Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Pláne vizesen!

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest
Szerintem a fék6ás is. :D

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Versenykepes lehet a sulya :D :D

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Hát tudod nekem kb.1000Ft-os acél felnim van.Kb.ennyi maradtd meg az eredeti bringámról.Lehet hogy nem a legkönnyebb de nagyon májer!!:ogien: Ez aztán nem kopott el pedig sztem nagyon sok ezer vfékes kilométeren van túl.Nem úgy mint az ócska kis cc felnik.:banned:

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Keramias felnirol az a baj egy ido utan lepattogzik a cucc.Legalabbis amikkel eddig talalkoztam.Nem tudom ez a felnikopas miert ilyen meglepo jelenseg,ez kb annyira jelen van,mint a fogaskoszoru kopasa.Sot ha cserelgeted a lancodat sztem egy fogaskoszoru tovabb tart mint egy konnyu cc felni.Talan 500g< felniknel ez nem annyira problema,konnyu xc felniknel kevesebb anyag miatt igen

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Szóval valami rozsdaoldóanyag?Nincs ötlet?

kromofág, ecetes olló:-)

solé közel nem oldja, hanem marja.
de az mindent!

mennyit használjuk? tavaly rengeteget mentem vele szutyokban, akkor még V fékkel asszem. meg tavalyelött télen is.
mamut felni, jó hogy a festék lekopott ennyi idõ alatt.
nemtudod hogy mit csinálnak azok, akinek nem kopik?
én nemtudom mennyit fékezhetnek azok, akinek kopik :-)
mert a futárokat leszámítva nem sok ember megy még a legnagyobb dzsuvában is lejtõzni... latyakos sólés aszfalton kívül meg télen nincs hol kopnia a felninek. mert száraz aszfalton nem tezsi, hóban nem teszi, hidegben nem teszi....
az a fél nap, meg amíg letakarítják a havat...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Wd-40. Amúgy csak el kell menni egy barkácsbolt nevû helyre, szerintem minimum 10 fajtát fog mutatni a bácsi/néni Feltöltött kép. A tecauchkóan-ban is láttam vagy nyolc félét (úgy három éve).
Felnikopásra:
Amúgy kiváncsi lennék mennyit tekernek azok akik szerint zsuvában nem kopik a felni. ???
Nekem speciel a MAvic kevesebbet kopott mint a többi, (a mostani ritchey meg mint a meleg vaj Feltöltött kép) de ha valaki nem tudná, a kerámia is le tud kopni a felnirõl, és nem feltétlenül a fémszemcséktõl (ott ugye nem sok lehet belõle). Mellékesen; a sólé meg oldja az alutFeltöltött kép.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Szóval valami rozsdaoldóanyag?Nincs ötlet?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
LOLLER
DE!
:DD
fáradt vagyok, nah, és hülyeségeket írok;)
Autist Team:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ha azt akarom hogy az eleje érje el elõbb, akkor nem a fékpofa hátuljához kénne rakni a vastag papírlapot?

Az én felnimen meg még nem találkoztam repedéssel, úgyhogy akkor jó.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
beraksz az eleje alá egy vastagabb papírlapot és úgy szorítod meg a csavarokat;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Próbáld meg úgy beállítani a fékpofákat, hogy fékezéskor egy hangyafingnyit hamarabb érje el a fékpofa eleje el a felnit.És akkor nem sikít.:szok:

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Amúgy a felnikopás mennyire befolyásolhatja a fékerõt? Vagy például arra van-e hatással h vizesen a kopott felni nyavalyog ezerrel, mintha anno nem csinálta volna..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de télen a futárok vékonyfelnivel járnak, hogy könnyû legyen, és folyton bicikliznek, még akkor is amikor nem:-)
szal magyarul szólva õk tényleg használják a biciklit, és nem csak felnit cserélnek nálad, hanem fogsort, láncot, tányérokat, és gumit is.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

nem értem mirõl beszéltek. én ilyenrõl még nem is hallottam hogy egy fék tönkre vágta volna a felnit.ez vagy címeres ökörség, vagy tényleg papirból van a felni.

A télen csak hat futárnak fûztemát a kerekét új felnibe mert elkopottFeltöltött kép
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Na jó, csak el szeretném adni a cuccot, és azért kéne tisztára vakarni az egészet, mert amúgy tökéletes,de azért jobban nézne ki rozsdagfoltok nélkül.Tehát rozsadoldási tapasztalatok még?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
vagy belepöttyintesz egy kis gépzsírt.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Vagy Conor1326-féle fülpálcika, vagy ha ezt nem akarod naponta csinálni, akkor irány egy csavarbolt és veszel valami rozsdamenteset (saválló csavar ~30HUF)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
fültisztító pálcika?+ vmi rozsdaoldó
esetleg...
de nem foglalkozom én ilyen apróságokkal:)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Rozsdásodnak az acél csavarkák a féken.Ez rendben van, de mivel lehetne eltávolítani mondjuk az ibuszcsavar belsejébõl a nemkívánt rozsdaréteget?Tudtok esetleg valami rozsdaoldó lötyit javasolni?