Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Dh&Dual Versenyek 2003

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1043 hozzászólás a témában

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
:'( :'( :'(
Na,mindegy,ne sirassuk a DH-t,mert király! 8) ;D

yanee

yanee

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
gulyas misi megírta: nincs jövõje ennek a sportnak magyarországon... szar a szervezés, nincsenek szponzorok, nincsenek hegyek stb... "profi szinten csinálhatod, de csak hobbi marad" mind1, ezvan

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Jujjdekössz! Jöhet még ilyen, de inkább az e-mail címemre, ne sokkojuk itt a kedves közönséget. (már ha van még hasonló World Press díj gyanús képe valakinek ;D )

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.342 hozzászólás
Ezen minõsíthetetlen SAHU után már csak a családias Szekszárdot és Tokodot várom... és jövõre vagy elköltözöm a szomszédba hegyek mellé, vagy veszek 1 outit :'(

HeGe

HeGe

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Feltöltött kép

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Ha valakinek van képe/videoja egy haro-s gyerekrõ haro mezben az tegye fel a netre, de üstöllést!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Nyomok fel egy pár képet a "versenyrõl". :P

A legszebb az volt az egészben mikor a végén elengedték az egész profi kategóriát egyszerre a pályán és egymást tolták le. :-\ Tetszett, hogy kb. a verseny 3/4-nél jöttek rá, hogy esetleg kellene egy CB a rajthoz is, hátha baleset esetén le kellene állítani az indítást, majd, úgy döntöttek hogy az lesz a legjobb ha a mentõsökét viszik föl. ::)

Phyree

Phyree

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Akárkinek akárhogy is tetszett a verseny film fog errõl is készülni. Lepke pajtással igyekeztünk a jobb pillanatokat tárolni - azért valjuk be voltak ilyenek is!
Pl amikor osztogatni kezték az MDt és én nagyon szomjas voltam - najó csak vicceltem.

Szóval készült csomó flashes felvétel. Volt ami tökjól sikerült abból, amikor a pálya mellett tekertem és követösen vettem a versenyzõket, meg Misi uccsó ugrása is elég jól megvan... Majd nyitok topicot, ha kész van meg a BPDHis...

Ismételten megkérek mindekit, ha ilyen durvább ugrásról vagy esésrõl, vagy ugrásról és esésrõl, de inkább csak ugrásról...van felvétele szóljon plíz!

Tenksz&riszpekt.

Egyébként én tökre szívesen kipróbáltam volna a pályát, de a libegõ alatt még szívesebben lesiettem volna - meg elég jól nézett ki a helyzet fölülrõl kamerával - ha már nincs helikopter... Mindegy, majd visszamegyünk.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Ez mind igaz, amit leírtatok. Már az idõmérõ rögtön késett fél órát aztán még egy felet és még egy felet 12.00 ra lett volna kiírva de 12.30kor csak valami eltévedt ember jött fel egy vóki-tókival amit valami szervezõnek szeretett volna odaadni csak olyan a környéken nem volt. Nem is értettük, hogy gondolja, elvégre csak a rajt lett volna ott ??? Tényleg még a feltételezés is sértõ volt, hogy ott egy szervezõ, 12.30 után??? A kis naív.
Valaki mégis elõkerült egy nagyon menõ papírzacskóval, amibe minden belefért ami egy precíz indításhoz szerinte kellett. Már ekkor, rögtön a rajt elõtt megkaptuk a rajtszámokat!
Elkezdõdött az idõmérõ. Gondoltuk. Valójában olyan eredmények jöttek ki, hogy csak néztünk. Én speciel megelõztem az elõttem indúlót az idõmérõben. Ez nem igazán realizálódott a döntõ rajtsorrendjében. Össze-vissza indították az embereket.

Hogy mi lett a vége azt azért nem tudtam, mert miután lejöttem a döntõben rögtön indúltam a vonathoz.

Ja és tényleg ügyes voltam ;D (csak a telót törtem és már nem nagyon fáj semmim)

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Jaj! Most jutottam gépközelbe.
Hát a hétvégi verseny:
Pénteken mentem fel megnézni a pályát mert elõtte nem értem rá......nyaraltam.....
Csak az ugratók hírérõl hallottam.
HÁt az elsõ út átugrása még talán válalható lenne nekem egy felsõtestvédõ kíséretében. A 13méteresnek szerintem rossz az íve mind a kidobõnak mind a leérkezõnek. Jaj. A fémkidobósat vállaltam. A szénás az halál volt. Mogyi&Gulyás Misike vállalta. Másra nem is emléxem. A 2 kis kábeldobos az lóf*sz volt. A létra meg halál volt. Mogyi meg Misike ugrotta úgy hogy nem halt meg. Bár a vonatnál Misike kicsúszott Mogyi után a porba és perecelt. Még 1 srác adta be akit én láttam egy narancssárga author a-zone sherman-al. De õ mindig perecelt, de legalább beválalta. Az egész pálya halál poros volt. De minden éven ez a gond. A legdurvább nekem ezek voltak: A 13méteresen Mogyi 1 teljes rátekerés, Misike table-top. Szõke hosszú hajú csaj Ruckus+Marzo Z3 :P (jó párosítás nem? ráadásul ugyanolyan színbe.......)A létra elõtt esett 2-t a kanyarba, lement a létra mellet mint ahogy kell és az alján kivett egy kb 20cm átmérõjû fát úgy hogy végigcsúszott a fán és amikor a végéreért kitört tövestül. Az idõmérés hibájából a verseny valóban elmaradt. A szervezõ Nagy Gábor-t meg csókoltatom, hogy pl én hordtam el a sípályáról a köveket talicskával a középállomáshoz a 29-es karommal.... Volt vagy 1000 kiló. Utánna meg Broxival fel kellet menni a starthoz a mountain dew rekláml*faszért.

Zsírosmacska ügyes voltál.
Vannak videoim.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Hát ezekhez mit is tegyek hozzá? ::), talán csak annyit, hogy én és még sok kispajtásom, akik csak az élvezet kedvéért járunk versenyre, meg mert déházni jó, -ráadásul a saját (megkeresett) pénzünkbõl vesszük a bringánkat, nevezünk, utazunk stb...- már egyre kevesebb élvezetet lelünk a versenyekben.

Ez nagyon nagyon szomorú a sportág jövõjét tekintve.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Igen, kb. 20e -ert kiviszik a fotocellat es a hozza valo programot. Az idomeres is tokeletes lett volna, raadasul amint beer a versenyzo egybol tudja az idejet, es az utolso befuto utan kb. 5 perccel mar nyomtathato a teljes lista az idoeredmenyekrol.

De hiaba, vannak akik ennel sokkal okosabbak. A vegeresmenyen ez latszik is...
Hogy mi lesz jovore? hat.. :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

jdp

jdp

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Teljesmértékben igaza van VOLE-nek, ezt a versenyt amit MAGYARBAJNOKI cím megszerzésére irt ki a szövetség így tudja csak megszervezni, hát el kéne gondolkozni ott egy- két embernek azon, hogy mi a fenének vannak ott. A legnagyobb probléma az idõ méréssel volt. Ma kishazánkban is léteznek olyan rendezvényt szervezõ cégek akik erre képessek: lásd (Veres). Ca 20-30e Ft-ért válalják az idõmérést, profin. Szerintem megérte volna. Sok versenyzõ, nézõ, hétvégéjét tették volna boldogabbá.

Üdv:jdp

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A franc egye meg, hogy mar megint nekem volt igazam...

Macsek, ha indultal, akkor tudnod kene, hogy az idomeres ossze-vissza volt, es ezert nem is lett befejezve a verseny. Lehet, hogy te nem lattad, mert mashol voltal, de az elit felnottek vonatban jottek le a palyan. Eredmenyhirdetes sem volt.

A szervezesrol csak annyit, hogy egy aruhazi fotocella volt, amin ha 30 -nal tobbel mentel at, akkor nem biztos hogy megallitotta az orat. Eleg komoly dolog. Valahogy ez uj szakagvezetoknek at kene gondolniuk ezt az evet, mert valami katasztrofa volt eddig.

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Na,én is megvagyok.A szervezés elég gyéééér volt senki se tudta merre hány méter.LCS kolega már szombaton mondta,hogy valszeg nem indul,mert...
A tobbiekkel nem találkoztam,bár,mint nézõ megállapítottam,hogy sok BMFT-s nem indult.A sípálya alsó részén lévõ dupla ugrató király volt. 8)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Indulni lehetett a versenyen, de en ugy hallottam, hogy nem tudtak befejezni, ezert valamikor maskor lesz megtartva.
Ha esetleg en tudom rosszul, akkor tenyleg irj egy eredmenylistat, vagy valaki aki ottmaradt.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Ha tényleg nem maradt el akkor írj egy eredmény listát!

Pedig megbízható forrásból hallottuk a hírt.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Szerintem meg nem maradt el a verseny. Sõt indúltam, bár eleinte nekem is az volt a véleményem, hogy a szervezõk maguknak csinálták a pályát. Miután használták az elvetemûltebbek, egész járható lett. Ez után a Beg által említett poros kanyaros százalékos rész kanyarja annyira szétesett, hogy a Nemíroknevet,nagyonmenõsrác elõttem csúszott ki a Boxxer/GT DHi-vel. Biza! Szóval tényleg expert szintû volt a pálya. A letörés mellett én 7 alkalomból 3X fejen/háton/hason közlekedtem. Valamikor letört a telóm a sarujának az elsõ füle (az a kis biz-basz ami a kereket hivatott tartani). Ezt már csak a vonaton vettem észre, mikor kiszedtem az elsõ kereket. Belegondoltam, hogy a letörés melletti részt és az utána következõ kissé gyökeres és elég kavicsos wallrideos részt már minden képpen így (törött telóval) tettem meg...

Szóval venni kell valami csõtengelyes cuccot ;D

Ezt leszámítva nekem tetszett a verseny is (a vége nem csúszott sokat, még a vonatot is elértem!) és az egész hétvége elég jó hangulatú volt. No hiába, sok biciklis rossz ember nem lehet!

ZSIROSMACSKA, akit megcsapott a ferrodol szaga, ezért megállt hûteni a fékét. ;D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nah, en mar lezuhanyoztam, ugyhogy majd folytatom... ;) ;D ;D ;D ;D

Szoval, annyit helyesbitenek, hogy a femkidobos utani ugratonak a leerkezoje ket fa kozott volt, nem pedig ket ko kozott. Aprosagnak tunhet igy, de nem az :-\ :D

Annyira tetszett a palya, hogy elhataroztuk, inkabb elmegyunk Miskolcra a 4X palyara ugralni, mert az valahogy jobb valasztasnak tunt.
Ki is ertunk, bar eleg sokat kellett tekerni a palyahoz, de megerte. Iszonyat jo az a palya, de a sik terep miatt eleg tekeros. A lenyeg, hogy mi nagyon jol ereztuk magunkat. A vonaton hazafele hallottuk a johirt, hogy elmaradt a verseny... ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Jot rohogtem rajta. Kiderult, hogy mi jartunk a legjobban.

Jah, hozza kell tennem, hogy a magyar DH versenyek egyre nevetsegesebbek. Na mindegy, ennyi. ::) :-X :-X :-X :-X :-X

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Úgy látom Én vagyok az elsõ aki hazaért errõl a "fergeteges" DH OB-ról.

Amit tudok azt leírok:

A pálya vonalvezetésérõl, akadájairól már a vonaton hallottunk nagy "V"-neg köszönhetõen, már akkor tudtuk, hogy durva hétvégének nézünk elébe.
Este fél 9 re megérkeztünk a SAUH-i pályaudvarra, ahonnan Újhely egyik pizzázójában töltöttük, éjszakánk egy részét, jópár DH-ssal. A helyi erõkkel "hadakozva" nehogy megpróbálják elvinni a bringáinkat. (arra a környékre nem nagyon kell szolit telepíteni)
Másnap reggel kelés, szerelés,... Délig nem mentünk 1 kört sem, csak fagyizni a városba:) (fagyi+pizza = Frírájd) 1 körül nekilódultunk a pályának, a közepétöl. Tudtam, hogy por lesz, de hogy ennyire azt gondolni sem mertem volna. Az alsó szakasz egész jó volt még a por ellenére is, de a letörésnél a szügyig érõ por erõsen lelohasztotta a kedvünket. A letörésnél új nyomvonalat találtak a "tervezõk" (Mogyi, Broxi,...). Az út jobb oldalán simán lelehetett jönni, csak a 20centis por kicsit megvezette a kereket. A pálya bal oldalán pedig egy létrát!!! befektettek a pálya fölé (a létrára tettek deszkákat, hogy ne a fokokon keljen "bicózni") és ez helyettesítette a letörést, kb. 2méter magasról kellett a 20-25 cm mély puha talajra érkezni. Az alsó részen csak ez volt ami nem tetszett (nekem).
Libegõzés fel, megnézzük a felsõ szakaszt is. Itt is elég poros volt a pálya felszine, de ez nem volt annyira zavaró. Van itt egy meredek szakasz, egy 90 fokos jobb kanyarral, ami vagy 10° al meredekebb szakaszra fordít rá, na ezt a kanyart 1x sem sikerült normálisan bevennem. Kábé 100m-rel lejjebb 1 útátugrás várt ránk, ez még nem volt ott 3 hete. Ez a jump 9 méteres volt. Az ugrató után egy szinte sima úton mehettünk az erdõben, aztán egy 12méteres útátugrás következett. Utána köves gyökeres szekcióhoz értünk amit egy térd magasságú fémkidobó díszített, nem tudom micélból, de szerintem nem sok értelme volt. Pár méterrel lejjebb egy nagy követ építettek be kidobónak, ennek az érkezõje 2, kb 5 mérette lévõ, egymástol alig 1,5méterre lévõ kö volt, elötte szénabálával, ezen senkit se láttam ugrani. Innen már csak a sípálya alján elhelyezett kábeldob széleibõl kialakított 2 ívet kellett legyözni ahoz, hogy éppségben visszaérjük a libegõ középsõ állomásához, bázisunkhoz.
Folyt.köv. (kifolyt a fürdõvíz)