Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

I. Zemplén Kalandpark Újhely Maraton 2015. augusztus 22. szombat

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
39 hozzászólás a témában

#1
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Bocs nem voltam ott nekem messze van nem kívánok hozzászólni, csak egyet!

Az idei Bakonyerdő-maraton kivolt szallagozva előtte héten szombaton! Mondjuk valszeg szallagozhaták is egy hét múlva újra :)


  • Olee és Hunya kedveli ezt

#2
Spirite

Spirite

    vendég

  • fórumtag
  • 130 hozzászólás

Szuper verseny volt, változatos pálya, szép helyek!
Negatívumként én is csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni, lehetett volna külön indítani a két távot, illetve lehetett volna bőségesebb a rajtcsomag (pl. egy pólónak mindenki nagyon tud örülni). De első verseny lévén teljesen megérthető ezen dolgok hiány.
Képeket raktak már fel valahova?

https://www.facebook...034365226608434


  • Hunya és csecsi kedveli ezt

#3
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Az itiner alapján egyébként elég volt egy Zemplén-túra térkép a bejáráshoz. Az eredeti nyomvonalból a Nyilazó-völgy lett kihagyva az esőzések miatt, ezzel párhuzamosan a gerincen haladt a pálya. Így egy kicsit gyorsabb, illetve valamivel rövidebb lett. Kihagyásra került még a pálya második harmadában egy élvezetes single-track szakasz a fakivágások miatt. Ha esetleg lesz folytatás ez is belekerül. A pálya 90%-a turistajelzéseken halad ami könnyen követhető jelölés nélkül is, csak a már említett gerincen nincs jelzés. Ha még fejlődöm technikailag lesz gpx is.... talán. Sok versenyen voltam már, ahol nem voltam előtte pályabejáráson, mégis élveztem, mert szerintem ez a lényeg. Annak aki itt volt remélem tetszett, és megkapta a "montis" élményt. Annak aki nem volt, de szívesen jönne, az szóljon és megyek vele egy kört!


Szia! Én lehet, hogy élnék a lehetőséggel. Itt el lehet érni, ha arra mennék tekerni?
  • csecsi kedveli ezt

#4
csecsi

csecsi

    fórumtag

  • fórumtag
  • 20 hozzászólás

Béke mindenkinek!

Örülök, hogy ennyien eljöttetek, és annak meg külön, hogy tetszett a pálya. A cél - legalábbis nálam - az volt, hogy minél több ember megismerje ezt a vidéket, és versenyen kívül is egyre többen gyertek tekerni errefelé. Az meg külön öröm, hogy idén ez már a második maraton volt a Zemplénben, ami a szervezőket dicséri, hiszen nem helyiek, helyben szervezték egyik versenyt sem. Ez volt az első és reményeim szerint nem az utolsó Újhely maraton, hiszen nagyon sok lehetőség van ebben a vidékben montis szempontból. (Még a nyomvonalat is lehet variálni bőven  :) ).

A folytatás rajtatok is múlik, és ne feledje senki, hogy az élményen van a lényeg, amit remélem mindenki megkapott - még az eltévedők is  ;) ).

Ha már itt is tizedik vagy tizenötödik verseny lesz, lesz viszonyítási alap, de eddig ez volt az első, és bizony eddig ez volt a legjobb  :P.

Üdv mindenkinek!


  • Olee és Hunya kedveli ezt

#5
joshua

joshua

    vendég

  • fórumtag
  • 225 hozzászólás

Mielőtt bárki azt gondolná hogy a szervezők védelmére akarok állni,téved!/bár igen jó kapcsolatot ápolok velük/ bejártam a pályát is,és egy-két javaslatot tettem módosítás gyanánt,de nem ilyenen múlnak a dolgok,aki k.rva erős tök mindegy ismeri a pályát vagy nem!!!Igen sok maratonon indultam már de hogy két nappal előtte ki legyen már szalagozva olyat nem láttam.Rajtnál tényleg volt kis gubanc de én ezen csak mosolyogtam egyet,kb 20.helyről indultam az éles rajtnál mégis előre tudtam keveredni :-)Érem nekem nagyon tetszett!!! miért is? nekem kb 28éves sportolói pályafutásom alatt sikerült vagy 3 cipösdoboznyi érmet összegyüjteni :-) de amin csak 1-2-3 szám van nem igazán tudom hová tenni/sok ilyen van,mert ezt adták!/,de ami formabontó mint külsőgumi lefujva, parafadugó, karabiner, arra valószínű több év múlva is emlékezni fogok/fogunk/.Póló sem hiányzott!/mindig azt adnak!/Szerintem a pálya tökéletes élményt nyujtott mindenkinek!És hogy negativ kritikát is írjak,pom-pom lányok tényleg hiányoztak :-) viccet félre téve,nagyobb hírverés sajtóban főleg.Persze mindig vannak negatív kritikák,és ezek is kellenek! de mindig mindenen lehet javítani,de mivel túl magasra került az a bizonyos léc,és ha jővőre is megrendezésre fog kerülni ez a verseny/nagyon remélem igen/ akkor ha valami gyengébb lesz mindenki azt fogja mondani bezzeg tavaly jobb volt!!!,nem egyszerű ez.Üdv Kis Józsi


joshua módosította - 2015. augusztus 25. - 21:54

  • Olee, Hunya és csecsi kedveli ezt

#6
Hunya

Hunya

    vendég

  • fórumtag
  • 74 hozzászólás

:)

 

Hajajjjj.... Lehet, hogy amikor a hangsúly nem megy át írásban tényállás forog fenn? :)

 

Újra elolvastam az írásom, hogy hova csúszhatott a bibi, de én nem tudom most sem máshogyan értelmezni, mint ahogyan írtam.

A kérésem csak annyi, hogy olvassátok el újra, és ne átfussátok az írásom, mert pont nem az utolsó sor a lényeg! És ha tényleg csak egy sor lenne a lényeg, akkor inkább ezt ragadjátok ki: "Csak egy-két gondolat, hogy legyen miről beszélni"

 

Nem gondolom, hogy "túl" reagáltam volna bármit is. Egyszerűen reagáltam, belátást próbáltam engedni a háttérbe, ha már erről beszélünk. Mi miért történt úgy, ahogyan történt. Ennyi, s nem több!

 

És ha már az utolsó sor, ez is csak egészében üzeni azt amit kell! :) (És még egy utolsó gondolat minden fórumozónak (mert ezt a hangulatot én itt nem értem). Hogyan lehet egy versenyről előre vagy úgy, hogy nem voltál ott, véleményt formálni?)

 



#7
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Vihar a bimbiben. Szerintem mindenki el volt ragadtatva ettől a versenytől.Nem tudom hova tenni Hunya válaszát. Értem én, a saját gyerekemért én is tűzbe megyek, de itt és most erre semmi szükség nincs.



#8
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok Fórumosok!

 

Csak egy-két gondolat, hogy legyen miről beszélni :)

 

A kritikának a szervező örül, mert ebből lehet a jövőben építkezni.

...

 

És még egy utolsó gondolat minden fórumozónak (mert ezt a hangulatot én itt nem értem). Hogyan lehet egy versenyről előre vagy úgy, hogy nem voltál ott, véleményt formálni?

 

Köszönöm ha elolvastál, jó kerekezést mindenkor mindenkinek! :)

 

Üdv,

Hunya :)

Húh, nem is tudom hogy ugyanazokat a megjegyzéseket olvastad e mint amiket pld én írtam ;), de ha már tételesen válaszoltál az én esetemben mindhárom pontomra, hadd nyugtassalak meg hogy nekem (mint írtam) nagyon tetszett a verseny és a bele fektetett energiával maximálisan elégedett vagyok. Pusztán személyes véleményt fogalmaztam meg, pld nem osztom a póló kérdést mert nálam a XKovácsi minőségi mez kivételével szinte mindegyik rögtön olajtörlő rongyként végzi :D.

Úgy érzem kicsit túlreagálod hogy valamilyen "hangulat van itt", mert szerintem ez az egyik legpozitívabban értékelt maraton idén, ismervén ezt a fórumot és az idei színvonalat (magam is voltam vagy egy tucat versenyen, ez tényleg kimagasló volt, nagyon sok szempontból).

 

De úgy gondolom mindenképpen (és ez minden szervezőre vonatkozik) fel kellene végre nőni egy bizonyos színvonalhoz, ami a kritikákat illeti: fogadni őket ahogy jönnek és nem mindent megmagyarázni, főleg ha jót mutatott a szervező.

 

Csak röviden arról amire (nálam) reagáltál:

1. Nem hiszem hogy nagyon panaszkodtam volna avval hogy ha azt mondom hogy valami egy "elegánsabb" megoldás. De azért óvatosan megjegyzem hogy amikor bizony másodperceken múlik egy verseny, egyáltalán nem mindegy az elején sem hogy hol lehet helyezkedni. Teljesen jogos hogy az első 500m-en már kiderült ki mit tud az első mászásra mutatni, de ha előttem egy pár turbóhuszár cikázik hogy életben maradjon vagy egy másik táv nyugisabb tempójával mennek, miközben előrébb a versenytársakból álló boly meglóg amihez csak akár egy perccel később tudok felzárkózni (ha egyáltalán), az már jóval többet kivesz a tartalékokból, főleg ezen az első (kritikus és sokszor mindent eldöntő) mászáson. De hagyjuk is ezt, mert ez örökös elvi téma és aki nem dobogóban gondolkodik, általában legyint, mert nem tudja annyira átérezni a frusztrációt.

2. Ebbe a "lassú" rajtba szerintem tényleg nem kellene belemagyarázni semmit, hanem letudni avval hogy ez egy hiba volt ;). A lassú rajt az amikor egyenletesen de lassan vezetik fel a pelotont, hogy utána könnyen szét lehessen húzni. Ehhez nem tartozik az 50 méter utáni hirtelen megállás. A lecsatolás és torlódás pont a lassú rajt értelmét teszi tönkre. De ez egy múlandó hiba, gondolom úgysem fordul elő többet ;).

3. Az éremmel kapcsolatban nem osztom a véleményed, megköszönöm ha tisztelnéd az enyémet is. Nem hiszem hogy el kellene számomra magyarázni hogy minek örüljek, mert az ízlésem az enyém, ha meg nem az a mérvadó, maradjunk az érem klasszikusan elfogadott értelménél. Ha egyedi és esztétikus a díj, mint pld a Crosskovácsi esetén, akkor azt mondom hogy még szebb emlék (sőt, akár a kocsi elején is jól mutat :D). Ha egy kis műanyag karabíner amin talán nagyítóval látszik a "ZKÚM" (mint ahogy maga a díj is), akkor avval letudni hogy nem e elég nekem maga a teljesítmény tudata, a válaszom az hogy: Nem. Mert az érem nem csak nekem szól hanem másoknak is és ennek van egy univerzális "formája", nem csak az emlék. Ez már szinte olyan mintha azt mondanád hogy nem e tők mindegy hogy bármi emléket kapsz e, úgyis ott van az fejben. Serleg, kupa, érem, vagy valami formabontó, de mindenképpen az eseményhez kötött emlék, ez aranyozza be a bele fektetett kemény munkát és a sikerélményt. De nem a szponzorhoz kötött emlék: nem hiszem hogy tagadni kellene hogy azért lett egy karabíner mert a Kalandpark a szponzor.. Tök jó dolog ha van szponzor, mert azok tartják életben az eseményt, de ne a szponzor miatt legyen a versenyző, hanem a versenyző miatt a szponzor. Személy szerint egyszerűen tolakodónak tartanám ha pld egy sörnyitó lenne a nyeremény mert a kokakóla szponzorál valamit, vagy egy cipőfűző mert a nájki. A korrekt dolog egy tisztességes érme vagy serleg lenne, ahhoz meg adhatnak bármi szépet amit (ha én is úgy gondolom) kirakom az érem mellé a lakásomban egy méltó helyen.

 

De visszatérnék a lényegre: egy jó verseny volt, szép szervezői munkával :). Kár ha azt a kevés kritikát nem lehet megfogalmazni, ami amúgy semmivel sem vesz vissza a szép emlékből :). Addig amíg minden szervező a versenyzők miatt csinálja és tiszteli véleményüket és építő kritikáikat, csak jobb lehet.

 

Kívánok több ilyen jó versenyt és kölcsönös tiszteletet a szervezők és versenyzők között!



#9
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Tudok térképet olvasni, mellényúltál. Csak nem akarok. Azt teljesítménytúrán szoktunk pl. 2 nappal maraton előtt, biztos nem. A kötekedésedet nem értem. A negatív kritikát is lehet fogadni szerintem. Mindenesetre kihagytam, pedig aláöltözőt is fizettem.

Akkor csak lusta voltál, oly mindegy.
Nem bírom a nyavalygós(inkább megyek máshová), kössünk bele mindenképp valamibe stílust.
A saalbachi pályáról van track-ed? Mert a szervező weboldalán nincs.
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy bicajjal nem is lehet a pálya nagy részét legálisan bejárni.


  • zeezoltano kedveli ezt

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#10
Hunya

Hunya

    vendég

  • fórumtag
  • 74 hozzászólás

Sziasztok Fórumosok!

 

Csak egy-két gondolat, hogy legyen miről beszélni :)

 

A kritikának a szervező örül, mert ebből lehet a jövőben építkezni.

Ám vannak dolgok amikre nincs befolyása a szervezőnek, mint pl. az időjárás. Azt ugye mindenki maga dönti el, hogy szeret e sárban versenyezni vagy sem! Az már megint egy más kérdés, hogy ez az eső nem tudta a pálya nagy részét tönkre tenni, amit igen, azt meg ki lett szedve. (a visszajelzések alapján így is nagyon klasszra sikeredett) Az is érdekes, hogy amíg Nyíregyen ömlött az eső, addig Újhelyet csak néhány csepp érte el.  

 

A pályajelölés tekintetében csak annyi lenne az én tiszteletteljes kérésem, hogy mondjatok már olyan versenyt, mert én nem ismerek ilyent, ahol a verseny előtt több nappal az ki van jelölve? Még olyan versenyeket sem ismerek nagyon (akár XCO), amelyek körversenyek! Talán azért is, mert ugye a verseny nyomvonalának tulajdonosai (erdőgazdaságok, önkormányzatok, stb.) erre a szerződésekben nem nagyon adnak lehetőséget. Illetve, sajnos rossz tapasztalat, hogy még a rajt előtti órákban is eltávolítják azokat a rendezvények ellenzői!

Az megint egy más kérdés, hogy egy MTB Maraton inkább hasonlítható egy Rally versenyhez, mint a Forma 1-hez, ha értitek mire gondolok! Kreativitás kell hozzá, hiszen több mint 30km kanyarjait megjegyezni fejben talán nem lehet, én nem tudnám. És még egy gondolat. Nem feltétlen a pálya ismerete juttat a győzelemhez, hiszen az első 3 helyezett (Borsos Benedek, Palumby Zombor, Hauser Tamás) nem ismerte a pályát, ellenben a Kiss Józsival, aki "csak" abszolút 5. lett, és bizony be tudta a verseny előtt járni a nyomvonalat! (bocsi Józsi, de Te tudod mit akarok mondani) 

 

Nevezési csomagokkal kapcsolatos észrevételek esetében hívnám fel a figyelmet arra, hogy az előnevezés összege 3.500,- Ft volt, a helyszínié pedig 5.000,- Ft. Mire lehet ez elég? Hány szponzor áll egy elsőre megrendezésre kerülő régiós verseny mellé pénzzel? A pályajelölésben, irányításban, nevezésben és minden jellegű bonyolításban a HegyiBringa SE önkéntesein kívül még rengeteg helyi ember segédkezett önzetlenül, na így jöhetett létre ez a verseny! :) Azért, mert ezek az emberek szeretik ezt a sportot, szeretnek jó hangulatú társasággal együtt lenni, és szeretik látni azt sok csillogó szempárt, ami a versenyzők bukósisakja alól tekint vissza rájuk a célba érkezés után! :)

 

Póló. Hááát, nem a versenyezni jöttetek? Ha kell emlék, akkor lehet vásárolni pólót. Az előnevezéshez,(ahogyan a CrossKovácsin is) lehetett plusz pénzért GESU aláöltözőt rendelni! (Ha nem tudtál eljönni a versenyre és rendeltél aláöltözőt, akkor vedd fel a kapcsolatot a szervezővel, és Ő garantáltan eljuttatja neked azt. Lehet, hogy már a Mátra Maratonra. Néma gyereknek az apja sem érti a szavát. Írj az info@hegyibringa.hu email címre). ...és igen, egy póló ami képvisel valamilyen értéket, minőséget, már nem fér bele a költségvetésbe ilyen összegű nevezési díj mellett)

 

A külön rajtot a 150 induló nem indokolja. Főleg úgy, hogy az első 4km egy erős mászás. Szeretném ismét a verseny abszolút 5. helyezettjét idézni: "Az éles rajt után 500m-en belül mindenki megtalálta a helyét"

 

A béna rajt pedig lassú RAJT volt. Vagyis, van hogy meg kell állni, van hogy nagyon lassan kell menni! Azt az élen haladó versenyzők is látták, hogy az autó pilótája még nincs a helyén. Miért álltak úgy a lökhárítóra, hogy a bringájuk első kereke elérte azt? Ennek ellenére természetesen a "pilóta" b@lf@sz volt, és tudom, hogy bocsánatot kért, kér! :)

 

Érmek esetében a HegyiBringa versenyei mindig formabontóak. Érem talán még sehol nem volt. Akik ilyenekkel büszkélkedhetnek, azok biztosan messziről látják, hogy melyik versenyt hol nyerték, mert az az "elismerésről" egyből látszik. Nem mellesleg, ezeken fel van tüntetve, hogy milyen eredményt ért el a versenyző, és azt melyik versenyen. És egyáltalán, nem az a legfontosabb, hogy Te ezt az eredményt elérted? :) A tisztelet az érem milyenségétől maximálisan jár mindenkinek! :)

 

És még egy utolsó gondolat minden fórumozónak (mert ezt a hangulatot én itt nem értem). Hogyan lehet egy versenyről előre vagy úgy, hogy nem voltál ott, véleményt formálni?

 

Köszönöm ha elolvastál, jó kerekezést mindenkor mindenkinek! :)

 

Üdv,

Hunya :)

 

 

 

 


  • jannusz, joshua, zeezoltano és 3 további fórumtag kedveli ezt

#11
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Első alkalommal rendezik. A kiírás május 26., a pálya infó július 27. óta elérhető.
Az itiner(pályaleírás) pont arra szolgál, hogy végig tudjon menni a pályán aki szeretne.
Ha nem tudsz térképet olvasni, az nem hinném hogy a szervezők hibája.


Tudok térképet olvasni, mellényúltál. Csak nem akarok. Azt teljesítménytúrán szoktunk pl. 2 nappal maraton előtt, biztos nem. A kötekedésedet nem értem. A negatív kritikát is lehet fogadni szerintem. Mindenesetre kihagytam, pedig aláöltözőt is fizettem.

#12
zeezoltano

zeezoltano

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Szuper verseny volt, változatos pálya, szép helyek!
Negatívumként én is csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni, lehetett volna külön indítani a két távot, illetve lehetett volna bőségesebb a rajtcsomag (pl. egy pólónak mindenki nagyon tud örülni). De első verseny lévén teljesen megérthető ezen dolgok hiány.
Képeket raktak már fel valahova?

Hát én egy dologban nagyon más véleményen vagyok ez a póló. Aki viszonylag sok versenyen ( ez mondjuk évi 5-15) indul az pár év alatt annyit begyűjt hogy képtelen elhasználni. Én minden nap ezekben melózóm és szép lassan nő a kupac pedig ha már sprődek kezdenek lenni akkor már takarító rongyok lesznek. Az egyik barátom gyűjti őket mert kidobni nem akarja viszont nem is használja őket. Lassan teli a külön erre a célra vásárolt kétajtós szekrény mondjuk az már majd 20 év termése.

Nem kell beállni a ( kínai gyakorlatilag 200ft-os pólósok sorába) legyenek kreatívak a szervezők , vagy ha már póló ott a crosskovácsi példája +1500ft az előnevezéshez és kapsz egy minőségi technikai  Fundangó polót.


Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

#13
csecsi

csecsi

    fórumtag

  • fórumtag
  • 20 hozzászólás

Az itiner alapján egyébként elég volt egy Zemplén-túra térkép a bejáráshoz. Az eredeti nyomvonalból a Nyilazó-völgy lett kihagyva az esőzések miatt, ezzel párhuzamosan a gerincen haladt a pálya. Így egy kicsit gyorsabb, illetve valamivel rövidebb lett. Kihagyásra került még a pálya második harmadában egy élvezetes single-track szakasz a fakivágások miatt. Ha esetleg lesz folytatás ez is belekerül. A pálya 90%-a turistajelzéseken halad ami könnyen követhető jelölés nélkül is, csak a már említett gerincen nincs jelzés. Ha még fejlődöm technikailag lesz gpx is.... talán. Sok versenyen voltam már, ahol nem voltam előtte pályabejáráson, mégis élveztem, mert szerintem ez a lényeg. Annak aki itt volt remélem tetszett, és megkapta a "montis" élményt. Annak aki nem volt, de szívesen jönne, az szóljon és megyek vele egy kört!


  • _Alex_, zeezoltano, szak és 1 további fórumtag kedveli ezt

#14
medzsik55

medzsik55

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás

Szuper verseny volt, változatos pálya, szép helyek!
Negatívumként én is csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni, lehetett volna külön indítani a két távot, illetve lehetett volna bőségesebb a rajtcsomag (pl. egy pólónak mindenki nagyon tud örülni). De első verseny lévén teljesen megérthető ezen dolgok hiány.
Képeket raktak már fel valahova?



#15
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Azért az oldalukon, ami elég jóra sikerült, sok infó van és régóta elérhető. De azt a pályaleírást teljesen feleslegesnek tartom. Ha egy jó térképen bejelölték volna, akkor a helyiek be tudják járni. Ha gpx-et is töltöttek volna, akkor .... Na de az, hogy olyan választ kapok, hogy a pálya 21 estére lesz kijelölve, amikor a verseny 22.-én reggel rajtol, nem is tudom hova tenni. Túrázni nem mennék oda. Ha versenyre megyek és a sárba mártogatom a több tízezres technikát, akkor jó lenne komolyan venni és a minimum ehez a pályabejárás. Ha nem fizettem volna ki az aláöltözőt is, akkor tutira nem mennék. Így szerintem meg elmegyek, átveszem, majd megyek Mátra maratont bejárni. Több értelme van. Pedig én tényleg szerettem volna. Még a Zemplénben sem voltam soha...

Első alkalommal rendezik. A kiírás május 26., a pálya infó július 27. óta elérhető.
Az itiner(pályaleírás) pont arra szolgál, hogy végig tudjon menni a pályán aki szeretne.
Ha nem tudsz térképet olvasni, az nem hinném hogy a szervezők hibája.


Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#16
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: aki szereti a változatos pályákat és nem csak döngetni akar egyeneseken mint a Bükk maratonon, annak ez való! Ez volt idén az egyik kedvenc pályám, bőven spékelve single trackkel és technikás lefelékkel, jó sok meredekkel de nem úgy hogy belerokkansz, mert utána rögtön jön valami technikás rész ahol lehet ügyeskedni, szóval egy maximálisan montis pálya volt.

A rövid távon nekem GPS-el 28,6 jött össze, majdnem 1100 szinttel, ez kicsit kevesebb mint a tervezett 31, a szint viszont abszolút stimmelt.

A talajjal nagy mákunk volt, perfekt tapadás, ennél jobbat nem is lehet kívánni. Lehetett látni hogy voltak azért itt nagy esők mert egyes részeken lyukasra mosta a víz a medreket, de sehol sem volt akadály.

 

 

Pár javítandó:

1. Furcsa hogy miért indult együtt az egész mezőny, ha egyszer a rövid meg a hosszú között 5 perc már sokat segítene. Nyomjanak közte 10 percet és a felvezető kocsi visszaér időben a rövid távosoknak is. OK hogy a hosszú aszfalt szépen széthúzta a mezőnyt, de elegánsabb megoldás külön indítani, ha már verseny vagy mi.

2. A rajtnál ez azért elég béna dolog hogy azért nyom satut a felvezető kocsi mert egyiküknek még be kell elől pattannia.. Ráadásul hogy utána sietségében tolatva indul neki a sofőr, amikor már kerékkel érintik a lökhárítóját, az elég veszélyes mutatvány volt..

3. A díjazásnál még tényleg lehetett volna azért valami érem, mert a kis karabiner elég vicces :). OK hogy zempléni kalandpark szponzor meg ilyenek, de nem hiszem hogy evvel tisztelik meg leginkább a dobogósokat hogy a reklám fontosabb mint az érem.. na mindegy.



#17
Spirite

Spirite

    vendég

  • fórumtag
  • 130 hozzászólás

https://www.youtube....h?v=pAaTkxo8DxQ



#18
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Igazán örülök, hogy tetszett a verseny és a pálya. A pálya nyomvonala nagyrészt egy Sárospataki sporttársnak köszönhető, és attól függetlenül, hogy mi a HegyiBringa SE. rendeztük, nekem is nagyon tetszett, nem volt tele unalmas sotteres erdészeti utakkal, mint néhány más verseny útvonala. Voltak benne viszont nagyon jó kis élvezetes utvonalak. Nem mellesleg gyönyörű az a rész, engem is nagyon megfogott.

 

Sajna ide kissé későn jutott eszembe, hogy feltegyem.

 

A szint kevesebb lett egy kicsit, mert kivettünk belőle egy részt, ami 3 hete a pálya bejáráson, amikor por száraz volt minden, akkor is ingoványos volt, így most a nagy esők után el sem merészkedtünk arra. :) A hosszú táv ezen a részen kétszer haladt volna át, így a kieső táv és szint is duplán számított náluk.

 

Sokkal hamarabb nem lehet kijelölni a pályát, mert így is, hogy péntek du fejeztük be a jelölést, szedtek le a szalagozásunkból szombatra a versenyre.



#19
John69

John69

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás

Igazán nagyszerű verseny volt. A pálya szinte tökéletes, az előző napok esőzései alig látszódtak, mindenhol jól járható volt.

A jelőlések tiszták és világosak, a 18 fokban kellemes volt a tekerés, bár a Nap csak az elején sütött az esőt mindenki megúszta. A hosszútáv végülis nálam 47,4 km lett, 1677 m szinttel, ami mondhatjuk inkább középtávnak, de abból is inkább az erősebbek közé tartozik (Szilváson ugyanennyi szint tartozik 64 km-hez). A pálya nagyon élvezetes volt, néhol kemény mászásokkal, gyors lefelékkel, néhány csiki-csukival. A végén a gulyásleves tartalmas volt, jól esett, bár kicsit sokat kellett rá várni. A rajtcsomag lehettett volna kicsit bőségesebb a rajtszámnál és a 3 kötegelőn kívűl. A dobogóra állók díjazásán is van még hova fejlődni azt gondolom (de ezt mondhatnám akár az összes hazai MTB verseny díjazásaira is) Összességében nagyon élvezetes verseny volt. Remélem jövőre is megszervezik, esetleg lehetne 3 távra kibővíteni, mert ez a hosszútáv tényleg elég közepesre sikeredett. Bár ha a nevezői létszámot nézzük ez nem feltétlen lenne indokolt, de rajtam kívűl szerintem többen örülnének neki ( többet lehetne tekerni ilyen fantasztikus nyomvonalon )



#20
joshua

joshua

    vendég

  • fórumtag
  • 225 hozzászólás

Aki nem volt ott az tényleg sajnálhatja,igazi bringásidő,remek szervezés,jól kijelölt pálya,hihetetlenül élvezetes nyomvonal/még akkor is ha a hosszútáv inkább középtávnak felelt meg/ ezt több jó nevű versenyző is megerősítette,akinek úgy mond neve van a szakmában,nekem eddig ez volt az év Top Maraton versenye/pedig nem ez volt a neve/ hatalmas köszönet a szervezőknek,remélem lesz folytatása!!!


  • Uluwatu kedveli ezt