Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XII. Specialized Maraton | Szilvásvárad

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
3191 hozzászólás a témában

#141
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás
Most nézem a profilképed, te voltál abban a fura piros sisakhuzatban? Miért van szükség arra?

Másokat láttam széldzsekiben mászni Bánkútig, úgy tűnik, nem egyformák a hőmérsékleti igényeink.

LGee


#142
LGee

LGee

    vendég

  • fórumtag
  • 106 hozzászólás

Ezúton is gratulálok mindnekinek a teljesítésért és az elért eredményekért! :)


Köszönjük a beszámolót, fantasztikus lehetett :)
Én csak végigtúráztam a távot, de a tavalyi időlimit után a teljesítés is sikerélmény volt.

LGee


#143
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3.299 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szilvásvárad Maraton XCM OB, 2015.

 

Avagy az érdeklődés hiányában elmaradt eső esete a legendásan sáros versenynek titulált maratonnal. Történt ugyanis, hogy napok óta esőt jeleztek előre a térségre, amit szombat este végül "elvettek", egy kis reménykedésre adva okot, hogy szakadó eső nélküli lehet a verseny, ami a hosszú távon nem utolsó dolog lenne. Két évvel ezelőttről nem volt túl sok jó emlékem a 3-4 Celsius-fokos idővel és az elfagyott lábakkal, nyakig sárosan az elemekkel dacoló emberekkel, beleértve magamat is. Persze azért reggel, az ablakon kinézve nem is volt akkora meglepetés, hogy esik...

 

Korai kelés után gyors szénhidráttöltés (kölesgolyók) két kulacs ISO-val, némi datolyával és az utolsó simítások, mit vegyek fel és vigyek magammal és kollégámmal indultunk is bemelegíteni a szemerkélő esőben. Jó 50, nettó 40 percet melegítettem be, kicsit magas volt a pulzusom kezdetben, de nálam ilyenkor ez normális. A rajthoz igyekezve még ismerősökkel beszélgettem, majd szépen becsorogtam a boly legvégére. Egyik utolsóként startoltam el. Az első aszfaltos mászásra fordulva aztán próbáltam felzárkózni a mezőny első felére és igyekeztem a tervezett Wattokkal haladni előre. Két-három helyen jobban is megnyomtam, mint indokolt lett volna, szerencsére nem okozott semmilyen problémát később sem ez a pár "baki". Aszfaltról a terepes részre érve már viszonylag elől voltam, talán a top25-top30 környékén. Éreztem, ha tartom ezt a tempót, jó lehet. A Macska-part utáni lefelén aztán egyből feltűnt, hogy valami nincs rendben: valahogy a lefeléket nem bírtam rendesen, nem volt meg az az érzésem, hogy uralom a bringát, kicsit lelassítva pedig úgy tűnt, lassú vagyok. Az voltam.

Magas rakodótól előztek vissza azok, akik mellett korábban elmentem. Pados környékén, olyan 1:35 körül beért Wouter Cleppe, elképesztő tempóban ment, teljesen más dimenzióban, mint a többség. Ő középtávon indult, simán nyerte. Pár perccel később követte őt még egy középtávos, majd még két Cube-Csömörös srác ment el mellettem, kb. 10 perccel lemaradva Wouter mögött. Több középtávos emlékeim szerint nem ért be. Felfelében aztán senki nem ment már el mellettem többé. :-) Pár sráccal a mászások közben kicsit beszélgettünk is, hogy ejnye, de jó, hogy nem esik. Például Ódor Csabával és Kakas Lászlóval váltottunk pár szót. Az ördögoldalra rákészültem, a lankás felvezetésén inkább visszavettem 250-270 Wattra, majd szépen kitekertem. Simán ment. Láttam, az előttem menő két versenyző például leszállt - éreztem, jobban járnék én is így, de egyszer muszáj kitekerni. ;-) Szépen bele is karcoltam a 178-as pulzusba, ez volt a versenyen a maximum. Úgy voltam vele, egyszer vagy kétszer ha a maximum tervezett 172-174 fölé megyek, abból nem lehet még nagy baj - pláne, hogy az utóbbi hetek tapasztalatai alapján pár percig jól és különösebb savasodás nélkül bírom a 175-178-as zónát is.

Emlékeim szerint a Bánkút után, talán a Sípályáktól lefelé ereszkedés közben ért be Sass Józsi és Papp Dénes, akiket fölfelé előztem, aztán lefelében nagyon komoly tempókülönbséggel hagytak le. Itt már biztosra vettem, a sáros versenyen valószínűleg jó szolgálatot tevő merev villa helyett a jóféle 15mm-es átütő tengelyes RockShox Rebámmal jobban jártam volna - bár az ő szintjükön biztosan nem mentem volna így sem. Tippre egyébként a +1 kg sem rontott volna túl sokat, a mászások nagyon jól mentek. Valahol itt lehetett az a nem túl hosszú, de jó kis sziklakertes rész, amit viszont nagyon élveztem annak ellenére, hogy ide-oda pattogtam. Emlékszem, 2 éve itt a vége felé még le is szálltam, de most nagyon jól mentem, előttem egy teleszkóppal menős srác (nem tudom, ki lehetett) sem távolodótt el túlságosan. Aztán a lefelében beért Ódor Csaba és Kakas László is (lefelében éreztem, hogy csak akadályozom őket, próbáltam félre húzódni is), de a következő mászásnál visszaelőztem őket és nem értek már be engem a későbbiekben. Hárskúttól lefelé az apró kavicsos és földes részen beletekertem, próbáltam nem szem elől téveszteni Papp Dénest, majd Felsőtárkányon megálltam frissíteni és az előttem levők után eredtem. Elég jó tempót mentek, itt fújt a szél is szembe, sokat számított, hogy talán 8-10-en is lehettek egy bolyban. Meg kellett dolgoznom azért, hogy felérjek rájuk - de aztán úgy gondoltam, nem állok be ide, mert a tervezett tempóm alatt mentek, így inkább eltekertem mellettük. Egy kék mezes srác rám tapadt és követett egy darabig, de aztán néhány száz méter múlva hátra nézve már nem volt ott, közvetlenül mögöttem. Gáz-bérc elágazó előtt beértem még egy versenyzőt, nagyon fáradt lehetett, komoly volt a tempókülönbségünk. Reménykedtem közben abban, hogy elég előnyt szedtem össze a mögöttem lévő bollyal szemben és a lefelében már nem érnek be. Szerencsére így lett, nem értek utol. A Kálmánhegyi-úttól a mászás első része szintén jól ment, még ott is sikerült elcsípnem egy Mesterbike pólós srácot. Itt egy kicsit már kezdtem érezni, hogy tompa fejfájásom kezd lenni, gondoltam ideje egy koffeines zselét enni a megelőző idők sokán elfogyasztott négy, szigorúan koffeinmentes után, illetve meginni a maradék ISO-t. Egyébként banánból ettem csak. Majdnem minden frissító ponton megálltam, két helyen friss ISO-t töltetni a kulacsomba és a többin banánt enni, illetve 1-2 pohár tiszta vizet inni.

Ha jól emlékezem, Bálkő-nyak után a mászáson értem be Naszódi Zsoltot, aki kérdezte, hogy melyik kategória vagyok. Na itt ért a nagy meglepetés, miután mondtam, Master1! Erre ő: "harmadik vagy". No több sem kellett, megtoltam még a maradék részt és beértem Kis Józsefet, akivel váltottunk pár szót. Mondta, hogy Cser Gabi többször defektelt és kiszállt a versenyből. Kérdeztem tőle, messze van-e az utolsó lefelé, mondta nem, két kanyar még. Addig együtt mentünk már és mondam neki, előzzön vissza nyugodtan, mert lefelé lassú leszek a merev villámmal.
A lejtőzés első fele nem volt vészes, itt-ott elég nyomvályús volt az út ugyan, de sár talán sehol nem volt, egész jól bírtam tartani Kis József tempóját. Ahogy jött a köves rész, egyből más lett a helyzet. Néhány száz méter után úgy éreztem, felütöttem a hátsó kerekemet és defektem van. Próbáltam lenézni, már amennyire bírtam a durván rázkódó, ide-oda pattogó bringám zabolázása közben, de nem láttam semmi különöset. Nem tudom, mi lehetett, a köves részen végig úgy éresztem, úszik a bringa hátulja. Itt éreztem, hogy nagyon határon megyek a merev villámmal, szerencsére uraltam még a helyzetet, de konstatáltam, ide bizony kell a csillapított teleszkóp és lehet, nem véletlenül érkeznek páran fully-val. Nem csak gyorsabb lennék lefelé, de biztonságosabban is haladnék - ami számomra az első számú szempont. És ekkor bumm! Ahogy ezen gondolkoztam, egyszer csak beesett a bal oldali fékkar, egészen a markolatig! Első fék nélkül, lefelé!? Mindez még mindig azon a részen, ahol ide-oda pattogtam a kiálló sziklás részek és a kövek tengerén; hát mit mondjak, itt azért egy kicsit féltem! :) Szerencsére nem lett nagyobb baj, ahogy ismét az apró kavicsos részre értem, szép lassan kezdett rendbe jönni a fékem és már nem esett be egészen a kormányig a fékkar. Itt elmentem pár középtávos mellett, ahol nem volt túl meredek az út, ott beletekertem még a lefelébe. Egyszer csak látom a táblát, hogy 2 km, majd 1 km... Szuper! A vasút melletti aszfaltos részen még megnyomtam kicsit jobban a pedált, át a síneken, a rámpán, majd a cél előtti füves rész és a Cél - SIKERÜLT! :)

Ráadásul várakozásaimon bőven felüli idővel. 5:15-5:20-as menetidőre számítottam, titkon esetleg arra hogy 5:10 alá tudom vinni, de hogy ilyen idővel érnék be, arra nem számítottam...

4:52:30 lett a hivatalos időm, alig hittem el! Egy darabig még nem volt tiszta, valóban Master 1-ben a 3. lettem-e. Végül kiderült, valóban 3. helyezést értem el, ami összetettben a 13. helyet jelentette. A célban Szabó Attila várt és rengeteget segített, hogy ne essek össze. Állítólag nem festettem valami jól. :) Sajnos neki gond volt a nevezése körül, nem adták ki a hosszú távos nevezését, csak közép távon tudott elindulni. Ezúton is köszönetem neki és a Vegan Energy csapatnak a segítségükért!

 

Ezúton is gratulálok mindnekinek a teljesítésért és az elért eredményekért! :)


  • LGee, CSEKONICS, Kánya és 4 további fórumtag kedveli ezt

#144
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Azt tudom,de közép 64 lett volna eredetileg és lett 67-68 többen mértek ennyit.

 

Nekem 68,2 km, 1700 szint. Úgy emlékszem itt mindig kicsit hosszabb. Betegen még hosszabbnak tűnt :)



#145
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.258 hozzászólás

Szuper verseny volt, lehetséges, írok pár sort majd arról, hogyan láttam a versenyt.

Az biztos, merev villával, csirke első gumival nem volt annyira jó ötlet elindulni, akit felfelé megelőztem, lefelékben folyton visszaelőzgettek. Főleg a köves részeken. Utolsó köves DH-t kifejezetten életveszélyesnek éreztem a merev villával, szerencsére nem estem el. Mindenesetre tanulságos volt.

mondjuk nem gyenge embereket előztél meg, graqtula. (pláne országúti sztuppal :))


  • zscs kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#146
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Azt tudom,de közép 64 lett volna eredetileg és lett 67-68 többen mértek ennyit.

Nekem nem tűnt fel új rész sehol.



#147
Tibimex

Tibimex

    fórumtag

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás

Azt tudom,de közép 64 lett volna eredetileg és lett 67-68 többen mértek ennyit.

Nekem is 67,8 lett a 64 helyett.



#148
MSONAJ

MSONAJ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

A rövidnek rakták bele a régi részt, ők őrházi frissítőnél elmentek balra a hosszúval.

Azt tudom,de közép 64 lett volna eredetileg és lett 67-68 többen mértek ennyit.


Team Heavy Pedál Szeged

#149
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

A Közép táv neketek is 67,5-68 km volt?

Mi az a 4 km amit beleraktak?

A rövidnek rakták bele a régi részt, ők őrházi frissítőnél elmentek balra a hosszúval.



#150
MSONAJ

MSONAJ

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.462 hozzászólás

A Közép táv neketek is 67,5-68 km volt?

Mi az a 4 km amit beleraktak?


Team Heavy Pedál Szeged

#151
cakes

cakes

    fórumtag

  • fórumtag
  • 32 hozzászólás
  • LocationJászberény

Remek volt a pálya, azt viszont nem tudom megérteni, hogy egyesek mért dobálják el a géles, csokis stb csomagolást! Tanulják már meg tisztelni a természetet!

Én rövideken szoktam menni és az elmúlt 2 év tekintetében (arányaiban) 'mintha' kevesebb szemetet láttam volna eldobálni.
Sajnos még a zselés zacskók nem tanulták meg egyeseknél, hogy automatikusan visszamásszanak a hátsó zsebekbe ha kiürültek, mert ha egyet is eldob az ember ... az is sok.
Viszont láttam még a zacsik mellett kb. 2 kulacsot, 1 belsőt és egy gazdátlan rajtszámot is.

#152
H.Zoli

H.Zoli

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Sziasztok! A katona sírok fölött fotóztunk egy kicsivel.

A versenyen készült képekből (1700kép) az alábbi két linken tudtok szemezgetni.

https://plus.google....188352089186929

https://plus.google....201641291033777


  • _Alex_, vdavid és zscs kedveli ezt

#153
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3.299 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szuper verseny volt, lehetséges, írok pár sort majd arról, hogyan láttam a versenyt.

Az biztos, merev villával, csirke első gumival nem volt annyira jó ötlet elindulni, akit felfelé megelőztem, lefelékben folyton visszaelőzgettek. Főleg a köves részeken. Utolsó köves DH-t kifejezetten életveszélyesnek éreztem a merev villával, szerencsére nem estem el. Mindenesetre tanulságos volt.



#154
vdavid

vdavid

    vendég

  • fórumtag
  • 242 hozzászólás

Remek volt a pálya, azt viszont nem tudom megérteni, hogy egyesek mért dobálják el a géles, csokis stb csomagolást! Tanulják már meg tisztelni a természetet! 


  • piszta kedveli ezt

#155
Nutrixxion

Nutrixxion

    fórumtag

  • fórumtag
  • 40 hozzászólás

Szasztok!

Újrakezdő vagyok, pár évvel ezelőttről még úgy emlékszem, hogy itt a fórumon szoktak jelentkezni a pálya széli profi fotósok, hogy hol-hogyan lehet elérni az esetleg rólunk készült sztárfotókat. Ez idén is várható? Vagy máshol keregéljek?

 

Köszi!

Szia, ide is szoktuk linkelni, de türelem, mert még nagyon friss a törénés, nálam most zajlanak az utómunkálatok!



#156
forter

forter

    vendég

  • fórumtag
  • 47 hozzászólás

Szasztok!

Újrakezdő vagyok, pár évvel ezelőttről még úgy emlékszem, hogy itt a fórumon szoktak jelentkezni a pálya széli profi fotósok, hogy hol-hogyan lehet elérni az esetleg rólunk készült sztárfotókat. Ez idén is várható? Vagy máshol keregéljek?

 

Köszi!



#157
Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás

Hello dr.Gonzo engem érdekelne a csere,Hatvani Jánoos néven levő nevezésemet elcserélném.Telefon 06203995856

Szia, Ezt csak most vettem észre! Már mindegy, azért jó volt a rövid is! :)



#158
Kecskés Roland

Kecskés Roland

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello dr.Gonzo engem érdekelne a csere,Hatvani Jánoos néven levő nevezésemet elcserélném.Telefon 06203995856

Kecskés Roland módosította - 2015. május 31. - 08:18


#159
knandi

knandi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 332 hozzászólás

Próbáltam ma átnevezni/átírni neveket, de nem engedték, május 10-ig lehetett, most már pénzért sem (korábbi években volt erre lehetőség), 10.000-ért lehetett még ma nevezni, szóval következő versenyeknél figyeljetek a határidőkre, bekeményítettek...

 

Akartunk mini távra kísérő rajtszámot venni, állítólag szó volt róla hogy lesz ilyen, mehess a gyerekkel, stb., póló,kaja nem jár hozzá, de ez sem volt megoldható.



#160
Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás

Sziasztok,

 

Csak úgy mint elméleti kérdés: lenne kedve valakinek elcserélni a közép távú nevezését az én rövidemre? Aki nem érzi magát elég erősnek egy középhez, de év elején még bátor volt? :)