+ Szólj hozzá
Oldal 2 / 55 elsőelső 1 2 3 4 12 52 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 21-40 / 1098

Téma: Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok | 2012. június 2.

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Alapbeállítás Re:Tour De Pelso 2004.05.29

Kedves Potty!

Legyél szíves nekem is megírni, hogy ki az aki ebből meggazdagszik! Ezt azért szeretném tudni, mert akkor valaki az általam megszervezett és megrendezett kerékpáros rendezvényből nagy hasznot húz és szeretném tőle visszaigényelni a pénzt amit ezek szerint jogtalanul eltett!
    Ezt csak azért írom, mert sajnos én ebből nemhogy nem gzdagodtam meg, de a befektetett pénzemet sem tudtam még kivenni, nem beszélve a munkáról!
    Mielőtt személyeskednél és bárkit is célba vennél a megjegyzéseiddel, kérlek tájékozódj!

Ha ott sem voltál (csak a befutónál), honna veszed, hogy a szervezés elég gáz volt?
    A nevezési díjak "sajnos" nem magasak 2500,- Ft, amiért 2500,- Ft-os szemüveget, frissítést, teljesítés esetén pólót és kis szerencsével a kb.: 1.500.000,- Ft-nyi ajándékból is nyerhetsz valamit.

Az, hogy hányan indulnak az csak rajtatok múlik! Egyébként 102 fő indult el. Az időjáráshoz képest ez szerintem nem is rossz szám. A történelemben nincsen ha, de jó idő esetén kb.: 250-350-en indultak volna, csak a tókerülésen.

Prohi, a Tour de Pelso főszervezője.

vendég
    Regisztrált
    2002-09-13
    Lakhely
    Vas, Zala
    Üzenet
    203

Egész profi verseny volt. (lett volna)
    Végülis csak még 1 biztosító kocsi kellett volna a végére. Egyébként gondolom hogy nem volt olcsó kifizetni az útbiztosítást.
    (Hallottam milyen a magyar rendőrség. Elkérik a nagy lóvét és semmit nem csinálnak érte.)
    (Szal. nem titeket akartam fikázni, inkább csak építő jelleggel felvetni)
    Sajnos az időjárás betett mindenkinek.

más:
    Pólót várom
    Napszemcsi nem maradt ? (pont lecsúsztam a 101-es rajszámommal)
    Felrakhatnátok egy eredménylistát is hogy lássam mennyit kell fejlődnöm
    köszi

ui: még sok ilyen "Tour de ...." (fél)profi verseny lehetne
    Velence, Fertő tó, dunakanyar stb....

törzsvendég potty avatarja
    Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Kedves Prohi!

Nem akarok nagy vitába kezdeni veled, de ha már így alakult azért válaszolnék. Tavaly és tavalyelőtti szervezőkkel, segítőkkel beszéltem, (akik azóta is várják szerény fizetésüket), így csak arra tudtam gondolni ,gyors számolással, hogy azért "valamicske" pénzt csak zsebre teszel a rendezvény után. Ha jól tudom a legtöbb cuccot pályázaton elnyerted (így a rendőrbiztosítás teljes összegét nem a bevételből kellett fedezni)
    A szervezést én NEM fikáztam, csak arra akrtam utalni hogy a nevezési díjaid egy kicsit túlzóan magasak!
    A rendezvénnyel semmi bajom és kívánom, hogy akár meggazdagodsz belőle akár nem, még sokszor meg tudd rendezni minnél jobb színvonalon!

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Köszönöm a jókívánságokat, remélem lesz még módom megrendezni és több résztvevőt üdvözölni a Tour de Pelson.

Ahhoz, hogy egy kicsit pontosbban lássad ennek a rendezvénynek az anyagi hátterét:
    az idén sajnos semmilyen országos pályázatot nem írtak ki, így nem is nyertünk rá pénzt. (2002-ben 400.000,- Ft-ot, 2003-ban már csak 250.000,- Ft-ot kaptunk országos pályázatokból) Az állami megvonások miatt a "költségvetési" cégek támogatásai is elmaradtak az idén.
    Eddig a rendezők sem és én sem kaptam a munkámért pénzt, viszont a költségeket (legaláb nekik, sajnos magamnak teljesen nem) térítettem.
    Kb.: 500 főnek kellene - az eddigiekhez hasonló feltételekkel, rendezéssel - elindulni ahhoz, hogy 0-ra jöjjön ki a rendezvény, és 1000 főnek kellene ahhoz indulni, hogy valami kicsi nyereség is realizálódjon.
    Azért dolgozom, remélem dolgoznak a többiek is, hogy ez is összejöjjön. Egyébként az idén, ha jó lett volna az idő - az érdeklődők számából következtetve - az egész rendezvényen kb.: 800 fő vett volna részt, ebből 300- 400 a TT-n. Az elmúlt 15 év alatt most volt először ilyen rossz az időjárás május legvégén, remélem most 14 évig szép időnk lesz.
    Augusztusban megyek ki Svájcba olyan rendezvényre ahol több mint 2200 fő indult tavaly. A 71 km-es távon a szintidő 3 ó körüli, 750m-es szintkülönbséget kell leküzdeni. A nevezési díj 16.000,- Ft. Ezért egy kerékpárosmezt (kb.: 4.500,- Ft), egy kulacsot (kb.: 500,- Ft) 71 km-es teljesen lezárt hegyiutat (Világkupa futamra zárják le), a részvételi lehetőséget (rendezők, szervezők, stb) kapunk. Az össz' költségük egy résztvevőre vetítve kb.: 10.000,- Ft. A szponzorok és az általunk befizetett összeg föle a hasznuk!!! A nevezési díjuk a rajtig azonos, de aki nem nevez be a rendezvény előtt 3 héttel, az nem kap!!!! kerékpáros mezt.
    Kérdem én: Merjek-e a magyar bringásoktól hasonlóan nagy összegű nevezési díjat kérni? (költői kérdés volt, ne válaszolj).
    Fejlődnünk kell mindannyiónknak, hozzáállásban, lelkesedésben, és nem utolsó sorban anyagiakban is.

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

Prohi: én ha elindulok egy teljesítménytúrán nem igazán kívánok szemüveget meg ilyeneket,
    oda a hangulatért megy az ember (és eleve ha a TT egy időméréses versennyel van összekötve ez a hangulat elvész), egy jelvény, kevés frissítő bőven sok (pl BEAC Maxi.. ott 100Ftért egyszeri melegételt és kompjegyet is kaptunk, és a végén jelvényt a teljesítésért)

egy maraton tök más , ott mást is vár az ember, de szeritnem nem szerencsés a kettőt keverni...

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Kedves Rás!

Komolyan örülök, hogy vannak olyan kerékpáros rendezvények, amelyek -mondhatni- ingyen szolgáltatást tudnak nyújtani!
    Sajnos a Balaton és környéke nem ilyen. A kerékpárúton elindítani többszáz embert lehetetlenség, mellékutak nincsenek, csak a főút, amin meg nem lehet rendőri közreműködés nélkül tekerni. 50-70 km megtétele után, amikor szétszakadoztak már megoldható a kerékpárút használata. A főúton haladáshoz viszont kötelezően "foglalkoztatnunk" kell a rendőrséget. Ez komoly pénzbe kerül. Az idén nem voltak pályázatok - onnan nem jött be pénz.

Ja, a szemüvegek nem kerültek pénzbe! Ha sikerült szerezni, miért ne osztottuk volna szét a résztvevők között a versenykiírás szerint. Gondolom, ha kaptál v. kapnál ingyen egy 2.500,- Ft-os AVANGLION napszemüveget, Te sem adnád vissza, hogy nem kívánsz ilyeneket. Frissítőt nálunk is kaptak a résztvevők, a teljesítők -nem jelvényt, hanem pólót. A Balatoni Hajózási Rt.-vel a kompjegynél 100,- Ft elengedését tudtam elérni, így a 600,- Ft helyett nekem a rendezőnek 500,- Ft-ot kellett kifizetni. Az ingyenes átkelést a Tihany Túrán résztvevők, a frissítés mellett kapták a nevezési díjért.

Igaz én egyenlőre (amíg meg nem lesz a megfelelő létszám a szétválasztáshoz) együtt fogom indítani a túrázókat és versenyzőket, de aki elindul az már amikor nevez, tudja, hogy túrázni vagy versenyezni szeretne. Ehhez mérten kell a sebességet megválasztania. A szintidőhöz pedig ragaszkodunk, hogy még sötétedés előtt beérkezzen mindenki. Aki érzi kb.: 130-140 km-nél, hogy nem tudja teljsíteni, az Tihanynál visza tud jönni a déli partra. A Balaton körbe 203 km és ez nem lesz rövidebb.
    Akár hiszed akár nem a nevezési díjak közel nem fedezik a rendezés költségeit.
    Aki eddig szervezetten akarta megkerülni a Balatont 3 rendezés közül választhatott:
    1. április közepén a Föld napja alkalmából egy túrát, ahol együtt ment mindenki, így mindenkinek a leglassabb tempójában kellett menni - 13-15 óra alatt kerülik meg a Balatont. Minimális nevezési díj, frissítő végig, kerékpárút!! végig.

2. Tour de Pelso Balatoni Tókerülő Teljesítménytúra és verseny. Három táv: 40 km "Kis Túra"; 76 km "Tihany Túra"; 200 km - 10 órás szintidős "TT" és "Pelso Kupa"
    A távoknak megfelelő nevezési díjak: 100,- Ft; 500 és 1.000,-Ft között; 2.500,- Ft előnevezés, a helyszínen 5.000,- Ft
    Rendőrmotoros felvezetés, mentő + saját rendezők (az idén 3 motoros, 4 autó, frissítő kocsi az élmezőnynek, szervizkocsi és zárókocsi a végén, az utolsó szintidőt tartó résztvevő mögött), 2 frissítőállomás, napszmüveg, a teljesítőknek póló, ajándéksorsolás 1.500.000,- Ft értékben. A versenyen 100.000,- Ft díjazás. Olimpiai Ötpróba pontszerző rendezvény.

3. Almádiból induló TT. Amit én tudok róla: 200 km, rendőmotoros felvezetés -mert kötelező, 1.700,- Ft? nevezési díj, 1 frissítőállomás, póló mindenkinek.

Szóval eddig ezekből lehetett választani.

A legtöbben akik a Tour de Pelson résztvettek, már jelezték, hogy jövőre is eljönnek, mert mindennel amit kaptak meg voltak elégedve. Ez csak azért lehetett, mert többet kaptak, mint amit ígértünk, és így jó emlékeik vannak a rendezvényről.

Jövőre gyere el Te is, ha még eddig nem indultál és a hangulatáról utána beszélgessünk. Persze, ha 500-1000 fő indulna csak a tókerülésen, biztos mégjobb lenne a hangulata, de ez már rajtatotok is múlik, hogy mennyi embert hívtok magatokkal!!

Én 9x úszam át a Balatont, amikor úsztam nem a hangulatáért úsztam, hanem, hogy teljesítsem -lehetőleg minél gyorsabban - a távot, de előtte és utána a hangulat ragadott magával!
    Egy 200 km-es teljesítménytúrán (10 órás szintidő), a teljesítésnek kell a szem előtt lebegni. Mi megpróbáljuk ezt biztonságossabbá, élvezetesebbé tenni a szolgáltatásokkal amiket nyújtunk. Előtte biztos, hogy a hangulat kiváló. 2003-ban 540 kerékpáros találkozhatott egymással. Azon dolgozunk, hogy a célbaérkezés után se induljanak egyből haza a teljesítők, hanem csak a rendezvény végén. Ha ez sikerül, akkor lesz igazi hangulata egy ilyen hosszú teljesítménytúrának.

Sajnos mindenki igényeit nem tudjuk figyelembe venni, tőlünk egyenlőre ennyi tellett, de köszönöm az építő jellegűnek szánt kritikát!
    A válaszom remélem kielégítő volt.

Prohi

Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Hali!

Csak egy rövid pontosítás az 1. túrához: Az idő eddig soha nem volt több mint 13 óra (amiben minimum 5 pihenő benne volt). Tavaly még főúton mentünk mi is rendőrbiztosítással. (Egy rendőrmotoros díja akkor 72 ezer forint volt) idén a teljesítés tényleg keréppárúton történt szakadó esőben. Ja és április vége volt az időpont (egész pontosan ápr. 24)
    Mindenkinek jó tekerést!
    By

bentlakó lensver avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Prohi, azért én egy magyar versenyt nem hasonlitanék össze egy hirneves külföldi (s főleg nem svájci) versennyel. Ott sokkal több dolgot kapnak a résztvevők, és igényesebben van minden megszervezve, természetesen a támogatás is sokkal nagyobb.
    Ha egy versenyre itthon ennyit kéne fizetni, senki se menne el. Viszont rengeteg magyar szokott kimenni külföldi maratonokra, és szivesen kifizeti ezt a magas dijat is. Vajon miért?

Ras
    Ras offline
    fórumfüggő Ras avatarja
    Regisztrált
    2001-06-24
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    4.021

az alapvető problémám az egésszel: szerintem a versenyt és a TT-t kéne különválasztani egymástól...
    a nevezési díj csakezután jön...

Én személy szerint nem igazán kedvelem hogyha elmegyek egy Teljesítménytúrára akkor a tömegben "verekedjek" azét hogy normálisan tudjak haladni a saját tempómban.. ha már TTre megyek akkor azért, mert megállunk fagyizni elvagyunk (mert azért az a 10 órás szintidő nem az a halálos tempó... a Bakony200-at montival lenyomtam 7 óra alatt, amiben azért mondjuk meg őszintén sokkal több a szint)

szóval szerintem eleve nem fér össze egy TT és egy verseny, pláne nem hogy még egyszerre is indulnak, de ezen lehet csak az én (főleg) montis TT-ken edződött lelkem akad fenn...

legyen minél sikeresebb ez a rendezvény, én nagyon nem valószínű hogy indulok bármikor is a fentebbi okokból kifolyólag...

néhány észrevétel még:

azért pláne ha ingyen lettek szerezve a szemcsik én annyira nem verném a mellem hogy ez is belefért a nevezési díjba :-X

a balaton körüli kerékpárútrendszerről meg csak annyit:
    NO COMMENT...
    olyan mint Magyarország, egy rakás FOS...
    már boccs : :-[

így utólag böngészve a versenykiírásokat pedig még egy számomra nagyon unszimpatikus dolgot találtam:
    a TT-ken a BUKÓSISAK HASZNÁLATA[glow=red,2,300]AJÁNLOTT[/glow] > > >
    csak a versenyen kötelező

már megbocsáss de ez elég barom hozzáállás! véleményem szerint egy amatőr (aki TT-n indul) sokkal veszélyeztetettebb, ok lehet azért van így írva mert ninsc mindenkinek bukója, és így az is eljön akinek még nincs (tehát valaszeg alig kerékpározik), dehát így akkor szart sem ér mindaz amit itt a fórumon is meg azért még néhány helyen próbálkozunk elfogadtatni: MINDIG HORDJ BUKÓT! MÉG HA CSAK A BOLTBA MÉSZ IS!

> > >

Rás

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Kedves Lensver!

A kérdésem költői volt, szerintem itthon senki nem fizetné ki azt a 16.000,- ft-os nevezési díjat.
    pedig sajnos csak abból lehetne hasonló rendezvényeket szervezni!
    A svájci rendezvényen a nevezési díjból kb.:4.000,- Ft (a saját kis számításom szerint) a konkrét rendezési költség. Ez 2.200 réztvevőnél 8.800.000,- Ft. Ekkora összegből azért nem lehetetlen megrendezni egy egynapos 75 km-es hegyi mellékutakon zajló kerékpáros rendezvényt. A legdrágább része a rendezvénynek a chip-es mérőrendszer, és nem kérnek érte kauciót sem!!! Itthon 5.000,- Ft-ot kellene db-jáért letétbe helyezni, és ezt tovább hárítani a résztvevők felé. De nem is folytatom, mert látom, hogy - szerencsére- Ti csak élvezői vagytok a kerékpáros rendezvényeknek.
    Több pénzből - remélhetőleg a szponzorokéból a jövőben, olyan rendezvényeket tudunk majd rendezni, hogy mindenkinek a megelégedésére legyenek.

Üdv.

Prohi

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Kedves Rás!

Először is kezdem azzal amivel teljesen egyetértek Veled:
    A balatoni bringakörút, amely részben kerékpárút - tényleg nem igazán alkalmas túrák, főleg többszáz résztvevősök lebonyolítására, de legalább vannak!

Abban is igazad van, hogy a bukósisakot kötelezővé kéne tenni a túrán is! Viszont csak akkor van értelme kötelezővé tenni, ha ellenőrizni is tudod. 200 km-en 5 órás időkülönbséget végigellenőrizni nem lehet. Ezért "csak" ajánlott a viselése, normális ember felteszi a bukót még melegben is!

Van viszont amiben nem egyezik a véleményünk:
    Egy teljesítménytúra nem csak a táv nagyságától lehet az, hanem a táv és a teljesítésre megadott idő miatt is, pl. az eredeti 50-100 km-es gyalogtúrák, 24-48 órás szintidőkkel. Az, hogy Te erős vagy és 200 km-t fagyizással együtt is képes vagy 7 óra alatt teljesíteni, dícséretes és gratulálok! Viszont vannak olyanok, akik saját magukat akarják leküzdeni és teljesíteni a 200 km-t 10 óra alatt. vannak akiknek ez sem sikerül.
    Nálunk a Tour de Pelson nem szükséges "verekedni" a megfelelő sebességű haladáshoz, hiszen az első 60 km-t a főúton lehet megtenni és ennyi km alatt tagozódik a mezőny sebesség szerint. A versenyzőket nem kell belekeverni az egészbe, mert 10 perccel korábban is vagy 2-3 órával később is (ez a terv) el lehetne őket indítani, de amíg nincs meg kb 300 induló a TT-n, addig egyszerre indulnak. Balesetet még nem okozott, a túrázók nem panaszkodtak, a versenyzők sem (hiszen a túrázó azt a tempót nem bírja).

A szemüvegekről:
    Látszik, hogy nem nagyon jártál még szponzoroknál! Az, hogy kemény magyar forintot nem kell kiadni valamiért, az nem azt jelenti, hogy nem kell nekünk szervezőknek megküzdeni az ajándékok megszerzéséért. Egyébként reklámot kaptak ezért cserébe, nem is kicsi felületet, 3x többet, mint a szemüvegek értéke.
    Vannak olyan rendezők, akik a hasonló tárgynyereményeket (hiszen, a reklámmal fizettek) elteszik, eladják. ezt az összeget vagy felhasználják a rendezvényre vagy elteszik zsebre.
    Mi részben a résztvevők, részben a szervezők között osztottuk ki. Tehát ezért a Nektek "ingyenért" meg kellet dolgozni nekem.

Üdv!
    Prohi

bentlakó lensver avatarja
    Regisztrált
    2002-11-25
    Lakhely
    A bringámon
    Üzenet
    5.944

Prohi, bár mi "csak" résztvevői vagyunk eme rendezvényeknek, azért egy parányi belelátásunk már van nekünk is, mivel személy szerint nekem van egy-két ismerősöm, aki szervez ilyen rendezvényt. Igy megértem a te oldaladat is, és természetesen tök igazad is van onnan nézve.

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Köszi!

Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Csak egy gyors kérdés.

Prohi a TT-n indulóknak nem a bringaút volt a kötelező? Mert én úgy emlékszem valami ilyesmit hallottam. Egyébként azért ne fikázzuk annyira a bringautakat. Sajnos tény hogy rossz minőségűek, de azért kis odafigyeléssel lehet rajta TÚRÁZNI.
    by

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Kedves Potty!

A bringautakat nem én fikáztam, csak megjegyeztem, hogy tömeges használatra alkalmatlan. Családoknak, kisebb (kb.: 10 fős) társaságoknak alkalmas az együtthaladásra, ha ennél többen vannak egymás után, akkor már balesetveszélyes. Sajnos nagyon keskeny, sok helyen göröngyös, kaviccsal, üvegszilánkkal borított. Ezért több rajta a defekt, mint a közúton.

A Tour de Pelson Zala megyétől kellett volna a bringautat kötelezően használni, Somogyban engedélyünk volt a főúton való haladásra. Az első 60 km-en a sebesség alapján széthúzódik a TT-n induló társaság, ezért a bringaúton való haladás Keszthelytől lehetséges és így már nem balesetveszélyes.
    Prohi

vendég Prohi avatarja
    Regisztrált
    2004-04-28
    Üzenet
    13

Kedves Potty!

Most olvastam csak a kiegészítésedet a "Föld Napja" alkalmából tartott TT-hez.

Bocsi, igazad van 13 óra körül megy végig a társaság.

Csak, hogy tudd a legelsőt a Zöldszív egyesület felkérésére még én szerveztem és rendeztem meg, a harmadikon, mint aktív segítő vettem részt és teljesítettem is.
    A társaság nagyon jó volt, a hangulat kb. 120-140 km-ig jó volt, utána a gyorsabbaknak viszketett a pedáljuk, türelmetlenné váltak a sokkal lassabbakkal szemben. A rendezvénynek ez az egyetlen hibája, hogy együtt kell haladni a leglassabb tempójában. 60-70 fő együtthaladására már a bringaút alkalmatlan (szerintem).

Prohi

Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Prohi!

Tudok róla hogy szervezted Te is. Egyetértek, nekem is az a véleményem hogy jobb lenne ha nem kéne együtt menni hanem mindenki haladhatna a saját tempójában. Élvezetesebb lehetne az egész, de az abszolút kezdő bringásoknak szerintem szükségük van a támogatásra (főleg a túra utolsó szakaszában).
    by

törzsvendég Proha avatarja
    Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás Tour de Pelso - Balaton Kerékpáros Maraton 2005.

Sziasztok Mindenkinek!

Az idén is lesz "Tour de Pelso" május 28-án. Bár -ez sajnos általános- a pénzügyi keret rendkívül szűkös, mindent megteszünk annak érdekében, hogy aki részt vesz rajta az jól érezhesse magát. Három táv közül választhattok, a Balaton Kerékpáros Maraton 200 km, Tihany Túra 76 km, és a Panoráma Túra 25 km-es távját teljesíthetitek. A kedvezményes előnevezés határideje május 18. Arra kérünk minden részt venni szándékozót, hogy a munkánkat könnyítse azzal, hogy időben nevez. Az idén az emblémás pólót nem azok kaphatják akik teljesítik a szintidőt, hanem azok kapják, akik nevezésükkel jogot nyernek annak megvásárlására és meg is veszik. Részletek és nevezési lapok a honlapon, www.tourdepelso.hu
    Mindenkit szeretettel várunk!

további elérhetőségek: proha@axelero.hu ; tour.de-pelso@axelero.hu ; 30/450-99-77

Prohi

törzsvendég Proha avatarja
    Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: pcycle
    Melyik rendezésűről van szó?, mert múlt évben kettő is volt, és mindkettő túrajellegű volt (meghirdetve) + a Pelso verseny is, TT is. Aztán az lett, hogy mindkettő túra és verseny jellegű lett, aszerint ki mennyire bírta. Két javaslat: a biztonság és az irányítás javítása. Az érintett településeket jó lenne előre tájékoztatni, mire számíthatnak, és az utat biztosítani (mert ugye a "kerékpárút" nem jön szóba komolyan??). Továbbá nem szombatra kellene tenni, mert akkor olyan forgalom van, mint hétköznap. A leágazásoknál legyen valaki, hogy minden eltévedési lehetőség ki legyen zárva. És a hátsó traktust sem sorsára hagyni, történjék velük aminek meg kell történnie, másodrangú kerósokként bánni velük. A frissítőállomások ne legyenek eldugva.
    A másik: hiába van valami TT-nek hirdetve, ha a társaság egy része versenynek fogja fel, ilyenkor mi van?
    Tisztelt "pcycle"!
    Igaz a kérdésed, hogy "Melyik rendezésről van szó?" a Balatonkör oldalán jelent meg, de úgy érzem válaszolnom kell!
    1. Mindig el kell olvasni a kiírásokat.
    2. Azután el kell dönteni, hogy megfelel-e ez az "én" elvárásaimnak.
    3. Amikor beneveztél és aláírásoddal elfogadtad a feltételeket, azután ne reklamálj ezen témában.

A "teljes" biztonság csak a kerékpárúton garantálható. A Tour de Pelson 10 órás szintidővel kell teljesíteni a távot, de mindenki mehet a saját tempójában. Az élmezőny saját tempója versenyzésre kiválóan alkalmas, ezért ott biztosítjuk az ehhez szükséges feltételeket. Utána nem tudunk minden ember mellé rendőrt állítani, hogy Zala és Veszprém megyében a főúton haladhasson. természetesen saját felelőségére ezt megteheti. Mi viszont nem "kényszerítjük" a gyorsabban haladni képes résztvevőket arra, hogy kizárólag a leglassabb tempójával menjen. Össze lehet állni úgy 5-10-15 fős csoportokba, hogy kényelmesen, egymást segítve teljesítsétek a 200 km-es távot.

Nem vagy teljesen tisztában a Balaton menti forgalommal. Pénteken jönnek le a partra és vasárnap délután mennek vissza. Mind szombaton, mind vasárnap esetleg kirándulni mennek el a telkükről az emberek. De az biztos, hogy vasárnap du. 4 órától indulnak haza. Mivel este 7-ig tart a túra ezért sokkal több kocsival lehet találkozni vasárnap, mint szombaton.
    A 2004-es év kivétel volt, mert Pünkösd miatt akkor érkezett rengeteg német és osztrák, de az ő vezetési kultúrájuk sokkal fejlettebb, mint hazai társainké.

Abban igazad van, hogy az irányváltó elágazásoknál legyen jobb az irányítás. Ezt az elmúlt években A/4-es méretű színes, emblémás, nyíllal ellátott táblákkal próbáltuk megoldani, de mindig vannak gyüjtögetők és nem sikerült mindet pótolni, ezért elnézést kérünk. Arra sajnos még nincs lehetőségünk, hogy embereket állítsunk mindenhová.

A hátsó traktust sem hagyta soha senki sorsára! A túrázók mögött 20 km/h-ás sebességgel szervízkocsi és zárókocsi haladt. Ezt sajnos többen igénybe is vették mindig.

A frissítőállomásokat kizárólag olyan helyre telepítettük ahol a főút és a kerékpárút egymástől nem messzebb mint 3 méterre volt egymástól. A segítők -mert mindegyik helyen 3 fő állt készen segíteni, akár kulacsot tölteni, akár az elgémberedett kezűeknek megpucolni a banánt v. a csokit még kiáltottak is azok után akik lehajtott fejjel próbálták az élmezőnyt 30-35-ös tempóval megfogni. Aki így sem vette észre a frissítőállomást ....

Kedves "pcycle", Gábor! Legközelebb, (2006-ban mert a 2005-ös kiírás is elkészült) megpróbálunk Neked csinálni egy TT-t. Írd meg, hogy hol szeretnél frissíteni és hányszor, milyen tempóval tudsz és szeretnél haladni, adunk melléd egy egyéni kísérőt, és talán sikerül vasárnapra tenni a Te TT-det.
    Ha jól emlékszem tavaly arra kértél, hogy várjunk meg a rajttal, mert a vonatod az utolsó pillanatban érkezik meg. Üzenetet hagytunk neked a fórumon, hogy ezt hogyan tudjuk elképzelni, próbáltunk fuvart szervezni mások segítségével, de Te nem reagáltál a megkeresésekre, valahogy nem tudtunk elérni az utolsó héten telefonon sem. Ezek után nem értem a véleményedet a TT-kről, a Balatonkörről stb..., igazából téged nem értelek.

Prohi

törzsvendég tpresident avatarja
    Regisztrált
    2001-06-04
    Lakhely
    Tatabánya, Szfvár
    Üzenet
    896

Alapbeállítás

"nevető" harmadikként kiváncsian várom a folytatást: Pcycle úr válaszát! Lehet,h megint a "besértődés" következik, mint kb. 1 évvel ezelőtt?!
    "Ha tanulmányozzuk a külömböző vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Őszentsége a Dalai Láma elmélkedése

+ Szólj hozzá
Oldal 2 / 55 elsőelső 1 2 3 4 12 52 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid