Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Megnéztem a típust és elovastam újra a cikket, (na meg tanultam is errõl ezt-azt).
ugyanezt az agyat akarod átalakítani?
szerintem ezzel a csapággyal túlhatározott a rendszer, ha a bal oldalon a szokásos O-elrendezés szerint marad a csapágy megtámasztva. az ilyen beépítéseket vezetõcsapágyazásnak nevezik és ekkor az ellentétes oldalra már csak egy sugárirányú terhelést felvevõ csapágyat szoktak elhelyezni (hengergörgõs).
az, hogy egy átl. hátsó agyban 4db csapágy van ne tévesszen meg, hisz azok páronként függetlenek!!!!
ÁLT:az igaz, hogy az egysorosok kis mértékû szögbeállásra képesek, de pont e miatt képesek félig-meddig ferde hatásvonalúként mûködni, és így a tengely két végére beépítve (O-elrend.) nagy szögmerevséget nyújtani (~hatásvonalak metszéspontja). ez egy csap. esetében mindenképpen kisebb.
egy 17-es tengelyre az egysoros, vékonygyûrûs D=30, B=7 és már abban is elég kicsik a golyók, így ez (D=26, B=7) elég soványnak tûnik, és a gördülési ellenállása is elég komoly lehet, fõleg igy tömített verzióban (nagy gördülõkör + kis golyók = nagy görd. ell.)
mindenesetre, ha tudod kérdezd atomot, hisz õ a val. használta is nem csak elmélkedett róla :)

köszi a segítséget!;)

akkor marad a két eredeti csapágy, és nem szarozok nagyobb tengelyátmérõvel, csak csavarossá alakítom
köszke
Autist Team:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kell hozzá egy kónuszkulcs, meg egy sima villás. kilazítod az egyik oldalon, a kónuszt beljebb tekered picit és megszorítod. visszarakod a villába gyorszárral megszorítod és ha nem kotyog és nem szorul akkor jó.

u.i.: de ha vágod az angolt akkor van egy 20 oldalas manuálom a kónuszos agyak szerelésésnek rejtelmeirõl

BikerH8

BikerH8

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hogy lehet szétszedni az agyat? Van itthon egy régi bicajkerék, azon megpróbálnám elõször...
Vagy ha vennék egy másikat szerintetek mennyiért cserélnék le?
Bakker most 100forintom sincs épp a szervízhez, viszont nagyon ráérek:)

A félreértések végett tleg nem a kétoldali meghúzással van gond az agynál- most nézem nem is csak oldalirányba hanem kicsit széltibe is mozog..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nem szétszedni akarja, hanem lecserélni. De lehet, hogy még azt se.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
az agy szétszedéséhez nem kell kifûzni a kereket.
de vidd inkább szervízbe, minél elõbb, érhetnek még kellemetlenségek, ha lötyög az agy

BikerH8

BikerH8

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszi PTamás....-nah erre vártam, akkor semmi extra csak húzzam...+a szapi na csak lesz valami:) Megyek is a pincébe:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
És kellenek (legalábbis általában) új küllõk.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

BikerH8

BikerH8

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszi a szappanost megpróbálom:) hátha..
Az agy valami márkátlanabb darab, annyi van halványan rajta hogy casft.
Mondjuk azért nem merem kicserélni, mert a küllõk áthúzása gondolom bonyolultabb mûvelet már egy kicsit..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A gumileszedõ kissé hajlított végét (amivel leszedted a gumit) beleakasztod a felni premébe, és izomból...
White Horse

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
igen ma ilyen napom van: Feltöltött kép

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
endroo: írtam, hogy vigye szervízbe, ha gond... miért kell ezzel foglalkozni egyáltalán
talán unatkozol?

ha mégis meg akarja húzni õ (elég egyszerû mûvelet) itt tud segítséget kérni

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vagy körbekened szappannal és felcsúszik rá a külsõ ;)

málna: ha a defekt ekkora gond, akkor szerinted bele kell menni a kónusz kérdésbe? :)

BikerH8

BikerH8

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
A gumit már leszedtem, (van gumileszedõm 3 is) vissza is raktam, csak azzal a 15 centivel van a második oldalon problémám ami a különbség, és akárhogy húztam,(gumileszedõvel is) nem akar megnyúlni:) na nem megnyújtani akarom csak azt az egy centit valami módszerrel visszatenni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem jó kis 100 hufos van, 2.1-es gumit manipulálok vele, és tök jól kezelhetõ, és még a felnit sem "vassza" szét.
White Horse

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

A legjobb a gumileszedõ névre hallgató aranyos. 100HUF 1 db (a mûanyagból). Irány a bicóbolt és vásárlás! Ha nem akarsz ennyit költeni rá, akkor csavarhúzó, amivel jól szét lehet barmolni a felni szélét.

nekem a gagyi nem bírta leszedni a dh gumimat elhajlott de gyengébb gumikhoz jó az az olcsó is ,és vassza szét a felnit :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
lehet kapni boltba ún. gumileszedõt, az szükséges a fel/leleszerélshez
van fém és mûanyag. ha kézzel le tudtad szedni a gumit, akkor elég a mûanyag is, ez legalább nem tudja megsérteni a friss belsõt. fémet csak legvégsõ esetben érdemes használni (amikor már nagyon hajlik a mûanyag)

de ha betolod egy szervízbe, fél perc alatt megcsinálják, ha jófejek, ingyen

agy: szerintem kilazult a kónusz, csak meg kell húzni, ha nem segít szétszedni és kiderül. shimano agy?

BikerH8

BikerH8

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Van még egy problémám: az elsõ agy a bringámon jobbra-balra mozog, ami kb a keréknél oldalmozgásban már kitesz 1 centit.. az agy és a középsõ rész amin forog (asszem monoblokknak hívják?)- eközt mozog. Mi lehet a baja??

Inkább ide írogatok tanácsokért, mert itt a szerelõ mindenért elkér egy csomó pénzt.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A legjobb a gumileszedõ névre hallgató aranyos. 100HUF 1 db (a mûanyagból). Irány a bicóbolt és vásárlás! Ha nem akarsz ennyit költeni rá, akkor csavarhúzó, amivel jól szét lehet barmolni a felni szélét.
White Horse

BikerH8

BikerH8

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
most kellett elõször a bringámon belsõgumit cserélni, mert belementem egy szögbe..
-jól befürödtem vele, most itt állok egy félig visszarakott külsõvel, a csere már megvolt, csak a gumikülsõ másik felét nem tudom beilleszteni, mert ugyebár a drótperem rövidebb mint a felni kerülete( ezt nem azért írtam h lássátok hogy ilyeneket is tudok:)
Milyen szerszám kell hozzá vagy fogás, vagy mi a fenét csináljak vele??

Köszi: Andi

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Megnéztem a típust és elovastam újra a cikket, (na meg tanultam is errõl ezt-azt).
ugyanezt az agyat akarod átalakítani?
szerintem ezzel a csapággyal túlhatározott a rendszer, ha a bal oldalon a szokásos O-elrendezés szerint marad a csapágy megtámasztva. az ilyen beépítéseket vezetõcsapágyazásnak nevezik és ekkor az ellentétes oldalra már csak egy sugárirányú terhelést felvevõ csapágyat szoktak elhelyezni (hengergörgõs).
az, hogy egy átl. hátsó agyban 4db csapágy van ne tévesszen meg, hisz azok páronként függetlenek!!!!
ÁLT:az igaz, hogy az egysorosok kis mértékû szögbeállásra képesek, de pont e miatt képesek félig-meddig ferde hatásvonalúként mûködni, és így a tengely két végére beépítve (O-elrend.) nagy szögmerevséget nyújtani (~hatásvonalak metszéspontja). ez egy csap. esetében mindenképpen kisebb.
egy 17-es tengelyre az egysoros, vékonygyûrûs D=30, B=7 és már abban is elég kicsik a golyók, így ez (D=26, B=7) elég soványnak tûnik, és a gördülési ellenállása is elég komoly lehet, fõleg igy tömített verzióban (nagy gördülõkör + kis golyók = nagy görd. ell.)
mindenesetre, ha tudod kérdezd atomot, hisz õ a val. használta is nem csak elmélkedett róla :)