Jupiter: ez számomra új ... még nem hallottam olyanról amit a külsõ és belõs lközé tesznek, de nem jelenti azt hogy nem is létezik ;D
Charon: a sigetelõ szalag lehet hogy olcsóbb és könnyebb, de ha nagyon keményre fújod a kereket akkor lehet hogy nem tartja meg a belsõt rendesen!!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Bringa a csajodnak?
Started by
vendég_d3cadent_*
, 2002. December 01. 17:45
Posted 2004. March 25. - 12:11
vendég_Charon_*
Posted 2004. March 25. - 12:02
A felni szinte minden esetben kivágja a belsõt, a szalag kell (felniszalag), de sok esetben elég két réteg szigszalag is. Az nem csúszik el. Nem nehéz. És egyébként is tök ócsó. 8)
Posted 2004. March 25. - 11:49
Igaz a felnivédõ az a minimum, de elírtam. Nem arra gondoltam, hanem amit a külsõ és a belsõ közé raksz.
Talán defektgátló szalag vagy vmi hasonló neve lehet.
Arról valami vélemény? Ér egyáltalán valamit?
Talán defektgátló szalag vagy vmi hasonló neve lehet.
Arról valami vélemény? Ér egyáltalán valamit?
Posted 2004. March 25. - 11:33
Háát a felnivédõ szalag az nagyon ajánlott!! Bár igazából nem a felnit védi hanem a belsõt a küllõcsavaroktól és a lyukaktól ami a felniben vannak ... én Swalbe-t használok, mert elötte ami volt Bike+ az állandóan félrecsúszott és kilyukadt a belsõm ;D
Posted 2004. March 25. - 10:52
Látom másnak is vannak tapasztalatai ;D
Más: Mi a vélemény a defektjavító spray-rõl?
Használt már valaki ilyet? Vagy a felnivédõ
szalagról?
Más: Mi a vélemény a defektjavító spray-rõl?
Használt már valaki ilyet? Vagy a felnivédõ
szalagról?
Posted 2004. March 25. - 10:14
Majd megkérdezem huszadszorra is, hogy mit akar.
Viszont ez az amit a legtöbbször õk sem tudnak.
Posted 2004. March 24. - 16:12
Azért a dolog remélem nem ennyire drasztikus. És nem is ennyire komoly.Itt kell eldönteni h mi a fontosabb,õ vagy te.... :
Ha õt választod,akkor igazodni fogsz hozzá...
És nem is ennyire egyszerû. Legalábbis jelenleg. Míg õ nem tudta eldönteni,hogy benevezzen-e vagy ne addig mi megtettük.
Viszont õ nem akar hosszabb távon indulni, de ha már ott lesz velünk két napig akkor ki sem akar maradni. Vagyis nem tudja...
Szóval nem egyszerû.
Majd megkérdezem huszadszorra is, hogy mit akar.
Posted 2004. March 24. - 15:59
Tapasztalat?
Ugye neeeeem
Hát talán az a része,h jó ha vkivel együtt tekered le az elsõ maratonod.Én az elsõn,egy csapattársnõmmel mentem,és neki köszönhetem h beértem
Posted 2004. March 24. - 15:54
Igazad van tényleg együtt kéne végigtekerni, de a kettõnk igénye és nem utolsó sorban a tempója nagyon eltér egymástól.
Itt kell eldönteni h mi a fontosabb,õ vagy te.... :
Ha õt választod,akkor igazodni fogsz hozzá...
Posted 2004. March 24. - 15:38
Igazad van tényleg együtt kéne végigtekerni, de a kettõnk igénye és nem utolsó sorban a tempója nagyon eltér egymástól.
Bár az igaz, hogy túrákon sem szokott gond lenni, ha meg kell várni.
De egy maratonon van szintidõ is...Persze ha nem érek be akkor sem dõl össze a világ.
Lehet, hogy inkább tömörgumikat kap : Más gondja nemigen lehet.
Egy életre meg nem utálja meg a bringázást, mert tavaly is vagy 3 napig feküdt a balesetin, még járni sem igen tudott. Ha ettõl nem utálja meg akkor semmitõl.
Aztán 1 hónap múlva már a Tátrában tekertünk. - Nem kell õt félteni!!
Bár az igaz, hogy túrákon sem szokott gond lenni, ha meg kell várni.
De egy maratonon van szintidõ is...Persze ha nem érek be akkor sem dõl össze a világ.
Lehet, hogy inkább tömörgumikat kap : Más gondja nemigen lehet.
Egy életre meg nem utálja meg a bringázást, mert tavaly is vagy 3 napig feküdt a balesetin, még járni sem igen tudott. Ha ettõl nem utálja meg akkor semmitõl.
Aztán 1 hónap múlva már a Tátrában tekertünk. - Nem kell õt félteni!!
Posted 2004. March 24. - 15:36
Posted 2004. March 24. - 15:20
És maratonra sem sikerült eddig rávenni. Szivessen indulna rövidebb távon, de mit csináljon ha defektet kap? Õ nem tudja kicserélni...
Ezt hogyan oldjam meg??
Sztem erre a legjobb megoldás,hogy vele együtt tekered végig a maratont.... ....2-3után belejön,és nem kell majd kísérgetni,de az elsõn rögtön otthagyni egyedül a mély vízben :
Ha egyedül tekeri le,és akármilyen problémája akad,egy életre megutálhatja a bringázást... :-\
Posted 2004. March 24. - 14:50
Posted 2004. March 24. - 12:48
Én is ezt a sprayt ajánlottam neki.
De még nem használtam. Egy ilyen kibír
mondjuk 30 km-t az erdõben?
Megkérdezem mégegyszer hátha sikerül meggyõzni és elindul Sopronban...
De még nem használtam. Egy ilyen kibír
mondjuk 30 km-t az erdõben?
Megkérdezem mégegyszer hátha sikerül meggyõzni és elindul Sopronban...
Posted 2004. March 24. - 12:41
Vannak luktömítõ sprék ;D
Én most rakok össze a barátnõmnek egy brinyót, stx szettel.
Pontos (7-es), igénytelen(jó értelemben) és még relatíve új is(1200 km-es).
De a vázat nem mertem nélküle megvenni.
Vettünk neki vázat, középcsapit, hajtómûvet, nyeregbilincset, nyeregcsövet s ez is 30 rugó volt.
Hátha rá tudom venni egy-egy maratonra jövõre ;D
Én most rakok össze a barátnõmnek egy brinyót, stx szettel.
Pontos (7-es), igénytelen(jó értelemben) és még relatíve új is(1200 km-es).
De a vázat nem mertem nélküle megvenni.
Vettünk neki vázat, középcsapit, hajtómûvet, nyeregbilincset, nyeregcsövet s ez is 30 rugó volt.
Hátha rá tudom venni egy-egy maratonra jövõre ;D
Posted 2004. March 24. - 12:34
Hali!
Azt hiszem egy acera szintû szett teljesen jó a barátnõnek. Legtöbbjük nem egy vadulós típus.
(Tisztelet a kivételnek).
De nem csak a szín fontos. Az én barátnõmnek a
legnagyobb gondja az volt, hogy miért van ráírva:
Spider
Õ nem szereti a pókokat :-)
És maratonra sem sikerült eddig rávenni. Szivessen indulna rövidebb távon, de mit csináljon ha defektet kap? Õ nem tudja kicserélni...
Ezt hogyan oldjam meg??
Azt hiszem egy acera szintû szett teljesen jó a barátnõnek. Legtöbbjük nem egy vadulós típus.
(Tisztelet a kivételnek).
De nem csak a szín fontos. Az én barátnõmnek a
legnagyobb gondja az volt, hogy miért van ráírva:
Spider
Õ nem szereti a pókokat :-)
Ezt hogyan oldjam meg??
Posted 2004. March 24. - 12:12
A csaj és a birnga! örök téma!
Én tavaj vette ma barátnõmnek kerót.
Szerintem a legfontosabb, hogy jó mûködésû és megbizható gép legyen. És persze el ekll dönteni, hogy milyen célra szeretnéd neki venni. Mert ha városi tekergésre esetleg kisebb túrákra, akkor nem kell nagy költségekbe verni magad, ha viszont komolyabb túrákra esetleg maratonokra is rá tudod venni a kedvesed, akkor mindenképp egy strapabiró birnga kell.
Én személy szerint egy Caprint vettem acera jórészt acera cuccokkal és ez teljesen megfelel kedvesem igényeinek.
Ja és ami talán a legfontobb! A kerékpár színe! A nõi léleknek ez sokkal lényegibb kérdés, mint hogy milyen ketyerék vannak rajta!
Én tavaj vette ma barátnõmnek kerót.
Szerintem a legfontosabb, hogy jó mûködésû és megbizható gép legyen. És persze el ekll dönteni, hogy milyen célra szeretnéd neki venni. Mert ha városi tekergésre esetleg kisebb túrákra, akkor nem kell nagy költségekbe verni magad, ha viszont komolyabb túrákra esetleg maratonokra is rá tudod venni a kedvesed, akkor mindenképp egy strapabiró birnga kell.
Én személy szerint egy Caprint vettem acera jórészt acera cuccokkal és ez teljesen megfelel kedvesem igényeinek.
Ja és ami talán a legfontobb! A kerékpár színe! A nõi léleknek ez sokkal lényegibb kérdés, mint hogy milyen ketyerék vannak rajta!
Posted 2004. March 24. - 11:01
Posted 2004. March 22. - 17:45
helló
írok én is mint tapasztalt barátnõ bicikliztetõ
na õ vett magának egy merida fireballt,mert tecett a külseje,felszerltségre nem a legjobb,de nem is zúzza annyira,meg a 58kgával nem is nagyon amortizálja.
na annak örült hogy rugózik viszonylag elöl hátul(telócsere rögtön)puha rugót bele aztán jó is,hátul gond van mert urt rendszerû(egybe a hátsó lengõkeret a középcsapágy házzal)ezért kevésbé aktív,többet kell lábbal csillapítani mint a hagyományos rendszerûeknél,viszont nem rángatja a láncot,ami engem is zavar néha,lányokat fõleg ha nem gyakorlott bringások zavarhatja!
alkatrészek terén acera cuccok,kis féktuning,kapott nagyobb külsõt(2,35 szimpla falvastagság!)hogy jobban tapadjon,ne sodródjon annyira.
mi van még:ja a nyereg,az valami pokol ami van rajta,érdemes nézni kimondttan Nõi nyergeket,a más anatómia mitt,vagy ha dõl a lé akkor lookin!!
na asszem ennyi
remélem tudtam segítni
írok én is mint tapasztalt barátnõ bicikliztetõ
na õ vett magának egy merida fireballt,mert tecett a külseje,felszerltségre nem a legjobb,de nem is zúzza annyira,meg a 58kgával nem is nagyon amortizálja.
na annak örült hogy rugózik viszonylag elöl hátul(telócsere rögtön)puha rugót bele aztán jó is,hátul gond van mert urt rendszerû(egybe a hátsó lengõkeret a középcsapágy házzal)ezért kevésbé aktív,többet kell lábbal csillapítani mint a hagyományos rendszerûeknél,viszont nem rángatja a láncot,ami engem is zavar néha,lányokat fõleg ha nem gyakorlott bringások zavarhatja!
alkatrészek terén acera cuccok,kis féktuning,kapott nagyobb külsõt(2,35 szimpla falvastagság!)hogy jobban tapadjon,ne sodródjon annyira.
mi van még:ja a nyereg,az valami pokol ami van rajta,érdemes nézni kimondttan Nõi nyergeket,a más anatómia mitt,vagy ha dõl a lé akkor lookin!!
na asszem ennyi
remélem tudtam segítni
Posted 2004. March 22. - 16:53
BErgusson. De az volt az uccsó..
Asszem a zöldpontban is van még, meg még láttam pár boltban...
Asszem a zöldpontban is van még, meg még láttam pár boltban...