nekem is a french (57) jött be, az eddy (56)-vel is elgurulgatnék, a verseny az már meredek: 178 cm-hez vmi 53/54es vázat ajánl, nagyon lehajlós lenne az nekem
nekem is a french (57) jött be, az eddy (56)-vel is elgurulgatnék, a verseny az már meredek: 178 cm-hez vmi 53/54es vázat ajánl, nagyon lehajlós lenne az nekem
Sziasztok! Help Please! Az lenne a kérdésem, hogy a 175cm magasságomhoz + a 79-es belsö lábhosszomhoz mekkora outi váz kellene?
54-55cm (középtől-középig),de olvass vissza 1 kicsit,és kapsz segítséget.
Köszönöm a válaszod! Legközelebb figyelmesebb leszek!
annyit még ajánlanék,hogy inkább a vízszintes felsőcső méretét vedd figyelembe. az ejtett felsőcső is bekavarhat. ha a kalkulátort használod,akkor a french fit méreteihez közel álló vázat keress magadnak.
Sziasztok!
A barátnőm egyszerű trekking bicajt szeretne, kinézett egy női vázas Schwinn-Csepel Landridert, 44-es nyeregcsőhosszal. Kb. 163 cm magas. Jó lenne neki? Előre is köszi a választ, üdv!
Hali!
Dirt-street bringát akarok összepakolni.
2m meg 100kg vok.
14-14,5es vázat akarok venni és az érdekelne,hogy szerintetek az nem túl kicsi?
De streetre már 16ost nem akarok :s
Meg szerintetek csúszópapucsos legyen a váz vagy nem?
Polarx table top-ot vagy da bomb-ot néztem,esetleg umf.
Vagy esetleg mondhattok még pár jó vázat.
Előre is köszi.üdv
ruki:
én a helyedben megnézném ezt ha belefér a költségvetésbe:
V
11es váz?
az már tényleg kicsi lenne
amúgy mindig is kona ellenes voltam valamiért :d
de 50kig beleférne a váz ha van valami jó még emberi méretben![]()
Na,úgy néz ki egy 14colos da bomb sputnikot veszek,mert találtam 45k-ért.
Nem hiszem,hogy ennél olcsóbban találnék jobb minőséget.
Vagy esetleg mi a véleményetek a gepida karatonról?
Bár gondolom nem igazán lhet egy lapon emlegetni a da bomb-al.
Ez itt komolyan felkeltette az érdeklősésemet. A méretét "M"-nek jelöli a leírás. A GT nem coll-ban számoz vázat? Mekkora lehet ez a bringa mondjuk kona mértékegységgel mérve?
Köszi
19-es
18,5-es váz 23,6" felsőcsőhossz (19-es konáé 80-as telóval ugyanennyi, 100-as telóval 0,1"-al több)
http://www.gtbicycles.com/usa/eng/Bi...-Zaskar-Expert
de az a kinesis superlight cső amiből van nem biztos hogy a legjobb választás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Sziasztok!
Lenne egy összetett kérdésem. A vázmérettel még valahogy mindig nem vagyok tisztában. Ugyebár az általános méret pl 56-58 cm az a nyeregcső hossza a pedáltengelyközéptől a végéig (amíg az (állítható) üléscső belecsatlakozik..) Ezt szokták megadni. De a felsőcső hossza ugyan annyit számít legalább szerintem? (És gondolom az alsócső is fontos lehet..) Van egy scott treking vázam (28-as kerekekhez), akitől vettem azt mondta, kb 180 cm-s embernek jó. Megmértem, a nyeregcső 47-48 cm, a felsőcső 56 cm az alsócső 64cm. Nem lesz ez nekem kicsi? Ill. ha az nem lehet valamennyit csalni rajta? (kormány, stucni, ülésbeállítás...)
Köszönöm a válaszokat!
Áron
A legfontosabb a felsőcsőhossz, ettől függ mennyire kell nyújtózkodnod, persze a többi cucc (kormány, stucni, hézagolók, nyereg) állandósága mellett.
A nyeregvázcső nagyjából addig fontos, hogy a zacsidat ne koccolja le. Ezzel együtt mégis ezt szokták megadni, mert az adott kategóriákon belül (mtb, országúti, trekking) adott gyártónál nagyjából összefüggnek a nyeregvázcső és felsőcső méretek, magyarul ha nem kell égig kihúznod a nyeregcsövet meg tökig leengedned, akkor akár hosszra is jó lehet a váz ha nincs valami különös testméreted. Különböző gyártóknál másképp alakulnak a méretek, pl. vannak akik ugyanazon nyeregvázcső mérethez hosszú gépeket, vannak akik rövidebbeket csinálnak, így minden esetben egységben kell gondolkodni, minden méretet figyelembe kell venni.
Az alsócsövet azt viszont nem.
Azt, hogy amit mondtál az trekkingben jó-e azt nemtudom, majd valami szakavatott megmondja. Mondjuk így első blikkre kicsinek tűnik az egész.
Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam, összeraktam azóta a biciklit és kényelmesnek tűnik..!!