Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sikerült szert tennem egy használt Trek 970-es gépre. Öreg, de egész jó állapotban van. Mindennapos használatra szeretném felkészíteni.

Az eredeti canti Shimano fékek nekem nem fognak valami túl jól, ezek jól beállítva jó fékpofával szerintetek hozzák egy mai V-fék teljesítményét? Most BBB fékpofa van benne, és ahogy néztem nem is lehet kapni hozzá mást.
Ha a fékeket kicserélem új V fékre, pl. Shimano XT vagy Avid Single Digit 7-re (melyik jobb?) akkor a mostani XT fékváltókart nagyon rossz lesz használni? Az nem baj, ha egy 1 centi holtjátéka lesz, csak fontos, hogy szépen tudjam szabályozni, és jól fogjon.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hozzám meg egy osztálytársam jött, hogy nem fog a hátsó fék. Mert mentünk tekerni és beoljaozta a láncot. Szerintem a felnin, meg a gumin több volt, mint a láncon... :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nekem bejöttek hayes tárcsához.

a lujzához való viszont minõsíthetetlen hulladék....de ez tényleg off
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem bejöttek hayes tárcsához.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a bbb ...., bár a t.fékbetétjeik egész jól fognak. !

ezt speciel tudom cáfolni, bár ez nem az a topik....szal a tárcsafékbetétjûk is egy kalap szar.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
A különdözõ színû B+ fékbetétek között nincs semmi különbség, zsupán több a zsírkréta amit belekevernek... a Shimano betétek egyébként tök jók, váadásul a Sun felnik is. Az Avid, vagy a kool-stop egyébként jó választás, esetleg a Ritchey (ott van különbség a színek között), a bbb szerintem egy marék trágya, bár a t.fékbetétjeik egész jól fognak. Sok sikert és gratulálok a flexeléshez!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
avid rw2
vagy fémházas 3 komponensû BBB

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
piros b+ fékbetét van benne!!!Eddig jól fogott.csak mióta elöl is fekete sun cr18-as felni van,mert szürke volt,de az nem tetszett neki :)
Így néztem neki feketét! :)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
új fékbetétek, és be kell állítani rendesen. a gyári m-system fékbetétek nem valami jól fognak, és gyorsan elfogy

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Halihó!

Én még ilyet nem éltem meg sose nemis!
Sun cr18 felnirõl van szó és deore v-fékrõl.
A barinõm jelezte, hogy nem fog a hátsó fék a bringáján.Megnéztem,külsõt leszedtem s letörölgettem sokat,nagyon sokat.Visszatettem,semmi változás.
Letörölgettem zsíroldóval,majd letöröltem száraz ronggyal.SEMMI EREDMÉNY!
És bár lehet röhögtök,de le is csiszoltam géppel érdesre kereszt irányba,de SEMMI VÁLTOZÁS!NEM FOG!
Mit tegyek?Új felni?
Mellesleg a fékpofákat is letöröltem szarazzal is meg zsíroldóval is.
véleményeteket kérném ez ügyben!

Köszönettel: Schnell
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
én most használok 1et, egy dart3as orrán van.
némiképp segít, úgy érzem ,de lehet, placebo, csak nem volt telóra péz.

RockMachine08

RockMachine08

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Kösz a hozzászólásokat, egyelõre hanyagolom, megnézem mit tud komolyabb terepen.
Aztán úgyis komplett cserék lesznek idõvel, már most megvan, mire gyûjtök. :) Agyrém, teljesen elveszi az ember eszét a technika..

Üdv
"Boldogtalanságunk egyik alapvetõ oka, hogy halhatatlanságunkról megfeledkezünk."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

igazából egy esetben ér valamit, ha valami elég gány vázad van amit roppantul hajtogat a fék és/vagy annyira gyenge féked/fékpofád/felnid van, hogy izomból tépve se történik semmi. de inkább vegyél valami rendesebb féket/pofát, az sokkal többet ér.

Elsõ stimmt, de amúgy pont a bitang erõs fékekhez találták ki.
Ha vki látta már, milyen a HS33-as bevetés közben, akkor tudja, hogy mirõl beszélek - a PXem amúgy brutál támvilláit nyitogatta szépen :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
RockMachine08 !!
Nagy elõnye még a fékmerevítõnek, hogy nehezebb szerelni a féket és a sarat is jobban gyûjti a fék. És a plusz súlyról ne is beszéljünk.
Más gond nincs vele.
Marci

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts

A felni mart, de hogy ez a párosítás jó-e, azt gondolom csak az idõ válaszolja meg (felnievés és hasonlók). A fékpofa nem tudom milyen, de mivel ez az SD3 gondolom legalább 2-3éves kiadás (?), valószínû, h nem RW2-es.
Még csak próbálgatom a határokat, a hétvégére épp megfelelõ idõ várható....

Gyûjtsd csak a kilómétereket, aztán kiderül, hogy elég-e a fékhatás. Én SD5-öt használok gyári pofákkal, eddig megfogott ahol kellett. Már kopnak a pofák, rendeltem is RW2-eseket. Gonodolom azonos összetételû mint mostani, csak cserélhetõ benne a fékgumi, így azonos marad a fékhatás

RockMachine08

RockMachine08

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
A felni mart, de hogy ez a párosítás jó-e, azt gondolom csak az idõ válaszolja meg (felnievés és hasonlók). A fékpofa nem tudom milyen, de mivel ez az SD3 gondolom legalább 2-3éves kiadás (?), valószínû, h nem RW2-es.
Még csak próbálgatom a határokat, a hétvégére épp megfelelõ idõ várható....
"Boldogtalanságunk egyik alapvetõ oka, hogy halhatatlanságunkról megfeledkezünk."

RockMachine08

RockMachine08

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Egyelõre igen, bár még nem teszteltem durvább terepen. Inkább csak tapogatózom, mit érdeme, mit nem. Törekszem a tökéletességre.. :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
szerintem ehez a kombóhoz kár ilyesmire költeni. nem elég a fékerõ, vagy mi a gond?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha van egy jó felni-pofa párosod akkor semmi szükség a merevítõre, mert nem kell izomból tépni a kart. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

RockMachine08

RockMachine08

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Üdv Endroo.
Köszi a választ. A vázammal nincs gond, a teló sem tûnik gyengének és a fék egy Avid SD3. Mach1-es a felnin fut mindez.
Akkor feles? Egyébként módosít a fékerõn?