a féktest.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
jah szerintem nekemse fog menni majd:( fékkarba már az sd Ti se volt rossz, fõleg a színe:)
ilyen méretû csapágyat lehet kapni, de úgynézem a féktüske átmérõje miatt kell bele egyedi nemde?

Látom a féket ufo-val használod. mik a tapasztalotok? mennyit mentél vele?

gondolom a csapágyazás miatt fékezés után sokkal gyorsabban visszaáll alaphelyzetbe mint a sima csúszócsapágyas. meg ez miatt lesz jobban adagolható. a rugó mennyire erõs?
kíváncsi vagyok:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Egyedi csapágy kell bele, bár sosem szedtem ki. Szeintem te sem fogod, csak a rugó és a bowdenvezetõ bontható kézzel.
A fékkar sokkal érdekesebb.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Szerintem V-fékben az AVID Single Digit Ultimate a csúcs. Kíváncsian várom Delma01 felbukkanását a tapasztalatokkal! :)

hát még én:D
Ballagásra kapom usankából ajándékba, az írásbeli és a szóbeli érettségi közötti durván 1.5 hónapnyi idõben fogom elkezdeni tesztelni. május 10 körül rakok fel ide képeket, és infókat. amint már mondtam engem kifejezetten érdekel hogy cserélhetõek-e a csapágyak szóval még zsír új korában megpróbálom szétszedni:P:) mindent dokumentálni fogok majd képekkel,szöveggel. addig türelem:)
a neten leég kevés kép van róla pedig a világ összes nyelvén beírtam már:(
a találatokat lementettem, pár érdekesebb kép:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Na sikerült összeépíteni az új bringámat és 2008-as deore xt fékek mentek rá , persze új bowdenezés ilyesmi .
Szóval nagyon jól fog ( pöckölgettem a fékkart és az is elég volt a kanyarok bevételéhez ( bükki hegyi utakon) ) .
Viszont nem illeszkedik fel rendesen a vázra ( magellan pyxis 2007) illetve elöl a pilot telom V-fék tüskéjébõl 4mm-t le kellett esztergáltatni , mert csak úgy ment fel a helyére.

Én újonnan 9000 vetttem párban szóval ennyiért ilyen féket nem adnak sehol!

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Hali!

Én egy rövid körre próbáltam egy XTR V-fékkel szerelt bringát, nagyon erõsen fogott, "ritka küllõs" gyári Shimano kerékkel.
Viszont több helyrõl hallottam, hogy a párhuzamosító szerkezet inkább csak hibaforrás, ha sokszor használod sárban hamar kikotyogósodik. A 2008-as XT féken vissza is tértek a hagyományos fékpillangókhoz.
Szerintem V-fékben az AVID Single Digit Ultimate a csúcs. Kíváncsian várom Delma01 felbukkanását a tapasztalatokkal! :)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

A 2007-es XTR v-fékkel van valakinek tapasztalata?

Köszi...
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Gabbi

Gabbi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Cool-stop! Kúúúl! Köszi:D

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Én úgy tudom a Cool-Stop gyártja a sram-nak a pofákat, de sram néven ne is keress pofát mert nincs, és nem is volt. Avid néven is kool-stop-ot kapsz.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Gabbi

Gabbi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv. Mindenkinek.
SRAM 7.0 v fékem van. A gyári pofákkal kegyetlen jól fogott.
Létezik gyári SRAM pofa?
Illetve melyik gyár készíti a SRAM pofákat?
Boltban ugyanis nm találtam, sõt az eladó arckifejezése is meglehetõsen
furcsa volt...:chin:

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Dánke sön für di sok segítség:D
Akkor megy párhuzamosra, ha nyekereg (amit remélem nem fog) akkor majd kísérleti alany lesz:)
Köszi!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Régen a D'or-t párhuzamosan állítottam be. Sosem vinnyogott. Igaz nem a gyári pofával...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960