Oldal 15 / 17 elsőelső ... 51314151617 UtolsóUtolsó
Eredmény 281-300 / 326

Téma: Pályakerékpározás itthon, külföldön

törzsvendég
    Regisztrált
    2006-05-22
    Lakhely
    www.deviantmtb.hu
    Üzenet
    434

Alapbeállítás

Basszus, most néztem, hogy az alap Langster BB Drop-ja pont annyi, mint az országúti modelleké (a komolyabb verziókon persze már kevesebb), én abban a hitben éltem eddig, hogy magasabban van a középcsapágy, és szívbaj nélkül mentem rá a pályára... erre kiderül, hogy átvertek! :-)
    100 rpm az semmi, az az alaptempó... 150-nél kezdődik az igazi élvezet :-)
    A hajtókar optimális hossza a lábad hosszától is függ, az egyik bringámon 175-ös van (a többin 170) és érezhető a különbség, kényelmetlenebb pörgetni (viszont hegynek felfele milyen jó, amikor 20rpm-mel kell beleállni a pedálba...). De én pici vagyok, egyszer majd kipróbálok egy 165-ös kart is...

törzsvendég sac1 avatarja
    Regisztrált
    2006-09-06
    Lakhely
    -
    Üzenet
    1.122

Alapbeállítás

monjuk én távolságra gyúrok nem sprintre ... kicsit kiemelve én is rátekertem már 120-140et de ha ülök mindig L kezdek patogni.... ez is 170milis bár mondjuk nekem mocskos hoszú lábam van, és semmi és nem felnőtt ember súlyom

vendég nervex avatarja
    Regisztrált
    2002-07-16
    Üzenet
    199

Alapbeállítás

Valójában marha kellemetlen, ha lekoppan az ember pedálja a kanyarban, nekem ezt a legelső alkalommal sikerült összehozni, ráadásul pályagéppel. Persze hozzá kell tenni, hogy a létező legbumszlibb LOOK pedállal mentem a kék vonalon csigalassan, és lefelé dumáltam közben, úgyhogy ne csodálkozzunk rajta. Egyszer meg a cimborám követte el ugyanezt, ő kevésbé volt szerencsés, mivel lecsúszott a hátsó kereke, és leszakadt róla a szingó. A dologban az volt a vicces, hogy együtt ragasztottuk fel korábban Palmatexszel és úgy odakötött, mint a beton. Ezek után kicsit fenntartással fogadom azt az érvelést, hogy azért használnak pályán szingót, mert defekt esetén megmarad a felnin, és így le lehet jönni biztonságosan vele a pályáról. Ugyanerről beszélgettem a stéheresekkel is, és felmerült a defekt, mint veszélyforrás. Ők még pluszba "bandázsolják" is a szingót, azaz egy ragasztóval átitatott textillel az oldalfalát hozzáragasztják a felnihez. Ez egyébként a motorvezetéses szakágban előírás is. Ennek ellenére a bringás akivel dumáltam azt mondta, hogy nem szívesen kapna a motor mögött defektet...
    nervex

törzsvendég Jábor avatarja
    Regisztrált
    2006-07-29
    Lakhely
    Miskolc, Bükk
    Üzenet
    984

Thumbs up

bbb
    Bükki Bringa Barát :rolleyes:
    Bringáim

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-12-02
    Üzenet
    1.247

Alapbeállítás

Hát mondják, de úgy látszik nem mindig jön be... egyébként peremesről nekem még soha nem ugrott le a külső, durrdefektkor sem, igaz nem 60-nal mentem. Azért valószínű hogy szingósnál sem fordul le "normál" a defektnél (mivel pld. pályán nincs fékhő, ami a leginkább veszélyes a ragasztóanyagra).

vendég nervex avatarja
    Regisztrált
    2002-07-16
    Üzenet
    199

Alapbeállítás

Én versenyen buktam már olyat, hogy bár nem kaptam defektet, de leugrott egy 20 centis szakaszon a perem (hogy hogyan, azt ki tudja). Igaz, hogy a létező leglazább felni-külső kombináció volt. A pályán meg azzal érdemes számolni, hogy extrém esetben a 37 fokos kanyarból kell lejönnöd defekttel. Ilyen szituációban az is leugorhat, ami normális esetben sohasenem.
    nervex

törzsvendég yobo avatarja
    Regisztrált
    2006-09-19
    Üzenet
    500

Alapbeállítás

ma is volt pálya??
    mer beteg vagyok most meg, pedig kinéztem volna.

mind1 a szingo kiráyság

vendég nervex avatarja
    Regisztrált
    2002-07-16
    Üzenet
    199

Alapbeállítás

Má' hogy ne lett volna, de mekkora volt. A múltkor 30-35-en voltunk, most kb 60-70-en. Volt kajapija, edzés Karesszal, meg 412 méteres állórajtos időfutamverseny 35 versenyzővel. Basszus, a magyar bajnokságon nem állnak rajthoz ennyien egy-egy számban! Mentünk körbe váltott vezetéssel, körönkénti váltásnál elkezdek hátrafelé csorogni, és azt látom, hogy nincs vége a kígyónak. Kb. húszan nyomtuk egy sorban, durva. 10-től voltam ott, de 13 óra után még simán nyomtam volna még egy órát, de sajna koccolni kellett. Sebaj, a Ligetben köröztünk még egy jót. Fotókat, eredménylistát a criticalmass.hu-n találni.
    nervex

törzsvendég sac1 avatarja
    Regisztrált
    2006-09-06
    Lakhely
    -
    Üzenet
    1.122

Alapbeállítás

nervex.. baker gondoltam hogy szép az a moser... de enyire.... kösz mindenkinek nagy volt a pálya... eisi ék meg álatok

Regisztrált
    2006-09-19
    Üzenet
    500

Alapbeállítás

nervex
    alul....

http://www.mathcurve.com/courbes3d/c...dspheric.shtml

amugy yövő hét csütrötök BÉCS!!! lehet beférsz.

ya és még ezt találtam:
    Legutóbb yobo módosította; 2006-11-07 - 00:17.

Regisztrált
    2006-09-19
    Üzenet
    500

Alapbeállítás forma

a természetes forma

vendég nervex avatarja
    Regisztrált
    2002-07-16
    Üzenet
    199

Alapbeállítás

Pályaarcok, meg mindenki, aki él és mozog, Figyelem! Most szombaton (feb. 24.) 10-13 óra között hagyományos szombati nyílt velodromolás keretein belül farsangi vígasság és jelmezverseny lesz a Millenárison! Gyertek jelmezben és délben úgy le lesztek zsűrizve, hogy csak na. Aki még nem volt hazánk egyetlen igazi velodromjában, annak itt a vissza nem térő alkalom... Gyertek, gyertek... (Czím: Bp. XIV. Szabó józsef utca 3.)
    nervex

vendég rastafari avatarja
    Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Alapbeállítás

Óriás-hatalmas kérdésem van?
    Az a dilemmám támadt, hogy a pályabicó elvileg rövig tengelytávval rendelkezi, és nagyobb szögekkel, ergó beleér a lábad a vázba, vagy valami ilyesmi. Na most az én verdámon, kajak bazi messze van a lábam az első keréktől. Ha meg felülök egy mali ironman-re ami ugyebár nem pálya, na azon meg hozzáér a lábam.Hogy van ez? Aza bajom hogy mé nem ér bele a lábam a kerékbe?

http://www.flickr.com/photos/norkabizi/

vendég nervex avatarja
    Regisztrált
    2002-07-16
    Üzenet
    199

Alapbeállítás

Ohh, hát ön még él?
    Nos, a tengelytávot nem csak a szögek befolyásolják, hanem a villa utánfutása, azaz az előrehajlás mértéke is. A Te vázad esetében a vázszögek párhuzamosnak és átlagosnak tűnnek (73°/73°) a láncvilla egy picit mintha túl hosszú lenne (mérd le légyszi, és tedd már közkinccsé) a villa pedig szemmel láthatóan gigantikus utánfutással rendelkezik. Egy csekély utánfutású origi acél pályavilla beszerzésével (szerintem a váz megérdemelné) talán valóra válhatna az álmod, és végre beleérhetne a cipőd orra a kerékbe. De miután a pályán mostanában ritkán látunk (ezt vedd szemrehányásnak) szerintem a villa komolyabb előrehajlása a mindennapi használat során nem feltétlenül hátrányként jelentkezik.
    nervex

Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Alapbeállítás

Naja! Néha feltámadok! például tavasszal. Szemrehányást vettem. Sokan pikkelnek erre a villára, de eccer majd tényleg le fogom cserélni, mert böki a csőrömet ha valami nincs egyben. Érdekes pálya dolog ez, még sokat kell tanulnom. Még egy óriás kérdésem volna ám,: hogyan tudnám megnézni, hogy észak spanyolországban merre vannak velodrómok, esetleg baszkföldön, vane?
    Két imádnivaló oldal, annak aki még nem látta:

http://www.moyercycles.com/
    http://www.vanillabicycles.com/

Ha egyszer nagy leszek.......

Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Regisztrált
    2006-09-19
    Üzenet
    500

Alapbeállítás

Rasta!!!

Olvass vissza!!!
    belinkeltem valamit!!
    Ott van a Világ!! összes Velodromya feltüntetve...

VÁZ:
    A MALI Iroman egy Triatlon váz ezért méások a szögek..rövidebb. azért ér bele a lábad.
    a Fixiddel azért nem mert az országuti villádnak nagyobb az előrehaylása..kb. 3 cm-el biztosan..

RASTA! amugy nem a belinkelt bringád volt eddig..ez most uy?? vagy nem te vagy a képen??

NERVEX::
    Engem ne hány szemre. hogy miért nem yártam olvasd el a _Szabadonfuto Térdsérülések és egyéb vagy valami hasonló cimű topicban...

Ya és Uydoinság.
    Idén versenyen csak Időfutamon 1000 és 5000 m
    valamint pontversenyíben indulok mayd.

Van már telikerekem!!!! Syntace könyöklőm...durva lessz nagyon..a gép..már csak nekem kell annak lennem.

van orvosid?? Egyesület? indulsz az OBn??
    probáld ki! látod oyan maymok mint én is indulnak
    Legutóbb yobo módosította; 2007-03-09 - 22:35.

Regisztrált
    2006-09-19
    Üzenet
    500

Alapbeállítás

Spain

* Velòdrom D'Horta (1992 Olympic Games), Barcelona
    * Carabanchel, Madrid,
    * Anoeta, San Sebastian, (indoor)
    * Velodromo Luis Puig, Valencia, (indoor)
    * San Moix, Palma de Mallorca

LInk a honlapjaikhoz:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Velodrome#Spain

Nervex. amugy egy 18 küllős Carbon pálya időfutam szingós 26" os kerék nem érdekel?
    Mavic Carbon Aero felni, Gipiemme pályagy.
    Mayd cserebrélhetnénk vagy nem tudom..de akár "tesztelni" kölcsön is adom, mert ninc sbringám amibe yó lenne.

Regisztrált
    2002-06-27
    Lakhely
    Ybl
    Üzenet
    83

Alapbeállítás 426 mm

Mostmár közkincs!
    Anoeta jó lesz köszi.

Regisztrált
    2006-09-19
    Üzenet
    500

Alapbeállítás

mikor mész mennyi időr?? vigyél engem is!! )

Oldal 15 / 17 elsőelső ... 51314151617 UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •