Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

...vagy sima feketét (nekem az jobban bejött).

Igen, elég "idióta" módon mûködnek, nálam a piros normálisan csak szárazban fog, sárban ráadásul rettenetesen kopik. A fekete szárazon és vizesen is jól fog (szárazon viszont kicsit rosszabb, mint a piros, esõben viszont sokkal jobb), és eddig úgy tûnik, a kopásállósága is jobb.
De valamiért a legtöbben a pirosat istenítik, gondolom, nem minden felnivel van így.
Jahh, egy WTB Dual Duty XCm van, amin köztudomásúlag borzalmatos a fékezõfelület...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Mégsem biztos ez a V-fékesítés, ha nem sikerül találnom egy megoldást a meglévõ váltókar rögzítésére, akkor nem vágok bele a mókába.

Ha Cantinál maradok, melyik pofát ajánlanátok? Hallottam egy jó Shimanóról, ill. BBB-tõl van az 1600 Ft-os és a 4500 Ft-os (/pár). Ezen kívül láttam egy vadiúj Cannondale túragépet, amin gyárilag canti fék volt, de asszem az házi gyártmány. Fogalmam sincs milyen fékpofa lehetett rajta.

Az is baj lehet, hogy a felnim már tisztára simára kopott. Mit ajánlotok ilyenkor? Mossam le higítóval és csiszoljam meg 200-as papírral? Vagy valahol vállalnak ilyet célszerszámmal?

Shimanóból már sokfélét használtam canti fékben, nem rosszak. Szerintem vegyél valami tûrhetõ bovdenezést is házzal, sokat tud javítani. (zoggie fékbetét pocsék volt nekem)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Ilyet szerezzél, pirosat:
http://bikemarket.hu...keszlet&tid=617

X.

...vagy sima feketét (nekem az jobban bejött).

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Ilyet szerezzél, pirosat:
http://bikemarket.hu...keszlet&tid=617

X.

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Kool Stop betéteket lehet valahol kapni Magyarországon?

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Mégsem biztos ez a V-fékesítés, ha nem sikerül találnom egy megoldást a meglévõ váltókar rögzítésére, akkor nem vágok bele a mókába.

Ha Cantinál maradok, melyik pofát ajánlanátok? Hallottam egy jó Shimanóról, ill. BBB-tõl van az 1600 Ft-os és a 4500 Ft-os (/pár). Ezen kívül láttam egy vadiúj Cannondale túragépet, amin gyárilag canti fék volt, de asszem az házi gyártmány. Fogalmam sincs milyen fékpofa lehetett rajta.

Az is baj lehet, hogy a felnim már tisztára simára kopott. Mit ajánlotok ilyenkor? Mossam le higítóval és csiszoljam meg 200-as papírral? Vagy valahol vállalnak ilyet célszerszámmal?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Fekete b+ból többféle is van, nekem az asszimetrikus kialakítású jött be, nem kopik, jól fékez, elég merev is.

X.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

latyakban halványul, de nem vészesen

Nekem a fekete teljesen elkopott latyakban kb 4-5 km hosszú lejtõn

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
latyakban halványul, de nem vészesen
viszont 3 hét, és kampó, mindennapos városi használatot illetõen

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem Alex DM-18 felnin, meg Speci Z-21 felnin minden idõjárási körülmény közt nagyon jól fogott. Rodi Typhoon felnin is egész jól fogott, kivéve esõsebb idõben. Mavic X222-t pedig mintha kicsit enné, de azon is veszett módon fog.
Színek közt meg nincsen különbség. Anyaguk egy és ugyanaz.

Tehát én csak pozitív véleménnyel vagyok róla.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

Költséghatékony véfékezéshez ajánlom a b+ nem cserélhetõ-betétes pofáit , 400-500 Ft körül van egy pár, és jó.

Addig amíg nem használod esõben vagy sárban.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Költséghatékony véfékezéshez ajánlom a b+ nem cserélhetõ-betétes pofáit , 400-500 Ft körül van egy pár, és jó.

Én most vettem ilyeneket, 550 Ft volt, szürke, és naggyon fog :). Egyébként meg tudnátok mondani, h melyik szín milyen?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Jó ideig használtam három komponensû Author (noname) fékpofékat és sem a jól láthatóan pofa sem a felni nem kopott és elég jól fogott.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Tehát rossssz?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
a bbb fékpofákkal kapcsolatban nekem a három szinü van igaz a sima nem a cserélhetös de esöben,szárazon is egész jól fog sima és köszörült oldalfalon egyaránt ami bosszant hogy sima oldfalon ha nedves nyikorog vagy inkább visit:) még jó hogy van ezt gátló felület kiképzése:D ja és aggaszt hogy nem nagyon kopik tartok töle a kelleténél jobban eszi a felnit de nem rossz pofa
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Köszi szépen, de mindenképp V-t szeretnék. A házibarkácsban megkérdeztem, esetleg ott tud valaki megoldást.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Nem fog menni, kell majd egy váltókar is - vagy házibarkács, ha van rá affinitásod.

X.

Ps.: alternatív ötlet valami ilyemi:

http://ebike.hu/term...canti-fek/3554/

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Döntöttem, le szeretném cserélni a féket, valószínû egy Avid SD7 szettre. Ez viszont azt jelenti, hogy a váltókaromat nem fogom tudni hova szerelni.

HELP: hogyan szereljem fel a váltókart fékváltókar nélkül? A régi fékváltókart nem szeretném szétvágni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
"Az eredeti canti Shimano fékek nekem nem fognak valami túl jól, ezek jól beállítva jó fékpofával szerintetek hozzák egy mai V-fék teljesítményét?"

Én mostanában több használt kerót is vettem shimano canti fékkel. A tapasztalat az, hogy az aliviós (alivio fékpofával, karral) scott úgy fog mint egy v fék, ellentétben a shimano altus (xt fékpfával, alivio karral), deore lx (lx fékpfával, diacomp 7-es karral), stx rc (stx rc karral) amik pedig alig akartak megállítani. Fontos a bovdenezés minõsége is, sokat javíthat, de nekem az a véleményem, hogy egy bizonyos használati idõ után rugalmasabbá válik mind a féktest, mind a fékkar és az eleve gyengébb erejû canti konstrukció itt elvérzik. Szerintem ha érzésre neked elég az ereje akkor hagyjad, de ha már most sem jó akkor ne kísérletezz fékpofákkal, mert valszeg az már nem segít rajta, inkább vegyél a drága fékpofa helyett egy olcsó v féket. Shimano is van már 1200 ft-ért + ugyanennyi a kar (darabja).