„Télen is lehet biciklizni, csak nem a szabadban, hanem a föld alatt.” A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezésre kerül az ország egyik legkülönlegesebb téli kerékpáros eseménye, a McDonald’s BringaMánia Vakond futam.
Február 26-án újra várják a szervezők a télen is bringázni vágyókat Kőbányán, a Bánya utcából nyíló bányarendszerben. A kilátogatók egy izgalmas bringás farsangi rendezvényen ismerkedhetnek meg ezzel a különleges helyszínnel. Ha ott voltál tavaly, akkor tudod, miért kell eljönnöd idén is, ha nem, most ott a helyed! A föld alatt, közel 30 méter mélyen kanyargó, széles, kivilágított járatok különleges élményt nyújtanak.
A McDonald’s BringaMánia Vakond futama jó alkalom arra, hogy akkor is együtt pedálozzon a család, ha az időjárás miatt még nem tudnak a szabadban bringázni, mégis szeretnék a hétvégi kikapcsolódást aktívvá tenni. A földalatti farsang résztvevői megmérkőzhetnek a virtuális, 500 méteres bringapárbajon és kipróbálhatják, milyen is az egyre népszerűbb Spinning – a látogatók megmozgatásáról sztáredzők gondoskodnak.
Farsangi időszak lévén a jelenlévők számára a védőfelszerelésen túl jelmez viselete előnyt jelent, mivel a nézők között megbúvó zsűritagok folyamatosan vizsgálják a résztvevők, nézők ruházatát és a legötletesebb, legviccesebb jelmezek gazdái értékes különdíjakat kapnak.
A Vakond futam szervezői azokra is gondoltak, akikben túlteng a versenyszellem, ha biciklizésről van szó, a család minden tagja talál a korának megfelelő versenykategóriát. Rajthoz állhat a legkisebbektől a profi versenyzőkig mindenki, akinek van egy használható bringája, egy fejvédője és legalább két barátja, akikkel egy csapatban nevezhet. A 15 évnél idősebbek részére a verseny egy 1200 méteres körpályán zajlik, amely magában foglal egy rövid lépcsőzést is. A fiatalabbak futamait a biztonságérzetük, és a szülők megnyugtatása érdekében ennél jóval kisebb körön rendezik.
Február végén ismét rajtol a Vakond futam Kőbányán
A szurkolóktól minimális elvárás, hogy ha már 30 méterrel a föld alá ereszkednek, akkor hangosan biztassák kedvenceiket. Síp, dob és más szurkolói felszerelés használata ajánlott – már csak a jó hangulat érdekében is.
Mivel a múlt évi eseményhez hasonlóan legfeljebb 1000 néző és résztvevő juthat be ebbe a különleges környezetbe, így ha nem szeretnél lemaradni az eseményről, akkor érdemes időben regisztrálni a szervező Vuelta Sportiroda honlapján. A korlátozott befogadó képesség miatt a regisztráció a nézők számára is kötelező!
További információk a rendezvényről és nevezés a szervező Vuelta Sportiroda oldalán és a Bringamánia –n.
A gyengébbek kedvéért (jelen) hol is lehet nézőt regisztrálni?!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." [ Paripám ] [ Aszfaltbetyár ]
Köszi, megvan!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." [ Paripám ] [ Aszfaltbetyár ]
Pite!
Jöttök oda? Végre találkozhatnánk is, én ott leszek!
Megyünk, megyünk!
OK!
Aki volt tavaly, megoszthatna 1-2 infót, pl. milyen gumival érdemes menni, milyen a talaj, mennyire lesz bent hideg a kinti levegőhöz képest, milyenek a látási viszonyok... Meg ilyenek...![]()
Helló!
Tavaly: a bánya alja betonozott, de helyenként igen sima, de helyenként sz.. minőségű, kátyús. Néhol kis vízelvezetők vannak. Nyirkos nagyon, így csúszik is kellőképp!
Bent 2 hete jég is volt... Tavaly olyan 0-5 fok lehetett.
Látási viszonyok: kivilágított járatok vannak, de tavaly volt egy rövid szakasz, ahol lekapcsolták a fényeket, és csak az irányjelző táblák világítottak.
Nem tudok tippeket adni, hogy milyen gumi, stb.
A tapasztalatom az, hogy baromira csúszik a sík, nyirkos talaj. ha hosszú ideig akarsz lent lenni, jól fel kell öltözni. A hangulat meg remek
Remélem, tudtam segíteni!
OK, köszönöm!
Legutóbb andris módosította; 2012-02-25 - 22:32.
Elég mérsékelt számban csorognak a képek... Link
Ffi felnőtt díjátadásról megköszönnék egy képet ha valakinek készült egy használható!
Szervezőknek: korábbiakhoz annyit tudnék hozzátenni, hogy ahogy tavaly, idén sem sikerült rendesen a versenyzők tudomására adni a váltás módját, körök számát, stb. (Ugye volt egy olyan verzió is hogy 4 kört kell menni, stb.)
Ezeket vagy a honlapra ki lehetne rakni pár sorban, vagy bemondani. Ezt (és a dobogó kivilágítását) leszámítva remek volt!
Legutóbb MC Pite módosította; 2012-02-27 - 14:06.
Gratulálok mindenkinek!
Pár kép:
https://picasaweb.google.com/Pal.Kir...CLvqtdmu3fnOCQ
Vakond futam @PálG - Ride4Life
Face beszámolója az eseményről
Sziasztok, Master1 csapatváltó dobogós képe van vkinek, vagy sprintpárbaj győztes dobogós fotója Vaderrel?
Hol az a sok fotós, akik kattogtattak?
Küldjetek linket, az anyagiakat meg megbeszéljük.
üdv
KakLac
Szeretném én is elérhetővé tenni a baszámolómat, de kép nélkül?
kaklac