Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3825 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hat a sok zsir is bir bizonyos helyeken artalmas lenni. Nekem a kb. 2 honapos Deore hatso tf-es agyamon a szabadonfuto doglott meg azert, mert tul sok volt benne a zsir :( A kalapacsok beleragadtak a zsirba, aztan szepen ledaraltak a fogak felet belul :o Persze ugrott, meg minden egyeb baja volt. Kitisztitas utan meg ment kb. 2 hetet aztan most megint ugrik, es csunya hangja van. :'(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nem hiányzik belõle golyó! :)

Pont egyel kevesebbnek kell lennie. Ha annyi lenne benne, amennyi belefér szemre, akkor megszorulna elõbb-utóbb. Én kipróbáltam :)

Kattogás: ? Nem tudom. Zsírt neki! :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Amikor szétszedtem az agyaimat azt tapasztaltam, hogy így ránézésre mintha egyel kevesebb golyó lenne bennük (2002-es tf. Deore). Ez mos természetes, vagy valami gond van vele vagy így kell lennie, vagy nem ? Azért parázok egy kicsit, mert 4 hónap használat után elkezdett kattogni az elsõ. Mit lehet ez ellen tenni ?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
meg valahol osszerakjak a bringadat is!!!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
nem.. ott spécin kicsit visszafelé is tekerik a küllõt és így már nincs gond...

pitzu

pitzu

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Azt nem tudom, hogy a gyári bringáknál hogy fûzik a kereket. De szerintem ott ilyenre biztos nemfigyelnek,hogy megmozgassák a kereszteket és utána még egyszer centírozzanak.
A Trek-em eredeti kerekei már 4 évesek lesznek,de még nem voltak centírozva, és nem azt sem vettem észre,hogy ütnének...Pedig használtam elég rendesen õket,és nem vagyok pillekönnyû.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pitzu

Ez normális, de csak egy nem rendesen megfûzütt keréknél. :)
Komolyan! A rendesebb helyeken a kereket megtapossák (igen, lábbal) vagy egyenként a keresztezésnél megfeszítik csavarhúzóval, egyéb alkalmas szerszámmal. Ami azt idézi elõ, hogy a küllõk felveszik a végleges helyüket a kerékben. Ez után még egyszer után szokták centírozni a kereket. És így lesz kész. És ha így teszed a bringádba, már nem recseg, vagy esetleg egy-kettõ küllö hallat hangot magáról.

Amúgy félni nem kell, ha tárcsás, akkor nulla probléma gyakorlatilag. Ha V-fékes, érdemes megnézni, nem üt-e nagyon, miután beálltak a küllõk.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
hayes tárcsás agy+ DS XC2... össz 18e HUF itt:
http://www.bikemag.h...d=4&aproid=3482

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Szerintem meg inkább itt: www.biketrials.hu

;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
triál ügyben talán itt érdemesebb próbálkozni ;)

-Peti-

-Peti-

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Szevasztok!
A triálosoktól szeretnék tanácsot kérni, felnivásárlás ügyében. Milyen felnit vegyek(kb. a 10 rugós árkategóriában)+milyen fékpofát ajánlotok hozzá maguraba+milyen aggyal érdemes fûznöm stb...

Várom tippjeiteket! :-\

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts
Ras: Nekem ilyen akkor is szokott lenni, amikor meghúzom a küllõimet. Meghúzom, és utána egyik a másikon csúszik (?). Vagy nem?
De ha megmozgatod az összes küllõt, akkor is szoktak nyikorogni, de ez nem baj sztem.

pitzu: Elsõ alkalom, azt kész, többé ilyen nem lesz.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
belefér talán, de azért nem árt majd utána megcentrírozni/húzni kicsit ;)

pitzu

pitzu

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Elég magasnak tûnik az ár...Inkább illene a hátsó agyra,mint az elsõre.
A Ds2 kb 480 gramm,nem a legkönnyebb,de remélem nem lesz vele sok veszõdség.
Talán annyi különbség lehet a Ds1 és Ds2 között, hogy az utóbbiban a dupla falon kívül van két merevítõcella is(vagy hogy hívják).Bár nem vagyok benne biztos...

Ma beraktam az új kerekeimet és gurultam vele egyet a garázsban.
Az elsõ alkalommal úgy recsegtek a küllõk,hogy megilyedtem!Ijesztõ!Mi történik ilyenkor?Behelyezkednek a küllõk?Nyugtasson meg valaki,hogy ez normális!

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
Megveszem a SingleTrack-et.
Köszi a segítséget. 8)

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Szóval a Zöld Pontban valóban olcsó a 32-es tárcsás American Classis elsõ agy, 7600. Csak azt nem értem, akkor miért 130 dollár a gyártó oldalán http://www.amclassic..._Disc_Hubs.html?
Még egy kérdés... ;D Mi a különbség a DS1-XC és a DS2-XC között? ??? A Sun oldalán néma csönd van az utóbbiról, és a neten sem igazán leltem hasznos infót.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Öcsémnek SingleTrack-je van párban, és egy: jól néz ki, kettõ: király! három: olcsó.

Ár/érték arányban verhetetlenek a tajvani Sun felnik.

Nekem, ha most kellene kereket fûznöm, akkor amúgy a Single Track és a Mavic F 219 között válogatnék, és akkor döntenék a Mavic javára, ha több pénzem lenne. (az 7500 HUF/db, a Sun meg csak 4500-5000 HUF/db) Kicsit vékonyabb ugyan, de van olyan erõs, és mindenképpen könnyebb! Fekete, és van 32-es is.

A Bike+ nak van felete küllõje, anya nélkül 55 ft/db Még mindig olcsóbb, mint egy fekete DT 130 HUF/db-ért. (mondjuk abban van anya, de annak darabja kb 5 HUF)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
http://www.kfki-isys...many/kullo.html

mastiff

mastiff

vendég

• fórumtag
  • 148 posts
Tárcsfékes kell, úgyhogy asszem maradok a SingleTrack-nél. Bár a problémám az, hogy 32-es szinte sehol sincs (legalábbis én még sehol nem találtam :'() mindenhova csak rendelésre hoznak. A DW az nem a SunRingle Rhyno Lite TCB Rim megfelelõje ?
5let esetleg, hogy hol lehet kapni DW-t 32 lukasban azonnal ?
Thx

mastiff

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
MG: azt hiszem a www.biker.hu-n van küllõhossz számító program.

mastiff: ha tárcsafékes, akkor Singletrack, ha V akkor Ditch Witch. Mindkettõt használtam, illetve most is DW van. Ár/érték arányban szvsz verhetetlen.