minnel kemenyebb a gumi annal nehezebben fordul le!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Indította
Winethoo
, 2003. január 28. 15:35
Írta 2003. március 05. - 16:11

Írta 2003. március 05. - 16:01

MudCow: a Mofo nem külön elsõ hátsó mintás, mert nekem olyan volt. ??? Azért az tesz majd az irányíthatóságnak, ha beteszed elõre a hátsó gumit.
Írta 2003. március 05. - 13:10

Vélemény: a nagyobb nyomáson tartott gumi sztem kevésbé hajamos a lefordulásra, mint az alacsony nyomású. De ez nem biztos. Velem ez akkor fordult elõ, amikor haverom triál bicóját elvittem egy körre, és az elsõ kerékben volt vagy fél bar, hát le is jött a felnirõl szépen.
Másik vélemény: vedd meg az én elsõ kerekemet, olcsón odaadom... ;D
Másik vélemény: vedd meg az én elsõ kerekemet, olcsón odaadom... ;D
Írta 2003. március 05. - 12:07

Hát, ami azt illeti, az Airlines sem a vastagságáról híres....
Szerintem nincs értelme az átfûzetésnek, ha hamar lesz másik elsõkereked. Addig csak elbírja valahogy, max. óvatosabb leszel durva kanyarokban. SzvSz hátulról könnyebben fordul le a gumi.
Szerintem nincs értelme az átfûzetésnek, ha hamar lesz másik elsõkereked. Addig csak elbírja valahogy, max. óvatosabb leszel durva kanyarokban. SzvSz hátulról könnyebben fordul le a gumi.
Írta 2003. március 05. - 11:57

Helló srácok. Nekem is hasonló problémáim lehetnek. Most vettem hátsókereket. Szép, nagy, brutális, erõs, okos, kávétfõz meg minden. De nem is itt a gond. A régi hátsómról levettem a MOFO-t és áttettem az elsõre ami egy noname szimplafalú. Ráadásul a belsõm meg MAXXIS DH ami ugyebár 2.5-tõl megy fölfelé. Eddig hátul nem volt baj ezzel a párossal, de ott a felni is jobb volt. Most le fog fordulni? Vagy ha kis nyomáson használom akkor nem? Vagy az mindegy?
Ja és mondjuk még idén lesz új elsõkerekem, megéri addig is átfûzetni a régi hátsó felnit (Vuelta airlines 1) elõre, vagy nem olyan nagy gáz?
Elõre is köszi!
MudCow
Ja és mondjuk még idén lesz új elsõkerekem, megéri addig is átfûzetni a régi hátsó felnit (Vuelta airlines 1) elõre, vagy nem olyan nagy gáz?
Elõre is köszi!
MudCow
Írta 2003. március 05. - 11:35

zyl
Nyugodtan bevállalhatsz egy 2.1"-es gumit. Az még jól fog állni rajta. És nem is olyan drágák. A Maxxis 2.1"-esei elég széles futófelülettel vannak, és relative olcsók is.
Nyugodtan bevállalhatsz egy 2.1"-es gumit. Az még jól fog állni rajta. És nem is olyan drágák. A Maxxis 2.1"-esei elég széles futófelülettel vannak, és relative olcsók is.
Írta 2003. március 05. - 10:38

Tudja valaki, hogyan lehet kiszedni a csapágyakat és a tengelyt egy nem kónuszos elsõ agyból? Tuningolni akarok rajta, azért kéne az info.
Olyasmi tengelyt szeretnék bele varázsolni, amilyen a bmx agyakban is van. Olcsóbb lenne, mint egy átütõs villa+agy és gondolom fokozná az elsõ kerék stabilitását. Csinált már valaki ilyet? Vagy hülyeség az egész?
Olyasmi tengelyt szeretnék bele varázsolni, amilyen a bmx agyakban is van. Olcsóbb lenne, mint egy átütõs villa+agy és gondolom fokozná az elsõ kerék stabilitását. Csinált már valaki ilyet? Vagy hülyeség az egész?
Írta 2003. március 04. - 22:25

Zyl: az a felni, amelyiken 1.95-ös gumi van, elbírja a 2.1-est is. Az még nem fordul le. Az ilyen lefordulásos bulik a >2.35-ös gumiknál jönnek elõ általában sztem. Vagy nagyobbat akarsz?
Írta 2003. március 04. - 20:07

Na most vagyok nehez helyzetbe.
Teljesen standard a helyzet: Szuksegem lenne a nagyobb gumira, viszont a felni nem eleg szeles hozza. A penztarcam tul vekony ahhoz, hogy vegyek egy felnit. Mert ha vennek, akkor csakis jot, es ha az egyiket cserelnem, illendo lenne a masikat is cserelni.
Most akkor maradt 2 lehetosegem:
-Vagy keregetek meg egy par ezrest, es veszek egy uj felnit, pontosabban kettot (bonus: hallgathatom anyam sirasat, hogy mar megint koltottem egy huszast erre az **** biciklire ;D :-[ )
-Vagy hagyom a francba, es kihuzom ezt a szezont is 1.95-ossel. (az egyik raadasul slick- szinture kopott)
Most akkor mi tevo legyek?
Teljesen standard a helyzet: Szuksegem lenne a nagyobb gumira, viszont a felni nem eleg szeles hozza. A penztarcam tul vekony ahhoz, hogy vegyek egy felnit. Mert ha vennek, akkor csakis jot, es ha az egyiket cserelnem, illendo lenne a masikat is cserelni.
Most akkor maradt 2 lehetosegem:
-Vagy keregetek meg egy par ezrest, es veszek egy uj felnit, pontosabban kettot (bonus: hallgathatom anyam sirasat, hogy mar megint koltottem egy huszast erre az **** biciklire ;D :-[ )
-Vagy hagyom a francba, es kihuzom ezt a szezont is 1.95-ossel. (az egyik raadasul slick- szinture kopott)
Most akkor mi tevo legyek?
Írta 2003. március 04. - 14:29

Szerintem nem való 23 mm széles felnire 2.3-mas gumi. Ahhoz kb 27-28 mm kell.
obersmith
Mavic X221 király. Olcsón jót. De a Mach 1 Tequila is jó, a Zac 2000 is jó, és a Vuelta Kronos is jó. mind < 5000 HUF kategória.
obersmith
Mavic X221 király. Olcsón jót. De a Mach 1 Tequila is jó, a Zac 2000 is jó, és a Vuelta Kronos is jó. mind < 5000 HUF kategória.
Írta 2003. március 04. - 14:19

Írta 2003. március 03. - 20:11

Írta 2003. március 03. - 20:07

arra ra lehet dobni nem lesz kulonosebb baja!
annyi hogy balonosabb lesz a gumi! de ez nem baj
annyi hogy balonosabb lesz a gumi! de ez nem baj
Írta 2003. március 03. - 20:00

Írta 2003. március 03. - 19:44

Írta 2003. március 03. - 19:29

Na es a Mach1 Tequila? (Tessek a Mach 1 bol kiindulni... ;D )
Asszongyak nekem, hogy erre a felnire ne tegyek fel 2.35-os kulsot, mert lefordul. Masok meg azt mondjak, hogy a 2.35-os meg pont belefer a keretbe. Megaztan nem tul jo egy CC-s felnire fr kulso. Most akkor valaki tiszteljen meg a velemenye leirasaval. Kosz!
Asszongyak nekem, hogy erre a felnire ne tegyek fel 2.35-os kulsot, mert lefordul. Masok meg azt mondjak, hogy a 2.35-os meg pont belefer a keretbe. Megaztan nem tul jo egy CC-s felnire fr kulso. Most akkor valaki tiszteljen meg a velemenye leirasaval. Kosz!
Írta 2003. március 03. - 19:22

Írta 2003. március 03. - 16:07

Írta 2003. március 03. - 15:51

koszi bar a kepet mar lattam es nem sok dologra jottem ra abbol sem, a pdf meg angol en meg nur auf deutsch.
felni tema: sun rhyno lite ~4eft nagyonjo strapa biro fekni es nem nagyon nehez!
duplafalú ez is, ugye?
Írta 2003. március 03. - 14:49

koszi bar a kepet mar lattam es nem sok dologra jottem ra abbol sem, a pdf meg angol en meg nur auf deutsch.
felni tema: sun rhyno lite ~4eft nagyonjo strapa biro fekni es nem nagyon nehez!