Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2004. February 08. - 19:41
Posted 2004. February 08. - 19:13
na akkor megint v-fék tüske õrület:
rendesek voltak a maliban, kaptam ingyé tõlük vfék tüskéket, bele is hajtotta a srác a telóba, de igencsak elszomorodtam, mikor hazaértem, mert fékpillangómat nem tudom erre a tüskére rátenni, mert a tüske tövén lévõ ráintegrált anyacsavar (aminél fogva egy villáskulccsal bele lehet szorítani a villába) túl széles, és annyira távol tartja a fékpillangót a teló szárától, hogy be se tud akadni az a picike pöcök a lukba....
itt van kép a tüskérõl
ötletek?
vajon lehet találni olyat, amin jóval vékonyabb az anyacsavar rész, vagy esetleg az a nagy perem sincs rajta középen?
rendesek voltak a maliban, kaptam ingyé tõlük vfék tüskéket, bele is hajtotta a srác a telóba, de igencsak elszomorodtam, mikor hazaértem, mert fékpillangómat nem tudom erre a tüskére rátenni, mert a tüske tövén lévõ ráintegrált anyacsavar (aminél fogva egy villáskulccsal bele lehet szorítani a villába) túl széles, és annyira távol tartja a fékpillangót a teló szárától, hogy be se tud akadni az a picike pöcök a lukba....
itt van kép a tüskérõl
ötletek?
vajon lehet találni olyat, amin jóval vékonyabb az anyacsavar rész, vagy esetleg az a nagy perem sincs rajta középen?
Posted 2004. February 05. - 17:41
Ja, ez lehet hogy a csapágy kotyogását lehet állítani, de a párhuzamosító mechanikát szvsz nem, mert az ugye nem csapágyazott. Max csúszócsapágy.
Posted 2004. February 05. - 17:36
az xtren ha jol tom egy sima csavarhúzval lehet utánahúzni a csapágyaknak... én is látam sok éves párhuzamosító xt féket, mégse kotyogott... nem kell temetni az ötletet, nem hülyeség. csak drága. tudom, hogy mindenki heppi, hogy milyen jó és olcsó a sram 9, ez éri meg legjobban, de nem ez a legjobb v fék, ha a teljesítményt nezzük, ezt nem kéne keverni!
Posted 2004. February 05. - 14:19
Ezzel egyetértek! Be kõ tudni állítani. Ami egyszerûbb, annak általában kisebb a hibalehetõsége.
(Egyébként eléggé bosszantó lehet, hogyha ez ember kifizeti az XTR-t és elkezd kotyogni. Infarktust is kapnék!!! Szerencsére engem nem fenyeget a veszély, hogy enyyiért vegyek féket, úgyhogy...)
(Egyébként eléggé bosszantó lehet, hogyha ez ember kifizeti az XTR-t és elkezd kotyogni. Infarktust is kapnék!!! Szerencsére engem nem fenyeget a veszély, hogy enyyiért vegyek féket, úgyhogy...)
Posted 2004. February 05. - 13:26
én már láttam durván kotyogó XTR-t. Elméetileg talán lehet hozzá javító kittet (nem, nem a fekete fájörbördöt) kapni, de egy idõ után úgyis újra kotyogni fog. Akkor meg minek?
Szvsz a V-fék legnagyobb elõnye a kis súly, az egyszerû felépítés és a frankó fékhatás (persze ez sok mindentõl függ). Felesleges párhuzamos mechanikával elcseszni.
Szvsz a V-fék legnagyobb elõnye a kis súly, az egyszerû felépítés és a frankó fékhatás (persze ez sok mindentõl függ). Felesleges párhuzamos mechanikával elcseszni.
Posted 2004. February 05. - 12:23
Nemtudom az XTR-rõl volt már szó ebben a topicban?
Ugyanis lusta vagyok végigolvasni az egészet meg idõm sincs. Ha nem volt akkor irjatok már valamit róla.
Úgy tudom annak ellenére hogy a shimanó legjobb családjába tartozik attól ugyanúgy szokott kotyogni , de valami állítgatással megoldható a problem.
Köszi
Ugyanis lusta vagyok végigolvasni az egészet meg idõm sincs. Ha nem volt akkor irjatok már valamit róla.
Úgy tudom annak ellenére hogy a shimanó legjobb családjába tartozik attól ugyanúgy szokott kotyogni , de valami állítgatással megoldható a problem.
Köszi
Posted 2004. February 05. - 10:48
Szerintem vegyél B+-t. Igaz, hogy nem akkora név (meg nehezebb beállítani a kidolgozás minõsége miatt...), de szerintem nyújtja a márkás fékpofák teljesítményének 80%-át harmadannyi áron (pontos árat nem tudok, csak hasraütés volt ).
3 napja vettem csavarost, 5 kilo/par. szal mondjuk negyede a ricsinek
ha innen nezzuk, akkor ar/ertekben messze jobb a b+.
Posted 2004. February 05. - 10:31
Szerintem vegyél B+-t. Igaz, hogy nem akkora név (meg nehezebb beállítani a kidolgozás minõsége miatt...), de szerintem nyújtja a márkás fékpofák teljesítményének 80%-át harmadannyi áron (pontos árat nem tudok, csak hasraütés volt ).
De ha nagyon tutit akarsz: Veszel Ritchey-t, Jagwire-t, Cool-Stop-ot, Avid-ot, XRT-t. Persze mindegyikbõl egy teljes szettet (kéket, zöldet, sárgát, lilát, pirosat és barnát => szóval az egész termékpalettát), és kipróbálod, hogy a felni-fékpofa párosítás melyik esetben a legjobb. ;D
De ha nagyon tutit akarsz: Veszel Ritchey-t, Jagwire-t, Cool-Stop-ot, Avid-ot, XRT-t. Persze mindegyikbõl egy teljes szettet (kéket, zöldet, sárgát, lilát, pirosat és barnát => szóval az egész termékpalettát), és kipróbálod, hogy a felni-fékpofa párosítás melyik esetben a legjobb. ;D
Posted 2004. February 04. - 23:02
hát:
fekete - kemény - száraz idõre...
piros - puha - nedves idõre...
szal nyugodtan vehetsz mindkettõbõl egy párral
fekete - kemény - száraz idõre...
piros - puha - nedves idõre...
szal nyugodtan vehetsz mindkettõbõl egy párral
Posted 2004. February 04. - 22:29
szóval akkor a sárga bike+ is közel olyan jó, mint mondjuk a ritchey? ez jól hangzik. de azt még mindíg nem tudom, milyen ricsit vegyek, ha azt veszek. mert mostmár mindháromra érkeztek dicséretek fekete, kék, piros ricsi ???
sárga bike+!
sárga bike+!
Posted 2004. February 04. - 21:44
Posted 2004. February 04. - 21:04
Heeloo!
Nekem XTm van Deore fkar+jagwire bowdház +mach(?)bos felni+acor merevítõ.
Übbergigamegabrutáldrabálul fog!!!!! 8) 8) 8) 8)
Csak nyikorog >
Nekem XTm van Deore fkar+jagwire bowdház +mach(?)bos felni+acor merevítõ.
Übbergigamegabrutáldrabálul fog!!!!! 8) 8) 8) 8)
Csak nyikorog >
Posted 2004. February 04. - 14:19
Posted 2004. February 04. - 12:04
Ha jól tudom, akkor a Ritchey fekete fékpofi nem Cool Stop gyártmány. Összekevered a Sram fékpofákkal, mert azok tényleg Cool Stop márkájúak. Csak azért tudom, mert nekem van mindkettõ.
Hát nem tudom, nekem fekete Ricsim van, igaz a cantifékes (nem menetes tuskós) változat, az halálbiztosan Cool Stop. Ez tuti. De lehet hogy az újabbaknál van változás, nem kételkedek a szavadban!
Posted 2004. February 04. - 11:57
Nekem a sima sárga Bike+ fékek jobban bejöttek, mint akár a kék Rithcey (ette a felnit), akár a Cool stop (nyúlós volt). Mindhármat Ritcey pillangókba tettem be,és Sun felnivel használtam.
Posted 2004. February 04. - 11:44
sztem egyantalan NEM volt nyulos meg az eredeti kool stoppal sem.
csak merevebb vuillara tegyetek fel...
most egy jagwire-t vettem bele(pofa-betet, mindossze 1e ft) es az is majd' ugyanolyan volt mint a kool stop....... de szvsz az eredeti ami hozza van, az a legjobb pofa....
Posted 2004. February 04. - 11:37
Posted 2004. February 04. - 11:31
Ha jól tudom, akkor a Ritchey fekete fékpofi nem Cool Stop gyártmány. Összekevered a Sram fékpofákkal, mert azok tényleg Cool Stop márkájúak. Csak azért tudom, mert nekem van mindkettõ.Marketingfogás: piros színú mezhez piros Bike+ pofa, borús idõben fekete stb...
A Ricsi sztem frankó: szárazon csak fekete, mert nem kopik és tök jól fog (mint minden ami kúlsztopp), vízbe pedig télleg a pirosat
Ja és a fék nyúlásához szerintem hozzátartozik a fékpofa rugalmassága is. A 9.0 fék többek közt azért is nyúlik annyira (szerintem), mert a Cool stop fekete patron nagyon puha. Rendesen olyan, mint a radírgumi.
Posted 2004. February 04. - 11:25
aaa, akkor a mezek is ezert szinesek
a nyari kesztyum szurke-kek-fekete. hogy-hogynem a bringam is.
volt, aki elhitte, hogy azert azt a bringat valasztottam, hogy menjen a kesztyumhoz...
a nyari kesztyum szurke-kek-fekete. hogy-hogynem a bringam is.
volt, aki elhitte, hogy azert azt a bringat valasztottam, hogy menjen a kesztyumhoz...