Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
avid arch rival fék az milyen?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
sd7 fék pillangó, nem kar. abbol elég eg bármilyen avid/jobb sh. ha nem jön be a dx, akkor mondjuk egy xt kar+jobb avid v fék faszányos

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Az SD7 biztos nagyon jó, nekem SD 3 volt (míg el nem csórták a lovam :'() és nagyon meg voltam vele elégedve. Az SD 7 az meg kettõvel jobb, én inkább az Avidot választanám az XT helyett, igaz én Avid párti vagyok.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
hát egy on-one váz 24-es kerékkel psylo xc telóval és arra kéne és single speedes és úgy gáz a tárcsafékkel mert nyúlik a lánc meg vízszintespapucs meg ilyenek!szóval streetgép! ;D csak nemtom milyen fék!Xt esetleg?magurát nem akarok!sd7-es avid?És olcsóbb kar? ;D Azért kértem a ti segítségeteket mert ti tuti jobban vágjátok mi a jó!Szóval igazából 5let kéne!

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Juhi
Milyen bringát csinálsz amin csak hátsó fék van? ???
Normál használatnál a hátsó kereket egy olcsóbb fék is tudja blokkolni (száraz körülmények közt). Mire akarod használni? Nemigen jut olyan dolog eszembe ahol elég csak a hátsó fék.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
az már több mint 25. akkor minek v fék? hmm... persze ha valami okból _mindenképpen_ v fék kell, akkor 15ért már kapsz egy avidot is. asszem sd5 talán. nem rossz a sram, de az avid jobb. karban meg én sh hívõ vagyok, konkrétan dx ha találsz még. bowdennek meg sztem a sima, nem kevláros jagwire a legjobb. az ilyen fasza bowdenházak nekem mindig berohadtak. ha hátra meg akkor mindenképpen hagyj ki helyet a szemeknél. merevítõ meg sosem árt semmiylen fékre. és hs33?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
nemtom hogy kell e fékpofa!hogy jó e a gyári!Mert nekem csak ez a fék lenne a bicón és ennek nogyon jónak kell lennie! ;D nem ragaszkodom a 9.0 hoz mondjatok jobbat!akkor bowden az komplett szett?
és az avid bowden szettek?(amik az xfactor katalógusba vannak?)vagy avid vfékek közül valamelyik?Max 15 öt akarok fékre költeni + egy kart 10 körül +bowdenek meg ilyenek!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
mereítõ akkor kell, ha csavarja a vázat
elöszõr vedd meg a féket, tedd fel, és nézd meg, hogyha izomból húzod, akkor kitolja e a támvillákat a fék...
bowdenbõl szerintem jó a köszörült jagwire, nekem jobban bejött mint a teflonos, és csak feleannyiba kerül
ha veszel 9.0 féket minek neked fékpofa is, ami hozzá van nem jó?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
szerintetek egy sram9.0 vfék avid sd7-es karral jó lenne?Milyen bowdent,bowdenházat és fékpofát ajánlotok?Köszi!Ja és hátsó fek lenne!Esetleg még merevítõ?

juhé

juhé

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Milyen V-féket ajánlotok nekem?
Az esetek 80%-aban országuti túrázni szoktam hegyekben.A bringa velem és a cuccokkal kb 120kg.
Valami jó V-féket ajánljatok már, és fék pofát ami 60-as temponál(lejtõn), szakadó esõben is biztonságosan megállít.Van egy accera fék váltókarom hozzá, esetleg azzal is mûködne rendesen ?Elérhetõ áron belül!(nem xt se nem xtr-re gondoltam)
Kössz!!

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Igen, lehet. Nekem is jobban fog nedvesen a piros Ricsi pofa a Ricsi Comp felnin mint szárazon.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Ritchey-cool stop is igen.

Valamint nézzétek a tesztben a legalsó ACOR teszteredményt. Van úgy, hogy nedvesen jobban fog, mint szárazon. Lehetséges ez?

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts

a cartridge rendszerû fékpofák mennyire csereszavatosak?
szal pl ricsi gumi belemegy bármelyik cartridge-be?

kompatibilisek. legalábbis a shimano-ritchey-bike+ trió nekem jo volt minden házban. bike+ házam volt asszem.

nefty

nefty

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Lehet, hogy van aki már látta, az is lehet, hogy az egész reklám de azért aki akarja nézze meg érdekes...
http://index.hu/exit...k/fekpofateszt/

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a cartridge rendszerû fékpofák mennyire csereszavatosak?
szal pl ricsi gumi belemegy bármelyik cartridge-be?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
SoulKiller!

Véleményem szerint az Avid kanti jó lesz,az egyetlen ami nem mellette szól, hogy ugye nem megy oldscool darab (a vázad pedig az a javából).
Szerintem próbálj meg kifogni hozzá valami jó kantifékkart, nyugodtan lehet használt. Ez tuti olcsóbban jön ki, mint ha új kart vennél. (Én pölö 4e-ért vettem Richey Logicot dobozban).
Ki lehet fogni, csak keresgélni kell. :D

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Tioga (fekete) v. Jagwire (egyszínû cserélhetõs)fékpofa. Mavic 221-es felnin nekem nem vonyított egyik sem. Amíg el nem lopták a bringám. :'(

Grof

Grof

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Megnéztem a felnimet. Nem kerámiás. (sajnos ;D)
Akkor kipróbálom a gyufaszálas technikát.

Esetleg más ötlet?

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Jól írja Gabo.Egyik havernak is van egy pár kerámiás felnis kerekû bringája és múltkor kijött egy olyannal amin nem volt kerámiás pofa és majdnem leestem a bicajról mikor befékezett mellettem.Olyan hangos volt.Volt is nagy anyázás >:( >:(.

Grof

Grof

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

De a Te esetedben szerintem más az alap probléma. Ha jól láttam a Mavic oldalán az XC 717 egy kerámiás fékfelületû felni. (Vagy legalább is van ilyen változata.) Kerámiás felnikhez speciális anyagú fékpofa kell, a hagyományos típusok nem használhatóak! Ráadásul a smirglizéssel csak azt éred el, hogy a fékfelület kerámiás bevonatát tönkrevágod!
A kerámia bevonatot pont azért találták ki, hogy a felni oldalfalának kopását megakadályozzák, lassítsák. Ha a hozzájuk való fékpofákat használsz, a fékerõ sokkal jobb lesz és a felni elhasználódása is lassabb lesz mint a hagyományos megoldások esetében.

Köszönöm a segítséget. Ennek utánanézek.