Lehet rossz helyen keresem, a Tihany túra képeit, sehol nem találom.Eredeti szerző: Proha
Ebben kérem a segitségedet.
Üdv. C15D!
Lehet rossz helyen keresem, a Tihany túra képeit, sehol nem találom.Eredeti szerző: Proha
Ebben kérem a segitségedet.
Üdv. C15D!
2006-ban május 26-27-28-án kerül megrendezésre a Tour de Pelso!
A rendezvénysorozaton belül a következő programok lesznek:
26-án:
A "Balatoni Városok" általános iskolái részére Közlekedésbiztonsági vetélkedő ( KRESZ és kerékpáros ügyességi versennyel)
27-én (szombat):
XII. Balaton Maraton (Balaton Radmarathon) 200 kmAz élmezőnynek végig Főúton
Túrázóknak (27 km/ó alatt) az északi parton ajánlott a kerékpárúton - Szintidő - 10 óra(20 km/ó átlagsebesség)
Nevezési díjak / emblémás Kerékpáros mez 6.000,- Ft/db előnevezés esetén:2006. március 10-ig 3.500,- Ft/fő / 50% kedvezménnyel 3.000,- Ft (kedvezménnyel nevezőnként csak 1 db mez rendelhető - helyszínen átvehető)V. Tihany Túra 76 km - kerékpárúton és kerékpárbarát útvonalon
2006. márc. 11-máj. 12-ig 4.500,- Ft/fő / 25% kedvezménnyel 4.500,- Ft (kedvezménnyel nevezőnként csak 1 db mez rendelhető - helyszínen átvehető)
2006. május 13- 24-ig 5.500 Ft/fő / 6.000,- Ft+ postaköltségért rendelhető az emblémázott mez
helyszíni nevezés:
2006. május 25-26-27-én 6.500,- Ft/fő / 7.500,- Ft/db a készlet erejéig.
V. Panoráma Túra 25 km - kerékpárúton és kerékpárbarát útvonalon
28-án (vasárnap):
XVI. Pelso Kupa 100 km Siófokon 20 kör, 5 km-es körökkel.nevezés:
Akár már 25 km kerékpározással is nyerhetsz egy személygépkocsit!!!*1. A Balaton Maraton résztvevői automatikusan indulhatnak.* Külön nevezési díj részükre nincs!
*max. induló 150 fő - Balaton Maraton résztvevőiből 1-100 célbaérő, de csak a 33 km/ó átlagot elérők indulhatnak!!!
2. A Balaton Maratonin nem idulók részére max. 50 indulási helyet tartunk fenn! Nevzési díj: 2500 Ft/fő
* 2006. május 27-én a Balaton Maratonin vagy a Tihany Túrán vagy a Panoráma Túrán az indulók a teljesítés után a távjuknak megfelelően a célban 25 km-enként 1 db sorjegyet kapnak, azaz 200 km - 8 sorsjegy, 76 km - 3 sorsjegy, 25 km - 1 sorsjegy. A sorsjegyre/jegyekre rá kell írnod a rajtszámodat! 8 db, közjegyző által lepecsételt urnába lehet bedobni a sorsjegyeket (saját belátásod szerint pl. 8 sorsjegynél: egybe az összest vagy mindegyikbe egyet vagy az egyikbe többet a másikba kevesebbet és némelyikbe egyet sem – ez csak rajtad múlik). Véletlenszerű sorrendben egymás után sorsolunk az urnákból. Az utolsóból sorsoljuk ki a fődíjat!
A sorsolás tervezett FŐDÍJa egy SZEMÉLYAUTÓ**
A résztvevői létszámtól függően a tervezett fődíjak:
**2500 főnél több (2501) induló esetén egy személyautó (értéke min. 1.500.000,- Ft)A legnagyobb esélye annak lesz aki, akik a legtöbb sorsjegyet dobhatják be az úrnába! pl.: aki a 200 km-t teljesíti vagy egy család 3-4 fővel teljesíti a Tihany Túrát. Minden csak rajtatok múlik! A megfelelő számú induló az egész rendezvényen és a kiválasztott táv teljesítése is!
2001 - 2500 fő indulása esetén egy robogó (értéke min. 500.000,- Ft)
1501 - 2000 fő indulása esetén egy versenykerékpár (értéke min. 300.000,- Ft)
1001 - 1500 fő indulása esetén egy MTB (értéke min. 200.000,- Ft)
1000 fő alatti indulók esetében hagyományos sorsolás a díjak lesznek, összértékük kb.: 1.000.000,- Ft
A részleteket az új honlapon tudhatod meg!
A 2006-os honlap indításának tervezett ideje 2006. január 20.
Sziasztok!
Bocsi mindenkinek, máris hibásan, kicsit összekeveredve írogattam és így kimaradt egy sor a Balaton Maraton nevezési díjaiból.Helyesen:
Nevezési díjak / emblémás Kerékpáros mez 6.000,- Ft/db előnevezés esetén:
2006. március 10-ig 3.500,- Ft/fő / 50% kedvezménnyel 3.000,- Ft (kedvezménnyel nevezőnként csak 1 db mez rendelhető - helyszínen átvehető)Szeretnénk azt is megvalósítani, hogy aki az emblémás kerékpáros mezben teljesíti a távot az a célba érkezés után valamekkora (1.000 -1.500-2.000,- Ft) összeget visszakapjon a nevezési díjából. Persze ez még csak terv, és a mezre kerülő szponzorok hozzáállásán múlik!
2006. márc. 11-ápr. 14-ig 4.500,- Ft/fő / 25% kedvezménnyel 4.500,- Ft (kedvezménnyel nevezőnként csak 1 db mez rendelhető - helyszínen átvehető)
2006. ápr. 15-máj. 12-ig 5.000,- Ft/fő / 6.000,- Ft (több is rendelhető - helyszínen átvehető)
2006. május 13- 24-ig 5.500 Ft/fő / 6.000,- Ft+ postaköltségért rendelhető az emblémázott mez
helyszíni nevezés:
2006. május 25-26-27-én 6.500,- Ft/fő / 7.500,- Ft/db a készlet erejéig.
Prohi
Eszerint a 27km/h-nál gyorsabbak mehetnek a főúton? Lesz valami bizosítás azoknak is akik nem az élbollyal mennek, hanem mondjuk 28-as átlaggal? Azért kérdem mert nem voltam még a pelson és így érdekelne, de az biztos hogy nem leszek az élbolyban, a kerékpárút meg nem érdekel.
Hali Voti!
Az elmúlt évhez hasonlóan mindenki aki rajtszámmal rendelkezik haladhat majd a főúton, de csak az élbolynak + 5-10 perc lesz teljes útlezárás. A többieknek kötelező a kerékpárosokra vonatkozó szabályokat betartani (kivéve: a sebességkorlátozást és a főútra kerékpárral behajtani tilos táblát)!
a tavalyi vélemények közül egyből ollóztam ezt össze:
Az egész topikot a legkönnyebben a TdP honlapjáról a fórumoldal gombbal érheted el.Eredeti szerző: tpresident
Az biztos, hogy a tavalyi 4 helyett 8-10 motoros rendőrrel fogjuk biztosíttatni az útvonalat és tervezzük, hogy mintegy 10 "saját" motoros-rendező fog az útvonalon haladni, segítve a résztvevők biztonságos célbaérkezését. Persze a táv második felében az élmezőny és a 25 km/ó-val haladók közötti kb.: 75 km es távhoz képest nem sok, de a szembejövő autósok legalább 5-7 percenként találkoznak rendező motorossal is. Az útvonal úgy volt és lesz kialakítva, hogy a kereszteződések 95%-ban nekünk legyen elsőbbségünk, de az autók erősebbek -ezt ne felejtsük!! (Nem szeretnék olyan sírkőfeliratot látni, hogy "Neki elsőbbsége volt!")
Továbbá lesz néhány felvezető gépkocsi, 1 mentő, 1 orvosi kocsi, 1-2 szervizkocsi, 1 záróbusz. (a saját motoros rendező nem rendőr, nem állíthatja meg ill. nem irányíthatja forgalmat, de a szembejövők figyelmét felhívhatja a kerékpárosk jelenlétére.)
A 200 km teljes útlezárásának az engedélyeztetés kb.: 10.000.000,- Ft-ba kerülne, de akkor még nics biztosítva az útvonal!!![]()
Ebből kiindulva azoknak akik "csak" a táv teljesítése, saját maguk legyőzése miatt jönnek a rendezvényre, javasoljuk, hogy az északi parton vegyék igénybe a kerékpárútat. Végig ki lesz jelölve a kerékpárúton is a haladási irány, ráadásul a frissitőállomások is a kerékpárúton lesznek (persze olyan helyen, ahol a főút is néhány méterre van).
Jó felkészülést!
Prohi
u.i.: Nem szeretném elkiabálni, de az általam megrendezett mintegy 25 országúti kerékpáros rendezvény egyikén sem fordult elő eddig közúti baleset (versenybaleset az volt néhány)! Ez persze a résztvevőkön is múlik!!! Remélem, hogy az idei TdP-sem lesz baleset.
Sziasztok!
Hááááát, ha ezt összehozzátok, akkor le a kalappal!! Sok sikert hozzá!
2003-ban és tavaly is nagyon jól éreztük magunkat. Rajtunk ill. rajtam nem fog múlni, harmadszor is részt veszünk a Pelson.
Üdv:
kismaszat
ui: én terjesztem a híreket, remélem a többiek is ezt fogják tenni!!!
Köszi!
Ahogy a tavalyi eredménylistát nézem szépen összeálltak kisebb bolyok, gondolom a motorosok egy-egy ilyen kisebb bollyal fognak menni akik 35-ös, 33-as, 30-as, stb átlagokat mennek? És ha jól értem akkor az utolsó motoros 27 km/h-val megy.
Sziasztok
Mi is nekivágunk a Budapest-Split 2006 csapatával / Tamás meg én tuti / ennek a 200 km-nek .
Februárban lesz a brigádnak megbeszélése és akkor beszéljük meg a tömegesenvaló részvételt amit jelzünk is a szervezőség felé ahol is igénybe szeretnénk venni a felajánlott kedvezményt.
Nagyon várom a megméretetést mert ekkora versenyen még soha nem vettem részt .
Köszönet a szervező , szervezőknek , hogy pártolják a kerékpár sportot és számunkra ilyen szuper dolgokat hoznak létre !!!!!!!!
KÖSZÖNJÜK
Hello Proha!
Akkor ha jól értettem:
- ha "véletlenül" lemaradnék a fõmezõnytõl, de le vagyok regisztrálva és van rajtam "hivatalos" mez akkor mehetek a fõúton végig,
csak a fõútra vontatkozó szabályokat kell betartanom?
Bocs ha kicsit nehéz a felfogásom, de biztosra szeretnék menni,
mivel tapasztaltam az északi parti kerékpárút minõségét!![]()
És sajnos ennek tükrében tudom, hogy "rendesen" nem lehetne körbetekerni a Balatont,![]()
ha az idõ fontos!
Üdv
Én úgy mennék egy ilyenre, de miééééért kell mindig a magyar MXC kupafutammal egy időpontra tenni? (szilvásvárad maraton) Ezzel a országútizó montisok igencsak jelentős táborától estek el!![]()
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Kedevs emptytrash!
Jól értetted! Csak nem hivatalos mez, hanem rajtszám és a főúton a kerékpárosokra vonatkozó szabályokat kell majd betartania az élmezőnytől leszakadóknak!![]()
Prohi
Kedves Dante!Eredeti szerző: Dante
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Bocsi ez csak egy szólás, ne vedd komolyan....., de a TdP nem 28-án, hanem 27-én van, tehát nem azonos napon, csak azonos hétvégén!
Egyébként igazad van, miért kell azonos hétvégén rendezni??!
Az érveinkből:
1. 1991-től kezdve 4 évig küzdöttünk mire az akkori MKSZ-től elnyertük ezt az időpontot. Mi 11 éve -az idén 12. alkalommal- rendezzük május utolsó hétvégéjén a Balatont megkerülő rendezvényünket.
2. A pályázatokon úgy tudunk nagyobb összegű támogatást elnyerni, ha a turisztikai előszezonban rendezzük a TdP-t. Ha korábban csináljuk a Balatonba még nem lehet fürdeni (kísérők v. az előtte lévő és másnap, ha egész hétvégét itt tölti valaki), később meg már a forgalom növekedése nehezíti a rendezést (útvonal-biztosítás), mivel vége az iskolának.
3. 2004-ben érdeklődtem a szilvásvárad maraton rendezőjétől, hogy ők miért erre a hétvégére tették a szilvásvárad maratont: Válasz: Ők a Pünkösdhöz igazítják! - megnyugodtam, hiszen a Pünkösd az "vándorol", mi meg mindig május utolsó teljes hétvégéjén rendezünk (rendeztünk eddig).
Tavaly szintén egy időben volt, most már a Nemzeti parkok nemzetközi napja a rendezés "szimbóluma", igaz az május 24., de a 28-a nekik közelebb esik 24-hez, mint 21-e. Kíváncsi leszek 2008-ban és 2009-ben mikor rendezik majd? (2008 május 25-e, 2009-ben május 24-e a vasárnap) Ja, 2004-ben máj.23-a volt vasárnap.
Így nagyon nehéz kiigazodni, egyeztetni, de majd próbálkozunk tovább!
Egyébként nagyon sok országútis is montizik, azokat meg ők veszítik el. (igaz ez kisebb szám)
Prohi
Legutóbb Proha módosította; 2006-02-14 - 19:30.
Mindenkinek!!!
Hosszú egyeztetés után, a szóbeli megállapodást sikerült megkötni egy siófoki gépkocsi márkakereskedéssel arról, hogy a TdP-n a teljesítők részére a sorsoláson egy szgk* lesz a fődíj, részvételi számtól függetlenül!!
A díj feltételeiről, részletekről az egy hét múlva induló új honalpon olvashattok!
A honlapról lehetőség lesz on-line nevezésre és ha minden jól megy március 1-jétől (a banktól függ) on-line bankkártyás fizetésre is.
A szgk márkáját csak akkor hozom nyilvánosságra, ha megkötöttük az előzetes szerződést!
Prohi
Eredeti szerző: Proha
Na igen, durvus lenne. Hát sajnálom a dolgot, igazad van, Nekik is lépni kellene az ügyben, különösen, mert a montis maratonszezon nagyon későn (májús végén, nemá!) kezdődik (bulifutamokat nem számítunk) Na ha mégis megjelenek egy össztelóssal, nem kell nagyon meglepődni, majd meglássuk még.
![]()
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Gyere csak, szeretettel várunk! Nem az a lényeg, hogy milyen bringával jössz, hanem, hogy teljesítsd a szintidőt! Persze, ha komolyabb babérokra törsz akkor inkább oi-val gyere!Eredeti szerző: Dante
![]()
Kérlek, hogy a montisok körében propagáld egy kicsit a TdP-t! Aki akar még így is odaér Szilvásváradra. 6-8 óra alatt (montival) ledöngetitek a távot, megbíztok valakit (pl. rajtszámátadásal) az esetleges nyeremények átvételére, azt uccu neki irány az újabb derby! Legalább "bemelegítetek":scared: a másnapi viadalra!
Prohi
u.i.: És a kisorsolásra váró díj sem utolsó!!!!
Azt azért nem lehet elvárni senkitől, hogy két külön szak (mtb oúti) versenynaptárát egyeztesse, már az is nagy eredmény lenne, ha csak oútin belül is meg tudnának eegyezni, és nem lenne az, hogy egyes hétvégéken 3-4 verseny van, aztán meg 3 hétig semmi.
Azért az a 10m Ft útlezárás már bűncselekmény!!:-( Kb. ebben is lehetne támogatni a kerékpársportot a rendőrség, meg az önkormányzatok részéről. Modnjuk elvenni azt a sok nullát az egyes után, úgysem jelent semmit...
Fú, gratula a főnyereményhez! Ügyesen összehoztad!
Végülis chipes időmérésre lehet majd számítani, vagy marad a régi jó stopperóra?
Szeva Pötty!Eredeti szerző: potty
Ne igyunk előre a medve bőrére....! egyenlőre a szóbeli megállapodás történt meg, a kivitelezhető és a számukra is előnyös konstrukcióról. Ha felhívsz elmondom a részleteket is.
Igen úgy néz ki, hogy chipes időmérés lesz, ellenőrzőponttal útközben.
Prohi
Helló!
Nincs kép a mezről vagy egy skicc, hogy fog kinézni?Csak, hogy megmozduljon bennem valami a rendeléshez
Köszi.
Egyenlőre csak tervek vannak, és amíg a szponzorok némelyikével nem írtunk alá szerződést (gépkocsis) addig a grafikust nem ugrasztjuk neki a dolognak teljes erőbedobással.Eredeti szerző: sholtz222
Elhiheted jól fog kinézni!
A rendezvény új logoját megmutatom: ott a bal sarokban!
Április 7-ig van a legkedvezményesebb nevezési időszak, addig felkerül a mez látványterve.
Prohi
Legutóbb Proha módosította; 2006-02-23 - 22:45.