Nem csúszkálni tudsz, hanem a szerkezet nem old ki a legkisebb oldalirányú mozgásra, pár fokot tud benne mozogni a bokád. Ez több szempontból is elõnyös:
- Ha bánizol kisebb az esélye annak, hogy a nagy erölködésbe oldjon a kötés.
- Egészségesebb az izületeknek.
Nem csak az eggbeater, hanem a Time is ilyen rendszert használ. Mind 2 cég DH/FR pedáljai úgy vannak kialakítva, hogy a stoplik felcserélhetõek (bal <-> jobb) és mind két oldalon más más az oldás szöge, ezzel még kényelmesebbé teszik a teknikás szakaszokon való közlekedést.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen pedált vegyek?
Indította
GT-Rider
, 2003. március 31. 21:15
Írta 2003. november 04. - 19:09
Írta 2003. november 04. - 14:27
passz. Nem vagyok szakorvos. Meg ugy igazából a patentpedálokhoz sem értek. Biztos van olyan tipus, ami több mozgásszabadságot enged elõre-hátra/jobbra-balra, mint a többi. Merre kellene, hogy tudd mozdítani a lábad? Úgy rémlik, hogy az eggbeatreben lehet csúszkálni kicsit oldalirányban. De ez nem 100.
Írta 2003. november 04. - 14:23
Ezt tartom a legvalószínûbbnek én is. Ezt nem tudom kikompenzálni a pedál megfelelõ beállításával!!!!????? (A nyereggel is próbálkoztam, teljesen mindegy!!!).
Írta 2003. november 04. - 14:18
ezt most ne értsd félre, de lehet, hogy a lábaddal van a hiba... Úgyértem nem szimmetrikus a testünk, lehet, hogy van valami kis rendellenességed a jobb lábad környékén, amit alapból sose vennél észre, csak ez a pedál-ügy elõhozta.
Írta 2003. november 04. - 13:37
Segítséget szeretnék kérni spd pedállal kapcsolatban.
Nemrég vettem egy spd pedált használtan, hozzá vettem újonnan stoplit és cipõt.
A gondom, hogy nem tudom a jobb stoplit beállítani úgy hogy kényelmes legyen. Kényelmetlennek érzem a lábam pozícióját, és ez oda vezet, hogy a jobb lábam pár km után be akar görcsölni.
(Hiába állítom elõre-hátra, jobbra-balra, vagy a szögét!!!)
A ballal semmi gond, kényelmes és nagy erõt is tudok kifejteni vele. Egy idõ után azt veszem észre, hogy szinte már csak a bal lábammal tudom nyomni igazán.
A beállítás teljesen szimmetrikus, még az sem lehet, hogy az egyik lábam kijebb van pl. a hajtókartól, és ez az asszimetria okozza a jobb lábam kifáradását.
El nem tudom képzelni, mi lehet a gond, ha vki tud, írjon tippeket.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Nemrég vettem egy spd pedált használtan, hozzá vettem újonnan stoplit és cipõt.
A gondom, hogy nem tudom a jobb stoplit beállítani úgy hogy kényelmes legyen. Kényelmetlennek érzem a lábam pozícióját, és ez oda vezet, hogy a jobb lábam pár km után be akar görcsölni.
(Hiába állítom elõre-hátra, jobbra-balra, vagy a szögét!!!)
A ballal semmi gond, kényelmes és nagy erõt is tudok kifejteni vele. Egy idõ után azt veszem észre, hogy szinte már csak a bal lábammal tudom nyomni igazán.
A beállítás teljesen szimmetrikus, még az sem lehet, hogy az egyik lábam kijebb van pl. a hajtókartól, és ez az asszimetria okozza a jobb lábam kifáradását.
El nem tudom képzelni, mi lehet a gond, ha vki tud, írjon tippeket.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Írta 2003. november 03. - 20:25
naja..
vannak szép pedálok, csak a $ a kevés :-\
pölö a holzfeller pedál se ronda
vannak szép pedálok, csak a $ a kevés :-\
pölö a holzfeller pedál se ronda
Írta 2003. november 03. - 18:42
Jaja, ez nem Mg, hanem sima CNC-zett alutestû.
de létezik egy nagyon f@sza Mg testû Wellgo pedál, hasonló árban. Nagyon könnyû, a tengely szinte nehezebb mint a test. Nagyon igényesen van megcsinálva, a szine is tetszetõs és hatalmas hernyócsavarok ágaskodnak ki belülle.
de létezik egy nagyon f@sza Mg testû Wellgo pedál, hasonló árban. Nagyon könnyû, a tengely szinte nehezebb mint a test. Nagyon igényesen van megcsinálva, a szine is tetszetõs és hatalmas hernyócsavarok ágaskodnak ki belülle.
Írta 2003. november 03. - 17:53
szerintem: nem mg, de nem se tul nehéz:
WAM-B25 CNC platform pedál
- BMX / Downhill
- Pedáltest: CNC megmunkált préselt
6061 alu.
- Csapágy: zárt ipari csapágy
- Tengely: CrMo
- Méret: 107,4mm x 110,6mm
- Súly: 472g/pár
ja, csak ez 13ezer. pedig jó.
WAM-B25 CNC platform pedál
- BMX / Downhill
- Pedáltest: CNC megmunkált préselt
6061 alu.
- Csapágy: zárt ipari csapágy
- Tengely: CrMo
- Méret: 107,4mm x 110,6mm
- Súly: 472g/pár
ja, csak ez 13ezer. pedig jó.
vendég__*
Írta 2003. november 02. - 20:25
õõõ ettöl szvsz nem kell tartanod, haro pedál nem törik el ;D de lehet, szép kis tûzijáték lesz, mert persze tiszta mgböl van ;D
Írta 2003. november 02. - 19:28
vendég__*
Írta 2003. november 02. - 17:07
sztem biztos... de egy ilyen pedál csak van elég merev ;D vagyis nem tudom mi lehet a különbség ;D vedd meg nyugodtan!
Írta 2003. november 02. - 16:13
vendég__*
Írta 2003. november 01. - 22:49
Írta 2003. november 01. - 22:20
frui: neked van olyan pedálod nem? te tudod hogy hiányzik e belõle a zárt csapágy, vagy jó ahogy van.
egyébként max tisztítod ha nem forog rendesen
egyébként max tisztítod ha nem forog rendesen
vendég__*
Írta 2003. november 01. - 22:12
sztem ne foglalkozz vele.. nem mindegy, hogy egy PEDÁLban milyen a csapágy? ;D most biztos sokan a torkomnak ugranak, hogy váááá ipari csapágy sitty sutty, de én ránézésre vettem az enyém azt se tudtam, hogy egyáltalán van e benne csapágy, vagy csak úgy csúszkál ott a helyén ;D szvsz nem gáz
Írta 2003. november 01. - 21:15
aham..hát remélem találok 8)
sima golyóscsapágyas mennyivel gázabb? tudom jó hülye kérdés,de mégis. Ha szépen rendbe tartja az ember akkor az is jó lesz sokáig,ugye?!
Bonyolult vagyok..úgy érzem :-X
sima golyóscsapágyas mennyivel gázabb? tudom jó hülye kérdés,de mégis. Ha szépen rendbe tartja az ember akkor az is jó lesz sokáig,ugye?!
Bonyolult vagyok..úgy érzem :-X
vendég__*
Írta 2003. november 01. - 20:10
ezek az ára.. ööö izé, ezek inkább sejtések, meg haweri információ áramlások ;D nekem prom van de én használtam 3e ért vettem, a baja annyi, hogy hiányzik kb 3 szegecs... ;D akkor lehet, hogy rosszat mondtam, de én azt hallottam, hogy 7,5... bocs ;D keress az apróban.
Írta 2003. november 01. - 17:00
ezek az árak honnan vannak?
velvart honlapján néztem, ott 13e a pro. viszont van ilyen magneziumos 8.3ér,de ez sztem nem iparicsapágyas.
velvart honlapján néztem, ott 13e a pro. viszont van ilyen magneziumos 8.3ér,de ez sztem nem iparicsapágyas.
vendég__*
Írta 2003. november 01. - 10:16
nézd meg ezeket.van magnesiumos 500grammal 10e körül. ... de akkor ott van a small block.
Írta 2003. november 01. - 00:08
"ha hasonló méretet akarsz, akkor sztem lehet, hogy nem lesz könyebb"
közben keresgéltem és attól tartok igazad van. :-\ :-[
az odyssey is 600g..
Hiába ami strapabíró abba van anyag.. ld.:anyum orosz bringája ;D
közben keresgéltem és attól tartok igazad van. :-\ :-[
az odyssey is 600g..
Hiába ami strapabíró abba van anyag.. ld.:anyum orosz bringája ;D