Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2005. április 03. - 21:20
szvsz nem nyitok errol flamet.
rendesen be vol allitva es pont ezen nem tudom mit nem lehet erteni
szerintem egy korrekt tesztelesi korulmeny volt , amibol mindenki azt von le amit akar en nem allitok ebbol semmit ,hogy csakis ezt vegyetek vagy azt ne vegyetek.
merevito: hat azert amikor szemmel lathatoan megy a tuske az ellenkezo iranyba azt nem tudom mivel lehet merevito nelkul es egy jo avid feken kivul kikerulni ....
on
Ertelmetlen osszehasonlitas: ?
Ez kerlek alassan a fekut osszehasonlitasa volt ez miert ertelmetlen ?
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 03. - 18:34
Pedig egy csomót írtam miért is nem kell a fékmerevítõ, de pont akkor ment el a netem amikor elküldtem volna. pár nap után meg már nem esik jól. Ha érdekelvalakit szóljon, mert nem a semmin vitatkoztunk (ezt bwoay írta).
AVIDOT AKAROK!!!
Ride everywhere.
.
Írta 2005. április 03. - 18:15
És kb. mekkora volt a különbség az azonos ember által, különbözõ bicajjal/fékkel megtett fékutak között ?
ha en vagyok a kiindulo pont akkor a tarcsa 50cm el maradt le a merevito nelkuli merida pedig 1.5 m !!!
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 03. - 14:44
Írta 2005. április 03. - 14:32
Na, azért kíváncsi lennék, hogy ezt hogy vizsgáltátok meg ilyen pontosan ... szóval hogy is ?
pfon egyszeru volt egy egyenes szakasz.Felgyorsitottunk 30km orara a merest minden esetben catye ora szolgaltatta.
huztunk egy vonalat ahol el kell kezdeni fekezni izombol utana huztuk a vonalat ahol az megallt.
Megcsinaltuk mind a harman a 3 geppel.Mind a harman lemertuk mindegyik bicajt.
Az eredmeny ugyan az csak az ertekek valtoztak de itt jon ki a rekacio ido es a ember testsulya.
Tom Ritchey
Írta 2005. április 03. - 14:08
Ennyire nem köll hasogatni a szõrzsálakat.Ha kipróbálsz két féket egymás után te nem szoktad érezni a különbséget?Nem kell labor mindenhez.
Dehogynem, ha van akkora különbség, amelyet megérez már az ember.
De a fékútban 1-2 méter különbség simán lehet más tényezõtõl is (reakcióidõ, fékkar meghúzásának erõssége, és állandósága, stb)
De tényleg ne vegyük ilyen komolyan ...
Írta 2005. április 03. - 13:21
Na, azért kíváncsi lennék, hogy ezt hogy vizsgáltátok meg ilyen pontosan ... szóval hogy is ?
Ennyire nem köll hasogatni a szõrzsálakat.Ha kipróbálsz két féket egymás után te nem szoktad érezni a különbséget?Nem kell labor mindenhez.
Írta 2005. április 03. - 13:15
Egy azon szemely tesztelt ugyanazon a tavon ugyanazon a sebbesegrol lassitva.
Írta 2005. április 03. - 11:54
Tegnap elmentunk haverok tekerni es osszehasonlitottuk a fekjeinket
Mindenkinek jagwire fek bovdenezes.
A versenyzo sun rims tarcsafek felni shimano deore bovdenes tarcsa es avid kar.
Nekem simpla falu noname alu felni merida V fek promax pofa,
elol hatul fekmerevito.Acera fek valtokar
B versenyzo ugyanaz mint nekem csak nincs v fek merevito. Acera fekkar
A tesztelesi korulmenyek ugyan azok fekek tokeletesen beallitva.Egy azon szemely tesztelt ugyanazon a tavon ugyanazon a sebbesegrol lassitva.
Eredemeny eleg vicces az en v fekes gyari fekjeim merevitoknek hala nyerte a fekezesi versenyt utana jott nem sokkal a tarcsa es a merevitos nelkuli merida fek pedig utso hely.
Nem gondoltam volna ,hogy a gyari fek is tud ilyen jo lenni. A nagy hatranya viszont az volt ,hogy tekeres kozben jott egy kis saros vizes resz es a fek hatas V feknel jelentosen eltunt ,mig a tarcsa tokeletesen dolgozott.
Tom Ritchey
Írta 2005. április 03. - 08:13
Az avid fekeknel volt regen hogy nem pont akkora volt mint pl shimanonak.Nem tudom most hogy van
Most vettem avid betétet az xt fékeimbe és minden gond nélkül belement a fékbetétházba, ugyhogy már az avid is kompatibilis.
Írta 2005. április 03. - 01:30
a haverodnál meg a fékpofa típusát sem írtad le.
viszont ha ugyanolyan féket, fékkart, fékpofát meg felnit használ,
mint te, az már kimondottan gyanús!
Írta 2005. április 03. - 00:40
Én úgy érzem maradok az Avidnál. Sok ember közt pedig ezt ne hangoztasd, mert lehet ki -nek.
Hát, nem tudom! Nekem elöl 1 LX van Jagwire bowdennel Hátul 1 Avid single digit 3 ugyancsak Jagwire bowdennel, mind2 Jagwire pofával és valami sz*r Shimanó fékkarral, de az elsõ fék SOKKAL jobban fog mint a hátsó.
Havernak szintán ilyen Avidja van, csak elöl és LX szervos karral és gyengébbet fog mint az én LX-em. HOGYISVANEZ?? :chin:
vendég_rvilike_*
Írta 2005. április 02. - 16:56
Írta 2005. április 02. - 14:33
jaja.
egyik legjobb ár/teljesítményû v fék volt.
...Tényleg jó a SRAM 9.0, nekem még sikerült szereznem októberben.
Kérdés: A SRAM cartridge-ba passzol a Ritchey pofa ?
Írta 2005. április 01. - 23:33
Na. Ugye, uj kereket kene hozza epiteni, mert emezt kar volna szetbarmolaszni (XT, DT Championy). Az a kerdesem, jelentene-e plusz fekerot, fekhatast, uralhatosagot, akarmit ehhez kepest a cucc? Szerintetek. (Idegesit mar ez a hulyeseg) Van-e tapasztalat a BB7-rol? Azert csak plusz 35 rugo minyimum...
Ja, meg egy kerdes. 02-es Magellan Serpens, vagy olyasmi vazon hatso fekbowden vezetese hosszanti Jagwire hazhoz? Nektek sikerult????????
Koszike!
Írta 2005. április 01. - 22:15
vendég_rvilike_*
Írta 2005. április 01. - 22:09
Írta 2005. április 01. - 21:28
9.0 és a 7.0 között van valami érdemi különbség?
(leszámítva a színt meg a betétes fékpofákat)
Írta 2005. április 01. - 17:02
Szerintem a Shimanó fékek jobbak mint az avidok (bár nehezebbek) de legalább jól fognak és merevebbek.
Én úgy érzem maradok az Avidnál. Sok ember közt pedig ezt ne hangoztasd, mert lehet ki :D:D -nek.
Írta 2005. április 01. - 14:01
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers