Jelentkezz be Regisztrálj
bringás bõrönd
Posted 2008. April 22. - 21:02
Posted 2008. April 22. - 17:48
Posted 2008. April 22. - 17:37
Posted 2008. April 22. - 17:28
Dakine
Scicon Bags
Ha nem nagyon sürgõs, valamikor elõbányászom a Mountain Bike Action magazinokat (szerencsére elektronikus formában van), mert pár hónapja volt valamelyikben egy elég sok típust felvonultató teszt.
Posted 2008. April 22. - 15:08
Stabil bringaszallito koffert keresek, amelyikben tenyleg egyben marad a bicaj. Tud valaki ilyet? En eddig ket ertelmeset talaltam, de nagyon dragak, es a Thule-t raadasul nem is lehet kapni Europaban.
http://www.thuleracks.com/product.asp?dept_id=8&sku=699
http://www.canyon.com/zubehoer/artikel.html?ac=193
Lattam egyet a Meridatol is 32.000-ert, de nem tunik tul megbizhatonak...
many thx,
cheez
Posted 2005. July 07. - 21:08
Posted 2005. July 07. - 21:06
De majd minnyá utánanézek a hivatalos oldalnak, mert a cargosaink is használnak ien fóliákat a reptéren. Igaz, holnaptól szabin vagyok, kár, hogy nem elõbb szóltál.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2005. July 07. - 20:53
Már csak ilyen "bubisfóliát" kéne szereznem, amirõl iljicS írt...
Hol kap6ó szerintetek? :confused:
Posted 2005. July 03. - 16:46
Én is easyjettel megyek, szintén Londonba:) Az x-faktoros cuccot mejd lecsekkolom, remélem óúti is belefér...hellosztok
a repcsin való szállításhoz csak annyit, h én jan-ban londonban vettem egy kerót, és hozzá egy olyat táskát 80 fontért (merida), amiben ki lehet venni a 2 kereket, és simán szállítható. easy jet-tel jöttem haza, és mindössze 10 fontot kellett fizetnem a keró miatt. nem túlsúlynak vették, hanem külön tarifa van keróra, ami súlytól függetlenüli ára van.
a vámon semmit nem mondta, habár ma már eu van, így vámmentes majdnem minden.
magyarországon 23.000 ft-ba kerül egy pont ugynilyen az x-faktorban
Posted 2005. July 03. - 14:18
a repcsin való szállításhoz csak annyit, h én jan-ban londonban vettem egy kerót, és hozzá egy olyat táskát 80 fontért (merida), amiben ki lehet venni a 2 kereket, és simán szállítható. easy jet-tel jöttem haza, és mindössze 10 fontot kellett fizetnem a keró miatt. nem túlsúlynak vették, hanem külön tarifa van keróra, ami súlytól függetlenüli ára van.
a vámon semmit nem mondta, habár ma már eu van, így vámmentes majdnem minden.
magyarországon 23.000 ft-ba kerül egy pont ugynilyen az x-faktorban
Posted 2005. July 02. - 23:25
Úgy csomagold be, hogy _vadállat_ módon fogják dobálni a csomagot !!
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2005. July 02. - 23:19
Szal nemsokára én is megröptetném a gépemet, gondoltam bedobom vmi nagy kartondobozba, amit majd egy bringabótból kunyizok (5letek?).
Az utazási feltételeknél írják, hogy csak a bringa lehet a dobozban, de én szívem szerint beletenném az összes szerszámot, alkatrészt és bringáscuccot is.
Érdemes bevállalni ezt, vagy szerintetek komolyan veszik a szabályt?
A dobozt mivel bélelitek ki (a bringán kívül)? Hungarocell, papír, v mi?
Posted 2003. March 03. - 10:22
Ha bicót akarsz kivinni külföldre, két lehetõség van. Az egyik, hogy poggyászként feladod, a másik, hogy egy cargo céggel kiviteted.
Az elsõ megoldásnál a súlyra kell figyelni, mivel a nagyjából egységesnek mondható szabvány szerint (de Maléven mindenképp) európai útra 1X20 kg-ot, tengerentúlra pedig 2X32 kg-ot vihetsz fel a gépre. Ezt befolyásolhatja, ha Business (elsõ osztályú) jegyed van, illetve, ha rendelkezel törzsutas kártyával. Ugyanis Business Class-on 30 kg-ot vihetsz Európába, illetve a különbözõ kártyákkal (Malév Duna Club Silver +10 kg, Gold +15 kg) plusz súlyt pakolhatsz fel a gépre. Amennyiben meghaladja a csomag súlya a megengedett értéket bizonyos, desztinációnként (úticélonként) változó költséget számítanak fel.
A fenti adatokból kiviláglik, hogy, ha mondjuk Olaszországba mész repülõvel, és szeretnél CC gépet vinni, ami mondjuk 12 kiló, akkor a kis bõröndjével együtt már közelít a 20-hoz, és akkor még mást nem csomagoltál (fogkefe, óvszer, vízkõoldó, stb.) ergo necces lesz.
A másik lehetõség, ha egy cargo céggel fuvaroztatod ki. Ezesetben vámkezelni kell a biciklit. Ha te csinálod, akkor némi utánajárást, és pár száz forintot igényel. (Itthon egy cég foglalkozik ilyen vámkezeléssel, ha érdekel, megadom az elérhetõségüket.) Ez azért is célszerû, nehogy egy túlbuzgó vámos visszafelé vámkezelje a géped, mint kint vásárolt árut... A vámkezelési papírokkal megkeresel egy fuvarozó céget, ott megnézik a dobozkádat. 21-100 kg-ig minimum tarifa van, ami 22.000 Ft. Erre jön pár adminisztratív dolog és dokumentum, hozzávetõlegesen 8-10.000 Ft értékben, ami így cuzammen ~30.000 Ft, ami - feltéve, hogy vissza is szeretnéd hozatni - 60.000 Ft-ot tesz ki. Ja, ha akarod, biztosíthatod is természetesen.
Ezt tavaly már végigjátszottam egy utazás kapcsán, és az lett a vége, hogy poggyásznak nehéz, cargo-val drága, és, olcsóbban jövök ki, ha odakint bérlünk biciklit egy hétre. Persze, ha mondjuk Kanadába mentünk volna norszsórozni, akkor nincs ilyen gond, mert a 2X32 kg-ba simán beleférünk.
Remélem tudtam segíteni!
Posted 2003. March 01. - 14:34
Posted 2003. March 01. - 14:17
(és egy inch 2.54 cm)
Posted 2003. February 28. - 23:16
!!!ES A MERETRE FIGYELNI KELL , MERT 15.000 KORULI HUF BANJA !!!
igaz amivel en repdesem is tulmeretes 2 incsel , de meg sosem volt vele baj ...
egy ilyen meretu dobozban elfer egy komplett gep , 6 kulso /kevlar/ es az osszes szerszam, ami az ossze-szet szereleshez szukseges.
ha mereten belul maradsz , es 32 kg a sulyhatart tartod nincs baj. CSOMAGkent feladhatod oceanon tulra
az egyik ez, a masik egy borond ..ingyen/a limit 2x32kg es a meret tartasa !!!
..nekem 37.5 el meg elment mindig /vagy 8 ut ../
continental jaratokon a limit kissebb, es nem fer bele... ott fizetni kell erte hogy vigyek
az pedig gyakorlatbol mondom hogy szaladgalhatsz a borondod ara utan , es kivancsi lennek amikor leszakad az alja hogyan javitjak meg ..? .. en a sajat tapasztalatom adtam at ,
....es igen !!! kemeny vagyok ha ugyintezesre kerul a sor de az utanna jarast nem eri meg egy sz.ros borond..
lattam mar repteren pakolasnal mi tortenik egy 30kg koruli borondel, gondolod majd szepen ovatosan emelgetik a tied..? NEM ! ugyanugy mint a maset sem .. ha mero veletlensegbol szetnyillik, osszeszedik utanna persze minden egyes darabot szepen ahogy illik visszatorjak a borondbe ha meg egyben van .. a zarral mar nem jatszanak mert ha egyszer valami kinyilt az utanna is kifog .. szal mindent osszeszednek, es olyan vastag neilon foliaval korbetekerik ugy , ahogy van es mehet tovabb ...
gondold el a kis bicajod majd simogatjak ott neked hogy lepattant rola a festek..? en vegig neztem az osszes letezo bringas szallito dobozt es semelyik sem erosebb / az arrol ne is beszeljunk ../ mint egy hazi facsavaros doboz..
ha ilyen utra keszulsz ,gyozodj meg hogy egy bomba tamadast is kibir ha adsz a reszletekre a gepeden..
!!! ez sajat tapasztalat nem kell elhinni , de legyszi akkor cafold meg, ha sajat tapasztalattal tudod alatamasztani .. !!!
Posted 2003. February 28. - 22:11
Posted 2003. February 28. - 19:28
Posted 2003. February 28. - 17:16
Posted 2003. February 28. - 16:04
Mellesleg szentem egy bicikli elfér a Tom által leírt dobozban. (63,5X63,5X30,5 cm)

Sign In
Create Account

Back to top