+ Szólj hozzá
Oldal 11 / 55 elsőelső ... 9 10 11 12 13 21 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 201-220 / 1098

Téma: Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok | 2012. június 2.

vendég
    Regisztrált
    2005-12-23
    Üzenet
    15

Alapbeállítás

Szia Proha!

Láttam a TourDePelso kezdőlapján Paolo Bettiniről egy képet.Ő hogy került ide?Jött a csapat is?Most is jönnek nagyok?Nekem ez lesz az első TP-m.Kiváncsi vagyok mit teljesítek.A nagy álmom, hogy az élbojjal menjek de kinek nem? Na de örülök ha a 10 órás limitbe begurulok.Edzettségem 0 most kezdtem el futni, tekerni.
    Valaki kérdezte, hogy a lemaradtaknak muszáj-e kerékpárúton mennie.Te azt írtad rá, hogy ha beneveztél akkor nem.Tehát ezen az egy napon akinek van rajtszáma és azt látják is a rendőrök, szervezők és igencsak lemarad mehet az országúton akkor is ha van mellette kerékpárút, nem fognak lezavarni megbüntetni?
    Na bocs ha ez már a fórumból kiderült, akkor csak én vagyok gyökér.

Üdv.Péter

törzsvendég Proha avatarja
    Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Nem, sajnos a Bettini nem volt és egyenlőre nem is valószínű, hogy pár éven belül itt lesz. A kép Svájcban készült, és csak azért került a régi honlapra, mert a TdP főrendezőjével (velem) áll egy képen.

A rajtszámot viselők az élmezőnytől történő leszakadás esetén is haladhatnak a főúton, de nekik minden más kerékpározókra vonatkozó KRESZ-ben leírt szabályt be kell tartaniuk. (egy kivétel, a sebességhatár)
    Én mégis azt mondom, hogy a túrázóknak - 20-30 km/h átlag - ajánlott a kerékpárúton való haladás. Legalább akkor, amikor a főút és a bringaút 2 m-re egymás mellett halad.

Prohi

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

A Balaton Maratonon a célbaérőket 10 masszőrpadnál ingyenes gyúrás várja majd! A gyúrást Sixtus termékekkel sportmasszőrők végzik 13 órától egészen 19 óráig.

fórumfüggő emptytrash avatarja
    Regisztrált
    2006-02-01
    Lakhely
    Balatonalmádi
    Üzenet
    1.768

Alapbeállítás

Hello Proha!
    Bocs ha türelmetlen lennék, de mikortól
    lehet majd letölteni a nevezési lapot és mikortól lehet nevezni?

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: emptytrash
    Hello Proha!
    Bocs ha türelmetlen lennék, de mikortól
    lehet majd letölteni a nevezési lapot és mikortól lehet nevezni?
    Megértem a türelmetlenséged, én is az vagyok! A Weblap készítői sz...kodnak, de remélem, hogy már a jövő héten fenn lesz az új honlap a régi címen. A honlap tesztelése már folyik, lesz az on-line nevezés is. Aztán, ha a "bank" is úgy akarja kártyás fizetés is lesz. Igaz az ígéretek szerint ez csak áprilisban tud elindulni, de már most bele kell integrálni a honlapba a modult.

A TdP - Balaton Maraton nevezési lapját a régi honlap oldaláról le lehet tölteni, az általános feltételek nem változtak, csak a nevezési díj.
    Április 7-ig 3.500,- Ft/fő, de az MKSZ tagegyesületeinek további kedvezmények vannak, de ezt csak az egyesület közös és egyszeri nevezés esetén veheti igénybe. Nekik érdemes egy pici türelemmel lenni még.
    Az egyedi, emblémázott kerékpáros mezt április 7-ig 3.000,- Ft-ért lehet megrendelni, utána a nevezési díj és a mez ára is többe kerül!

Prohi

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Scholtz: élboly? hát akkor nagyon kell készülnöd, mert az 40-es átlaggal ér be. Akár esik akár fúj, akár 36C meleg van. Jó sok "középtávos" résztáv a gyorsaságért, pár 200 km feletti az állóképességért. És valahogy meg kell oldanod a menés közbeni frissítést (és esetleg egyebet is) is (valszeg két kulacs nem lesz elég), ha kiállsz bármiért, kicsi az esély a visszazárkózásra. "Komolyan": érdemes összebeszélni hasonló képességű emberekkel, hogy menjetek együtt, ha leszakadtok a főbolyról és nem egyenként kínlódni. Meggondolandó, meddig érdemes erőltetni a velük való haladást, mert az északi part dombos és szeles, onnan kezdődik a neheze. Persze, aki erős, arra ez nem vonatkozik, csak egy hobbista meglátásai. Sikeres felkészülést!

Regisztrált
    2006-02-01
    Lakhely
    Balatonalmádi
    Üzenet
    1.768

Alapbeállítás

Kösz az infót Proha!

Amit viszont Pcycle vetett fel, az nagyon megfontolandó!
    Májusig készüljön fel mindenki képességeihez mérten ( egyénileg vagy ahogy tud),
    aztán össze lehetne verödni, mondjuk próbaképpen akit érdekel és lehetne tesztelni,szervezkedni a nagy eseményre!
    Mindenki képbe kerülne, hogy mit bir és nem lenne csalódás a végén.
    A biztonságról nem is beszélve, ha többen vagyunk nagyobb a sansz a túlélésre!

törzsvendég voti avatarja
    Regisztrált
    2004-12-02
    Lakhely
    Balatonalmádi :) és Fót :(
    Üzenet
    1.179

Alapbeállítás

Én szívesen csatlakoznék egy kb. 35km/h csoporthoz és egyenlőre úgy néz ki lesz egy "kisérőkocsim" is, csak még abban kell reménykedni, hogy ne kelljen dolgoznom aznap. Egyenlőre úgy néz ki nem kell...

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: voti
    Én szívesen csatlakoznék egy kb. 35km/h csoporthoz és egyenlőre úgy néz ki lesz egy "kisérőkocsim" is, csak még abban kell reménykedni, hogy ne kelljen dolgoznom aznap. Egyenlőre úgy néz ki nem kell...
    Az idén, és a jövőben a várható egyre nagyobb létszám miatt nem valószínű, hogy az egyéni kezdeményezésű kísérést engedélyezni tudjuk, legalábbis az első ellenőrző pontig v. a keszthelyi frissítőig nem.
    Az élmezőny mögött, ill. a legvégén lesz szervízkocsi, a kisebb technikai problémákat ott lehet majd orvosolni. A kettő között, a defektet egy belső cserével mindenki meg tud oldani (pech, ha szingód van, de ragasztás nékül 35 km/h-val, éles kanyarvétel nélkül azzal is haza lehet érni), a láncszakadást meg úgyis csak megfelelő eszközzel és pótlánccal lehet megjavítani.
    Javaslom, hogy a kísérők a rajt előtt 10 perccel induljanak el és Keszthely után a frissítőnél várakozzanak, hiszen addigra kialakulnak kisebb-nagyobb csoportok és onnantól már megoldható a kísérés.

Ha a kísérők előre mennek a keszthelyi frissítőhöz, akkor meg tudják oldani a frissítést a földről, frissítőtáskával, tehát meg sem kell állni az élen haladóknak. Más külföldi maratonokon sincs kísérés és a frissítést is megoldja mindenki saját maga - sok cucc cipelésével vagy megáll egy pillanatra bespájzol és uccu a többik után. biztos, hogy több tíz bringás áll meg frissítőt felvenni, velük azt a csoportot ahonnan kiálltak könnyen utol lehet érni, de kizártnak tartom, hogy 200 kilit frissítés nélkül bárki kibírjon, pláne a május végi átlaghőmérséklettel tervezve (28 C), szerintem 1x biztos, de inkább 2x meg fog állni mindenki.

Pcyclenek igaza van az élmezőny nem gatyázik, hanem hajt!
    Viszont nem kell mindenkinek az élmezőnyt hajszolni, még képzeletben sem.
    Ezért is tesszük fel a nevezési lapon a kérdést: Tervezett teljesítési idő, átlagsebesség. Megpróbáljuk a résztvevőket, már a rajtnál "kategóriák" szerint igazítani. Így mindenki könnyebben talál társat, csoportot az együtt- tekeréshez.
    A külföldi rendezvényeken -igaz 1000-1500 résztvevőnél több induló esetén- nem egyszerre indítják az összes résztvevőt, hanem 250-500-as csoportokban 5 percenként! A jövő nálunk is ez lesz. csak akkor le kell teljesen záratni a 7-es főutat. Amint végig elkészül a sztráda, megvalósítható lesz.

Szerintem a Balaton Maratont hasonlóan kellene felfogni, mint a Balaton-átúszást. A teljesítése a legfontosabb, és az, hogy érezd jól magad!

Jó felkészülést!

Prohi

Regisztrált
    2006-02-01
    Lakhely
    Balatonalmádi
    Üzenet
    1.768

Alapbeállítás

Sziasztok!

Az élmezönyt hajszolni? A fene se akarja!! Jól akarom érezni magam?
    Persze!!
    Csak ha már lehetöség van arra, hogy a lehetö "legrövidebb úton" teljesítsem
    a távot ( a föuton ) akkor már azért megmozdul bennem, hogy a lehetö legjobban menjek! Kisérökocsin gondolom Voti azt értette, hogy valaki elöre megbeszélt
    helyen várja majd a kajával. Erre már én is gondoltam! Éppen ezért kellene egy kicsit "összeverödni"!
    A rajtnál a csoportosítás pedig nagyon jól hangzik! Bár a nezevési lapot nem tudtam megnézni mert nem élt egyik link sem!
    Ha betudnád linkelni Proha azt megköszönném

Regisztrált
    2004-12-02
    Lakhely
    Üzenet
    1.179

Alapbeállítás

Hmm... Én nem egészen erre gondoltam. Eddig arról volt szó, hogy az elejének lesz rendőri zárás, akik lemaradnak azoknak (ha jól emléxem 27 v 28km/h-ig) motoros kisérők, de oda már be lesz engedve a forgalom is. Eddig max 35km-en keresztül tudtam egy 40-45km/h-s bolyban tekerni és nem is tervezem most sem tovább sőt valószínűleg az első emelkedőn leszakadok . Írtam is, hogy 35-ös tempó van tervben. Kerékpárútra viszont nem szeretnék menni, akkor inkább jöjjön mögöttem saját autó. Az elején amikor még együtt van mindenki természetesen nem kell, de ha már lemaradtam és esetleg motoros sincs a közelben, akkor jó lenne...

Ha így sem szabad akkor sorry...

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Minél többen vagytok és minél jobb a kommunikáció, annál élvezetesebb lesz a tekerés, és ami még fontosabb biztonságosabb. Az autós ha lát egy bolyt már kisebbségben van és nem akar feltétlen leszorítani, bedumálni és -dudálni. Persze láttam már oylat is, hogy egy komplett 80-as bolyt előzött ki egy idióta lakott területen...
    Nagyon sokat jelent az összetartás, ha valaki éppen jól érzi magát, nem kell ugrálni, rángatni a sort, mert 30 km után esetleg neki is jól fog esni, ha "megvárják". Persze mindez nagyjából azonos felkészültségi szintnél működik. A 35 feletti átlag 200km-en már nem könnyű egy hobbistának jól felkészülve sem, de 33-35 közötti elérhető bolyban, ha nincs nagyon nagy szél, nagy eső, vagy nagy hőség.

törzsvendég potty avatarja
    Regisztrált
    2002-06-05
    Lakhely
    Siófok, Budapest
    Üzenet
    378

Alapbeállítás

Egyetértek Pcycle-el, 35 már igen komoly átlag (nekünk) ilyen távon. Főleg egyedül. Nekem eddig a legjobbam 30km/h volt egyedül ezen az útvonalon. Idén a 33km/h a cél, de ha olyan rohadt meleg lesz mint tavaly, akkor nagyon össze kell szednem magam, hogy ez meg is valósuljon. Meg ugye még az sem biztos hogy ott tudok lenni :-), de benne lennék egy 35ben, ha össze tudunk szedni egy minimum 5 fős bolyt.

Regisztrált
    2006-02-01
    Lakhely
    Balatonalmádi
    Üzenet
    1.768

Alapbeállítás

35-ös átlag?!
    Májusban még jelentkezek, hogy mit sikerült magamból kihozni!
    Persze csak ha kell majd még egy ember.

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Sziasztok!

Ma megerősítette az együttműködési szándékát az autókersekedés tulajdonosa a fődíj ügyében! Úgy néz ki, talán tényleg összejön a kocsi a sorsolás fődíjának!

emptytrash-nek: http://www.tourdepelso.hu/image/nevlap200.pdf remélem megnyitódik még a régi helyen.

Idézet Eredeti szerző: voti
    Hmm... Én nem egészen erre gondoltam. Eddig arról volt szó, hogy az elejének lesz rendőri zárás, akik lemaradnak azoknak (ha jól emléxem 27 v 28km/h-ig) motoros kisérők, de oda már be lesz engedve a forgalom is. .....
    Jól emlékszel majdnem mindenre: az élmezőnynek teljes zárás - motoros rendőrökkel, ha nem szakad szét az élmezőny akkor 2-4 motoros rendőr a 8-ból hátrébb segíti a kicsit (1-3 km/h-val) lassabban haladókat, ill a "saját" motoros rendezőink segítik a többiek biztonságosabb célbaérését. Azt egy helyen sem említettem, hogy a forgalom be lesz engedve az élmezőny végéig. Keszthelynél az élmezőny (40km/h) és a 35 km/h-val haladók között kb. negyed óra lesz a különbség. Ezért csak Keszthely után a frissítőnél tartom megengedhetőnek, hogy a kísérőkocsik "beálljanak" a résztvevők mögé.
    Ez meg csak úgy lehetséges, ha előre mennek a kocsik és megvárják az emberüket ott.
    Balaton keresztúrnál a tervek szerint fél órávl az élmezőny után kb.:30 km/h-ás átlagnál lassabbakat a "belső" útra irányítjuk és Balatonberény után Somogy és Zala megye határánál lesz újra azonos az útvonal, így a forgalmat a 7-es főúton a B.szentgyörgyi körforgalomnál csak fél órán keresztül kell korlátozni. (a belső út 300 m-rel rövidebb és nem emelkedik) ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a kocsik nem tudnának előre jutni, ha a mezőny után indulnak el.
    A többi dologról felesleges újra beszélni, de megteszem, mert úgy látom nem egyértelmű: A rajtszámmal rendelkezők haladhatnak a főúton, de az élmezőny kivételével mindenkinek be kell tartania a KRESZ szabályokat!! Nincs bolyozás a "döglöttsoron", hanem egymás után, esetleg lánctalpban -így ketten egymás mellett- lehet haladni.

Jó felkészülést

Prohi

Regisztrált
    2004-12-02
    Lakhely
    Üzenet
    1.179

Alapbeállítás

Köszönöm Prohi!
    Minden világos és nagyon nagyon jól hangzik bocs a nehéz felfogásomért!

Pötty a 35-öt én sem egyedül gondoltam (de szép is lenne), szerintem megint együtt fogunk menni mint a Küllőszaggatón...

Emptytrash remélem addig még talizunk Almádiban és tudunk menni együtt felkészülni...

Regisztrált
    2006-02-01
    Lakhely
    Balatonalmádi
    Üzenet
    1.768

Alapbeállítás

A KRESZ betartása szerintem mindenkinek az érdeke!! Ezzel szerintem most sem lesz gond!
    Kösz a linket! Müküdött!
    Voti úgy legyen!

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Á, azért nem olyan egyszerű a dolog a gyakorlatban, mint itt a klaviatúra mellett. Az utakon mindig máshogy van! A legkörültekintőbb szabályzást is megfejeli a valóság. Mert mi az, hogy "döglött sor", vagy: betartani a kreszt (a teljes betartás pld. egyenlő lenne Mo.-on a oúti szakág végével), de bizonyos dolgokat, bizonyos csoportoknak nem, ami viszi a többit is magával (egyesek szeretnek ilyenkor semmit sem betartani), meg hogy 35-ös boly lesz, stb. Szóval jól át kell ezt gondolni és "összebeszélni". Mert pld. nem biztos, hogy lesznek spontán módon ilyen bolyok, mint a fentiekben szó volt, mivel a legtöbb indulót elkapja a hév, hogy ő most az élbollyal teker 40-es átlagot, csakhogy ez a legerősebb hobbistáknak is max 100km-ig megy (ld. tavalyi TdP hozzászólások). Aztán szétszakadnak és össze-vissza mennek. No ezt kell elkerülni és a végén még sprintelni... :-)
    summa summárum: lényeg, hogy aki indul az min. a 30-as átlagot mindenképp tartsa, és mindenképp figyeljen a szabályokra meg egyébként is, mert mégha az autós is a hibás, egy baleset elszenvedőjét ez nem vigasztalja.

Regisztrált
    2006-02-01
    Lakhely
    Balatonalmádi
    Üzenet
    1.768

Alapbeállítás

A mezzel kapcsolatban kérdeznék egy olyat, hogy a méretezés mennyire "normális" ?
    Mert mostanában mindig megszivtam a méretekkel és nem tudom mit jelöljek be a nevezésnél.
    BBB-böl pl L-es kell! Northwave-böl pedig XL-es!
    Italy design vagy Europe design?
    Bocs ha valaki már feszegette a témát!

Regisztrált
    2005-04-15
    Üzenet
    342

Alapbeállítás

Kedves Emptytrash!

Benned egy szabó veszett el úgy látom!
    Egyébként jogos a kérdés, utána fogok nézni, ígérem!

Pcycle-nek igaza van és köszi!

A fejfára hiába írják rá: Neki elsőbbsége volt!
    Aztán meg senkinek nem esne jól -sem a résztvevőnek sem nekünk rendezőknek, ha néhány renitens szabálytalankodót jól megbütetnének és miattuk a jövőben nem adnák meg az engedélyt a verseny lebonyolítására!

Itt a teljesítés a cél és az, hogy magadat legyőzve teljesítsed a távot. Nincs plusz jutalom azért mert nem 5 óra 50 alatt, hanem 5 perccel előbb 5:45 alatt értél be. De lehet, hogy az az 5 perc pont a testi épségedet óvja meg.

Prohi

+ Szólj hozzá
Oldal 11 / 55 elsőelső ... 9 10 11 12 13 21 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid