Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
off
szvsz nem nyitok errol flamet.
rendesen be vol allitva es pont ezen nem tudom mit nem lehet erteni :(
szerintem egy korrekt tesztelesi korulmeny volt , amibol mindenki azt von le amit akar en nem allitok ebbol semmit ,hogy csakis ezt vegyetek vagy azt ne vegyetek.
merevito: hat azert amikor szemmel lathatoan megy a tuske az ellenkezo iranyba azt nem tudom mivel lehet merevito nelkul es egy jo avid feken kivul kikerulni ....
on

Ertelmetlen osszehasonlitas: ?
Ez kerlek alassan a fekut osszehasonlitasa volt ez miert ertelmetlen ?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Õszintén! Ennek mennyi értelme van? Ha rosszabbul van beállítva egy felsõkategóriás fék mint egy alsó, akkor foghat sokkal rosszabbul is! Hogyan néztétek meg azt, hogy azonosan voltak beállítva? A tárcsára vs v-fék beállítás összehasonlítására kérlek külön térj ki!!! (ÉRTELMETLEN összehasonlítás!!!!)
Pedig egy csomót írtam miért is nem kell a fékmerevítõ, de pont akkor ment el a netem amikor elküldtem volna. pár nap után meg már nem esik jól. Ha érdekelvalakit szóljon, mert nem a semmin vitatkoztunk (ezt bwoay írta).
AVIDOT AKAROK!!!

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás

És kb. mekkora volt a különbség az azonos ember által, különbözõ bicajjal/fékkel megtett fékutak között ?

ha en vagyok a kiindulo pont akkor a tarcsa 50cm el maradt le a merevito nelkuli merida pedig 1.5 m !!!
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
És kb. mekkora volt a különbség az azonos ember által, különbözõ bicajjal/fékkel megtett fékutak között ?

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás

Na, azért kíváncsi lennék, hogy ezt hogy vizsgáltátok meg ilyen pontosan ... szóval hogy is ?

pfon egyszeru volt egy egyenes szakasz.Felgyorsitottunk 30km orara a merest minden esetben catye ora szolgaltatta.
huztunk egy vonalat ahol el kell kezdeni fekezni izombol utana huztuk a vonalat ahol az megallt.

Megcsinaltuk mind a harman a 3 geppel.Mind a harman lemertuk mindegyik bicajt.
Az eredmeny ugyan az csak az ertekek valtoztak de itt jon ki a rekacio ido es a ember testsulya.
Tom Ritchey

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Ennyire nem köll hasogatni a szõrzsálakat.Ha kipróbálsz két féket egymás után te nem szoktad érezni a különbséget?Nem kell labor mindenhez.

Dehogynem, ha van akkora különbség, amelyet megérez már az ember.
De a fékútban 1-2 méter különbség simán lehet más tényezõtõl is (reakcióidõ, fékkar meghúzásának erõssége, és állandósága, stb)

De tényleg ne vegyük ilyen komolyan ...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Na, azért kíváncsi lennék, hogy ezt hogy vizsgáltátok meg ilyen pontosan ... szóval hogy is ?

Ennyire nem köll hasogatni a szõrzsálakat.Ha kipróbálsz két féket egymás után te nem szoktad érezni a különbséget?Nem kell labor mindenhez.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Egy azon szemely tesztelt ugyanazon a tavon ugyanazon a sebbesegrol lassitva.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
nah egy nagyon erdekes osszehasonlitast tennek kozze.

Tegnap elmentunk haverok tekerni es osszehasonlitottuk a fekjeinket
Mindenkinek jagwire fek bovdenezes.

A versenyzo sun rims tarcsafek felni shimano deore bovdenes tarcsa es avid kar.

Nekem simpla falu noname alu felni merida V fek promax pofa,
elol hatul fekmerevito.Acera fek valtokar

B versenyzo ugyanaz mint nekem csak nincs v fek merevito. Acera fekkar
A tesztelesi korulmenyek ugyan azok fekek tokeletesen beallitva.Egy azon szemely tesztelt ugyanazon a tavon ugyanazon a sebbesegrol lassitva.

Eredemeny eleg vicces az en v fekes gyari fekjeim merevitoknek hala nyerte a fekezesi versenyt utana jott nem sokkal a tarcsa es a merevitos nelkuli merida fek pedig utso hely.

Nem gondoltam volna ,hogy a gyari fek is tud ilyen jo lenni. A nagy hatranya viszont az volt ,hogy tekeres kozben jott egy kis saros vizes resz es a fek hatas V feknel jelentosen eltunt ,mig a tarcsa tokeletesen dolgozott.
Tom Ritchey

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Az avid fekeknel volt regen hogy nem pont akkora volt mint pl shimanonak.Nem tudom most hogy van

Most vettem avid betétet az xt fékeimbe és minden gond nélkül belement a fékbetétházba, ugyhogy már az avid is kompatibilis.
FuLL SpEEd oR NoThiNg

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
könnyen lehet ám, hogy az elsõ felnidhez nem jó a jagwire fékpofa (feltéve, hogy nem ugyanaz van elõl, ami hátul).
a haverodnál meg a fékpofa típusát sem írtad le.
viszont ha ugyanolyan féket, fékkart, fékpofát meg felnit használ,
mint te, az már kimondottan gyanús! :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Én úgy érzem maradok az Avidnál. :D Sok ember közt pedig ezt ne hangoztasd, mert lehet ki :D -nek.

Hát, nem tudom! Nekem elöl 1 LX van Jagwire bowdennel Hátul 1 Avid single digit 3 ugyancsak Jagwire bowdennel, mind2 Jagwire pofával és valami sz*r Shimanó fékkarral, de az elsõ fék SOKKAL jobban fog mint a hátsó.
Havernak szintán ilyen Avidja van, csak elöl és LX szervos karral és gyengébbet fog mint az én LX-em. HOGYISVANEZ?? :chin:

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Persze,az tok szabvany.Az avid fekeknel volt regen hogy nem pont akkora volt mint pl shimanonak.Nem tudom most hogy van.De Sram az normalis,nekem is 9.0 volt,jokis fek az

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

jaja.
egyik legjobb ár/teljesítményû v fék volt.

...Tényleg jó a SRAM 9.0, nekem még sikerült szereznem októberben.

Kérdés: A SRAM cartridge-ba passzol a Ritchey pofa ?

wth

wth

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Bocsika, ezt elkuldom a tarcsafekbe is. Nna. Van elol egy XTR 950-es V-fekem, eddig piros Ricsi pofakkal, Avid AD3 karral, Sh bowdennel, Jagwire hosszanti hazzal. Manitou telon Ricsi Rock Pro-t harapdal. Most probalom Kool Stop-pal, de egyre jobban nezegetem az Avid BB7-et, mongyuk 185-os tarcsaval. Nemakarokhidrajulikasfeketneeeem!
Na. Ugye, uj kereket kene hozza epiteni, mert emezt kar volna szetbarmolaszni (XT, DT Championy). Az a kerdesem, jelentene-e plusz fekerot, fekhatast, uralhatosagot, akarmit ehhez kepest a cucc? Szerintetek. (Idegesit mar ez a hulyeseg) Van-e tapasztalat a BB7-rol? Azert csak plusz 35 rugo minyimum...
Ja, meg egy kerdes. 02-es Magellan Serpens, vagy olyasmi vazon hatso fekbowden vezetese hosszanti Jagwire hazhoz? Nektek sikerult????????
Koszike!

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
hát ez az, én sem találtam, thx.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Semmi

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
ha már a SRAM fékeknél tartunk:
9.0 és a 7.0 között van valami érdemi különbség?
(leszámítva a színt meg a betétes fékpofákat)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Szerintem a Shimanó fékek jobbak mint az avidok (bár nehezebbek) de legalább jól fognak és merevebbek.

Én úgy érzem maradok az Avidnál. :D Sok ember közt pedig ezt ne hangoztasd, mert lehet ki :D:D:D -nek.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
probike-on tán van

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers