Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Please log in to reply
899 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Megtaláltam a panellakásban a tuti rezgéscsillapító megoldást, bár lehet, hogy többeteknek ez már eszébe jutott én totál véletlenül jöttem rá, a lényeg, hogy a görgõ alá vastag gumilábtörlõt teszek. Nagyon tuti megoldás, szõnyeggel is kisérleteztem, jelenleg a gumilábtörlõ/szõnyeg kombó van. A rezgés nullára csökkent még nagy tempónál is.

Én is pont most jutottam el ehhez a megoldáshoz, pontosabban én vettem egy autós gumiszõnyeg készletet. Elég sok megoldás megfordult a fejemben, a Praktikerben találtam mosógép alátétet, a Decathlonban tornaszõnyeget, de ezek elég drágák voltak (bár a kifejezetten görgõzéshez készült Elite/Tacx szõnyegek 20e ft fölött vannak, ezekhez képest minden más megoldás kifejezetten olcsó)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
átolvasva a topikot a fixgörgõt találom szimpatikusabbnak, márcsak választani kellene.. az alábbi kettõ közül melyiket lenne érdemes?
http://piacter.bikem...=262849&cat=500
http://piacter.bikem...=270249&cat=500

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Én is panelban, de nálam nem rezeg semmi. Mondjuk valószínû azért, mert nagyjából minden más, mint nálad. :) Mtb 1,5-ös slick-kel, laminált padló szigeteléssel, azon még egy pvc padló meg a görgõm lábain vastag gumi borítás van.

Más:
A mostani gumim nem teljesen slick, van rajta negatív vízelvezetõ minta. Vajon hallhatóan halkabb lenne, ha teljesen slicket raknék fel?

biztosan, igen!!! próbáltam hurricannal , és ugye annak a közepén nincsen borda, csak a kerékkel párhuzamos vízelvezetõ. Utána ráraktam az orsz utit, na ott olyan csend volt hogy elsem hittem. Tudom hogy nem 1 kategória az orsz uti meg monti, de egy full slick 100% hogy montiba is halkabb.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Khm-khm. Visszaolvasva a hsz-t gondoltam, hogy valaki meglovagolja a poént. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Panelban tekerek és az egész padló rezeg. Barátnõm a szoba másik végében érezte a vibrálást.

Én is panelban, de nálam nem rezeg semmi. Mondjuk valószínû azért, mert nagyjából minden más, mint nálad. :) Mtb 1,5-ös slick-kel, laminált padló szigeteléssel, azon még egy pvc padló meg a görgõm lábain vastag gumi borítás van.

Más:
A mostani gumim nem teljesen slick, van rajta negatív vízelvezetõ minta. Vajon hallhatóan halkabb lenne, ha teljesen slicket raknék fel?

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
érezte?
és mióta nem rezgetsz neki nem morcosabb?
nem szólt még, hogy inkább vedd ki azt a lábtörlõt? ;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Panelban tekerek és az egész padló rezeg. Barátnõm a szoba másik végében érezte a vibrálást.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen rezgés? Nálad mi rezeg?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Megtaláltam a panellakásban a tuti rezgéscsillapító megoldást, bár lehet, hogy többeteknek ez már eszébe jutott én totál véletlenül jöttem rá, a lényeg, hogy a görgõ alá vastag gumilábtörlõt teszek. Nagyon tuti megoldás, szõnyeggel is kisérleteztem, jelenleg a gumilábtörlõ/szõnyeg kombó van. A rezgés nullára csökkent még nagy tempónál is.

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Tud segíteni valaki a szabadgörgõ építésben?
Mit és hol tudok beszerezni?

Köszi, matej

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Vegyetek/csináljatok szabadgörgõt. "occó" és biztos nem kínozza jobban a vázat, mint egy rendes tekerés. Ja és kevésbé halálunalmas, illetve érzésre is azon hajtani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Elõfordulhat. Mondjuk szerintem inkább azoknál, akik össze-vissza mozognak tekerés közben, meg egyenletlenül hajtanak. Én simán felraktam az élettartam garis vázamat a görgõre, csak bírja :) .

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hi!
Megnyekkenhet egy alu montiváz a görgõben?
labidani

szvsz igen. volt rá ismertségemben több példa, hogy elég nagy valószinûséggel görgõzéstõl nyekkent meg aluváz.
én drága vázat nem fognék be görgõzni. inkább vennék vmi hulladék lomizott szutykot 20-ért, görgözni az is jó.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts
Hi!
Megnyekkenhet egy alu montiváz a görgõben?
labidani

niksi

niksi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
errõl mi a véleményetek?
http://speed-way.hu/...D=119&katID=173

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nekem is olyan Minourám van, aminek csak az egyik oldala állítható, viszont a mágnesfékes egységet át lehet csavarozni (2 felfogatási lehetõség van egymás mellett.)
Egyébként az országúti bringa sarutávolsága 130mm, a monti 135, vagyis elvileg pár mm különbséggel ugyanott fut a kerék.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem semennyire, nekem is egy oldalon állítható van, a kerék középen fut (ha erre gondolsz)

Igen, erre gondoltam, köszi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem semennyire, nekem is egy oldalon állítható van, a kerék középen fut (ha erre gondolsz)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Görgõn mennyire fontos, hogy a befogásnál mindkét oldal állítható legyen? Mert jelenleg ilyen nem kapható, csak olyan ahol az egyik fele állítható.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
PDA+celofán is egy megoldás vízállóságra.;)(A PDA-t azért tettem hozzá, mert ugye az érintõképernyõs, és azt lehet nyomkodni akkor is, ha betekertem celofánnal... telefonnal nem tudom, milyen.)
Látom, már említették elõttem... pont az egyik nap ázott be az izzadtságomtól az MP3 lejátszóm. Szerencsére kiszáradt, és már mûködik rendesen.
Nekem egy Tacx Cycletrack görgõm van. Nekem bevált.

Bacsesz: ha komolyan gondolod az edzést, akkor esõben, hidegben, szélben is fogsz edzeni, és akkor is, ha késõn érsz haza. Ilyen esetekben, ha nincs kedved kimenni, akkor bent edzel a görgõn. Igaz, hogy izzadsz, mint az állat, de szerintem legtöbbször jobb érzés izzadtan leszállni a görgõrõl, mint csuromvizesen, átázva hazajönni.
Plusz tudsz közben TV-t nézni, tanulni, olvasni, fülhallgató nélkül zenét hallgatni, stb.

http://www.ligfietse...tacx_satori.jpg
Na most elképzeltem, hogy befekszem a képzeletbeli rekumbensembe, és nézem a kedvenc sorozataimat, miközben lazán tekerek... :D