+ Szólj hozzá
Oldal 3 / 55 elsőelső 1 2 3 4 5 13 53 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41-60 / 1098

Téma: Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok | 2012. június 2.

Regisztrált
    2005-04-25
    Üzenet
    4

Alapbeállítás

2003-ban, jóidőben a Tihany Túrán vettünk részt. Nagyon jól éreztük magunkat. Akkor több helyen volt frissítés. Ha jók az emlékeim Bfüreden, Bfüzfő végén és Bvilágoson is. Az idén csak Füreden lesz? nem lesz az kevés?

2004-ben nem mentünk mert rossz volt az idő, remélem most jó lesz. Akkor megyünk!! :bananadan

kismaszat

törzsvendég Proha avatarja
    Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Ha sikerül megállapodnunk -egyenlőre a szponzor-jelöltek közül - egy támogatóval, akkor lehet több frissítóállomás is. Igaz, ez nem csak a kaja mennyiségén múlik, hanem azon is, hogy mennyi segítőt + kocsit tudunk erre a célra felszabadítani. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy sikerüljön!

Jó felkészülést addig is!

Prohi

Regisztrált
    2005-04-25
    Üzenet
    4

Alapbeállítás

Köszi az infót!

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: pcycle
    Proha: szerintem már nem hadakozunk (és akkoriban nem is csak én tettem kritikai észrevételt), amiről szó volt az egy éve történt és a Tour de Pelsora vonatkozott, nem az itt tárgyalt más szervezésű TT-re. A fedőnév alatt én sem tudom ki van, de ha szervező vagy, érdekes módon oldottátok meg a problémát az ezévi TdP versenykiírásában: aki leszakad az élbolyról az TT-snek számít. És ha szökés van az egész boly annak fog számítani?
    pcycle: Úgy látom megint nem olvastad el figyelmesen a kiírást, idézem "túrázónak minősül az a résztvevő, aki az élmezőnyből lemarad és az orvosi kocsi vagy a mentő elkerüli."

Szerintem világos megfogalmazás. Azt meg kérlek, hogy 30 éves sportmúltam, 17 éves kerékpáros múltam és 15 éves sportszervezői és kerékpáros gyakorlatommal én a rendezvény főrendezője eldönthessem majd, hogy ki az akit már elkerülhet a mentő, mert saját erejéből nem tud visszavergődni az élmezőnyhöz. Ez volt a gyakorlat a II. és a III. Tour de Pelson is.

Nem mi találtuk ki a KRESZ szabályait és sajna nem mi engedélyezzük ill. nem engedélyezzük a különböző kerékpáros rendezvényeknek a főúton való haladást -csak rendőri felvezetéssel, hanem a Zala és Veszprém Megyei Állami Közútkezelő Kht. Ha továbbra is ezen lovagolsz, kérlek Te külön kérj engedélyt egyéni főúton való haladásra ezen Kht.-któl! Ja, 2.500,- Ft az ügyintézés díja!

Amennyiben ezen szabályok -kiírás szerint- neked nem megfelelőek nem kell elindulni, ha elfogadod, akkor meg köteles vagy betartani ill. saját felelősségedre haladhatsz a főúton, és bizakodj abban, hogy a cirkáló rendőrök nem büntetnek meg v egy idióta autós -akit a többi "szabálytalanül" közlekedő bringás felbosszantott- nem üt el.
    Ez van! "Eszi, nem eszi, nem kap mást!"

Én szeretnék nyugodtan aludni és a be nem tartott szabályok miatt elszenvedhető károk, balesetek terhét nem fogom viselni! Te sem viselnéd.

Majd, ha egyszer 2-3000 fő teker a Pelson, akkor már meg tudjuk engedni magunknak, hogy legyen legalább 10-20 motoros rendőr, azaz az utolsó 100 km-en 5-10 km-enként 1fő.

Köszi!

Természetesen a "hadakozás" csak arról szól, hogy ha egy kérdésre szerintem kimerítő választ ad valaki azt a kérdést nem hozzuk fel 15x. Én ezt minden alkalommal megtettem kezdek a makacságodba belefáradni. A többiek akik felvetették a témát az elmúlt évben, megértették elsőre -rosszabb esetben másodikra, a mit miért dolgot. Inkább az energiádat arra használd, hogy felkészülten gyere -ha jössz- és menj végig az élmezőnnyel!

Jó felkészülést!

Prohi (Prohászka Attila a Tour de Pelso főrendezője, Somogy M-i Kerékpáros Szöv. elnöke)

u.i.: Én tudom, hogy Te ki vagy, és Te is tudtad, h. én ki vagyok, hiszen tőlem kértél 2004-ben segítséget, nehogy lekésd a rajtot.

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Mit szólsz "nevető harmadik"?

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Kérlek benneteket, hogy megszólításom legyen Prohi. A Proha bejelentkezés csak kényszer volt mert a rendszer nem engedett be:no: a régi jelszóval és a Prohi névvel, ezért voltam kénytelen váltani.

Köszi!

Prohi

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: potty
    ... Prohi: Pcycle nekünk is minden évben ír kritikát a forum elején, hogy ez most tt vagy verseny , mert tavaly is "leszakítós taktika volt". Egyenlőre annyit, hogy a mi rendezvényünkön nem találkoztam vele az utóbbi években, mint résztvevő, úgyhogy nemtudom miért alkot róla kritikát! Egy forumban leírt élménybeszámoló azért még mindig csak az adott személy véleményét tükrözi, ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni...
    Az értelmes kritikával szemben nincs kifogásom. Sokan a résztvevők közül nem tudják, tudhatják, hogy mi rendezők mit miért úgy csinálunk, ahogy csináljuk. Amikor az ismereteik hiányából fakadóan fogalmaznak meg kritikát és erre válaszolunk, akkor fogadják el azt amit mondunk, nem vagyunk politikusok, hogy valamiféle "hatalomvágy" v más "magasabb cél" miatt ne a valós dolgokat mondjuk el.
    Az is igaz, hogy ha olyan kritika, esetleg kérés fogalmazódik meg ami építő jellegű -pl. kismaszat tegnapi kérdése - arra oda kell figyelnünk és amennyiben lehetséges, a résztvevőkért változtatnunk kell rajta.

Egyébként 2004-ben indult a Pelso-n a pcycle. Joga van kritikával élni -nekem meg jogom adott esetben 16.000,- Ft-os* nevezési díjat kérni és akkor megoldható a kérése!!!

*= ne vedd komolyan, az összeget (most még!!)

Prohi

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Jó lenne ha a személyeskedést befejeznétek (miután már potty-idézetet is látok), igérem nem fogom zavarni köreiteket. Nagyon túlzásba estek az apológiával. Most tkp. a szervezőkért van a verseny vagy az indulókért. Az, hogy rajtam kívültöbben nem szólnak ezügyben (versenyszínvonal), a hiábavalóság miatt van (ld. a többi verseny szánalmassága is) meg a problémák fel nem vállalása miatt.
    Külföldön sem horribilis összegek a nevezési díjak, vagy pl. itthon a Vivicittán kevesebb, mint a TdP-n és teljes útzár, ellátás, mindennek megvan a helye (a záróautó, mentő valóban a legutolsó után jön! stb...). Szóval nem kötözködésről van szó, ahogy be akarjátok állítani. Ezzel csak azt éritek el, még kevesebben fogják választani ezt a sportot... Részemről befejezve a vita meg.
    Egyébként még gratulálok a "nevető harmadik" rosszindulatához!

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Sajnos megint a megsértődés.... Senki nem személyeskedik, hiszen nem fedtem és fedem fel kilétedet. A Vivicittát a Budapest sportiroda rendezi. A Sportirodát annak idején Budapest Önkormányzata hozta és tartotta fenn sőt finanszírozta a versenyeket is. Amikor néhány rendezvény résztvevőinek a létszáma elérte a megfelelő számot -tehát önfentartóvá vált, sőt így már komoly támogatásokhoz jutott, akkor kivált az önkormányzat felügyelete alól és megfeleően színvonalas rendezvényeket tud csinálni. Majdnem ugyanez a hejzet a Balatonátúszással is. Azt a rendezvényt az Olimpiai 5próba keretében állami finanszírozásban rendezték meg 25 évvel ezelőtt először, az utolsó 10 évben ért el kimagasló résztvevői létszámot és kapott multi-szponzorokat. A főrendezője a mai napig is a Somogy M-i Önkormányzat alkalmazottja és jut hozzá a rendezéshez szükséges infrastruktúrához -persze más munkát is végez!!. (személy szerint örülök neki, hogy van ahol a vezetők így is támogatnak egy kiemelkedő rendezvényt)

A kerékpáros sportban ez még sajnos nem így van: Akiket esetleg látsz a honlapokon támogatókat -legalábbis a Pelsoén- a legtöbb termékkel esetleg valamilyen szolgáltatással v. kedvezményes árral járul hozzá a rendezvényhez. Köszönjük nekik! DE EBBŐL MÉG NEM LEHET EGY RENDEZVÉNYT MEGVALÓSÍTANI!! Súlyos 100000-ket kell összeszedni pályázatokból, kuncsorgással -kidobnak az ajtón, bemégy az ablakon, hogy egyenlőre nektek legyenek hasonló rendezvények. Talán pár év múlva ebből mi rendezők is profitálunk.

Míg én érvelek és elmondom, hogy mi, miért úgy van, addig Te a 30-35-ös, esetleg nagyobb tempóddal vagy elfoglalva és ha valakik ennél nagyobb tempót diktálnak az már egy szemét! Mi pedig nem biztosítjuk neked a 100%-os útvonalbiztosítást! -Ez jön le minden irományodból, és ha ez nem volna elég, akkor nem találod a frissítőt, ráadásul a Balaton körül képes vagy eltévedni. És ezért kizárólag mi rendezők vagyunk a felelősek.
    OK ezért mi vagyunk a felelősek. Sőt azért is, hogy a Balatonkörön kizárólag a kerékpárúton folyt a túrzás, ami neked nem megfelelő.

Az az igazság, hogy fogalmad nincs mivel jár együtt egy rendezvény megszervezése, az ahhoz szükséges pénzöszeg előteremtése. Tavaly -te is tudod, hogy a szakadó eső miatt csak 122-en vágtak neki a 200 km-nek az előzetes érdeklődések alapján több mint 350 főt vártunk, a 76 km-esre meg 400 főt. Ehhez a létszámhoz igazítottuk a rendezői létszámot stb...
    Tényleges résztvevő összesen 155 fő volt. Ez 550.000,- Ft-os deficitet jelentett amit nem Te fizettél ki, hanem én.
    A külföldi rendezvényeken 30-35 euro alatt nincs nevezési díj, de nem ritkák a 60 eus nev. díjak sem, pedig nem csak 5-600 fős rendezvényekről van szó, hanem 5-15 ezres résztvevői létszámúakról is!!! menj ki pl. a Dolomit Maratonra fizessed ki az utiköltséget, vegyél ki szállodai szobát 2 éjszakára + a nevezési díj és már a nem horibilis nevezési díjad kb. 60.000,- Ft-ra fog rúgni. Ott a régiós turisztikai hivatal is támogatja a rendezvényt, viszaforgatja a résztvevők szállásdíjából, elköltött adójából befolyt pénzt, nálunk ez nem így van.

Ezzel én is befejezem, mert a parttalan vitát nem érdemes folytatni.

A konklúzió: A kiírást pontosan el kell olvasni, ha tetszik a rendezvény el kell rajta indulni, ha nem akkor nem kell elindulni. Mi csak annyit tudunk teljesíteni, amennyit a kiírásben felvállalunk, de annyit teljesítünk is, még ha ráfizetéssel is zárul a rendezvény!

Ja és ne hasonlítsunk egy 10 km-es útszakasz 1 órás lezárását egy 200km -es 5 órás lezárásával. Nem sportszerű összehasonlítani. SZERINTEM + a gumicsirkém szerint sem.

Prohi

u.i: A hozzászólásokról: Ha jól megnézi valaki egy-egy oldalhoz általában 10-20 ember szól hozzá, pedig jóval többen olvassák. A te véleményed szerint a versenyszínvonal-ak miatt, szerintem azért mert nem merik vállalni sokszor a véleményüket v az adott témához nem tudnak érdemben reagálni, mert nem vettek a rendezvényen részt.

Azt hiszem tavaly is elmondtam - és nem azért mert nem vállalom fel a érdemi vitát, hogy nem szerencsés nyíltan a rendezvényeket ócsárolni, mert esetleg a potenciális támogatók is olvashatják az oldalakat. Ez olyan, mint a kabátlopási ügy...
    Én adott esetben a konkurencia versenyeit is, ha részt vettem rajta, és ha megérdemelték csak dícsértem és gratuláltam, még akkor is, ha kisebb hibák előfordultak. Viszont, ha volt kisebb általam észrevett hiányosság azt személyesen v emilben v más módon elmondtam nekik.
    Legutóbb Proha módosította; 2005-04-26 - 15:14.

törzsvendég tpresident avatarja
    Regisztrált
    2001-06-04
    Lakhely
    Tatabánya, Szfvár
    Üzenet
    896

Alapbeállítás

Most nincs időm végigolvasni a sorokat, és objektív véleményezés után a gondolataimat leírni....de azthiszem nem is fogom, mert ez a 22es csapdája. Pcycle évek óta egyedül támadja a hazai versenyek szervezőit mindenféle apróbb és nagyobb(vél és valós egyaránt) és valóban hatalmas hibáik felsorolásával. Ezekkel részben egyetértek.
    Nem közlöm a véleményemet, mert 1: süket fülekre talál. 2: semmi értelme, mert jövő héten úgyis lesz verseny, amiben biztos,h leszs hiba, ami után újrakezdődik minden.

1 szó, mint száz:

Ez, egy értelmetlen küzdelem egy makulátlan elmével!
    "Ha tanulmányozzuk a külömböző vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Őszentsége a Dalai Láma elmélkedése

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

.:air: .

vendég kulak avatarja
    Regisztrált
    2004-06-09
    Lakhely
    Szfvár, Bp
    Üzenet
    103

Thumbs up

fasza kis topik ez, jól csináljátok

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Pinarelló-nak!

Sopronban 1.475,- Ft/fő áron van szállás az Ady E. utcai kollégiumban, szombaton este 5-1/2 6-kor indulunk a Dokihoz, onnan kb.: 6-kor indulunk Sopronba.

Mikor megyünk ki átmozgatni? Aztán nem eldurrogtatni minden puskaport!!:rocketman

Prohi

törzsvendég potty avatarja
    Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Alapbeállítás

Tpresident: Nem osztom a véleményedet a következők miatt: Nem lelsz süket fülekre, úgyanis mi ugyanolyan emberek vagyunk mint Te, aki jön a rendezvényre. Lehet hogy a véleményedet adott esetben meggondolatlanság miatt lehurrogjuk a forumon ( mint én tettem Pinarelloval), de ettől függetlenül jövő évben a szervezés közben elgondolkodunk, hogy lehetne megoldani és ha adott esetben akkor nem is valósul meg, ami általában pénzhiány v. szervező hiány miatt van így, előbb utóbb vissza fog köszönni valamilyen formában.
    Abban igazad van hogy jövő héten úgyis lesz verseny, DE meddig mert minden évben egyre nehezebb megrendezni egy rendezvényt. Az okokat nem írom le mindenki el tudja képzelni. Gondolj bele, hogy ha tavaly a pelsonak 500e ftos vesztesége volt, akkor mennyi alaptőkével indulnak neki a Szervezők az idei évnek.
    Szóval én úgy vagyok vele hogy kellenek a viták akár adott emberekkel is, előbb útóbb úgyis lenyugszanak a kedélyek és a színvonal is valószínűleg emelkedni fog.
    Egyszó mint száz:

Csak vitázzunk jókat a forumokon és tekerjünk minnél többet együtt a minél jobb és több bringás rendezvényen!

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Jogos amit írtál! Viszont azt hiszem egy picit félreértetted tpresident írását!

Ő kíváncsi volt pcycle reagálására. A reagálás megint csak szajkózás volt, nem érvelés, és erre + az én hosszú esszémre nem kívánt reagálni tpresident.
    Szerintem az értelmes, érvelős, aztán egymás álláspontját megértős vitában benne van ő is. "Szerintem".:chin:

Prohi

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

A nagyatádi tratlonisták kérdezték:

Könyöklőt :scared: használhatnak-e?
    - Igen, de nem ezen a rendezvényen!:no:
    Nem szeretnénk, ha véletlenül egymásra ugranátok!!

Frissítőt kiszállítunk-e?:chin:
    - kizárólag "csoportoknak", és egyben arra a -még kettő- frissítőállomásra ami a versenykiírásban szerepel!

Ők az Iron-Man-re edzenek. Haladhatnak-e a 71-es főúton, ha leszakadnak az élbolytól?
    - csak saját felelősségükre haladhatnak, még akkor is, ha a 10 rendező-motoros egyike éppen mellettük halad a mezőny utáni kb. 20-50 km-es szakaszon! Ez annyit jelent a 30 km/h-val haladóknak, hogy a vége felé (Bfüredtől) olyan 5-8 km-ként lesz motoros rendező az útvonalon, de ők a saját meghatározot (pl. 38-36-35-34-33-32-31km/h-ás:slimak: ) sebességükkel haladnak a cél felé. Aki annál is lassab az már tényleg túra tempót diktál és megfelelő neki a kerékpárút!

Prohi
    Legutóbb Proha módosította; 2005-04-27 - 15:57.

vendég pinarello avatarja
    Regisztrált
    2003-08-06
    Lakhely
    Siófok és környéke
    Üzenet
    35

Alapbeállítás

Töki Maki a Doki pénteken akar kimenni. Nekem zsufi a hetem, de ha nem kell Pestre menni akkor 15:30 péntek az átmozgatás kezdés időpontja. Találkozó az ÖMV kút. (a pecsába most reklámot csináltam nekik, pedig k@kilnak sponzorálni) Ha valakinek van kedve csatlakozhat. Egyenlőre az átlag életkor 37-év, tehát a 20 évesek ne akarjanak az első vakond túráson leszaggatni öregembereket. ÁTMOZGATÁS

vendég pinarello avatarja
    Regisztrált
    2003-08-06
    Lakhely
    Siófok és környéke
    Üzenet
    35

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: Proha
    A nagyatádi tratlonisták kérdezték:

Könyöklőt :scared: használhatnak-e?
    - Igen, de nem ezen a rendezvényen!:no:
    Nem szeretnénk, ha véletlenül egymásra ugranátok!!

Frissítőt kiszállítunk-e?:chin:
    - kizárólag "csoportoknak", és egyben arra a -még kettő- frissítőállomásra ami a versenykiírásban szerepel!

Ők az Iron-Man-re edzenek. Haladhatnak-e a 71-es főúton, ha leszakadnak az élbolytól?
    - csak saját felelősségükre haladhatnak, még akkor is, ha a 10 rendező-motoros egyike éppen mellettük halad a mezőny utáni kb. 20-50 km-es szakaszon! Ez annyit jelent a 30 km/h-val haladóknak, hogy a vége felé (Bfüredtől) olyan 5-8 km-ként lesz motoros rendező az útvonalon, de ők a saját meghatározot (pl. 38-36-35-34-33-32-31km/h-ás:slimak: ) sebességükkel haladnak a cél felé. Aki annál is lassab az már tényleg túra tempót diktál és megfelelő neki a kerékpárút!

Prohi
    Nyugodtan jöhetnek aTDP-ra is könyöklővel. Csak rajt elött szereljék le.

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Már Dortmundból is érdeklődnek a nevezési feltételekről,:bananadanpedig nem két km-re van!!

törzsvendég tpresident avatarja
    Regisztrált
    2001-06-04
    Lakhely
    Tatabánya, Szfvár
    Üzenet
    896

Alapbeállítás

potty: a "süket fülek" esetében egy másik forumtagra gondoltam(véletlenül sem akarok személyeskedni !!!). Hiába érvel az ember bizonyos vádakra, az süket fülekre talál...én erre gondoltam.
    "Ha tanulmányozzuk a külömböző vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Őszentsége a Dalai Láma elmélkedése

+ Szólj hozzá
Oldal 3 / 55 elsőelső 1 2 3 4 5 13 53 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid