Kislust: Hol vettél Dracot?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Bringa a csajodnak?
Started by
vendég_d3cadent_*
, 2002. December 01. 17:45
Posted 2004. March 22. - 16:32
Posted 2004. March 22. - 16:20
Én most vettema kedvesemnek egy magellan Draco-t. 60 volt, szerintem jó neki. Nem egy csúcsmodell, de arra jó, hogy elkerekezzen vele...Egy baj van csupán, hogy nem mozdul meg alatta a teló, de majd kerítek hozzá egy puhább rugót...
vendég_Charon_*
Posted 2004. March 22. - 15:06
Nos lehet lehurrogni, hogy milyet tervezek, de Kedvesemet ismerve.... nagyon elszánt.... szal én most újítok full deore (hajtókar persze nem) alap telós bikera.
100-150e között nézelõdtem, és mivel nem szeretném agyonszervizelni, és tudom, hogy ha valami nem klappol arra én is (õ is ) allergiás, így maradt a Kona Blast, a Merida Sport 500, és az Author Opus.
Author ügyben elég gáz, hogy rendelni kell, mert nincs belõle az országban...
A Kona kicsit drága ezért a pénzért és felszereltségért...
így marada Merida.
Valahol tavalyi akciós modellt nem tudtok? (140 helyett 110 :)
köffke 8)
100-150e között nézelõdtem, és mivel nem szeretném agyonszervizelni, és tudom, hogy ha valami nem klappol arra én is (õ is ) allergiás, így maradt a Kona Blast, a Merida Sport 500, és az Author Opus.
Author ügyben elég gáz, hogy rendelni kell, mert nincs belõle az országban...
A Kona kicsit drága ezért a pénzért és felszereltségért...
így marada Merida.
Valahol tavalyi akciós modellt nem tudtok? (140 helyett 110 :)
köffke 8)
Posted 2004. March 22. - 12:45
Hát szerintem 60e bõl nem igazán jön ki egy olyan gép amivel már frankón lehetne bringáznia egy lánynak!
Én pl most raktam össze a hugomnak 1 gépet de kb 55e -ret költöttem rá úgy, hogy volt 1 komplett elsõkerekem, fékváltókar, lánc, fogaskeréksor, elsõ váltó, fékek, ülés és egy egyszerû hajtókar monoblokkal ... szal viszonylag sokminden és így is sokba volt benne még.
Igaz hogy majdnem full deore lett belõle és van hozzá 1 alap teló (10eft) és alu váz!
Ennél lejjebb nem nagyon szabad menni mert ha terepre is akarsz menni akkor kijönnek a gyengeségei a bringának és esetleg a leányzó kiábrándul a bringázásból ... bár ez csak 1 vélemény
Habár ha nagyon keveset akartok menni (max 2000 km/év) és egyenlõre csak egy szezonra akarjátok a bringát akkor lehetne acera szettet is összedobni és azzal már talán kijön 60ból ...
Én pl most raktam össze a hugomnak 1 gépet de kb 55e -ret költöttem rá úgy, hogy volt 1 komplett elsõkerekem, fékváltókar, lánc, fogaskeréksor, elsõ váltó, fékek, ülés és egy egyszerû hajtókar monoblokkal ... szal viszonylag sokminden és így is sokba volt benne még.
Igaz hogy majdnem full deore lett belõle és van hozzá 1 alap teló (10eft) és alu váz!
Ennél lejjebb nem nagyon szabad menni mert ha terepre is akarsz menni akkor kijönnek a gyengeségei a bringának és esetleg a leányzó kiábrándul a bringázásból ... bár ez csak 1 vélemény
Habár ha nagyon keveset akartok menni (max 2000 km/év) és egyenlõre csak egy szezonra akarjátok a bringát akkor lehetne acera szettet is összedobni és azzal már talán kijön 60ból ...
Posted 2004. March 22. - 12:32
Posted 2003. September 10. - 13:56
Valószínû, hogy a barátnõm lecseréli a Jamis Exile-ját. Ilyesmi bájkokat nézeget: Kona FireMountain, Kellys Salamander.
Szerintetek, milyen az ideális 100 e Ft körüli cc bike egy nõnek, aminek a felszereltsége sem trágyadomb?
Ja a Merida, Magellan nála abszolút kiesõ.
Szerintetek, milyen az ideális 100 e Ft körüli cc bike egy nõnek, aminek a felszereltsége sem trágyadomb?
Ja a Merida, Magellan nála abszolút kiesõ.
Posted 2003. August 31. - 14:54
Ja és amiért a dhfotöjrõl indulnék el az az hogy igy lehet visszafele haladni a formában és méretben egyaránt. Egyszer csak meglesz a megfelelõ. ;D
Posted 2003. August 31. - 14:52
Az én n-m a nagyobb kemény felületet részesíti elõnyben. (megjegyzem hogy nem kerekes az ágyam igy csak otthon tudunk együtt rájdingolni) ;D + nem is férne fel a fogasra az ágy. Üdv. P
Posted 2003. August 31. - 13:33
elsõnek próbálja ki Zasszony a Nitroxot,asszem az van rajta,mert nem minden fehérnép szereti a déháfotel tipusú nyergeket,vannak,akik a kisebb,kemény felületen szeretik hordani a tomporukat,pölö Ricsi nyergek,vagy SLR,meg miegymás.
ha egész estés fenékrõl van szó,akkor a bicózás csodákat fog mûvelni!
ha egész estés fenékrõl van szó,akkor a bicózás csodákat fog mûvelni!
Posted 2003. August 31. - 13:22
pot kívánok!
Melóhelyen ülve munka híján "kénytelen" voltam végigolvasni a topkot. Okosabb lettem, éspedig: ha magamnak összekapartam 350ezer pénz azért hogy látványosan és magányosan pusztuljak el egy bokor tövében valamelyik hegyoldalon akkor nem értem hogyan fordulhatott meg a fejemben az hogy 50ezer alatt meguszhatom az ;)asszony keróját. Egyébként szerintem nem olyan rossz választás egy Mali Cobra. Egész használható alkatrészek, alacsony építésû váz, puha teló. Bár olvasva a nyeregrõl folytatott eszmecserét lehet hogy le kellene cserélni egy Vuelta Bomberre az elég nagy hogy elférjen rajta kényelmesen egy egész estét betöltõ nagy s*gg is. ;D Uff Predog
Melóhelyen ülve munka híján "kénytelen" voltam végigolvasni a topkot. Okosabb lettem, éspedig: ha magamnak összekapartam 350ezer pénz azért hogy látványosan és magányosan pusztuljak el egy bokor tövében valamelyik hegyoldalon akkor nem értem hogyan fordulhatott meg a fejemben az hogy 50ezer alatt meguszhatom az ;)asszony keróját. Egyébként szerintem nem olyan rossz választás egy Mali Cobra. Egész használható alkatrészek, alacsony építésû váz, puha teló. Bár olvasva a nyeregrõl folytatott eszmecserét lehet hogy le kellene cserélni egy Vuelta Bomberre az elég nagy hogy elférjen rajta kényelmesen egy egész estét betöltõ nagy s*gg is. ;D Uff Predog
Posted 2003. August 21. - 10:47
Posted 2003. August 21. - 10:34
nyereg: a nõknek alapból szélesebb a csípõjük ebbõl adódóan az ülõgumoik is szélesebbek: szélesebb nyereg kell nekik a keménység szvsz relatív, valamint naaaaaagyon oda kell figyuzni a beállításra (mindenütt ha nõ használja a gépet, de a nyeregnél különösen mert az a tapasztalatom hogy erre issszonyat érzékenyek)
amúgy szerintem a tekergetõs cuccos azért jobb mert nincs ott a karok tengere (most jobb kéz de melyik kart?) a fel le talán megjegyezhetõbb :
de ha egyáltalán nem akarod bonyolítani: Rohloff ;D ott egy tekerenytût kell csak csavargatni 8)
amúgy szerintem a tekergetõs cuccos azért jobb mert nincs ott a karok tengere (most jobb kéz de melyik kart?) a fel le talán megjegyezhetõbb :
de ha egyáltalán nem akarod bonyolítani: Rohloff ;D ott egy tekerenytût kell csak csavargatni 8)
Posted 2003. August 21. - 10:34
jaja.... Mondjuk a bicót egy cimborám kukázta, némi zsirzás/bowdencsere/beállítás után gurulhatott is... Mákom volt , mer' árához képest 10 papir!! korrekt bicó: 16" ARAYA RM 20 felnik, régi exage girnyó agyak ha emléxel még a dizájnra, 300/400 LX full régi ONZA szarv, ja, meg használható vredestein gumik. szóval, csak pislogtam, mikor cimbi kivágta a teherautóból. Kapott egy uj láncot, meg szerintem a kazicsere is esedékes jövõre, de ennyi. Sok sikert az épitkezéshez
Posted 2003. August 21. - 10:12
Hmmm... azt mondod zselés meg széles, meg minden...?! Mondjuk engem a hideg kiráz tõle, de megprószáljuk. A gép még úgyis épülõben van. Vagyis inkább tervben, de közeliben! Kicsit ég a fejem, hogy kb. 40-bõl akarok neki összerakni egy biciklit, magamnak meg 3-szor ennyiért akarok egy apró kis hátsó rugóstagot újítani... :
Kedvesnek a gripko jobban bejött, mint a rapid fire, de elképzelésem sincs, hogy, ha az egyik logikus neki, akkor a másik miért nem... hiába, a kromoszómák... ;D
Kedvesnek a gripko jobban bejött, mint a rapid fire, de elképzelésem sincs, hogy, ha az egyik logikus neki, akkor a másik miért nem... hiába, a kromoszómák... ;D
Posted 2003. August 21. - 10:06
markolatváltó... hááát, nem tudom, eccer volt nekem egy GS 600-as, de gyûlöltem, bár lehet hogy a csajosnak bejönne... megláttyuk. Bár a tura vége felé-benn Miskolcon-már egész jól kattintgatott. Meg aztán az a 300LX elég okésan vált, ami a markolatváltóknál-sztem- nem mindig igaz. Ezért is úútáltam meg anno... Bár lehet ,hogy azóta a SRAM cuccok jobbak.Mindegy , a 7en megmár a beigért szarvasbõgés tura miatt rágja a fülem...
Ami a nyerget illeti, amikor elõször raktam fel bicajra fehérnépet, egy ffi san marco nyereggel csapatta, s 2 percenként panaszkodott "fááááj a p**ám..."Mondjuk ez érthetõ, a szilvásvárad-aggtelek tura elsõre nem egy kezdõnek való. ;D A mostani GIANTon amivel csapat, egy rugós velo geltech nyereg van. Szerintem szar, széles meg ilyesmi. Viszont neki nagyon bejön, nyomtunk vagy 70km-t egy részét terepen- Háromkuti leágazó-bánkut-Jávorkut- s nem nyivákolt a nyereg miatt. szal, ha Nõnek vesztek elsõ nyerget, érdemes a lehetõ legkényelmesebbet késõbb ugyis rájön, hogy mi a jó neki..
Ami a nyerget illeti, amikor elõször raktam fel bicajra fehérnépet, egy ffi san marco nyereggel csapatta, s 2 percenként panaszkodott "fááááj a p**ám..."Mondjuk ez érthetõ, a szilvásvárad-aggtelek tura elsõre nem egy kezdõnek való. ;D A mostani GIANTon amivel csapat, egy rugós velo geltech nyereg van. Szerintem szar, széles meg ilyesmi. Viszont neki nagyon bejön, nyomtunk vagy 70km-t egy részét terepen- Háromkuti leágazó-bánkut-Jávorkut- s nem nyivákolt a nyereg miatt. szal, ha Nõnek vesztek elsõ nyerget, érdemes a lehetõ legkényelmesebbet késõbb ugyis rájön, hogy mi a jó neki..
Posted 2003. August 19. - 17:00
Ööö...nemtom, nálunk az Oldalborda is karos váltót használ, elõsre kicsit bizonytalan volt, de hamar belejött...
Bár azt imádom amikor megpróbál felváltani a rockringemre és közben szidja a szar váltómat... ;D
Õneki GT nyerge van és utálja nagyon. De az én nyergemet is utálja... ???
OFF
Jorus ! Egy haveromnak van egy fölösleges Giant 14" merevváza és egy RST381 villája ! Megkérdezzem Neked ?
ON
Bár azt imádom amikor megpróbál felváltani a rockringemre és közben szidja a szar váltómat... ;D
Õneki GT nyerge van és utálja nagyon. De az én nyergemet is utálja... ???
OFF
Jorus ! Egy haveromnak van egy fölösleges Giant 14" merevváza és egy RST381 villája ! Megkérdezzem Neked ?
ON
Posted 2003. August 19. - 16:04
A kulcs: markolatváltó. Felpattant, és máris vágta, hogy, ha elõre tekeri, akkor nehezebb lesz tekerni, ha hátra, akkor meg könnyebb. Az elsõ átdobó rejtelmeibe még nem mentünk bele.
Apropó, ha van valakinek eladó 14-16-os vázra épített alap montija, vagy hasonló méretû trekkingje olcsón, elfogadható állapotban, esetleg részletre is... : (vékonypénzû fõiskolás vagyok), akkor mongya már hogy he!
Ja, a lányoknak mér kényelmetlen annyira minden nyereg ?
Apropó, ha van valakinek eladó 14-16-os vázra épített alap montija, vagy hasonló méretû trekkingje olcsón, elfogadható állapotban, esetleg részletre is... : (vékonypénzû fõiskolás vagyok), akkor mongya már hogy he!
Ja, a lányoknak mér kényelmetlen annyira minden nyereg ?
Posted 2003. August 19. - 15:59
juteszembe a topicról, legutóbb elvittem fehérszemélyt bicózni a Bükkbe neki vásárolt veterán montival. Egész jól alakult a dolog: szilvásvárad-tótfalusi vgy. háromkut-jávorkut- lillafüred. csak egyszer vigyorintottam el magam,amikor beleesett hanyatt egy utt melletti árokba, közvetlenül elindulás elõtt/közben/alatt.... :-)
Ja, meg a másik: a bicón 300LX fvk-k vannak 4 GOMBBAL!!!! ISZONNYÚÚÚ!! STRESSZ.... mármint egy nõnek. Eccerüen nem tudtam elmagyarázni neki, hogy mit mikor nyomjon.. ;D
-...... váltás: KRRRRRKATKATKATHHHRRRRR NYEKKK
- Aranyszivem, ha hegynek fölfelé igyexel, akkor célszerü elöbb-utóbb kistányérra dobni...
- ???..... HRRRRRRHRHHRAHRAHRA?:::::: rcrcrc....CSATTT..
-ügyes vagy....
- ;D
-....
-de igy nem haladok.... 8)
- ha szeretnél gyorsabban iszkolni.. akkor válts elöl följebb..
-igy nem birok feltekerni...
->
-na jó: melyik kézzel fékezed az elsõ kereket?
-öööö...
- >
-...... bal...
-ok azzal váltasz elöl is, amásikkal meg hátul. Ha gyorsabban akarsz menni akkor elöre nagytányér hátulra kicsi ha mászni akarsz akkor forditva..
-..értem!
-REMEK TUDTAM HOGY ÜGYES VAGY..
telnek a kilométerek...
váltás: HRRRRKKRRRRTRETRETRETRETREHHHHCRCRCRCRC..
-aranyom, mondtam ha váltasz akkor elöl...
-JÓJÓ, DE MELYIK KURVA GOMBOT NYOMJJAM MEGG???
hasonló kalandokat mindenkinek!
by
Ja, meg a másik: a bicón 300LX fvk-k vannak 4 GOMBBAL!!!! ISZONNYÚÚÚ!! STRESSZ.... mármint egy nõnek. Eccerüen nem tudtam elmagyarázni neki, hogy mit mikor nyomjon.. ;D
-...... váltás: KRRRRRKATKATKATHHHRRRRR NYEKKK
- Aranyszivem, ha hegynek fölfelé igyexel, akkor célszerü elöbb-utóbb kistányérra dobni...
- ???..... HRRRRRRHRHHRAHRAHRA?:::::: rcrcrc....CSATTT..
-ügyes vagy....
- ;D
-....
-de igy nem haladok.... 8)
- ha szeretnél gyorsabban iszkolni.. akkor válts elöl följebb..
-igy nem birok feltekerni...
->
-na jó: melyik kézzel fékezed az elsõ kereket?
-öööö...
- >
-...... bal...
-ok azzal váltasz elöl is, amásikkal meg hátul. Ha gyorsabban akarsz menni akkor elöre nagytányér hátulra kicsi ha mászni akarsz akkor forditva..
-..értem!
-REMEK TUDTAM HOGY ÜGYES VAGY..
telnek a kilométerek...
váltás: HRRRRKKRRRRTRETRETRETRETREHHHHCRCRCRCRC..
-aranyom, mondtam ha váltasz akkor elöl...
-JÓJÓ, DE MELYIK KURVA GOMBOT NYOMJJAM MEGG???
hasonló kalandokat mindenkinek!
by
Posted 2003. August 02. - 21:45
Halihow!
Mi is nemrég vásároltunk be Anyának. Mindenképpen Meridát akart (az egyik barátnõje megjárta Olaszországot a pasijával egy Merida nyergében - innen kezdve csak az jöhetett szóba). Sikerült kisker ár alatt hozzájutnom egy Kalahari 575SX-hez (majdnem full Alivio + némi Acera). A váz 17"-os, de egy hosszabb nyeregcsõvel kitoltuk a magasságot (egyébként ejtett a felsõcsõ). Nemrég vettünk bele egy Mozo R500-as telót az eredeti gagyi helyett + pedálcsere is volt egy szöges Wellgo-ra. Kinézte magának a Magura tárcsafékemet, amikor lecseréltem SRAM 9.0 hydrara (kipróbálta a Magura-t a Giant-omon a Börzsönyben - azt mondta 60-nál már jobban meg tud bízni benne, mint a V-fékben). Ehhez viszont kellenek tárcsafékes kerekek is... Azokat is le akarja nyúlni (Vuelta Excalibur + Sh Deore + Dt), így megint kénytelen leszek fejleszteni a sajátomon...
Jah... a magasabb telót ellensúlyoztuk egy 10 fokos rövid Kona stucniva (fejreállítva). Kicsit hosszabb lett tengelytáv, de biztonságosabbnak érzi a tekerést, amióta megvolt a csere.
Szal, amit ki akarok nyögni : ha nem túl extrém a kívánsága, akkor engedjetek neki. Hálás dolog. És nem érzi magát mellõzöttnek, hisz õ választhatja ki a cuccokat a bringájára. És egy kisebb férfi vázas bringa is lehet kényelmes egy nõnek, ha jól vannak beállítva a magasságok és egyéb távolságok.
Mi is nemrég vásároltunk be Anyának. Mindenképpen Meridát akart (az egyik barátnõje megjárta Olaszországot a pasijával egy Merida nyergében - innen kezdve csak az jöhetett szóba). Sikerült kisker ár alatt hozzájutnom egy Kalahari 575SX-hez (majdnem full Alivio + némi Acera). A váz 17"-os, de egy hosszabb nyeregcsõvel kitoltuk a magasságot (egyébként ejtett a felsõcsõ). Nemrég vettünk bele egy Mozo R500-as telót az eredeti gagyi helyett + pedálcsere is volt egy szöges Wellgo-ra. Kinézte magának a Magura tárcsafékemet, amikor lecseréltem SRAM 9.0 hydrara (kipróbálta a Magura-t a Giant-omon a Börzsönyben - azt mondta 60-nál már jobban meg tud bízni benne, mint a V-fékben). Ehhez viszont kellenek tárcsafékes kerekek is... Azokat is le akarja nyúlni (Vuelta Excalibur + Sh Deore + Dt), így megint kénytelen leszek fejleszteni a sajátomon...
Jah... a magasabb telót ellensúlyoztuk egy 10 fokos rövid Kona stucniva (fejreállítva). Kicsit hosszabb lett tengelytáv, de biztonságosabbnak érzi a tekerést, amióta megvolt a csere.
Szal, amit ki akarok nyögni : ha nem túl extrém a kívánsága, akkor engedjetek neki. Hálás dolog. És nem érzi magát mellõzöttnek, hisz õ választhatja ki a cuccokat a bringájára. És egy kisebb férfi vázas bringa is lehet kényelmes egy nõnek, ha jól vannak beállítva a magasságok és egyéb távolságok.
Posted 2003. May 23. - 14:09
Itt megtalálod a leírását:
http://www.trekbikes...ike/7100fxe.jsp
Meg persze a többi Trek bico adatait is meg tudod nézni.
Érdemes róluk tudni, hogy a vázakra örök garancia van, amit a magyar forgalmazó is vállal.
http://www.trekbikes...ike/7100fxe.jsp
Meg persze a többi Trek bico adatait is meg tudod nézni.
Érdemes róluk tudni, hogy a vázakra örök garancia van, amit a magyar forgalmazó is vállal.