Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
igazábol,az egészet csak azért kérdezem mert szeretnék olcsón javítani a fékhatáson.mavic xm 819felnit rw2-es fékbetéttel avid sd ultimate testtel,jagwire bowden szettel,xt dualcontrol-lal fékkarral húzok.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Megeshet, bár ha be bírod húzni...

Felni nem koszos, régi, vagy sérült? CNC oldalfala van, vagy sima?

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Hát nemtom. Nekem 2 féle felnin (Sun Mach4, Remerx) is veszettül fogott, haversrác gépe is fejreállós lett tõle. Felni rendben van..?

X

felni az rendben van,fog is, csak azért kérdeztem,mert érzem a húzás és a fékreakció közti idõkülömbséget,lehet,hogy a bóvden tájékán kéne körbenéznem?

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Avid SD7 mellé milyen fékkart érdemes tennni?
Avid FR-5
Avid '08 Speed Dial 7
Shimano Deore LX '06

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

nekem rw2 fékbetétem van,esetleg tudtok olyat ajánlani,amitõl még erõsebb(nagyobb)lesz a fék hatása?
köszönöm

Hát nemtom. Nekem 2 féle felnin (Sun Mach4, Remerx) is veszettül fogott, haversrác gépe is fejreállós lett tõle. Felni rendben van..?

X

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

nekem rw2 fékbetétem van,esetleg tudtok olyat ajánlani,amitõl még erõsebb(nagyobb)lesz a fék hatása?
köszönöm

legjobb eddig a kool-stop volt, fekete minden idoben jo, piros meg brutalabb, de vizesen felejtos

----

FÁJVÓ

----

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
köszönöm

szasza_boy

szasza_boy

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Xian: köszi a gyors választ! Megnéztem a féket és lehet, hogy a fékpofa vége egy kicsit hamarabb éri el a felnit. Nem sokkal, de így már érthetõ a nyikorgás, mert lényegében a fékpofa fele/harmada fogja meg a kereket... Ha meg rendesen ráhúzom, akkor "elhallgat". Köszi mégegyszer!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Lehet, hogy nem szereti egymást a felni és a pofa. Ha megengedhetsz egy kis upgrade-et, vegyél egy pár minõségi pofát (Avid RW2 pl.) és próbáld ki. Ha nem segít max. lesz egy pár tartalék.

Az sem kizárt hogy rosszul van beállítva a fék(pofa). Az eleje és a vége egyszerre éri el a felnit?

szasza_boy

szasza_boy

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok! Kezdõ vagyok, a bringám 2 hónapos, Caprine Forest Trinity BR-115 fékkel (gyári). A kérdésem az lenne, hogy mi okozza azt, hogy fékezéskor a hátsó fékem olyan hangot ad, mint egy elefánt; "nyikorog". Az elsõnek semmi baja, csak a hátsó idegesítõ. Eddig 1x mentem vele terepen, inkább a városi asztfalton bringázom. Elvben van egy kis nyolcas is mindkét kerékben, bár nem tudom mitõl, mert nem ütõdött egyszer sem a kerék. (Az is lehet, hogy nincs is nyolcas, csak a gumi "deformálódott"...) Ennek - mármint a nyolcasoknak - lehet köze a nyikorgáshoz? Köszi a válaszokat!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Na igen, ez az 1 fájó dolog van az egészben. 25 rugó egy olyan felni. Bár most van az apróban 35ért 1 pár. Ez elrettentõen hangzik, de ha haver Mavic 717-es felnijéhez hasonlítom, ami kb. 10-12ezer Ft, és azt ha keményen használod, tehát néha sárba(hóba) is betévedsz akkor talán 2 évet kibír. Vitrinbiciglisták most rávághatják, "De nem megyek sárba !!! Én mááá 4 éve olyannal járok, azt semmi baja ! " Azt azért elmondom, hogy mi járunk télen is tekerni, és ha már mentél hóban V-fékkel, akkor tudod, hogy szinte szemmel látod, hogy kopik a fékpofa + a felni. A kerámiást ez sem hatja meg.
Megmondom az õszintét, idõjárásfüggetlen féket akartam de én nem akartam tárcsafékre váltani. Ha arra váltasz, akkor sem jössz ki olcsóbban. (a 2 fék, 2 felni, e+h agyak) + látom, hogy haverok tárcsafékjeit is igencsak sûrûn kell etetni fékpofával, ami ügye 3-5ezer Ft körül van. Én ezért választottam a kerámiás felnit.
Marci

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Óh, yeh ! Románia !! :-))) Nekem is ott kopott el 1 lejtõ alatt 1 pár fékpofám, mikor ránk szakadt az ég. És persze ilyenkor a felni is kopik rendesen. Akkor határoztam el, hogy kerámia-felnire váltok. Nem vitatom, hogy drága beruházás, de az nem hagy cserben a legmocsokabb, saras, havas idõben sem. 1 pár fékpofa kb. 10ezer km,(1500Ftért nem rossz ! :-)) a felnin nem látható kopás.

És a felni mi péz?

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

A Te eseted még mókásabb, mert elvileg vizes környezetre ajánlják (én 32 fokban égettem szét, és azt hittem az a baj, de ezek szerint nem)

Ja, CR18 felnin.

Csak azt nem tudom, hogy ezek után mit vegyek?!?!?

Nekem is CR18 volt,muhaha:-)
En ezek utan valtottam hidrara:-))))))

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jah, ellenben a felni! :)

Azért pihen a szerszámos ládában. :) Talán akkor érdemes használni, amikor 100km fölött kell menni folyós sárban.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Jah, ellenben a felni! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is rw2-vel megyek, nekem elég, 3500km után elõl 75-80%os hátul 55-60%os.
Szezon elején vettem két pár piros ritcheyt, mert mindenki dicsérte itt, de ha így kopik akkor jó lesz vésztartaléknak. A kék az jól fog és nem kopik.

A sebesség mindent megold.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
az volt eredetileg (sd7-hez), szárazon fasza, vizesen gyengus.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

RW2?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Óh, yeh ! Románia !! :-))) Nekem is ott kopott el 1 lejtõ alatt 1 pár fékpofám, mikor ránk szakadt az ég. És persze ilyenkor a felni is kopik rendesen. Akkor határoztam el, hogy kerámia-felnire váltok. Nem vitatom, hogy drága beruházás, de az nem hagy cserben a legmocsokabb, saras, havas idõben sem. 1 pár fékpofa kb. 10ezer km,(1500Ftért nem rossz ! :-)) a felnin nem látható kopás.
Marci

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
A Te eseted még mókásabb, mert elvileg vizes környezetre ajánlják (én 32 fokban égettem szét, és azt hittem az a baj, de ezek szerint nem)

Ja, CR18 felnin.