Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Hát nemtudom te mit csináltál azzal a két szett jagwire bowdennel meg házzal, mert nekem júniustól egészen mostanáig az van fent, van benne 1000km és semmi baja az égegyadta világon!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nah én meg azt ajánlom, hogy fogd szépen az egyik alap bowdenházat és bowdent és cseréld az egész évente. kb évi 1500ftböl megvan és nincs vele gond. könyebben szabható az alap bowden, nem kell sajnálni, azt jó. nekem volt jagwire de 1 hónap alatt ugy berohadt, hogy semmi nem segített rajta. kicserélték és megint bírta egy hónapot. most a 3. garnitúrát apám kapta meg, õ meg évi 200kmrrel nem fogod problémázni a dolgon. szoval mindenböl a legegyszerübb!!!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Köszi szépen!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
Akkor bevállalok egy teflonosat.
(Jó, hogy 1-2 régi motoros...pardon bringás...intelligens módon tud felelni. Ha nem tévedek ez a "nagy család" fíling is ezt a célt szolgálná ::))
Üdv mindenkinek!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Akkor én válaszolnék a kérdésedre ha a többiek megengedik. ;)

A teflonos és nem teflonos bowdenek között az a különbség hogy a teflonos be van vonva egy teflon réteggel, amitõl jóval könnyebben tud a bowdenházban mozogni. Azt hogy ezt kell-e zsírozni vagy olajozni nemtudom, én sosem csináltam még az eddigi 1000km-em alatt (ennyi ideje van teflonos bowdenem), és semmi gond nem volt még belõle. A tél folyamán így nem is lesz olyan gondom hogy a zsír miatt megszorul, meg stb.
A köszörült bowden pedig teljesen sima úgymond. Tehát ha megnézel egy hagyományos és egy köszörültet, akkor azt veheted észre hogy a köszörült az teljesen sima, nem érzed rajta a szálakat. Így ez is jóval könnyebben mozog a házban.
Dióhéjban ennyi. ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
de az ujak is elmodnva a velemenyuket, sokkal tobb hasuznos info johet ossze...
meg aki pl cask fel eve csinalja, es nem a 2 evvel ezelotti kerdesre valaszolt, az magaban tartsa? nyugodtan el lehet mondani... ;D az nem zavaro.. csak ha OLTARI nagy hulyeseg a dolog...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Country!
Bocs, minden tiszteletem az idõsebb bajtársaké, de akkor sem válaszoltál.
Csak azért, mert csak most keltem ki a tojásból, nem kellene egybõl leszólni! :'(
Majd ha én is 1100 hozzászólás felett leszek, akkor nekem is nagyobb lesz a szám. De ha nem írok, sosem érem el ezt a számot ???

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
örülök neki hogy ilyen régi fórumosok mint ti ilyen jól megvagytok. ???

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Már látom, hogy ggx kartárssal meg fogunk egyezni :D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
teljesen egyet értek zotyo kollégával!!!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

nemá tényleg ilyen nehéz visszaolvasni ???

Igen nehéz!
A TECH témakörön belül 40 alcím alatt kismillió igen értékes hozzászólás olvasható. Igaz, Te több ideje írkálsz be a fórumba, de azt ne mondd, hogy mindig elolvasol mindent, ha vmilyen kérdésed van.

Igen, ez egy fórum!!
Ha nem akarsz, nem válaszolsz, Ennyi... ::)
Aki megtisztelt válaszával, annak köszönöm szépen :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
én sose zsirozom a bovdenházat, csak még hamarabb elkoszolódna sztem. Lehet, hogy kenés után szebben fut, mint szárazon, de a legjobb tömítés is beengedi a port, és így biztos hamarabb csereérett lesz a cucc. Az Acor sárga bovden tényleg elég kaki, lejön róla a bevonat nagyonhamar. Nekem a Jagwire elég jól bevált.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
egyébként ha jól bezsírozod szépen belassul a bowden pláne hidegben.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
van errõl egy topik amit érdemes lenne minden friss fórumozónak elolvasni.
nem értem miért egyszerûbb feltenni egy kérdést mint használni a fórum adottságait pl: keresni az archívumban.
nekem például nem tetszik hogy három négy oldalanként elõkerül ugyanaz a kérdés.
egyébként ez nem chat hanem fórum.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Fékbowdent kétfélét, váltóbowdent háromfélét használtam eddig. Váltónál a Shimano, és a mostani noname (120 ft/db) között nemigen van különbség, viszont a sárga Acor-t 1 nap után kidobtam, nem volt hajlandó normálisan mozogni a házban. A Shimano fékbowdent most noname rozsdamentesre (150 ft/db) cseréltem, ez reményeim szerint tartósabb lesz, és azt már most mondhatom, hogy kevésbé nyúlós vele a fék.
Nem köszörült bowdent a boltokban már aligha árulnak, a köszörültnek is megfizethetõ (lsd. fönt) az ára.
A személyes véleményem az, hogy a legelemibb köszörült bowden is jó, de azokon a részeken ahol a házban fut nem kell sajnálni tõle a zsírt. Az olajozás szvsz csak ideig-óráig ad megfelelõ kenést.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mi vagy te country könyvtáros, hogy mindenkit olvastatni akarsz????
egyébként pár év alatt minden elhangzik jópárszor egy fórumon, ha nem lehetne megbeszélni ismételten egy dolgot, akkor ülnénk kukán a gép elõtt és bámulnánk, mert túl sok újdonság nem születik napi rendszerességgel a biciklitémában............

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
nemá tényleg ilyen nehéz visszaolvasni ???

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy jó nem teflonos bowden és egy ugyanolyan kategóriás teflonos közt mi a különbség? (Nem igazán vágom, hogy minek a teflon ha úgyis tökig kell zsírozni)
Ja, és mi az, hogy egyí bowden köszörült? Melyik részére kell érteni, vagy hogy van ez?!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Én is kiváncsi vagyok a véleményedre Henger!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nah, megvettem a 9.0-t. Fel is szereltem 5 perc alatt. Nagyon egyszerû ez a V-fék! Azt hittem, majd elmolyolok vel félórát, de nem.

Elsõ tapasztalatok: eddig DiaCompe 737-es fék volt fenn. Finomabban néz ki, hatását még nem tudom, addig meg kell javítanom a váltógörgõt.
Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lesz. Remélem, beválik.

(Az a bolt a Speedmetal. Átlagosan 30%-os árengedmény van, de végesek a készletek.)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
mit gondolsz én mirõl beszélek?