Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
köszi, megnézem

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
van fékpofás topic is / ::) /, azt olvasgasd át, mert ott is van néhány tapasztalat

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
lehet hogy tényleg ez a megoldás...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Próbálkozni kell. ;)

Ja és ha nemjó akkor megpróbálhatod eladni itt.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
kérdésem lenne, hogy honnan lehet megtudni, hogy bizonyos felnihez (esetemben ricsi rock, ocr) milyen pofa a jó? vagy veszel egyet és ha jó akkó jó, ha meg nem akkó kidobod???

vendég__*

vendég__*
  • vendég
én így nyirtam ki ma az aliviot... sípálya, gondoltam most nem tépek, mer egyedül vagyok, meg hideg is van, hát fékezgettem egy kettõt. közeledek a betonhoz és jön egy kibaszott autó... satufék, reakció 0. na mondom bazzeg és egy nagy rántással bele 90°al a pálya és a beton közötti sárba, 10 centire az autó kerekeitöl... utána toltam kb és úgy hûtöttem a tárcsát, hogy azé fogjon, hogy ilyen fagyott zuzmarás levelekkel megpakoltam azt vártam. más, hogy azér jobb a kétoldaltol nyomás, mert szimetrikusan kopik a pofa. és azér ez nagy elõny sztem.
rst.... khm. ha az alivio ilyen akkor az milyen lehet? :( de mér van ennyi szar ezzel a tárcsával, v fékkel egy deci gond nincsen! -nem volt- csak a sár.. vagy ha normális a tárcsa akkor nincs gond ??? jó kérdés...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
henger: ezt termeszetes elhasznalodasnak/kopasnak hivjak....
de!
;Dszo se rola... foleg egy sipalya utan bowdenessel egy fekkel(ohne elso) 200as pizzaval. a vegere kek lett a tarcsa, es kicsit furan zenelt. de jo volt utana is, se 8as se semmi. semmi deformacio, szal nincs gond ezzel. ha jol van beallitva...
mostmar telleg
ON

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ha elég közelre van állítva, akkor bírnia kell, de ebben nem vagyok szakértõ. De mindenképpen megnyomja a tárcsát, ami fárasztó hajlítás.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
:-[ :-[

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hja. egyik oldalon annyira ra alltijuk a tarcsara a fekpofat(a fix oldalon) h majdnem epp hg csak ne erjen hozza es kesz is. a masik oldal mar nem tudja igazan felrenyomni a tarcsat, igy kemeny elkulonult blokkolaspontot lehet belole kicsikarni. es utana pl mar 200as pizzaval olyan popec fek tud valni belole, hogy nyamm ;D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
számít ez a terhelés? úgy értem,meg tud halni tõle a tárcsa?mert az enyémnél,mint írtam,a mozgó oldal 1szerûen rátolja a fixre,és -jeeee-megtörtént a fékezés ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Ha mindkét betét mozdul, akkor a tárcsa nem kap akkora terhelést, mintha csak az egyik menne. Ott a nyerget szokták- motorokon- lazán feltenni.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Prefi;
vannak 2 oldalról nyomó bowd tfékek! (asszem tektro meg vmi hárombetûs... Ja igen,RST ;D)
Meg mondjuk Avidnál nem számít,h csak 1 oldalról nyom,mert a fix részt közvetlenül a tárcsa mellé beállítva ua-t az érzést kapod (ill nem egészen,mert,ha lehet,még jobb,mint az olajosok)
annyi elõnye van a két oldalról nyomásnak,h "kivasalja" a tárcsát

Chili de Palmer

Chili de Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,806 posts
Well, én Avid SD7-es szettet használok, nagyon megbízható, nagyon jó fékerõ, bele vettem többszínû Jagwire cserélhetõ fékpofát és azóta meg mégjobb. A fékkar meg ellenálló, volt, hogy úgy kellet visszahajlítani, és semmi baja!!

Egyébként a Jagwire madzagokkal csak a gond és csak a probléma. A bowden ahogy van szar, a külsõ meg egy-egy erõsebb fékezésnél "kiadja a belét", a belsõ szövet vagy mi kijön, és nem is csúszik benn úgy a bowden, ahogy kellene. Szóval drága, ja és nagyobb kupak kell rá, ami meg még drágább.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Erre csak annyit tudok mondani, h próbálj ki egy olajos + egy bowdenes tárcsaféket.
Bowden-> nyûlik, szakad, nem csúszik rendesen, de eccerû az egész
olajos-> picit macerás felszerelni, beállítani, légteleníteni, stb, és állítólag fékezésnél az egész cucc melegszik ->csõ tágulhat... De a fílingje...
Ja, és bowdenesnél (amiket én láttam) csak az egyik pofa mozog (nyomja a tárcsát), az olajosnál pedig mindkettõ ::)

Prefi

edit: én szerintem van külön bowdenes + tárcsafékes topic is...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
lehet hogy tárcsafékes téma lenne, de most itt van szó a bovdenekrõl, tehát a kérdésem:
azt nem értem, hogy a hidraulikus fékkel megéri annyit szívni az olajjalmeg mindennel, mert az ember azt hinné, hogy egy acél bowden azért nem nagyon szabadna, hogy nagyon nyúljon. Azt én is tanultam valamikor fizikából vagy kémiából, hogy a folyadékok térfogatát nem nagyon lehet változtatni, de azért nem hittem volna hogy ennyire számít ez még az acélhoz képest is... szóval hogy van ez?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
öö hát szar volt, azt csináltam ;D az a drága fajat vót, én sem szettben vettem... eccerüen így berohadt, hogy a fék nem tudott visszamenni a helyére. azér 1 hónap alatt ezt nem vártam volna tõle.. ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:D MO-t meg sem emlitettek benne ;D amugy a kupakok arra jok, h a koszt beengedjek, de utana ne tudjon kijonni... nekem sincs rajta szinte semmi. es ami bemegy, rogton ki is jon a bowdennel egyutt ;D szal barki megveheti nyugodtan ill nem kell apolni valami sokat.... neha bowden csere befigyelhet, ezzel is kilokod belole a belekerult malacsagokat.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Nekem is ugyanaz ezek szerint mint thezé. Egyébként én azt még hozzátenném hogy nemegészen szakszerûen van felrakva, ugyanis a bowdenházak végére nem raktam semmi kupakot, tehát a kosz lazán belevándorol. És még így is jó. Magyarország, nagy por, de a jagwire még mindig tart! (asszem taft vagy nemtom milyen reklám volt ilyesmi ;D)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
en nemtom akkor te mit csinaltal.. nekem is jagwire van. de nem szettben vettem(draga) vettem ezust jagwire hazat, es vettem hozza 300ft-ert bowdent... semmi baja nincs, igaz fel evente kap uj bowden-t.. a haz meg marad evekig jo. semmi mocsok nem megy bele(pedig a sárdisznó kategoria vagyok) es nem is ragad, stb.. miert tenne?
az uj bowdent meg elovigyazatossagbol rakom bele, mert szakadt mar el lejtmenet....
pontosan eric....