baje?
bocsi, de csak linket tudok berakni a képről:
http://www.flickr.com/photos/2453252...03746/sizes/l/
http://www.flickr.com/photos/2453252...98758/sizes/l/
hali!
ez a problemám. tegnap este vettem észre.
lehet ezt valami korrekt és biztonságos módon orvosolni, vagy gondolkodjam erősen a cserében? Mátra marcra kell a bringa!
köszi előre is a segitséget!
Legutóbb osiris555 módosította; 2008-07-30 - 17:31.
Esetleg, ha nem a vinyódról próbálnál linkelni, látnánk is.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Hát, elég sz@rul néz ki!
Szerintem ezt tartósan, csak a repedésnél megerősíteni, helyrehozni nem nagyon lehet, max jobban tönkretenni. Az egész papucs cseréjében gondolkodj, de az nem se perc!
Segítség!! Repedt fékkonzol magurától !!!
Magura HS 33 EVO2 es fékem elrepesztette az egyik hátsó fékkonzolt. Pontosabban a heggesztési csíkon van egy fél centis repedés. A bringa előző gazdája merevítő nélkül használta, egyem a lelkét. A villaszárnak nincs baja. A repedés ellenére elég masszívnak tűnik a felfüggesztés. Próbálgatva a féket, a villa tágult, de a fékkonzolnál a repedés nem. Elég fixnek tűnik. Talán beállt a pozícióba, mikor elrepedt és azóta úgy van , nem fog tovább repedni. Remélem. Képeket rakok fel hamarosan.
A kérdesem az lenne ,h hol tudnám ezt megheggesztetni. Vmi olyan hely kéne ,ahol értenek is hozzá, nem kontárkodnak.
A váz anyaga 6061-es alu.
Bármilyen megjegyzést, ötletet szívesen látok.
Kérlek, írjatok.
Köszi.
[QUOTE=kovaxtromb;875598]Segítség!! Repedt fékkonzol magurától !!!
Magura HS 33 EVO2 es fékem elrepesztette az egyik hátsó fékkonzolt. Pontosabban a heggesztési csíkon van egy fél centis repedés. A bringa előző gazdája merevítő nélkül használta, egyem a lelkét. A villaszárnak nincs baja. A repedés ellenére elég masszívnak tűnik a felfüggesztés. Próbálgatva a féket, a villa tágult, de a fékkonzolnál a repedés nem. Elég fixnek tűnik. Talán beállt a pozícióba, mikor elrepedt és azóta úgy van , nem fog tovább repedni.
Szia!
Az hamarosan teljesen el fog törni, nem érdemes megvárni mert úgy még nehezebb lesz javítani. Keresd Silvesán Máriuszt, Ő profi a témában, és 3-5E között megcsinálja. www.mariuszawihegesztes.hu
Sok sikert!![]()
Felújítás közben vettem észre, hogy a régi szénacél magellan crater vázamnak az alsócső, fejcső cstlakozásánál van egy csúnya repedés, a másik oldala picit még hosszabb... Máriuszhoz nem szívesen másznék ki vele, hiszen az acélt nem olyan problémás hegeszteni mint mondjuk az alut, úgyhogy ha valaki tud pesten belül megbízható szakit, aki nem a váz értékének kétszereséért csinálná meg, az segíthetne
![]()
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Hali, ki tudja, hogy Scandium vázat tudják-e javítani, hegeszteni? Elrepedt a vázam, a monoblokk felett a nyeregvázcső, most még csak repedés, jó lenne meghegesztetni, megerősíteni azt a részt. Elméletileg aluminium, kevés (0.1 0.5%) scandiummal, de nem találom sehol a KTM meghatározását, pedig valahol láttam korábban, olyasmi, mint Al6/4V, vagy Anh6, vagy mittudomén...![]()
Mennyibe kerülhet kb ezt meghegeszteni? Kb a felsőcső 60%-a repedt körbe...
![]()
AWI , CO , AFI , Lng , hegesztstechnika , Mriusz kerkpr szervz
kérjél ajánlatot
Ha ő csinálja, 5 pénz körül. Nekem durvábbat csinált anyagpótlással. Az 8 volt.
De ha nem teszel bele hosszabb nyeregcsövet, az is vissza fog repedni, amit meghegeszt. Plusz nem lágyítja vissza.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e - és ha igen, hol - olyan szakember aki törött karbonvázat javít. Tudom, hogy a kérdésem nem illik ide, mert ugye a karbont nem hegesztik... de jobb helyet nem találtam neki. (No meg bízom abban, hogy felsőbb hatalmak majd a helyére teszik a hozzászólásomat). Köszönöm a segítségetek!
Szia.
Van.
Keresd a matuzmestert. Karbon technikussal dolgoznak. Szerintem olcsón. Drágább de talán biztosabb, ha ProBike-ba viszed.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
matúzt hagyd ki az egyenletből
nincs sajnos kontaktom a sráchoz, országúti evrsenyző, karbon evezőket gyártanak , mellékesen meg "új" karbonvázakat javítanak Matuznak.
Valahol a Duanaknyar /Verőce közelében dolgoznak
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Köszönöm a gyors választ srácok! Először a Probike-ban próbálkozom, majd elválik, hogy mire megyek velük (árajánlat, a kivitelezésre fordított idő etc.), a részletekről pedig majd beszámolok.