Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2003. November 12. - 11:40
A kb. 19000 Ft-os árat én kétrendszerre értettem, mivel én elõre és hátra is veszek majd.
Posted 2003. November 12. - 11:19
a ridebikenál vagy a probike-nél.
plusz van ahol ma éppen akciós a sram 9-es fék négy rongyért
plusz van ahol ma éppen akciós a sram 9-es fék négy rongyért
Posted 2003. November 12. - 10:51
A Sram-ot Cool-stop fékpofikal adják, ami álatlánosan elismert tény szerint jók. A Sramra viszont mondják azt, hogy gyakran elállítódik. Én inkább a Ritcheyt ajánlanám (bár a fékpofa nekem nem jött be ).Köszi a tippeket!
Csak egy darab fék kéne elõre, ezért inkább akkor a SRAM lesz. Majd veszek hozzá jó kis B+ fékkart... Erre fussa.
Szóval érezhetõ különbség nincs a kettõ között. Ezt akartam tudni!
Posted 2003. November 12. - 10:22
Én a biker honlapjáról vettem az árakat, azért is írtam oda, hogy kb. Hol jön ki 14-bõl a Sram 9.0-ás fék a 7.0-ás fékkarral?egyébként nem tudom hol nézte ultio az árakat de nekem mondjuk nem akciósan is kijön 14-bõl a sram
szóval azért az nagyon nem mindegy
Posted 2003. November 12. - 00:51
Köszi a tippeket!
Csak egy darab fék kéne elõre, ezért inkább akkor a SRAM lesz. Majd veszek hozzá jó kis B+ fékkart... Erre fussa.
Posted 2003. November 11. - 23:31
nyílvánvalóan errõl van szó. szóval olyan sok tényezõ játszik közre abban hogy éppen az aktuális összeállítás fog e vagy csak lassít. a tartósságon azért már lehet vitatkozni. nekem már sikerült elhajlítanom deoret. azt a kis fülecskét ami a pofát tartja. és nem volt semmi egzotikus bowdenszett meg ilyenek hanem egy egyesek által gagyinak gondolt mûanyag sram kar.
szóval nekem azóta vagy sram vagy ritchey ha v-fékrõl van szó.
szóval nekem azóta vagy sram vagy ritchey ha v-fékrõl van szó.
Posted 2003. November 11. - 23:25
én itt látom a lényeget...sokkal inkább fontos a pofa,és a beállítás,ezért gyakorlatilag lehetetlen rangsorolni õket...kinek mi tetszik,és mennyiért akar fékhez jutni...a 2 legfontosabb szempont:)sztem két sima V-fék (pl Sram vs. pl Deore) nincs olyan nagy különbség.
használtam Deore-t és Sramot is 1azon felnin,uazzal a cartridge-os pofával,és no difference ;D
Posted 2003. November 11. - 23:14
namost ebbe ne mennyünk bele. mert szerintem meg annyi pénzt nem ér egy v fék mint amibe a párhuzamosak kerülnek, ráadásul "ezernyi" csukló nyeklõ szir szarral. egyébként nem tudom hol nézte ultio az árakat de nekem mondjuk nem akciósan is kijön 14-bõl a sram
Posted 2003. November 11. - 22:57
Frutfly: csak egy megjegyzés. Ne a bonyolultsága alapján ítéljünk meg egy féket. Láttad már az Avid Ti vagy Mag féket? Hát az sincs túlbonyolítva és nem egy LX kategória. :-\
Nem kötekedni akarok, csak ezeken gondolkozzunk azért el... (beszélek én, akinek XTR fékje van... ;D ;D )
Nem kötekedni akarok, csak ezeken gondolkozzunk azért el... (beszélek én, akinek XTR fékje van... ;D ;D )
vendég__*
Posted 2003. November 11. - 21:16
az lehet, de az lx egyrészt már egy kcisir komolyabb kategória mint a sram... párhuzamos, és látszik rajta, hogy tervezték is és nem csak "vágtak 2 fék alakú vasrudat"... szvsz egyértelmü, hogy lx. nyilván nekem jobb is volt, de ez olyan, hogy vkinek az rst tárcsafék jön be vkinek a bowdenes deore. na akkor melyiket ajánlanád? kb ez a szitu
Posted 2003. November 11. - 21:12
azt ne felejtsd el fruitfly, hogy pl neked az lx jött be nagyon, de mondjuk lehet hogy valakinek bejön a sram féle kompozit anyagos megoldás, annak meg a 9.0 lenne triviálisan jobb, mint az lx.
izlés kérdése. nem lehet egyértelmûen elhatárolni ezeknél a dolgoknál, hogy melyik a jobb!
izlés kérdése. nem lehet egyértelmûen elhatárolni ezeknél a dolgoknál, hogy melyik a jobb!
vendég__*
Posted 2003. November 11. - 20:56
vki kérdezte, hogy sram 9.0 sram 7 karral v full lx... hát ne röhögtess már, az lx egy csúcskirály párhuzamos fék, csak KÕ NEHÉZ mondjuk nem tom miaz a 150 gramm, összesen, de kb annyi leehet a kül. az lx fékkarok meg a legjobbak a földön.... én is olyat használtok, nem tom még meddig, de sajnmos nincs olajos szoval lx rulez!
Posted 2003. November 11. - 20:28
sztem két sima V-fék (pl Sram vs. pl Deore) nincs olyan nagy különbség.
Viszont egy sima (pl. Sram / Deore) és egy párhuzamosítós között (pl xt®) már annál inkább.
Nekem Acera van és fog rendesen (és a gyári pofák 4(!!) évig bírták)
Viszont egy sima (pl. Sram / Deore) és egy párhuzamosítós között (pl xt®) már annál inkább.
Nekem Acera van és fog rendesen (és a gyári pofák 4(!!) évig bírták)
Posted 2003. November 11. - 19:27
"Nem V-fékm de felnifék": Ritchey Logic, nyár elején vettem dobozban(!!!), még az elõke is mellékelve volt!
Nagyon jól adagolható, bár túl sok féket még nem próbáltam, de nekem ez a csúcs. Fekete Ritchey pfákkal van, nem vagyok egy sarazós típus, szárazon, vizesen (sár nuku) egy szezon alatt semmit sem kopott.
Az eddig próbált fékekkel az volt a gond, hogy vagy nenm fogtak, vagy egybõl blokkoltak. Sztem a Ritchey canti azért jobb, mert szebben adagolható.
Nagyon jól adagolható, bár túl sok féket még nem próbáltam, de nekem ez a csúcs. Fekete Ritchey pfákkal van, nem vagyok egy sarazós típus, szárazon, vizesen (sár nuku) egy szezon alatt semmit sem kopott.
Az eddig próbált fékekkel az volt a gond, hogy vagy nenm fogtak, vagy egybõl blokkoltak. Sztem a Ritchey canti azért jobb, mert szebben adagolható.
Posted 2003. November 11. - 12:20
vegyél inkább ritchey-t egyébként nekem a sram jobban bejön mint a deore, mondjuk ez minden alkatrészre igaz. a tapasztalat is ezt támasztja alá. viszont ha kapsz ritcheyt az könnyû merev és szerintem jó is. bár ezekre mind meg lehet találni a választ ha visszaolvastok.
Posted 2003. November 11. - 12:15
Jah, és kicsit sürgõs lenne a dolog, mert csak holnap tudnék egy 9.0-ás féket venni újan 4-ért.
Posted 2003. November 11. - 10:16
Na majdem pont ezt akartam én is kérdezni. Vennék új V féket.Hali!
Szerintetek melyik a jobb? Shimano Deore (BR-M510), vagy SRAM 9.0?
V-fék mindkettõ, és maga a fékkar nélkül melyik jobb a tapasztalatok alapján?
Lehet, hogy volt róla szó, de most nem olvastam vissza.
Variációk:
1. Sram 9.0 fék Sram 7.0 fékkarral (kb. 19800 Ft);
2. Sram 9.0 fék Shimano Lx fékkarral (kb. 22200 Ft);
3. Shimano Lx. fék Shimano Lx fékkarral (kb.29200).
A testbikon a Sram 9.0 féket nagyon dicsérték. Akinek van tapasztalat, légszi ossza meg velem!
Posted 2003. November 10. - 20:13
én a ridebike-ban vettem a deore fékeket, ott nem dobozban, hanem zacskóban adták, de fékpipa nuku. igazából nem érdekelne a dolog, de fekete deore féket vettem, és stílusosan szerintem fekete fékpipa is nézne ki hozzá normálisan. na akkor most reklamáljak? vagy keressek fekete fékpipát?
Posted 2003. November 10. - 19:57
Hali!
Posted 2003. November 10. - 17:13
mali katalogusban is befigyel sztem par darab... amugy meg veszel egyet, es lefujod szinre.. nem fog berozsdalni ;D (nekem sem teszi)