Köszi mindenkinek, aki a felnikopós kérdésemre válaszolt!
Le fogom mérni a felni falának kopását. Még valamelyik MBAH brutáltriál cikkben volt, hogy tolóméróvel meg egy elõzetesen lemért pici bizbasszal le lehet mérni a felni oldalfalát és azt összevetem egy gyári adattal. Hátha megnyugszom...
Azóta kérdezõsködtem egy miskolci boltban felni ügyben: az eladó lebeszélt a Mavic felnirõl (bár csak nézelõdtem), azt mondta, hogy 2-3 szezon után szétnyílik az illesztésnél. Helyette ajánlott Sunt és egy általam eddig nem hallott Fir (asszem így) nevû felnit féláron.
Még soha nem volt Mavicom, mindenesetre furcsa volt ezt hallani...
Ja, és még valami?
Lehet még kapni valahol Mavic SUP felnit?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2005. February 21. - 18:50
Posted 2005. February 21. - 18:39
Ettõl én is fosok. Most az egyik kerómon slickgunit használok 6-7 bar-on, és minden fújtatásnál parázok, hogy szétrobban a felni (Sun CR-17 kb 410gr.). Mondjuk még egyáltalán nem látszik rajta kopás nyoma.
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) Ne szólj szád nem fáj fejed.
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 21. - 17:43
En eleg sok ilyen tortenetet hallottam,nagyon kopott felni szetrobbant amikor slicket akartak folfujni rajta 6 barra,meg hasonlok
Posted 2005. February 21. - 17:16
Nekem már repedt szét felnim út közben. Ez minden felnivel elõ fog fordúlni elõbb-utóbb , ugyanis nem csak a fékpofa hanem a felni is kopik.
A mostani idõjárás különösen elõsegiti ezt.
Nagy durr-t akkor csinál a belsõ, ha úgy reped el a felni, hogy a repedt fémbe belenyomódik a belsõ. Ez mondjuk ritka eset. Álltalában csak a felnin látható egy 5-10-15-.....cm-es vékony fekete csik. EZ a repedés.
A mostani idõjárás különösen elõsegiti ezt.
Nagy durr-t akkor csinál a belsõ, ha úgy reped el a felni, hogy a repedt fémbe belenyomódik a belsõ. Ez mondjuk ritka eset. Álltalában csak a felnin látható egy 5-10-15-.....cm-es vékony fekete csik. EZ a repedés.
Marci
Posted 2005. February 21. - 16:23
haver járt így. elég szarul nézett ki a felni, de még lehett utána is használni...boltbajárni féknélkül
sztem a belsõ nem durranik..
sztem a belsõ nem durranik..
Posted 2005. February 21. - 16:07
Én ezt nem vártam meg, hanem elõtte inkább lecseréltem. Még nem hallottam, hogy valaki így járt volna. Jobb inkább cserélni.
Posted 2005. February 20. - 21:04
nanmost akkor témába vágó kérdésem, hogy ha már megvan a kis "perem" a felnin, magyarán érzem hogy kopott, akkor honann veszem észre, hogy totálisan csereérett?
egyszercsak teljesen elfogy az oldala és csinál egy nagy durrr-t a belsõ, vagy, más ismérve van?
egyszercsak teljesen elfogy az oldala és csinál egy nagy durrr-t a belsõ, vagy, más ismérve van?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. February 20. - 17:44
nem értem mirõl beszéltek. én ilyenrõl még nem is hallottam hogy egy fék tönkre vágta volna a felnit.ez vagy címeres ökörség, vagy tényleg papirból van a felni.
Vagy csak te vagy tapasztalatlan. Ha sokáig használják a felnit, akkor egy idõ után érezhetõen homorú lesz a felni oldala a kopás miatt. De ez sok év és nagyon sok ezer km után jön ki. Persze normális alkatrészeknél.
Évente hány km-t tekersz 1ébként?
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 19. - 19:56
Posted 2005. February 19. - 19:41
nem értem mirõl beszéltek. én ilyenrõl még nem is hallottam hogy egy fék tönkre vágta volna a felnit.ez vagy címeres ökörség, vagy tényleg papirból van a felni.
Posted 2005. February 19. - 17:36
Nekem Mavic 221 van, 12 000 km után köszöni szépen jól van. Ja és most kell beruháznom a 3. pár fékpofába (szintén 12 ezer kilcsi után). A fékem Avid SD 3.
Posted 2005. February 19. - 02:31
Sztem csak az iszonyat kikönyített versenyfelnik halnak meg a fékezés miatt(persze normál fékkel nem fémszemcsékkel a felületen), akkor már elõbb mennek gányra a noormál igénybevételtõl.:sm:
Posted 2005. February 18. - 21:23
igen és?:-)
én koolstop feketét használok(betétes fékpofa)
és tökéletes volt, felni is bírta, és sokáig megmaradt a pofa is. igaz, nem sokat szoktam fékezni.
jaj, régi szép idõk!
nembaj, cécó bicómon ugyis v fék lesz, mert legalább könnyû.
én koolstop feketét használok(betétes fékpofa)
és tökéletes volt, felni is bírta, és sokáig megmaradt a pofa is. igaz, nem sokat szoktam fékezni.
jaj, régi szép idõk!
nembaj, cécó bicómon ugyis v fék lesz, mert legalább könnyû.
Posted 2005. February 18. - 21:15
Na figyu, multkor elkopott a kedvenc Ricsim, beraktam helyette a gyári deore-t, és a harmadik szikraesõ után kerestem egy normális betétet.
Posted 2005. February 18. - 21:02
mert a felnibõl belemegy a fémszecse a pofába, ami utána karistolja.
tárcsafék!:-)
bár ez meg drága móka, de felni az nem kopik el közben.
tárcsafék!:-)
bár ez meg drága móka, de felni az nem kopik el közben.
Posted 2005. February 18. - 20:58
Te hallottál már olyan hangot elölrõl, hogy: SSSSRRRRKKKKRRRRR ?uristen, milyen felniket használtok ti?
papírt?
Szerintem ilyenkor százszoros a kopás a normal körölményekhez képest, és ez a felnire értendõ!
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 18. - 20:35
Sram 9-0-t tolem Bar nekem 2 par van ugyh vegyel neki hatra is :DD
Amugy nem a feken mulik hanem a pofan meg a felnin.Ebikeon Ritchey 2890 pl vagy Sram 9.0,Avid.Fekpofabol Piros ritchey a nyero,vagy kool stop.Ha talalsz valahol piros nem betetes acor fekpofat azonnal vedd meg,az nagyon utosen fog,nekem legalabbis nagyon bejott!!
Amugy nem a feken mulik hanem a pofan meg a felnin.Ebikeon Ritchey 2890 pl vagy Sram 9.0,Avid.Fekpofabol Piros ritchey a nyero,vagy kool stop.Ha talalsz valahol piros nem betetes acor fekpofat azonnal vedd meg,az nagyon utosen fog,nekem legalabbis nagyon bejott!!
Posted 2005. February 18. - 20:30
A barátnõmnek milyen V-féket vegyek elõre ami ütõsen fog és nem is nagyon drága?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2005. February 18. - 20:14
uristen, milyen felniket használtok ti?
papírt?
elsõ féket használtam anno rendszeresen, sram vfék(9.0) .és koolstop pofa
a felni egy rhino lite.
2 évig éjjelnappal, télennyáron ezzel volt használva, meg se kopott minimális szinten sem.
ha ennyire sokat fékeztek(városban kell ezt tudom) akkor érdemesebb egy picit nehezebb, ám rendes anyagból levõ felnire áldozni.
vagy unalomból cserélgetni folyton....
(hátul is v fék volt, de hamarabb lett tárcsafék. csomo pofa elment, de a mamut sem kopott meg szinte semennyire...)
tudom, hogy nyilván nem egy kategória, de azért furán hangzik akkoris!
papírt?
elsõ féket használtam anno rendszeresen, sram vfék(9.0) .és koolstop pofa
a felni egy rhino lite.
2 évig éjjelnappal, télennyáron ezzel volt használva, meg se kopott minimális szinten sem.
ha ennyire sokat fékeztek(városban kell ezt tudom) akkor érdemesebb egy picit nehezebb, ám rendes anyagból levõ felnire áldozni.
vagy unalomból cserélgetni folyton....
(hátul is v fék volt, de hamarabb lett tárcsafék. csomo pofa elment, de a mamut sem kopott meg szinte semennyire...)
tudom, hogy nyilván nem egy kategória, de azért furán hangzik akkoris!
Posted 2005. February 18. - 18:34
Egy felniféknél fõleg a pofa kopik, DE ilyenkor (télen sóban) a felni nagyjából ugyanannyira mint a pofa. Egy párat már elhasználtam ezért szerintem: normális idõben 1 felni 6 fékpofa "szaros" idõben 1 felni 2,5 fékpofa (csak viszonyszámok) fogy.Biztos hogy mindenféle szaros körülmények közt nõ a kopás, de sztem ilyenkor fõleg a pofa kopása gyorsul a felnié sokkal kevésbé.