Az elég érdekesen nézne ki, ha összejönne ez a dolog és az MMTBSZ "DeHogy szervezünk versenyt" szakosztálya mellett lenne egy "partizán" ponttábla.
Egyáltalán szervezett egy DH versenyt is a MMTBSZ? Ha meg nem akkor minek vannak, miért fizetnek nekik?
Amúgy meg a MMTBSZ szervezi a DH OB-t meg elvileg a kupafutamokat félig!!! Azaz tavaj kemény 2, azaz 3 ersenytem mert az OBt olyan szuperül sikerült megszervezni, hogy 1. nem is sikerült...
Szevasztok!
Azt hiszem hogy a partizán versenynaptár jo dolog csak hol kellene megcsinálni. nekünk idén 2 tokodi DH. lessz másrol még nem tudunk /sajna!/ pedig aztán igen csak viszket a fenekünk! tavalyi év az egy nagy rakás szar volt! ha tudtok olyan versenyeket amire érdemes eljutni irjátok meg! KÖSSZ
Ahoz hogy ebbol valamifele pontverseny legeyn, ahoz igazabol a verseny szervezoinek kene csak osszebeszelni. Ev elejen megallapodnak, hogy milyen pontozas legyen, es aztan eleg felretenni minden verseny vegeredmenyet, ev vegen pedig osszegyujteni ezeket, es kiertekelni. Nagyon sokat segitene ez a versenyzoknek es a szervezok is talan tobb indulot lathatnanak a versenyeiken. Igazabol amire en gondoltam, az Tokod, Szekszard, Komlo. Ok mar rendelkeznek kello tapasztalattal es megfelelo palyaval is. Esztergom kerdeses, masrol pedig nem nagyon tudok ahol DH verseny volt, es nem szovetsegi. Sauh-on lehetne meg, de az is a szervezoktol fugg.
Akar a rajtszaokat is leehtne egysegesiteni ezeken a kis versenyekene, es akkor arra sem kene kulon kolteniuk a szervezoknek, es mindenki viszi magaval a versenyre a rajtszamat.
Mivel itt mar a pontozas regisztralasa, szervezok kozti megbeszeles anyagilag kis tobbletet jelentene, ezert mondjuk a rajtszam lenne a regisztralas ezekre a versenyekre, amit az elso versenyen kell kifizetni. vagy valami hasonlo.
Nem szeretnem ha a DH versenyek eltunnenek, vagy jelentektelenne valnanak rovid idon belul, marpedig a tavalyi ev utan valamin valtoztatni kell az biztos hogy ez ne kovetkezhessen be!
Zsírosmacska --> mint írtam, nem ez lenne az első sportág ahol ilyen történik...
És (tudom, hogy nem kezdünk így mondatot), hogy eloszlassak egy félreértést: a sportági szövetségeknek _nem_ feladata a versenyszervezés (viszont feladata lenne pld. a versenyzéssel kapcsolatos koordináció, stb...)
Ezért írtam, hogy megoldás lehet az, ha a versenyszervezők összefognak és konkrét ajánlattal keresik meg pld. a szövetséget. Így mindenki jól járna: a szövetséget nem terhelik szervezési feladatok, a szervezőket nem terhelik koordinációs feladatok és ott az egész mögött a szükséges/minimális (de azért fontos) infrastruktúra.
Szóval ahogy olvastam ezt a témát, arra gondoltam hogy Esztergomban is lehetne versenyt rendezni csak az a baj hogy fogalmam sincs hogy kihez kell menni ilyen ügyben.(Tudom hogy volt már itt verseny de azt nem mi rendeztük és azok az arcok már eltüntek) Ha valaki tud segíteni akkor szóljon!!
MEgtudakolod kinek a teülete amin a versenyt akarod rendezeni, felkeresed (ha közetület akko az önkormányzat vagy városfelügyelőség vagy ilyemi, ha megántarület akkor a tulaj) felvázolod, hogy mikor, hogyan, miért és mit akarsz szervezni, mi fog töténni a környezettel, mennyire tudod visszaállítani az eredeti állapotot és ha igent mond akkor nem szeged meg az ígáreteidet és úgy rendezed meg a verenyt ahogy elmondtad neki!!! Ennyi!!!
Mindenki:
2 dolog:
1: Nem lenne rossz egy versenysorozatot csinálni aminek lenne egy főszponzora!!! Szerintem a MD-t vagy valakiet be lhetnepalizni ilyenre, de ahhoz az kne, hogy meg legyen hán verseny lesz benne és mikor és mi a pontozás, mi az indulási feltátel, stb...
2: Írja ide az a ersenyszervező a nevét és a erseny nevét aki ehhez a kezdeményezéshez csatlakozni!!!
Na!
Látom igen fel lett keltve az érdeklödés a verseny iránt! Tudni kéne nevet vagy telcsi számot azoknak akik versenyt rendeznek mert én szivesen megbeszélném ezt a sorozatot! Tokodon én csinálom a regisztráciot ill. an papirmunkát és hát nem lenne nehéz összehozni csak az adatok egy helyre kellene összehozni. Na meg mem ártana valami jó sponzor! de ha nagy feneket keltenénk neki akkor az se lenne gáz! PROBÁLKOZZUNK!!!!!!!!!!!!!! ;D
Annyit tudok, hogy az EGom-i srácok nem eltűntek, hanem a terület tulajdonosa, ahol a kis versenyek voltak nem engedi a továbbiakban, de még ott sem halt meg a remény.
De van ott elvileg egy uj palya, de arrol sem tudok sokat, a multkor beszeltem a szervezovel, de ha jol emlekszem ok sem tudtak meg hogy mi lesz.
Utolagosan megkerdeznem, hogy a HHH-n miert nincs mar verseny? Az volt az elso DH verseny ahol alindultam, es nem volt rossz palya... de mar valamiert nem csinalnak ott versenyt... tul kozel van vagy mi? tul egyszeru megoldani a felszallitast? Vagy mar azt a teruletet sem adjak oda?
A komlói versenyeinket megküldtük a Szövetségnek, s íme bővebb a versenynaptár:
Szerintem ezt többen megtehetnék, legfeljebb majd utólag módosítjuk az időpontot:
2004-es teljes versenynaptár
jan.1. BUÉK Kupa, Budapest, HHH
jan.4. Pest Megyei Terep (CyC) bajnokság
jan.11. Terep (Cyclo -Cross) OB
ápr.18. HHH idénnyitó, Budapest
ápr.23-24. V. Bike Zone Kupa
ápr.25. Dual, Magyarszéken, Komló mellett
ápr.25. OX, Pilis Kupa, PCCC
máj.16. OX, Ózd, Ózdi KE
máj.1. Buda Maraton, Budapest
máj.9. MX, Flash Across Osztrák-Magyar, Sopron
jún.12. Alpokalja Maraton, Kõszeg
jún.13 MX, Nagykovácsi, Crosskovácsi SE
jún.20. OX, Kisnána, Nagy SE
jún.26. Kilátó DH, Komlóstetõ
jún.26-27.Zemplén Maraton
júl.3. MX, MVM Duna Maraton, Budapest, Sportaktív SE
júl.17-18. OX, OB Sopron, Heavy Tools SE
júl.25-26: 4X Kupa vagy OB?, Komló-Motocross pálya
júl.30-aug.1. Bükk Bike Fesztivál, Komlóstetõ
aug.2. SALGÓ Kupa Hegyi Id?futam
aug.7-8. MX,OB,E2 IV. Bükk Maraton,Eger
aug.29. OX, Még nincs helyszin
szep.5. MX, Mátra Maraton, Vuelta SE
szep.12. DH és 4X Komló
szep.20-21. Non-stop 24 órás, HHH Budapest, Sportaktív SE
szep.26. MX, Gyõr, George KSE
Amúgy mi benne vagyunk egy DH sorozatban és a DH versenyünket be is "neveznénk" erre!
Vole! Miért nem emlékezel semmire?
Az új esztergomi pályával az a helyzet, hogy a környezetvédelmisekél van 1 tag, aki nem engedi. Hiába van az összes főerdésztől (mert oda tartozik a terület) támogató levélke, le se sz.rja a muksi. Likvidálni kellene és megoldódna minden bajunk. JDP szerint patent "kis" pálya. Nem olyan mint a régi esztergomi, inkább a komolyabbak közé tartozna. Ők a tavalyi évben mindent megpróbáltak, sajna reménytelen. Max. csak személycsere után fogunk ottan versenyt látni. Ez a szomorú igazság... De ha vkit bővebben érdekelne, akkor a tavaszi Tokdra biztosan kijön, azt nem hagyja ki, tőle lehet infót kérni.
Nem rosz ötletnek tartom a "partizán" táblát, csak nem értem, hogy a szövetség mit csinál, ha ezt sem? Ha jól tudom az egyesületektől beszedi a pénzt és...? Ez azért is érdekelne különösképpen, mert ugye az egyesület -ha belépek- kér tagdíjat, azt oda adja a szövetségnek aki gyakorlatilag nem csinál semmit, -hisz én legfeljebb DH versenyre megyek el, a maratonok már túl drágák (ugye nem fogok 3000t fizetni csak, hogy biciklizzek az erdőben, azt lehet ingyen is)- tehát én, mint "DHs" csak addig vagyok érdekes míg fizetni kell?
Bükkben miért nincs DH? Lehetne Pécsett is, még városi szakasz is lehetne, út meg van a hegyre.