Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

bringás bõrönd

- - - - -

• Please log in to reply
22 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
lupus is csinál.
www.lupusbag.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Majd összevonom õket és a felesleget bezárom.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
A ,,bringás bõrönd'' téma nem ugyanez?
http://forum.bikemag...read.php?t=1148

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Chainreaction Cycles
Dakine
Scicon Bags

Ha nem nagyon sürgõs, valamikor elõbányászom a Mountain Bike Action magazinokat (szerencsére elektronikus formában van), mert pár hónapja volt valamelyikben egy elég sok típust felvonultató teszt.

cheez

cheez

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok,

Stabil bringaszallito koffert keresek, amelyikben tenyleg egyben marad a bicaj. Tud valaki ilyet? En eddig ket ertelmeset talaltam, de nagyon dragak, es a Thule-t raadasul nem is lehet kapni Europaban.

http://www.thuleracks.com/product.asp?dept_id=8&sku=699
http://www.canyon.com/zubehoer/artikel.html?ac=193

Lattam egyet a Meridatol is 32.000-ert, de nem tunik tul megbizhatonak...

many thx,
cheez

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Holnap megpróbálok túrni magamnak valahol:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Én kukázni szoktam, ha kell. :) Keravill ugyan már nincs asszem, de bevásárlóközpontok mûszaki üzleteinek szemetesei tele szoktak lenni ilyenekkel, meg kartonokkal, meg hungarocellel, és nincs bennük kávézacc, rohadt dinnye, löttyedt paradicsom, használt betét, és egyéb politikus-kínáló dolog.

De majd minnyá utánanézek a hivatalos oldalnak, mert a cargosaink is használnak ien fóliákat a reptéren. Igaz, holnaptól szabin vagyok, kár, hogy nem elõbb szóltál.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Szereztem már dobozt a bringának, remélem felengedik a gépre mert qrva nagy:)
Már csak ilyen "bubisfóliát" kéne szereznem, amirõl iljicS írt...
Hol kap6ó szerintetek? :confused:

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

hellosztok

a repcsin való szállításhoz csak annyit, h én jan-ban londonban vettem egy kerót, és hozzá egy olyat táskát 80 fontért (merida), amiben ki lehet venni a 2 kereket, és simán szállítható. easy jet-tel jöttem haza, és mindössze 10 fontot kellett fizetnem a keró miatt. nem túlsúlynak vették, hanem külön tarifa van keróra, ami súlytól függetlenüli ára van.
a vámon semmit nem mondta, habár ma már eu van, így vámmentes majdnem minden.
magyarországon 23.000 ft-ba kerül egy pont ugynilyen az x-faktorban

Én is easyjettel megyek, szintén Londonba:) Az x-faktoros cuccot mejd lecsekkolom, remélem óúti is belefér...

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
hellosztok

a repcsin való szállításhoz csak annyit, h én jan-ban londonban vettem egy kerót, és hozzá egy olyat táskát 80 fontért (merida), amiben ki lehet venni a 2 kereket, és simán szállítható. easy jet-tel jöttem haza, és mindössze 10 fontot kellett fizetnem a keró miatt. nem túlsúlynak vették, hanem külön tarifa van keróra, ami súlytól függetlenüli ára van.
a vámon semmit nem mondta, habár ma már eu van, így vámmentes majdnem minden.
magyarországon 23.000 ft-ba kerül egy pont ugynilyen az x-faktorban
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Újságpapír, bubisfólia (az a pattogtatni való !), kartonnal betekerni a vázat/villát, mindent duplába csomizni. Odakünn létezik olyan is, hogy egy baromi erõs nejlont felfújnak levegõvel és lehegesztik, ez is jó tömõanyag, bár idehaza még nem találkoztam vele. Fogaskerekek kivághatják a dobozt, erre figyelni kell !

Úgy csomagold be, hogy _vadállat_ módon fogják dobálni a csomagot !!

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Gondoltam adjunk még egy esélyt, ennek a méltatlanul feledésbe merült topicnak ;)

Szal nemsokára én is megröptetném a gépemet, gondoltam bedobom vmi nagy kartondobozba, amit majd egy bringabótból kunyizok (5letek?).
Az utazási feltételeknél írják, hogy csak a bringa lehet a dobozban, de én szívem szerint beletenném az összes szerszámot, alkatrészt és bringáscuccot is.
Érdemes bevállalni ezt, vagy szerintetek komolyan veszik a szabályt?

A dobozt mivel bélelitek ki (a bringán kívül)? Hungarocell, papír, v mi?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Notehát.
Ha bicót akarsz kivinni külföldre, két lehetõség van. Az egyik, hogy poggyászként feladod, a másik, hogy egy cargo céggel kiviteted.
Az elsõ megoldásnál a súlyra kell figyelni, mivel a nagyjából egységesnek mondható szabvány szerint (de Maléven mindenképp) európai útra 1X20 kg-ot, tengerentúlra pedig 2X32 kg-ot vihetsz fel a gépre. Ezt befolyásolhatja, ha Business (elsõ osztályú) jegyed van, illetve, ha rendelkezel törzsutas kártyával. Ugyanis Business Class-on 30 kg-ot vihetsz Európába, illetve a különbözõ kártyákkal (Malév Duna Club Silver +10 kg, Gold +15 kg) plusz súlyt pakolhatsz fel a gépre. Amennyiben meghaladja a csomag súlya a megengedett értéket bizonyos, desztinációnként (úticélonként) változó költséget számítanak fel.
A fenti adatokból kiviláglik, hogy, ha mondjuk Olaszországba mész repülõvel, és szeretnél CC gépet vinni, ami mondjuk 12 kiló, akkor a kis bõröndjével együtt már közelít a 20-hoz, és akkor még mást nem csomagoltál (fogkefe, óvszer, vízkõoldó, stb.) ergo necces lesz.

A másik lehetõség, ha egy cargo céggel fuvaroztatod ki. Ezesetben vámkezelni kell a biciklit. Ha te csinálod, akkor némi utánajárást, és pár száz forintot igényel. (Itthon egy cég foglalkozik ilyen vámkezeléssel, ha érdekel, megadom az elérhetõségüket.) Ez azért is célszerû, nehogy egy túlbuzgó vámos visszafelé vámkezelje a géped, mint kint vásárolt árut... A vámkezelési papírokkal megkeresel egy fuvarozó céget, ott megnézik a dobozkádat. 21-100 kg-ig minimum tarifa van, ami 22.000 Ft. Erre jön pár adminisztratív dolog és dokumentum, hozzávetõlegesen 8-10.000 Ft értékben, ami így cuzammen ~30.000 Ft, ami - feltéve, hogy vissza is szeretnéd hozatni - 60.000 Ft-ot tesz ki. Ja, ha akarod, biztosíthatod is természetesen.

Ezt tavaly már végigjátszottam egy utazás kapcsán, és az lett a vége, hogy poggyásznak nehéz, cargo-val drága, és, olcsóbban jövök ki, ha odakint bérlünk biciklit egy hétre. Persze, ha mondjuk Kanadába mentünk volna norszsórozni, akkor nincs ilyen gond, mert a 2X32 kg-ba simán beleférünk.

Remélem tudtam segíteni! ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Hát azt én is csak megerõsíteni tudom, hogy a reptéri pakolósrácok nem a finomságukról híresek... úgy dobálják a bõröndöket, mintha neked nem abból kellene élned/ruházkodnod/tisztálkodnod/stb egy-két hétig. Ha széttörik, vagy megsérül, vagy ilyesmi, akkor ha kellõen pofátlanul vagy harciasan vered az asztalt, akkor viszont fizetnek. De csak akkor. De akkor már a cuccaiddal a fene tudja, hogy mi történt meg. Az én tanácsom: bombabiztos tárolódoboz a bringának, még ha sokba is kerül, vagy inkább maradjon otthon. A munkásokat nem fogja érdekelni, ha leverõdik egy körömnyi teflon a becsúszódról, te viszont kiadhatsz újabb súlyos 10ezreket a cserére. :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Hát szerintem, ha valaki, akkor BombrideR tudja mi fán terem a kerékpárváz utaztatása.....

(és egy inch 2.54 cm)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
igen elfelejtettem irni hogy ez a meret csak full telos bringanal jon be ha merev vazas van fizetni kell ..

!!!ES A MERETRE FIGYELNI KELL , MERT 15.000 KORULI HUF BANJA !!!

igaz amivel en repdesem is tulmeretes 2 incsel , de meg sosem volt vele baj ...

egy ilyen meretu dobozban elfer egy komplett gep , 6 kulso /kevlar/ es az osszes szerszam, ami az ossze-szet szereleshez szukseges.

ha mereten belul maradsz , es 32 kg a sulyhatart tartod nincs baj. CSOMAGkent feladhatod oceanon tulra
az egyik ez, a masik egy borond ..ingyen/a limit 2x32kg es a meret tartasa !!!

..nekem 37.5 el meg elment mindig /vagy 8 ut ../

continental jaratokon a limit kissebb, es nem fer bele... ott fizetni kell erte hogy vigyek

az pedig gyakorlatbol mondom hogy szaladgalhatsz a borondod ara utan , es kivancsi lennek amikor leszakad az alja hogyan javitjak meg ..? .. en a sajat tapasztalatom adtam at ,
....es igen !!! kemeny vagyok ha ugyintezesre kerul a sor de az utanna jarast nem eri meg egy sz.ros borond..

lattam mar repteren pakolasnal mi tortenik egy 30kg koruli borondel, gondolod majd szepen ovatosan emelgetik a tied..? NEM ! ugyanugy mint a maset sem .. ha mero veletlensegbol szetnyillik, osszeszedik utanna persze minden egyes darabot szepen ahogy illik visszatorjak a borondbe ha meg egyben van .. a zarral mar nem jatszanak mert ha egyszer valami kinyilt az utanna is kifog .. szal mindent osszeszednek, es olyan vastag neilon foliaval korbetekerik ugy , ahogy van es mehet tovabb ...
gondold el a kis bicajod majd simogatjak ott neked hogy lepattant rola a festek..? en vegig neztem az osszes letezo bringas szallito dobozt es semelyik sem erosebb / az arrol ne is beszeljunk ../ mint egy hazi facsavaros doboz..:)

ha ilyen utra keszulsz ,gyozodj meg hogy egy bomba tamadast is kibir ha adsz a reszletekre a gepeden..

!!! ez sajat tapasztalat nem kell elhinni , de legyszi akkor cafold meg, ha sajat tapasztalattal tudod alatamasztani .. !!!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha ráér hétfõig, akkor megérdeklõdöm neked pontosan. Egyébként kurva drága. Amikor tavaly mentünk Londonba, kiszámoltuk, hogy 3-ad annyiért bérelhetünk 1 hétre biciklit, mint amenyiért kiviszik. Hétfõn tolok pontos árakat.

Baliman.

Baliman.

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Sziasztok!dobozügyben nem tudok segíteni,viszont látom itt vannak tapasztalt bringátrepcsinszállító-arcok.Ez utóbbi emberkéktöl kérnék némi jótanácsot.Mennyivel kerül többe ha bringával utazom?(mármint repülõn... :))illetve mekkora a max. súly amit elvisznek?

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
vagy kérsz egy boltostol olyan kartondobozt,amiben a bicokat hozzák a nagykerböl. és a vázra,villára kartondobozbol kivágott kartont tekersz, vagy ilyen puha izével kitömöd.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ezutóbbi állítást hivatalos minõségben nem cáfolhatom, de az biztos, hogy nem építenék rá, legalábbis itt fel nem sorolt légitársaságok esetében... ::)

Mellesleg szentem egy bicikli elfér a Tom által leírt dobozban. (63,5X63,5X30,5 cm)