Most vettem egy mavic 321d+xt agy+wtb küllük=22e huf... syerintetek megerte?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Indította
Winethoo
, 2003. január 28. 15:35
Írta 2003. március 19. - 18:58

Írta 2003. március 19. - 18:51

hát ha jól értem ez egy hátsó felni... ( ???)
akkor pedig a tárcsa van a bal oldalon, a stzabadonfutó a jobb oldalon, tehát a tárcsa felé kell dõlnie 5 fokot...
ha elsõ felni, akkor dettó, csak nincs ott a szabadonfutó ami beleköpjön a levesbe...
ugassatok le ha a józan parasti eszem félrebeszél :
akkor pedig a tárcsa van a bal oldalon, a stzabadonfutó a jobb oldalon, tehát a tárcsa felé kell dõlnie 5 fokot...
ha elsõ felni, akkor dettó, csak nincs ott a szabadonfutó ami beleköpjön a levesbe...
ugassatok le ha a józan parasti eszem félrebeszél :

Írta 2003. március 19. - 17:42

Írta 2003. március 19. - 17:19

A 2.2 lehet, hogy tényleg jó lenne, de a gáz hogy némelyik 2.2-es vastagabb mint egy másik gyártó 2.35 ös külsõje. Nekem egy vékonyabb 2.35 is jó lenne, de lehet, hogy addig gyûjtök inkább amíg nem tudok felnivel együtt venni egyszerre, mondjuk Mach1 520-ról van valakinek tapasztalata? Esetleg valami Vuelta excaliburFR szerû csak ne sárgába?
A raadiál fûzésnél úgy tudom az a lényeg, hogy jó minõségû kovácsolt agy legyen.
Nyílván benne van ez is a pakliban. Ezért lenne jó nem "kiszámítva" venni egy kûlsõt, hanem inkább kisebbet venni, de biztosra menni De jól megmondtam.

A másik dolog: A Vuelta Excalibur egy jó felni. 2 haveromnak is az van, és asszongyák, hogy nagyon jó freeridera. (tudni kell, hogy mind a kettõ gép össztelós, DH bringa) JA, és kapható feketében is.

Írta 2003. március 19. - 10:02

A 2.2 lehet, hogy tényleg jó lenne, de a gáz hogy némelyik 2.2-es vastagabb mint egy másik gyártó 2.35 ös külsõje. Nekem egy vékonyabb 2.35 is jó lenne, de lehet, hogy addig gyûjtök inkább amíg nem tudok felnivel együtt venni egyszerre, mondjuk Mach1 520-ról van valakinek tapasztalata? Esetleg valami Vuelta excaliburFR szerû csak ne sárgába?
A raadiál fûzésnél úgy tudom az a lényeg, hogy jó minõségû kovácsolt agy legyen.
Írta 2003. március 19. - 08:04

Országútinél érdemes 36 vagy 32 küllõs elsõ kereket radiálisan fûzetni? Mik a radiális fûzés hátrányai? (azt tudom, hogy tárcsafék nem használható... 8))
Mennyire komoly agy kell hozzá? Sora/Dura Ace ?
Mennyire komoly agy kell hozzá? Sora/Dura Ace ?

Írta 2003. március 18. - 20:58

szlatmik: Nekem is ez a problémám per pillanat, és lehet, hogy kiegyezek egy 2.2-esbe. És akkor eltalálom (talán) az arany középutat. Bár errõl is megoszlanak a vélemények...
Írta 2003. március 18. - 10:47

szlatmik
Egy ilyen felnire simán felmegy a 2.1"-es gumi. Még a 2.35" is, de az már nem az igazi. De sokan használják így. Szóval no para!
Rhyno Lite: szerintem "best rim ever made" és nem csak azért, mert nekem is ez van. Nézzétek meg az mtbr.com-on a post-okat. Nem sok felni kapott 4.5 feletti átlagot, és ott van cc-s is és dh-s is....
Egy ilyen felnire simán felmegy a 2.1"-es gumi. Még a 2.35" is, de az már nem az igazi. De sokan használják így. Szóval no para!
Rhyno Lite: szerintem "best rim ever made" és nem csak azért, mert nekem is ez van. Nézzétek meg az mtbr.com-on a post-okat. Nem sok felni kapott 4.5 feletti átlagot, és ott van cc-s is és dh-s is....
Írta 2003. március 17. - 18:05

Én simano(nem tom valami noname) agyat használok,és érdekes modon 1 éve nyúzom kemény hegymenetekkel,de eddig semmi baja.Csak azt nem értem,hogy ez az agy jobban birja a szadulást,mint az elözö xt agyam volt.....
Írta 2003. március 17. - 17:48

Lehet, hogy rossz adatot mondtam. A felni két pereme között belül a táv 18mm, de kívül a két fékfelület között a táv 23mm. Egyébként melyiket szokás mérni?
Írta 2003. március 17. - 16:06

Írta 2003. március 17. - 15:28

Írta 2003. március 17. - 11:26

Írta 2003. március 17. - 11:25

Sziaszok, lenne egy kérdésem ugyanis a 188mm-es felnimre új külsõt szeretnék, de félek, hogy esetleg túl nagyot vennék és akkor lefordul a gumi. Szerintetek max. mekkorát szabad fölrakni?
Írta 2003. március 17. - 11:20

Más:
A vuelta-nak van egy XRP VTS disces komplett kereke! Érdemes Bele lovét fektetni? ( a bike's guideban láttam)
60 róka
A vuelta-nak van egy XRP VTS disces komplett kereke! Érdemes Bele lovét fektetni? ( a bike's guideban láttam)
60 róka
Írta 2003. március 16. - 18:11

Írta 2003. március 16. - 18:03

A meg elmegyen azt ertettem, hogy a sulya meg ugy ahogy jo, a felso hatar. Es ezt a felnit talan meg be lehet tenni egy CC gepbe, de nagyobbat hulyeseg.
A Rhyno termeszetesen sokat bir, tobbet mint ami egy megszokott CC bicajnal kell, ezert irtam amit.
A Rhyno termeszetesen sokat bir, tobbet mint ami egy megszokott CC bicajnal kell, ezert irtam amit.
Írta 2003. március 16. - 16:38

a rhino azert a kemeny cc-nel is tobbet bir!
nalunk trial-ek hasznaljak (megfurva)
nalunk trial-ek hasznaljak (megfurva)
Írta 2003. március 16. - 16:30

Ditch Witch: Nehogy mar CC re hasznaljuk
!
Hatulra is boven eleg ugralni, elolre talan meg sok is.
Ez 30mm es. 2-3 mal szelesebb mint a rhyno light. American Classic aggyal meg egyszeruen badarsag befuzni.
Rhyno Light: Nagyon kemeny CC re hatra meg elmegy -nalam az van, jo, mert merev
De elolre ez is SOK
A SUN DS XC2 jo CC re.
Cr18-American Classic ot hasznaltam elol, nagyon kellemes
A Singletrack meg jo a Bear be elore
Rhyno meg hatra. Szerintem eleg. A tobbivel /mamuth, d321/ tok nehez, lomha lesz a gep... De ha felfele amugy is tolod.... akkor had szoljon!

Hatulra is boven eleg ugralni, elolre talan meg sok is.
Ez 30mm es. 2-3 mal szelesebb mint a rhyno light. American Classic aggyal meg egyszeruen badarsag befuzni.
Rhyno Light: Nagyon kemeny CC re hatra meg elmegy -nalam az van, jo, mert merev

De elolre ez is SOK
A SUN DS XC2 jo CC re.
Cr18-American Classic ot hasznaltam elol, nagyon kellemes

A Singletrack meg jo a Bear be elore
Rhyno meg hatra. Szerintem eleg. A tobbivel /mamuth, d321/ tok nehez, lomha lesz a gep... De ha felfele amugy is tolod.... akkor had szoljon!
Írta 2003. március 13. - 12:48

Elsõ agyról van szó, szóval a benne található alkatrészek száma kb. 3. Tökig nyomtam zsírral, így kicsit jobb lett, de még mindíg nem az igazi.