+ Szólj hozzá
Oldal 6 / 17 elsőelső ... 4 5 6 7 8 16 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101-120 / 326

Téma: Pályakerékpározás itthon, külföldön

törzsvendég yvorl avatarja
    Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Zalatárnok, Budapest és a lebegő kristályváramban
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

ja profi KEIRINt a magyarokanak. és akkor én is beállok. meg a sok futár otthagyya szolgálatot és keirinből keresi a betevőt!

amugy ha már feluyítnak valamit akkor az már nem műemlék..szóval elveszíti a védettséget, mert restaurálni, eredeti állapotban tartani/viszaheyezni lehetne, de ha uy boritás, tető stb. lenne akkor az egy másik Milli lenne már...
    ilyet viszont lehetne uy borítás tető nélkül:
    http://manukau.velodrome.co.nz/images/photos/venue.jpg

olyan kelelne mint külföldi kisebb vidéki városokba pl. nálunk Tamási csak sokkal yobban megcsinálni (nagyobb leytőszög, nem betonlap borítás..) és pl. megyeszékhelyenként lehetne. 50-100 millióból építeni egyet, egy kis melléképülettel, kabinokkal. esetleg belül bmx pálya(street szakág)
    igy néz ki eg yépülő "vidéki" kis költségvetésü velodrome::
    http://www.downtheroad.org/images/Ph...r/DSC00335.JPG
    http://www.downtheroad.org/images/Ph...r/DSC00340.JPG
    és itt több kép:
    http://images.google.co.hu/imgres?im...lr%3D%26sa%3DN
    www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
    http://pix.bikemag.hu/album77
    TEL.:30/4108066

Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

és egy ilyet kéne millenáristól függetlenül építeni.
    http://www.burnabyvelodrome.ca/about.html

pl. lehetne benn télen teniszezni(amikor nincs edzés vagy bármi rendezvény) nyáron meg leszedik a fóliát és naopsütésben bringázhatnánk .

relativ "ocso" szerintem 300 millából meglenne, de gondolom ez 5 szöröse a MKSZ költségvetésének
    ezért kéne szponzor + állam ...mint a fradinál

ha most megnyertem volna alottot bevállaltam volna eg ykisebb velodrom építését...csak lett volna belépő, sorry!

vendég mangusta avatarja
    Regisztrált
    2005-05-27
    Üzenet
    56

Alapbeállítás

én is nagy lehetőséget látok benne,
    a Szerencsejáték rt-s ötlet szerintem mindent visz. A millenáris múltjára büszkék lehetünk, de a jövője sajnos nem rajtunk múlik, nem vagyunk elég nagy szavazóbázis

még

vendég rastafari avatarja
    Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Arrow

Jippijóóóóóó
    elolvadt az összes hó, és már nem is esik több.
    A milli pöpec, hólefedettsége = 0% azaz nullla százalék.
    Pénteken megyünk!!!
    Yeahman

Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Alapbeállítás

Eza kanadi sátras pálya, nagyon pöpec, jó ötlet eza sátor, de nem hiszem hogy annó a milli teljesen le volt fedve, szerintem csak a jégpálya felett volt sátor. mondjuk nemtom. asszem

vendég smek24 avatarja
    Regisztrált
    2004-08-24
    Üzenet
    55

Talking

Idézet Eredeti szerző: gkulcsar
    smek24, ha már CC-zel, miért nem próbálsz ki egy fixis montit? Itt többen (fixisek!) megkérdőjelezték már épelméjűségemet, de a telet nagyrészt egy ilyen gép nyergében töltöttem, és teljesen oda meg vissza vagyok tőle. Ha már unod, hogy túl könnyű a terep, nem elég meredek az emelkedő, vagy azt hiszed, hogy valóban körkörösen tekersz, akkor itt a lehetőség bizonyítani! :-)
    Egyébként meg Matt Chester cikkeit érdemes olvasgatni a 63xc.com-on, zseniális. Egyre kevésbé vágyom váltós gépre ráülni (ami van, azt is megpróbálom eladni, ha nem megy, akkor átszerelem SS-re :-)...).

Hm. Gondolkodóba vagyok ejtve már régóta egy singlespeed bicajjal. De fixi monti? Féked sincs?? Azt ne mondd, hogy fogod magad és a hosszú, meredek lejtőkön visszafelé tekered, hogy lassulj!?!? Fejtsd ezt ki, ha még látod ezt az üzit!

vendég smek24 avatarja
    Regisztrált
    2004-08-24
    Üzenet
    55

Thumbs up

...belegondoltam ebbe a visszafelé tekerésbe...ehhez elég keményfejű kölöknek kell lenni, Apám! Ha valóban nincs féked és valóban hegyen jössz- mész azzal a kotlával, akkor te kemény vagy, haver, mint a Csehi szén!! (eger környéki mondás, az egercsehiben bányászott szén minőségére utal)

Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

ugy néz ki nem leszek pénteken budapesten.
    szóval ti csak menyetek ki a Millire
    mayd megyek legközelebb

vendég
    Regisztrált
    2005-09-05
    Üzenet
    159

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: smek24
    Hm. Gondolkodóba vagyok ejtve már régóta egy singlespeed bicajjal. De fixi monti? Féked sincs?? Azt ne mondd, hogy fogod magad és a hosszú, meredek lejtőkön visszafelé tekered, hogy lassulj!?!? Fejtsd ezt ki, ha még látod ezt az üzit!
    Dehogy nincs fékem, elöl hátul rendes V-fék figyel, mert beszari vagyok :-)
    Komolyra ferdítve, a terepes fixizés (=scorching, lásd 63xc.com) nehezebb része nem a hegymászás, ahogy a felületes szemlélő gondolná, hanem amikor le kell jönni a hegy másik oldalán :-) Na, ez az igazán kemény, hiszen egyrészt a tekerést nem hagyhatod abba, tehát a terep egyenetlenségeit úgy kell kimozognod (kikönnyítened), hogy félig ülsz a nyergen, félig állsz a pedálon, miközben az forog, másrészt túl gyorsan sem bírsz menni, hiszen az áttételed lajtos hegymenetre van belőve, ami 25kmh-nál nagyobb sebességnél általában vicces 110+ pedálfordulatot eredményez (mármint a külső megfigyelőnek vicces, neked közben arra is figyelni kell, hogy rajta maradj valahogy a bringán...). Ezenkívül, ami legalább ennyire gáz, hogy lelkileg is megtörsz, amikor az emelkedőn lehagyott váltós népség vigyorogva visszaelőz, láthatóan élvezik a lejtmenetet, meg hogy pihenhetnek, te meg csak szenvedsz, és a lelkedet is kiteszed, mégsem tudsz lépést tartani velük.
    Ez utóbbi (a magas pedálfordulat) teszi szinte lehetetlenné, hogy fék nélkül, csak a lábaid erejében bízva megállj, ráadásul lehetőleg az előre nem látható akadályok előtt. Aki lejtőzött már fixivel, az tudja, milyen félelmetes érzés bír lenni az erő, amivel a lábadat viszi a pedál, te meg csak kapaszkodsz, és imádkozol, hogy túléld a kalandot :-) Aki tehát fék nélkül offroadozik, azt nemes egyszerűséggel öngyilkosnak tekintem. A fék a fixin különben is kiváló marokerősítő, kézerősítő, vállerősítő... fullextra.
    Ja, hogy mi a jó ebben? Próbáld ki, vagy megszoksz, vagy megszöksz... :-) Utána unalmas lesz visszaülni a váltós bringára, pláne, ha teleszpók is van rajta. Lehet, hogy gyorsabban mész, de melyikben van több élvezet?

vendég
    Regisztrált
    2005-09-05
    Üzenet
    159

Alapbeállítás

Hogy ne csak rosszat (?) írjak a scorchingról: mivel lefelé is szaporán kapkodom a lábam, de az izmaim tulajdonképpen pihennek (persze végeznek munkát, de kevesebbet, és másmilyet), ez úgy telepumpálja vérrel a lábizmaimat, hogy egy hosszú lejtős szakasz után rövidtávon olyan kirobbanó erőt tudok kifejteni, ami legjobban engem lep meg, valahányszor megtapasztalom. Avagy milyen lehet profiként száguldani - nem állítom, hogy _tényleg_ olyan gyors vagyok, de az érzés az tuti olyan. Sajnos hamar elmúlik, de addig isteni.

Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

Nah. folyamatosan változnak a dolgaim.
    lehet leszek pénteken és lehet a fixim is kész lessz.
    mayd ma kiderül hol tart a kerékfűzés.

vendég
    Regisztrált
    2005-09-05
    Üzenet
    159

Alapbeállítás

Ha nem lesz kész, adok kölcsön, nehogymá' ezen múljon... :-)

vendég mangusta avatarja
    Regisztrált
    2005-05-27
    Üzenet
    56

Alapbeállítás

a hirtelem erő értzését sík úton tudom produkálni a városban!

fixivel beállok egy busz mögé, az jó esetben ötven fölé húz, a pedálfordulatomat pedig 150fölé.
    amikor lassítani kezd a megállóhoz közeledve, akkor kiugrok mögüle és sprintelek, ahogy tudok.
    egészen hasonló...és nagyszerű érzés...csak ajánalni tudom.

itt Szegeden a lejtős verzió amúgy sem nagyon jön össze...

vendég
    Regisztrált
    2005-09-05
    Üzenet
    159

Alapbeállítás

Nahát ebben én nem vagyok ilyen bevállalós. A 150-es fordulatszám szerintem már repülőnek is elmegy, nekem ez teljesen elképzelhetetlen (lehet, hogy csak agyi blokk, nem tudom). Én a skála másik végén érzem jobban magam, most nekem is 42-15 az áttét, ezzel már igen szépen lehet hegyet mászni, még egy kicsit gyúrok, aztán elkezdem a lajtosabb hegyi időfutamokat feltérképezni (esetleg leváltok 42-16-ra): Gellérthegy, János-hegy, Pap-rét. Diós-árok azért nem ez a kategória :-)
    Roppant kíváncsi vagyok, hogy a tavalyi igen gyengusz eredményeimhez képest mi lesz. Egy idővel vagyok viszonylag elégedett: a margitszigeti 3:41-gyel. Azt csak egyszer próbáltam, és még új volt alattam a fixi. A Langsterrel, a nagyobb áttéttel 3:30 szerintem reális elvárás, a gödröktől eltekintve szinte pályasík.

Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

Pap-rét megmászható 53-17el SSel (lehet fixivel nehezebb)

tapasztalatból.
    bár kemény volt. utánna meg fel visegrádi vár, vissza budapest.

most nagyon ugy néz ki nem lessz fixi, e kerék holnapra lett igérve de nem hiszem hogy kész lessz...
    Legutóbb yvorl módosította; 2006-03-22 - 22:02.

Regisztrált
    2002-08-29
    Lakhely
    Üzenet
    1.030

Alapbeállítás

Basszus ez mekkora!!!!!!!!!!
    az Oxford-nak van ugye kerékpáros klubja és van pálya szakág is és ezt nézzétek. a tréning oktatóanyag:
    http://www.oucycling.co.uk/t-training.htm

vendég
    Regisztrált
    2005-09-05
    Üzenet
    159

Alapbeállítás

"puking on the course is generally regarded as bad practice as it makes the route slippery for your fellow competitors"
    Bruhahaha! :-)))

vendég nervex avatarja
    Regisztrált
    2002-07-16
    Üzenet
    199

Alapbeállítás

Jelentem a pálya lesöpörve vagyon. Ha holnap délután sikerül valami emberi időpontot találnotok, szívesen mennék én is egy a létesítmény kihasználtságát demonstráló körözésre.
    nervex

Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Arrow

Tegye fel a kezét aki ma egy piros moserrel volt kint a millin, láttam!!! Talán Nervex?
    Holnap ha felkelek és nem esik, akkor behozom a paripát pestre, és akkor megyek, ez tuti! Én kettőtöl tudok menni, amíg meg nem unom. Aki jön még nyugodtan felhívhat, vagy majd ott ütközünk.
    yaehman :305809013

vendég
    Regisztrált
    2005-09-05
    Üzenet
    159

Alapbeállítás

Én legkorábban 5 körül tudok odaérni, és még azt sem tudom, pontosan hol lehet belógni :-)

+ Szólj hozzá
Oldal 6 / 17 elsőelső ... 4 5 6 7 8 16 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid