Oldal 35 / 35 elsőelső ... 25333435
Eredmény 681-700 / 700

Téma: Trans Hungária Túra/Maraton | 2012. augusztus 14-19.

vendég The Face avatarja
    Regisztrált
    2008-09-14
    Lakhely
    Solymár
    Üzenet
    140

Alapbeállítás

Kezdek aggódni a Duna Maratonért.
    Buék kupa után most egy újjabb "jó" hír:

Bújjék mindenkibe!... | Facebook

törzsvendég venember83 avatarja
    Regisztrált
    2008-10-03
    Lakhely
    Nagyvárad
    Üzenet
    964

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: The Face Üzenet megjelenítése
    Kezdek aggódni a Duna Maratonért.
    Buék kupa után most egy újjabb "jó" hír:

Bújjék mindenkibe!... | Facebook
    Egy pofon azoknak, akik az első THM utáni rendkívül pozitív beszámolók után úgy gondolták, hogy a másodikon ott kell lenniük.

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.816

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: venember83 Üzenet megjelenítése
    Egy pofon azoknak, akik az első THM utáni rendkívül pozitív beszámolók után úgy gondolták, hogy a másodikon ott kell lenniük.
    Sajnos nem lep meg, ezért is tartottam nagyon fontosnak, hogy az elsőre menjek - nem éreztem rentábilisnek hosszútávon az ötletet ITTHON. Elképesztő pluszpénzek kellenek, evidens, hogy például etaponként kell profi mobilkonténeres zuhanyozó/wc, mivel az állomások teljesen képtelenek egy nagyobb mezőny ellátására. Őszintén remélem, hogy 2013-ra már össze fog jönni, én nagyon szurkolok.
    With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
    GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.454

Alapbeállítás

Dettó, teljesen osztom Dante úr nézeteit.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vendég vdavid avatarja
    Regisztrált
    2010-01-09
    Lakhely
    Vác
    Üzenet
    96

Alapbeállítás

Egyet nem értek . A jelek szerint aki ott volt, az valószínű, ebben az évben is indult volna, ezenfelül biztos vagyok benne, hogy sok embert csábított az a rengeteg pozitív vélemény amit írtunk, sőt biztos vagyok benne, hogy külföldről is jöttek volna egy kis marketinggel. Szerintem a 200 nevező meglett volna. Ha ennek a 3/4-e befizeti a 40e Ft ot már az 6.000.000Ft vagy ez túl kevés ahhoz, hogy elindulhasson a szervezés? Több hónap van arra, hogy szponzort keressenek. Annyi pozitív visszajelzés volt, nem gondolom, hogy egy nagyobb cég ne tudná ezt értékelni ebben az évben. Én azt kérném a szervezőktől ne adják fel már az elején. Egy vállalkozás is csak 3-4 év után érik be ....

vendég vdavid avatarja
    Regisztrált
    2010-01-09
    Lakhely
    Vác
    Üzenet
    96

Alapbeállítás

Egy dolog amin javítani lehetne, de azon nagyon: a kommunikáció, más van a sportaktiv.hu-n, a THM főoldalán, a Facebookra nem tették fel, csak a Harangvölgyi András saját oldalán, hogy túra és nem verseny, szóval itt érzek nagy hiányosságot.
    Nagy csalódás az is, hogy a THM angol nyelvű oldala nincs frissítve.....így aztán várhatjuk, hogy külföldiek is képet kapjanak a versenyről...... se versenyeredmény se versenyfotó nincs fenn...
    Német nyelvű oldal sincs....

fórumfüggő _Alex_ avatarja
    Regisztrált
    2004-01-26
    Lakhely
    Nagykőrös
    Üzenet
    2.812

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: vdavid Üzenet megjelenítése
    Szerintem a 200 nevező meglett volna. Ha ennek a 3/4-e befizeti a 40e Ft ot már az 6.000.000Ft vagy ez túl kevés ahhoz, hogy elindulhasson a szervezés? Több hónap van arra, hogy szponzort keressenek. Annyi pozitív visszajelzés volt, nem gondolom, hogy egy nagyobb cég ne tudná ezt értékelni ebben az évben. Én azt kérném a szervezőktől ne adják fel már az elején. Egy vállalkozás is csak 3-4 év után érik be ....
    Nem könnyű kikalkulálni hogy mennyien neveznének, idén az indulók elég nagy hányada nyerte a nevezését, talán 1/3-uk is. Csak arra nyilván nem lehet hagyatkozni.
    Az alapján amit a szervezőkkel beszéltem, hosszútávú beruházásnak tervezték. Ők is tisztában voltak vele, hogy az első veszteséges lesz.
    Picasa _Alex_ --- Csajokat a hosszútávra!
    Merkapt Maraton Team SE

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.816

Alapbeállítás

Egyet nem értek . Ha ennek a 3/4-e befizeti a 40e Ft ot már az 6.000.000Ft vagy ez túl kevés ahhoz, hogy elindulhasson a szervezés?
    Szerintem nem látod a szervezési költségeket. Tudod te mennyi mondjuk egy Trans Germany szervezése? 150milliós a nevezési díjból befolyó összeg, plusz a szponzorok. Más a lépték.

Vetítsük csak le, alsó hangon a költségeket:
    - pályabiztosítás - 0.5 M
    - orvosi szolgáltatás - 1 M (terepjáró is kell, mobil orvosi stáb készenlétben)
    - parkoktól az útengedélyek - 2 M
    - szállás - 1.5 M
    - catering - 1 M
    - logisztika - 1 M
    - közterület foglalás - 2 M
    - mobilkonténer bérlés - 1 M
    - marketing - 2 M (infó, weblap, filmek, vágás stb.)
    - 20 fős stáb 1 havi bére (mondjuk 20 munkanap elég hozzá) - 5 M (ugye nem várod, hogy szociális munkaként végezzék)
    - profit - x M (de mondjuk nyilván 20% reális cél, tehát - 3 M
    - plusz az egyéb költségek, amiről még gőzöm sincs, de nyilván VANNAK

Te most halál őszintén belevágnál egy "várható" 6 millióval egy alsó hangon 20 millás projektbe? Szponzort keresni kell, de reálisan abból tényleg 2013 lesz. Nézz körül az országban, a cégek csődben, kiszállópályán, ehh, nem is folytatom.

Ja és annyi még, hogy voltam, de idén - jelen helyzetben (nézz körül az építőiparban...) nem lesz rá (nekem sem) pénzem. Valószínűleg indulnánk? Bocs, előbb, a villanyszámlát fizetem be.

Sorry srácok, ma bevettem egy "negatív hullám kapszulát".
    With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég vdavid avatarja
    Regisztrált
    2010-01-09
    Lakhely
    Vác
    Üzenet
    96

Alapbeállítás

Szia Dante!

Örülök, hogy konstruktív hozzáállással tudunk beszélgetni a témáról.
    Le kell szögeznem, hogy nagyfokú csalódottság beszél belőlem, mert már akkor elkezdtem készülni a 2012-es THM versenyre amikor a buszon hazafelé jöttünk, igaz csak lélekben.
    Lehet, sőt biztos, hogy nem látom át teljesen a szervezés összes költségét, de ha most nem megy akkor mi a garancia a 2013as versenyre? Nem lesz olyan cég aki 1,5 évvel a rendezvény előtt ad támogatást.

Vetítsük csak le, alsó hangon a költségeket:
    - pályabiztosítás - 0.5 M
    szerintem ez inkább megközelíti a 2milliót
    - orvosi szolgáltatás - 1 M (terepjáró is kell, mobil orvosi stáb készenlétben)
    helytálló lehet
    - parkoktól az útengedélyek - 2 M
    Helytálló ( lehetne támogatás mert nekik semmibe nem kerül)
    - szállás - 1.5 M
    Helytálló
    - catering - 1 M
    Helytálló
    - logisztika - 1 M
    Helytálló
    - közterület foglalás - 2 M
    ( lehetne támogatás, mert a településeknek semmibe nem kerül, és turisztikai szempontból nem utolsó hosszú távú befektetés)
    - mobilkonténer bérlés - 1 M
    Ezt nem tudom felmérni
    - 20 fős stáb 1 havi bére (mondjuk 20 munkanap elég hozzá) - 5 M (ugye nem várod, hogy szociális munkaként végezzék)
    nem várom el, sőt ők is élvezzék a versenyt
    - profit - x M (de mondjuk nyilván 20% reális cél, tehát - 3 M
    20%-ot túlzónak találom, profit a vállalkozás beindításánál nem teljesen releváns, ha igen nem ennyi
    - plusz az egyéb költségek, amiről még gőzöm sincs, de nyilván VANNAK
    - marketing - 2 M (infó, weblap, filmek, vágás stb.)
    ezt hagytam a végére, mert ebben némileg belelátok. talán egy kicsit kevés is , viszont erre nagyon kellene figyelni, és előbb leírtakban kifejtettem némi hiányosságokat.

Szerintem van azért ebben az országban olyan cég aki egy kis rábeszéléssel, de támogatná a rendezvényt.
    PL: Mol Bringaprogram
    mcdodo bringamánia....
    A lengyelek ennyivel ügyesebbek lennének mint mi??? http://www.mtbchallenge.com/ a videókat és a szponzorokat ajánlom figyelmetekbe. ott a suzuki a powerade

Én csak azt tudom kívánni, hogy a legyen annyi pénzed, hogy a számlák mellett jusson erre a versenyre is, már ha lesz.

szvsz: Én szivesebben versenyeznék itthon egy többnaposon mint külföldön, de ha nincs nehéz lesz...

FÉLRE NE ÉRTSEN SENKI, EZ NEM SZEMREHÁNYÁS A SZERVEZŐK FELÉ, MERT NYILVÁN NEM LÁTOK MINDEN RÉSZLETET, CSAK A NAGYFOKÚ CSALÓDOTTSÁG BESZÉL BELŐLEM.

törzsvendég Louis avatarja
    Regisztrált
    2010-01-18
    Lakhely
    Szomolya,Bükk,Mátra,hegyek...
    Üzenet
    395

Alapbeállítás

Én még túra módban is lenyomnám,csak h' más kerekesekkel is együtt tekerjek,eltöltsek 1-2 napot!De azt is inkább az ország más tájegységein,ami még úgy ismeretlenebb...
    Magellan-os

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.816

Alapbeállítás

A lengyelek ennyivel ügyesebbek lennének mint mi??? http://www.mtbchallenge.com/ a videókat és a szponzorokat ajánlom figyelmetekbe. ott a suzuki a powerade
    OFF Ez a fórum nem a politizálásról szól, de fogalmazzunk úgy, hogy a jelen hazai gazdasági politika nem kedvez azoknak a cégeknek, akik szponzorció szempontjából szóba kerülhetnének. A szponzorpénzeket jó esetben adóból írják le, de jelen jogszabályok miatt ez csak látványsportágak esetén lehetséges (a bringa nem az), s a tartalékkereteket pedig elvitte a bérköltségek emelése, s az ágazatokat sújtó különadók. Nincs rá pénz, ezt be kell látni. Lengyeleknél meg van.

Kiskapu van, de azt itt nem írhatom le, de igenis átmosható szponzorpénz, úgy, hogy adóalapból leírható legyen.

vendég Krisz85Bp avatarja
    Regisztrált
    2009-01-02
    Lakhely
    Budapest :D 18. kerület
    Üzenet
    36

Alapbeállítás

T-mobile kivonulása, kevesebb versenyző, a kerékpárok és a versenyzés drágulása nem éppen kedvez a sportnak. Bízom benne, hogy majd helyreáll a dolog, addig is TT ezerrel hogy legyen valami.

bentlakó savanyugabi avatarja
    Regisztrált
    2001-09-12
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    6.485

Alapbeállítás

s.k. Vietnam, eliket jelleggel? ;-)

fórumfüggő wiloz avatarja
    Regisztrált
    2003-02-23
    Lakhely
    kom-eszt megye útjain
    Üzenet
    1.516

Alapbeállítás

Másra kell a pénz, pl a Fradira. Ez nem látványsport ahogy Dante kolléga is írta.

vendég Sengakov avatarja
    Regisztrált
    2009-05-26
    Lakhely
    Budapest / Veszprém
    Üzenet
    244

Alapbeállítás

Én nem csodálom, hogy egy olyan országban ahol a tv-ek szerint tilos az erdőben biciklizni, egy THM rendezése egyszerűen befoccsolhat.
    Nézegettem a tételeket amiket írtatok, azok az ocsmány erdőgazdálkodó szervek (nem az erdészetekre gondolok, azok sok esetben partnerek még ingyen is)meg hasonlók soha nem fogják támogatni a versenyeket, semmit nem tesznek csak zsebre vágnak egy halom pénzt. Ebből pedig a legdurvább az ocsmány natura 2000 ami miatt ha egy kis versenyt akarsz rendezni, pl mondjuk a Gázló TT-t akkor be kell fizetned vagy 90-100 ezer pízt a semmire. Jah és azért mert egy virág vagy egy madár fészkel valahol az utaktól távol az erdő vagy a mező közepén. (Gondoljatok bele hogy annak a TT-nek 500huf a nevdíjja, valszeg nem gyengén volt idén deficites, úgy hogy 150-200-an indultunk rajta)
    Muszály nézegetnem ennek az egyébként nagyon barátságos és tényleg támogatandó szervezetnek a térképét. Európában helyenként van egy egy natura 2000-es sziget, Magyarországon meg van egy egy nem natura 2000-es szigetecske. Na és persze ezek aztán rád szabadítják a természet őrököet, akik aztán fegyvert rád fogva szállítanak le a bringádról. pff.

A közterület foglalásban viszont én is úgy gondolom, hogy ezek a települések a területeket ingyen felajánlották, sőt én úgy gondolom, Miskolc kivételével, szerintem a szálláshelyeket sem adták drágán valszeg, főleg Bükkszék, bár ebbe nem látok bele.
    Ellenben a logisztikát senki nem írta, holott az megint egy brutál pénz lehet, Setinek volt erről egy elejtett félmondata, hogy csak a cucc szállítás elvitt vagy 20-25 nevezési díjat.

Egyébként ha két évente rendezik meg akkor még nagyobbat tud durranni, ha beindul a THM. Tavaly beindult, mindenki várta az ideit, ha viszont az az ára hogy jövőre legye,n hogy idén elmarad akkor legyen, csak jövőre legyen meg!

Bocs mindenkitől a NAtura 2000-es kirohanásomért, csak a bögyömben vannak a hülye befizetéseikkel együtt!

fórumfüggő H.Zoli avatarja
    Regisztrált
    2006-06-25
    Lakhely
    Csepel
    Üzenet
    3.767

Alapbeállítás

Dante írt a logisztikára 1M forintot.

bentlakó Dante avatarja
    Regisztrált
    2001-06-10
    Lakhely
    dolgozom...>-(
    Üzenet
    6.816

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: H.Zoli Üzenet megjelenítése
    Dante írt a logisztikára 1M forintot.
    Azt is odaírtam, hogy "alsó hangon".

fórumfüggő zsizsi avatarja
    Regisztrált
    2004-02-25
    Lakhely
    Tengeren innen és tengeren túl.
    Üzenet
    4.934

Alapbeállítás

Dante mindent összeszedetten leírt. Sajnálom, de a realitások talaján állva belátható, ha idén nem lesz verseny. Ez nem jelenti azt, hogy többé nem lesz, csak a megfelelő gazdasági/pénzügyi környezetre várva most pihentetik a projektet. Logikus és korrekt. :-)

vendég
    Regisztrált
    2006-03-29
    Üzenet
    56

Alapbeállítás

Sziasztok!

A tavaly első alkalommal megrendezésre kerülő Trans Hungária Maraton óriási sikerét követően 2012-ben megrendezzük a Trans Hungária Mountainbike Túrát a verseny útvonalán.
    A túra célja, hogy a kerékpáros túrázók is megismerhessék ezt a csodálatos útvonalat, amely végigvezet Észak-Magyarország legszebb vidékein.

A résztvevőknek - mivel ez nem verseny - lehetőségük van megismerni az útvonal mentén található turisztikai látványosságokat, természeti szépségeket, nemzeti értékeket, a helyi lakosság kultúráját.
    Ezen kívül azoknak is lehetőséget biztosít ez a rendezvény, akik meg szeretnék ismerni az izgalmas útvonal várható nehézségeit és ennek alapján felkészülni a 2013-as Trans Hungária Maraton versenyre.
    A szervezőbizottság döntése értelmében a Trans Hungária Maraton versenyt 2 évente rendezzük, a köztes években Trans Hungária Túrát szervezünk, ugyanezen az útvonalon.
    A túra 6 napon keresztül tart.

Túra szakaszok:
    1. Nagymaros-Hollókő
    2. Hollókő- Mátraszentistván
    3. Mátraszentistván- Bükkszék
    4. Bükkszék-Felsőtárkány
    5. Felsőtárkány-Diósgyőr

IGÉNY ESETÉN transzfer Szerencsre

6. Szerencs-Sárospatak

A túrán való részvétel INGYENES, mindenki egyénileg, saját felelősségére vesz részt.

Lehetőség lesz a túra alatt különböző szolgáltatások térítés ellenében történő igénybevételére:
    - csomagszállítás
    - GPS koordináták és eszközök elérése
    - túravezetés
    - bringaszerviz
    - transzfer (Diósgyőr – Szerencs között)
    - hazaszállítás

Milyen egyéb szolgáltatásokat gondoltok még fontosnak?

törzsvendég Luki avatarja
    Regisztrált
    2001-07-20
    Lakhely
    Eger
    Üzenet
    511

Alapbeállítás

Sajnos a fent számolt 6 milla az egy Duna, Bükk stb maraton szervezésére sem elég :-( A gazdasági helyzetet tekintve pedig nem valószínű, hogy a nevezési számok idén dognak megdőlni. (Már tavaly sem engedhettem meg én se magamnak a részvételt, idén meg mégannyira se) Szomorú de ez van, maradnak a jó kis közös ingyenbringázások a barátokkal.

Oldal 35 / 35 elsőelső ... 25333435

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •