Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
http://www.extra.hu/thezolee/sram9.jpg
kicsit raertem ;D
szal a sram 9.0.... mozo-n hasznalva tok allat fek, merev, kemeny, nem nyulos, demost felrava egy suntourra, mar erdekesebb.. persze az osszes fek igenyli a merev villat(nem merevvillat ;D) szal ez nem szempont.
nekem is hibatlanul beallithato, ha nem megy vissza, akkor nezd meg a fekpipat, lehet abban szorul a bowden( a + muanyagcsovecskeben belul)
a tarcsafek sem rossz otlet, de egyszerubb meghergelni a v-feket :D
a szigszalag, kalapacs, gyorsvago, vaniliaskola.
nekem ezek a szerszamok kellettek a szereleshez mult heten ;D ja, meg egy veso+ kotegelo ;D a hajtokarbol nem is maradt semmi, csak aluminium forgacs ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nem megy vissza a SRAM? Érdekes, mert nekem is az van, már egy hete. Negyed óra alatt feldobtam, beállítottam, és semmi gondom vele.
Viszont a fékhatást kicsit nyúlósnak érzem, a DiaCompe-hoz képest. De ezt inkább a felni számlájára írom, azt úgyis cserélni fogom.

Ja, meg hátra minek tárcsaféket tenni?

A lényeg hogy mûködnie kell.

Más kérdés: Olyan villára, amin Canti fék volt, feltehetem a V-t?

"de söré' azé" menny el..."
;D A három célszerszám: szigszalag, kalapács, sör. 8)

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
SRAM 9.0 -ás fék...
Ja, a vázba 3 lyuk van, és ott a legfölsõbe raktam...
Vagy másik megoldás: Tárcsafék ;D Az 1 picit drágább ::)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
húú, csödülnek a megoldások.. ;D Lehet próbálkozni, de söré' azé" menny el...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hat, egy teloban csak 1 szokott lenni mostansag, a vazban van 3 elvileg.
ha jobb a feked(nem b+) akkor elvileg van rajta a vas rudacska, amit egy pocokbe kell beakasztani. kiakasztod, es lehajtod NAGYon, majd visszaakasztod. ezzel erositettel a visszahuzo rugon... es ezzel is lehet pozicionalni, ha felemasan huz, persze csak ha nem beepitett rugos az illeto fek....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
d:2mm-es fúró elõvesz- tokmány betesz- kivánt irányba, asszem eredeti luk fölé egy ujabbat teremt- fék összerak uj lukba-középre állit rugófeszességállitó csavarokkal.
idõigény 15 perc
anyagigény fater fúrócuccán kivül csak egy üveg barna amstel bock, hogy jobban menjen a meló... 8)

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
amikor szedted le a féket nem csúszott szét semmi? nem akadt ki a rugó vhol?

ja, vagy vegyél bele hosszabb csavart!

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Naigen...de csak 1 lyuk van :(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
valszinüleg az lesz a baj, hogy a tengely mellett lévõ kis pöcköt nem a megfelelõ lukba dugtad be. 3 kis luk van a villa v-fék tartójánál, és amikor felhúzod erre a tengelyre a féket, akkor a rudó vége a 3 luk valamelyikébe belemegy, namost aszerint, hogy melyik lyukba dugod, annyira lesz feszes a fék...

Viktor17

Viktor17

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok! Lenne 1 kérdésem: Telót cseréltem, és V fékem van, átraktam a féket, de a rugót nemtudtam elég erõsre beállítani!!! Meghúztam a csavart, de akkor se elég erõs. (Alig húzza vissza) ???

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

hogyhogy Trinity-re esett a választásod?

Mégcsak eshet ::)
december-január tájékán tervezek egy nagyobb bevásárlást... váz, fékrendszer, komány, stb.
Már ha kedves szüleim, nagyszüleim megszponzorálják, mer én ehez túl kevés vagyok ;D

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Fekete Ricsi. Pont.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ok értem, de nekem mondjuk nem az a célom hogy brutálul fogjon, (nem is szeretem, ha mindig megrántja a testemet a fék...), hanem az, hogy ha meghúzom a fékkart, amikor megfogta a felni-t a fékpofa, onnantól kezdve, már ne nyúljon a rendszer tovább..

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
ggx: Nem azt mondtam hogy nyúlós a ricsi pofával, hanem kicsit puhább a "fékkar-érzés". Persze ebben benne van a szervós XT kar hatása is.
Viszont ha igazán kemény, mégis király módon fogó pofát akarsz, akkor Jagwire a tipp. Ebbõl is az, aminek a felnivel érintkezõ felülete három részre van osztva. Kicsit visítos, fõleg amíg nem melegszik be, viszont NAGYON DURVÁN fog. Szerintem kicsit túlságosan is harapós, pláne ha merev a teló konzolja is.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Eddig (1,5 év) a haversrácoknak se volt gondja a Tr. V-fékkel...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nekem kétforgáspontosak vannak. Fognak rendesen, ahogy kell.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
hogyhogy Trinity-re esett a választásod?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Trinity V-fék terén... tapasztalat? halomás? esetleg alteregó ::)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
köszi megnézem...
egyébként én a koppanós, kemény, határozott féket szeretem, ami nyúlik az nem jön be annyira...
bár ez nem csak fékpofa kérdése, hanem pl fékmerevítõ is sokat segíthet ennek az elérésében

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
ggx: Ricsi Rockhoz szerintem jó a piros és a fekete Ricsi pofa is. Kibróbáltam. A piros kicsit puhább, ezért a karban fellelhetõ érzés is puhább lesz, viszont jól fog. Nem brutálisan fog, de könnyen felemeli a hátsó kereket...persze, csak ha elsõ fékben használod. ;D