Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Görgõ vs. szobabicikli

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
899 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi szépen! Akkor keresek egy újat és meglátjuk mit találok:)

figyeld az aprót este :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Köszi szépen! Akkor keresek egy újat és meglátjuk mit találok:)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Érdemes mindenképp a ráfordítható legtöbb pénzt beleölnöd:

-a görgõzés nem egy ingergazdag edzés, ha csörög zörög az egész, elnyomja a tv hangját vagy amit épp közben csinálsz.
-érdemes megfizetni a minõséget, mert ez azért nem egy olyan dolog amit minden szezonban cserél az ember
-amit belinkeltél az egy könnyebb nyeglébb darabnak néz ki, nekem egy Tacx sirius van ugyan elesni nem lehet vele, de párszor megmozdultam vele bringázáskor
-amit írtál, hogy sérülés utáni regeneráció meg heti 2-3szori téli tekerés: erre nem árt ha olyan a cuccod, amivel lehet fokozatokat váltani, így is színesítve a programot.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Szerintem nem lenne jó vétel. Ha már egyszer görgõt akarsz venni, akkor biztos komoly céljaid vannak a kerékpárral, akkor meg érdemes beruházni egy olyanba, aminek a nevérõl kettõnél több ember is hallott már, van alkatrész hozzá.

Sokat nem lenne használva, most is elsõsorban sérülés utáni felépüléshez kellene, esetleg télen heti 2-3 alkalommal max 1 órát, így sem érné meg?
És csak érdeklõdés szempontjából: mi tud tönkremenni egy görgõn, mire érdemes figyelni?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Errõl a görgõrõl mi a véleményetek? Jó vétel lenne?

Szerintem nem lenne jó vétel. Ha már egyszer görgõt akarsz venni, akkor biztos komoly céljaid vannak a kerékpárral, akkor meg érdemes beruházni egy olyanba, aminek a nevérõl kettõnél több ember is hallott már, van alkatrész hozzá.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Errõl a görgõrõl mi a véleményetek? Jó vétel lenne?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Na, közben ráakadtam a Tacx fórumra és azt hiszem megvan a válasz az elõzõ kérdésemre. Ha valakit érdekel:
-lehetõ legnagyobb nyomás
-lehetõ legkisebb ellenállás gumi és görgõ között
-tökéletesen centírozott kerék

én jól ráhúzom a kerékre a görgõt,nem szeretem ha csúszik.Rezonálni nem szokott,annyira nem hajtom meg.:)

oliboi

oliboi

vendég

• fórumtag
  • 171 hozzászólás

Na, közben ráakadtam a Tacx fórumra és azt hiszem megvan a válasz az elõzõ kérdésemre. Ha valakit érdekel:

Nekem 1"-es TomSlick-em van 5bar-on.
Nekem ez a gumi jött be a legjobban mert középen full-slick
és a slickek között ez bírta a kopást a legjobban nálam.
Most újítottam egy gumis elit-et semmi rezgés és a tv-t sem hangosítom feljebb.:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Én is szoktam érezni, hogy egyik oldalra dõl, de ez szerintem azért van, mert senki nem tökéletesen szimmetrikus. Én az úton is ugyanúgy látom, csak mivel olyankor nincs lerögzítve a bringa érezni nem lehet.

a váz beteg.. kipróbáltam másik bringával, és azzal minden rendben van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Tacx Satori mágnesfékes görgõm van, Tacx Hometrainer 23-as külsõvel használom. Idõnként érzem, hogy nagyon berezonál. Én úgy látom, hogy két dolog van, amivel még variálni tudok: a légnyomás és a görgõ távolságállító csavarja. Ha valaki már rájött, hogy mi a jobb, nagyobb, alacsonyabb nyomás, illetve hogy erõsen benyomódjon-e vagy vagy éppen csak érintse a görgõ a gumit, az megírhatná a tapasztalatait.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
törölhetõ

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Én örülök, hogy eladtam a görgõt, sokkal jobban bevált a szobabicikli.
Nem kell állandóan becuccolni a melegre a biciklit és nem tart percekig felkészülni a görgõzésre. Emellett van alapból pulzusmérõ benne(Polar-ral ellenõriztem és ugyanazt mérték)

szobabiciki a széles nyereggel,felegyenesedett testtartással,sokkal inkább a "csak mozogjunk valamit" felhasználásra termett,mintsem a bringások téli felkészülésére.
Én amikor a szobában görgõztem,nem cuccoltam állandóan.Decemberben összeraktam,márciusban meg lebontottam.(Most a pincében görgõzöm,ott tényleg nem zavar senkit,és engem sem zavar senki).
A szobabicikli is helyet foglal,és azt is elõ kell venni,meg visszarakni,ha nem lehet elölhagyni.A görgõnél ha kivesszük az elsõ kereket,és egy állványba szereljük a villát,akkor majdnem egy szobabicajnyi helyet foglal csupán.
Anno én is gondolkodtam,hogy szobabicajt veszek inkább,de nálam hozzáértõbbek,erõsen lebeszéltek róla.Így utólag,szerencsére hallgattam rájuk.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ha görgõbe befogva úgy érzem, h. jobbra dõl a bringa(szemmel is látható, ha nagyon figyelem), az mitõl lehet? meg van csavarodva a váz, a görgõ maga tekeredik? ráülve és hajtva jobban érezhetõ, és elég zavaró..
minoura m50 és acélvázas moser párosításról van szó.

Én is szoktam érezni, hogy egyik oldalra dõl, de ez szerintem azért van, mert senki nem tökéletesen szimmetrikus. Én az úton is ugyanúgy látom, csak mivel olyankor nincs lerögzítve a bringa érezni nem lehet.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
ha görgõbe befogva úgy érzem, h. jobbra dõl a bringa(szemmel is látható, ha nagyon figyelem), az mitõl lehet? meg van csavarodva a váz, a görgõ maga tekeredik? ráülve és hajtva jobban érezhetõ, és elég zavaró..
minoura m50 és acélvázas moser párosításról van szó.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali!
Görgõztem, fél óra után egyszer csak csett, nem is értem hogy, de a görgõ beleért a szék lábába, és eltört. Persze nem maga a görgõ hanem egy alkatrész. Régebbi fajta, nincs rajta fék, hanem egy ilyen "ventilátor", na és az ért bele, bár nem is értem hogyan. Lényeg: Lehet még vajon ilyen alkatrészt venni hozzá? Vagy tudok valamit vele csinálni. Most így kb. használhatatlan, nagyon berezonál.
Feltöltött kép

Feltöltött kép

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Van két rossz hírem:
Az elsõnek vagy négyszer írtam, de nem válaszolt.
A második görgõ pedig itt figyel a szobámban.:D
Sorry

Gratulálok, használd egészséggel!:)
nekem sem válaszol.. hogy ez a kapcs. a hirdetõvel funkió hibája, vagy a felhasználóé azt nmtom.
lehet szabadgörgõ lesz keréktámasszal..

ha eladja miért nem törli:confused:

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

átolvasva a topikot a fixgörgõt találom szimpatikusabbnak, márcsak választani kellene.. az alábbi kettõ közül melyiket lenne érdemes?
http://piacter.bikem...=262849&cat=500
http://piacter.bikem...=270249&cat=500

Van két rossz hírem:
Az elsõnek vagy négyszer írtam, de nem válaszolt.
A második görgõ pedig itt figyel a szobámban.:D
Sorry

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem kell állandóan becuccolni a melegre a biciklit és nem tart percekig felkészülni a görgõzésre. Emellett van alapból pulzusmérõ benne(Polar-ral ellenõriztem és ugyanazt mérték)

Az akkor sem az én bringám. Más geometria, más nyereg.

A sebesség mindent megold.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy