Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Nos adott a kérdés. Ki milyen összteleszkópos vázat használ? Jó? Drága? Tetszik?
Szóval gondoltam, hogy kéne egy DH-s, vagy frírájdos gépet összeszedni itt karácsony fele majd, úgyhogy szeretnék hallani egy-két vélemény ezekről.
Legyen Kona Stinky? Stab? Magellan Wega? Merida Nighthawk? Stormbringer? Valami Illmatic? I-drive? Vagy hozassak egy Tomacot/Foest/Intense-t külföldről ;D ?
Andix: Van egy eladó Magellan ösztelós váz. Olyan amit az előfizetők nyerhettek. Narancssárga színben, 100x jobban néz ki élőben mint a fotón. Rugóstaggal (165mm, olajcsillapítás), nyeregcsővel.
70 000 forintos írányáron. Alkudni lehet (de nem engedek) ez csak vicc, lehet alkudni.
Nos pénzügyi részt úgy még nem gondoltam át rendesen. Úgy tűnik most, karácsony tájban felfut a bankszámlám. Úgy a max, amit a vázra költenék 200 matyi. Persze ez függ attól is, hogy milyen telót tudok szerválni hozzá, mert nem raknám be pl.: a Wega-ba a 8cm-t mozgó Judy C-t *;D . Viszont olyat nem akarok csinálni, hogy veszek egy 10-12 cmt mozgó vázat, mert hamár veszek, akkor valami jobbat. Inkább rakok rá Altust tavaszra, minthogy XTR hátsó váltót egy gagyibb vázra.
Egyelőre még csak terv szintjén áll a dolog, mert pénzem sincs, meg tényleg kéne pénz, mert a mostani gépet nem adom el.
andix, szvsz érdemes szétnézned nyugati boltoknál (most nem a westendre gondolok...), ha ennyit szánsz vázra. én pl. nyáron vettem németben egy trek vrx-et 1100 márkáért. ez is jó kis frírájdos váz. itthon ennyiért nem kaptam volna meg.
pl. a www.jehle-markt.de oldalon sok király bicó van, náluk már voltunk egyszer és nagyon korrektek, lehet, hogy vázat is eladnak külön.
de Palmer ajánlatát nem lehet felülmúlni asszem...
Nyugi, azért nem kell letütni az utcán ha láttok ;D . Szóval a 200 amolyan max pont. Tehát a felett nincs értelme semmilyen dologban gondolkodnom, sőt igazából még a 200-ba kéne egy olcsóbb sokk-wörk teló is, valami ami mozog vagy 15-öt. Szóval, ha jön valaki, hogy ad egy FOES-t 200-ért, akkor arra lehet, hogy vevő vagyok ;D .
Szóval most azért vagyok gubancban, mert a mostnani Meridat (Speed, Judy C, Deore, meg ilyesmik) megtartom CC, Ds, túra jellegűre. Vagyis meg akarom tartani. Csak hát merevfarúval nem lehet annyit poénkodni, rendesen Dh-zni, leugrani a nagymama nyaralójának a tetejéről ;D .
De lehet, hogy inkább veszek egy nagyon fasza merev vázat, meg lecserélem a Deore cuccokat XTR-re és Racefacere, az össztelós verda helyett. CSAK valahogy húz a színem az össztelósok felé (túl sok Krankedet nézhettem *;D ). Aztán lehet, hogy érdekelni fog az a són Dhs gép... Mondjuk mintha már 1x láttam volna (Bergusson?), akkor annyira nem tetszett meg. A Wega viszont a kis fehér-kék színében eléggé megtetszett *;D .
Most abban is reménykedem, hogy 2002-re kihoz valamit a Magellan. Észrevehetnék, hogy kéne a Scutum (freeride) mellé egy Dh-s váz is a kínálatba. (Jó lenne, még az is, hogy Polarx láncvillacsatlakozását olyanra csinálnák, mint a 2k1 tiralé....)
NA de lényeg a lényeg, képekkel, tipekkel nem kímélni. *;D
Látom nagyon érdekel a dolog *;D . Nos, mostanában rákattantam a www.elance.com -ra. Szóval ez egy távmunkás cucc, és ottan melózgatom. Persze ott nem írtam, hogy 16 éves vagyok ;D . Viszont van kurva sok web design meló, nem nehéz néhányat elcsípni. ÉS OTT $$$ fizetnek, és amerikai nagyságrendben....
Ez egy tök rendes hely. Egy gond van, hogy mostmár 25$ a havidíja. De nekem még a havi díj nélküli időkből marad pénz, és azóta havonta simán megkeresek legalább havi 25$. Ott gyűlik $-ban a pénz, aztán ha 100$ felett vagy, utalhatod számlára. Mondjuk nekem még csak Junior OTP-m van, de simán megy a számlára a pénz.
Nézz körül nyugodtan csomó meló van, de a legtöbb az web design meg ilyesmi.