Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha a felni és az agy megérdemli, akkor ugy küllõsor.
ha nem, akkor kukablues.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Üdvözlet.
Van 1 kerekem, amiben van egy 2-3mmes nyolcas. elég látható. valami írtó gagyi módon fûzték be, mer rozsdásak a küllõniplik, gondolom a küllõk se valami hüdejók. Naszóval, ahogy nézegettem, a 8as helyén már lett centírozva, hiszen a küllõ már majdnem eléri a felniszalagot, sõt el is éri. Lehet ezzel mégvalamit kezdeni?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez az oka, hogy ilyet fogok rakni hátra, mert gondolok a jövõre, mikor már esetleg még durvábban fogjuk csinálni az eresztéseket. Az elsõ agyam is hasonló elgondolás alapján került kiválasztásra (átütõs Novatech gyorszár betéttel), így amikor jövõ hónapban megveszem a Pike-ot, csak a betétet kell ki-, a perselyeket berakni, és már mûködik is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor már a gyári tengelyeset nem? mennyi idõt spórolna meg vele egy halandó, aki fél ilyennek nekiugrani....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az a novatec agy nagyon jó, amiben a gyorszár a 10 mm, egyszerû bele egy sima acélcsavaros tengelyt csináltatni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mindkettõtöknek igaza van. Egyébként én fogalmaztam slendriánul. Valóban a tengely a 10 mm, és húzózár van rajta.
Egyébként nem olvastam semmit félre, már láttam is képen ezt az agyat, de mielõtt még megvenném, gondoltam megkérdezlek benneteket, hogy megspóroljak egy felesleges utat a bótba.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
hátdemost tényleg. mert amit õ írt annak is van értelme, csak mégsem az amire talán gondolt.

már csak azért is jó az ilyet tisztázni, mert lehet félreolvasott vmit és most olyat keres ami nem létezik. na, nem akartam én kötekedni, meg cinikusnak lenni.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
jaj macs nem is te lennél :P de igazad van

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a hátsó papucs standard 10 mm-es szóval miért is ne férne bele?

Kösz a a segítséget. Fejbõl nem tudtam a méretet, és itthon sajna nincs tolómérõm, hogy le tudjam mérni. De bíztam abban, hogy fejbõl tudtok válaszolni.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
az inkább 10mm tengely húzózárral. nem?

már csak azért is, mert ha 10mm a húzózár akkor mennyi a tengely? és akkor az már elég csõtengelyes és akkor minek húzni.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a hátsó papucs standard 10 mm-es szóval miért is ne férne bele?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kérdés:

A Novatech-nek van olyan hátsó agya, melyben 10 mm-s húzózár van. Ekkora átmérõvel belefér még a standard hátsó papucsba, vagy ehhez már olyan váz kell, ahol cserélhetõk a hátsó papucsok?

Valahol egyébként elérhetõ valami technikai anyag és típusismertetés a Novatec anyakról, mert a gyártó honlapja használhatatlan, a hazai forgalmazó-é is alig jobb, egyébként pedig mindketten sz*nak válaszolni az e-mailben küldött érdeklõdésemre?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Jahh, velem lehet a problema, mert CCben gondolkodom... Ott meg inkább szempont, hogy ha gebasz van, akkor szerelhetõ legyen.

Mellesleg, ennél a megoldásnál én még tartanék attól is, hogy mi van akkor, ha ugye alacsony nyomáson lekoppan a felni, és bár ugye nincs felütéses defekt, de elenged a külsõ-felni kapcsolat (mert ugye nem erre van tervezve egyik sem), és hipp-hopp elillan a levegõ... És ha mindez komolyabb tempónál történik, az elég rossz lehet...

X.

Ui.: nem azért óckodom a gányolt megoldásoktól, mert miller vagyok, hanem azért, mert nem tartom õket annyira megbízhatónak, mint a kutatás-fejlesztés eredményeként létrejövõ "gyári" megoldásoktól. Inkább megveszem az olcsóbb, hagyományos megoldású dolgokat.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
:-)
amíg olcsón kapok belsõt tömegével, addig nó problem.
nekem mindössze azért nem kell ez az egész, mert elég sok levegõ van benne, ahhoz hogy ne üssem fel, így jó a belsõs megoldás(bár lehetne könnyebb, de túlélem)
majd ha egyszer lesz felesleges pénzem ilyen gumikra(drágább) ilyen felnire(drágább) akkor majd...:-)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

semmitõl?
és mire jó egy gányolt tubeless?
ja, lehet mondani h azom van.
ééértem.
én maradi vagyok, bocsánat.

Nem te hülye vagy bazzeg:D
Miért jó gyánolni?Mert olcsó.Ennyi nem kell vele foglalkozni.
Öt év múlva úgyis tubeless lesz a te kereked is;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a tubelessel soha nme lesz felütéses defekted, és mehetsz pont amiatt, hogy nem kell félni a felütéstõl, alacsonyabb nyomáson is. (annál alacsonyabbal mint amivel normál belsõvel mennél) - ha meg dh belsõt veszel, akkor ez ahhoz képest suly nyereség, mert a dh belsõvel ugyan mehetsz 2 bar-on is, meg duplafalú külsõvel, csak ez sima 800 grammos külsõnél is ugyanugy tubeless lesz, és ugyanugy nem kapsz felütéses defektet. ennyi.
akinek megéri a macerát, annak jó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen igen....
:-)
csupa haszon
de legalább tubeless-ünk van.

cserébe mindjárt megkapom hogy milyen negatív vagyok, meg folyton kötöszködöm, meg mért nem vagyok az újítás(bonyolítás) híve.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

semmitõl?
ééértem.

Hmmm... van benne mondjuk 100 gram latex, meg egy belsõ is... vagyis hurá mert súlyban nem nyertünk semmit, viszont macerás, kifolyhat, szétjöhet, leereszthet, és ha mindez az erdõben történik, akkor szívsz...

dejó :D

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
semmitõl?
ééértem.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

gányoljunk otthon:-)
pur hab még nem jutott senkinek az eszébe?
az is elég c*gány megoldás, nem csak ez.

végigolvastam, igazából azt a pontot nem értem, mikor beleteszi a belsõt, akkor minek vágja szét, mikor csak FEL KÉNE FÚJNIA.
és semmi további probléma.

És az mitõl tubeless?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.